Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
Cesaret on kısımdır, biri korkmamak, dokuzu dikkat ve ihtiyattır. Hz.Ali
bana zongshenin benzin vede arka yan grenajlarından lazım gören bilen varsa mesaj atarsa sevinirim malum askerde olduğum için çok giremiyorum siteye fakat elinde fazladan olursa haberim olsun bi şekilde alırım o sorun değil
welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
Sayın "berk_cglr" verdiğim linkte arka yan grenaj dahil birçok parçayı bulabilirsin. Bu siteden ptt havalesi yoluyla birçok alışveriş yaptım bir gün sonra geliyor tavsiye ederim.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:27 ----------
Kusurabakmayın linki vermeyi unutmuşum
http://merkezyedekparca.com/agrup.as...=58&p=ZONGSHEN GRUBU | ZONGSHEN 200 CROSS
eyvallah dostum ama aradığım parçalar hem listede yok olanlarında stoğu yok
welcome to my world https://www.youtube.com/channel/UCPUpGYw2EcPIq_hQLSHGctw/
selam cross seven arkadaşlar...
şehir içinde ve dışında kullanmak üzere 200cc bir çinli cross almayı düşünüyorum.
şu an maraşta ikame ediyoum ama bu civarda yok. satmayı düşünen veya bildikleri temiz evreklı ve uygun cross motosikleti olan arkadaşlar bana özelde veya buradan ulaşabililer..
(
KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....
ben satardım ama maraşa buradan gidesiye epey bir yorulursun. konyalı bir arkadaş yeni aldı fiyatları konusunda sana yardımcı olur sanırım.
Arkadaşlar, bir süre önce motosikletimden süpap vuruntusuna benzer bir ses gelmeye başladı. (Süpap ayarlarını yaptıralı 7-8 ay oldu). Götürdüğüm tamirci motoru dinledi, "marş rublesinden geliyor, ses artarsa değiştirmek gerekir" dedi ve bu parçanın motor kısmında sol tarafta olduğunu, kapağın açılması gerekeceğini söyledi. Bir süre sonra sıyırmaya başlayıp motor marş almazmış.
Oradan ayrıldıktan sonra aklıma geldi; motorun marş basmasında bir sorun yok, marşa bastığımda herhangi bir sıyırma sesi veya "tak" diye vurma sesi yok, tek basışta çalışıyor; bu vuruntuya benzer ses motor normal çalışırken oluyor. Kafam karıştı... Yeni başlık açmadan önce sizin fikrinizi alayım dedim, belki benzer durumu yaşamış ve çözmüş olanlar vardır... (Sorun, motosiklet 1 ay kadar garajda yattıktan sonra çalıştırdığımda başladı.)
model farkı var ama debriyaj balatası ve yağ pompası da sol tarafta. ( bizimkiