150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya
Reklamlar
-
Naci63: It´s easy to adjust the valces yourself. I can be done without removing the tank or any plastic. You need:
17 mm ring spanner
10 mm ring spanner
Screwdriver bit
10 mm Allen wrench
17 mm socket
0,10 and 0,15 mm measure blades?
Remove the two valve inspection caps on the top of the engine (17 mm)
Remove the chrome inspection bolt on top of the left crank case (17 mm).
Remove the allen cap (10 mm) in the center of the left crank case.
Use the 17 mm socket to turn the engine over until the mark on the fly wheel matches the TDC mark on the crankcase. (Make sure you´re on the right stroke).
Then you can adjust your valves to these clearances:
IN 0,10 mm
EX 0,15 mm
The jamb nut is 10 mm, use the screwdriver bit to turn the pin.
If your hands are too big, it´s easier if you remove the right tank plastic (3 philips screws), the gas wire from the carburettor and the rubber hose (that goes from the "EGR" valve to the air box) from the air box.
Reklamlar
-
Merhaba Cross'çu gençlik.. Selamlar.. Yaklaşık bir hafta sonra ben de Zealsun 200 alıyorum.. Çok sevinçliyim.. ikinci el alıyorum ve yaklaşık 5000 km'de..
Herkese saygılar..
-
hayırlı olsun.
güle güle bin.
aldığın zaman, fotolarını bekliyoruz.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
CathastrophiX adlı üyeden alıntı
Naci63: It´s easy to adjust the valces yourself. I can be done without removing the tank or any plastic. You need:
17 mm ring spanner
10 mm ring spanner
Screwdriver bit
10 mm Allen wrench
17 mm socket
0,10 and 0,15 mm measure blades?
Remove the two valve inspection caps on the top of the engine (17 mm)
Remove the chrome inspection bolt on top of the left crank case (17 mm).
Remove the allen cap (10 mm) in the center of the left crank case.
Use the 17 mm socket to turn the engine over until the mark on the fly wheel matches the TDC mark on the crankcase. (Make sure you´re on the right stroke).
Then you can adjust your valves to these clearances:
IN 0,10 mm
EX 0,15 mm
The jamb nut is 10 mm, use the screwdriver bit to turn the pin.
If your hands are too big, it´s easier if you remove the right tank plastic (3 philips screws), the gas wire from the carburettor and the rubber hose (that goes from the "EGR" valve to the air box) from the air box.
Thank you for the information Cathastrophix. I saw my serviceman doing this once. However, I prefer these type of things to be done by the service because of the warranty conditions.
Did you change the clearence values of yours to 0.1 and 0.15 or remain your previous values as 0.08 and 0.12?
-
I changed to 0,1 and 0,15 mm. When you´ve done it once it goes much faster next time.
-
''TEKNİKHOCA'' Kardeşim aynı dertten bendede var. fakat benim alet düzde 110 görüyor arazi performansı çok iyi. ama sınırları zorlamak istersen pek işe yaramıyor. birde zamanla viteslerin geçmesi zoraştı okadar. ama ilk aldığım günden beri 200lük almadığıma pişmanım.
bence senin motorda bi problem var, çok yavaş...
ben motoru ilk aldığımda jikle beni aldatmıştı. 3 kademei olduğundan ortada durması gerektiğini sandım. ama aşağıda açık ollduğunu motorun kilometresi dolup motoru zorladığımda anladım..
-
Gültekin abim teşekkürler.. bu hafta içinde olacak inşAllah.. Resimleri yollarım abicim.. Sorunum olduğunda direkt size Burası Rize.. burda motosiklet veya motorcu falan yok.. O yüzden en fazla yardım alacaklarım sizlersiniz..
Herşey için teşekkürler.. Saygılar..
-
@imacosfx Şimdiden hayırlı olsun arkadasım... Resimleri bekliyoruz Gültekin in dedigi gibi. Senin cevren de kimsenin olmaması sorun değil biz hep burdayız sen merak etme
Binlerce Kilometre Bile Tek Bir Adımla Başlar...
-
sağol myheart abicim.. iki gün içinde alırım heralde motosikleti..
Bakalım öğreneceğiz artık.. Trafiğe kapalı, düz asfalt bir mekanda.. Bir okulun bahçesi uyar artıkk.. Saygılar..
Zealsun 200.. Benim motorun sahibi devrin hemen alınmasını istiyor..
Noterden devir masrafı kaç ytl civarındadır, bilen varsa yazabilir mi arkadaşlar?
-
imacosfx adlı üyeden alıntı
Benim motorun sahibi devrin hemen alınmasını istiyor..
Noterden devir masrafı kaç ytl civarındadır, bilen varsa yazabilir mi arkadaşlar?
geçen yıl ağustosta, notere 185 -195 lira gibi bi rakam ödemiştim. tam hatırlamıyorum, ama bu rakamlardan biriydi.
sonrasında ruhsat değişimini kendim yaptım, 40 lira tutmuştu.
noter satışından sonra, trafik tescil'e giderken, zorunlu trafik sigortasını da yaptırman gerekiyor.
32 gaymecik de o tutar.
Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.
-
evet bende 200 ytl civarında die hatırlıyorum.Ama yenı yılda bi değişiklik oldumu bilemiyorum...
-
Merhaba arkadaşlar. Benım motor ara sıra elden marsa bastıgımda dinamoyu donduremiyo. O anda elektirik kaçagı olur ya cızz die oyle bi ses geliyo.. Aynı anda hem elden mars hemde ayak marsı kullandıgımda elden mars gorevini yapar hale geliyo. Acaba diyorumkı elektirik regületoru yanı mars dinamosı yeteri kadar elektirik akımını saglayamıyo mu yoksa kablolarında bi gevsememi olmus olabilir?? Veya basşka bi sonuc da dinamoda kuflenme tozdan nemden olusan bi hatalar olabilir de o anda mars motorunu cevirmeye zorlanıyor olabilirmi.. Yada ne gibi başka bi sorun olabilir basına gelen biri varmı bu tur olaydan. ???
Akü kutup basları gevşemişti.Bende Sıkmaya calıstım kafat sıkamadım Yalama olmustu.Sanayıye gittim kontrol ederlerken sorunun ordan kaynaklandıgını buldular... Su anda sorun yok...
-
Zealsun markaların şu anki fiyatları veya nerden öğrenebilecğimiz hakkında bilgisi olan warmı?
bayilikleri nerde ve nasıl ulaşabliriz??
-
adana da polen motor arkadasım.. Googleden bulabilirsin...
-
ulaa endurocular... Enduroyu cross niyetine kullanan arkadaşlar nerelerdesiniz ya ???
-
Az bir zamanlık iletişim kopukluğu oldu, mağlum yaz hazırlıkları
-
-
bu tam benim ramzeyle aynı yaw, nerden temin ediyoruz bunun parçalarını. ben zincir plastik korumasını kırdım bulamıyorum.
-
Bathu arkadaşım hayırlı olsun güle güle kullan. Allah kaza bela vermesin. Fiyat, servis, performans ve benzeri bilgileri bizimle paylaşırsan memnun oluruz.
Kastore arkadaşım bu Pioner diye bir marka adı altında getiriliyor. Ramzeyin tıpkısı. Ama firmanın internet adresini ben de bulamadım. Selamlar.
-
Naci63 dostum saol fiyatı 3750 daha rodaj dönemindeyim 250 km yol yaptım hiç bir sorunu yok kemgözlere şiş vitesler şıkır şıkır çok rahat geçiyor memnunum arkadaşlar internet adresini vereyim bulamadıysanız www.rmmotorcycles.com ramzeyden tek farkı gaz teli çift bunun birde ön fren diski çember yuvarlak değil kelebekli yuvarlakların ıslanınca tutmama problemi olduğundan yeni model ramzeylerde bu firen diskini takıyorlar artık birde arka dişli ufak biraz küçük numaralarını bilmiyorum ama son hızı yüksek gücü az ramzeyde arka dişli daha büyük hızlanmada güçlü son hızı düşük oluyor
Yeşil Peri..tıtanıum
Yüküm ağır geride kalırsın! Bulaşma avlayamazsın! Sakın deneme öldüremezsin! Vargeç ciddiyim
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler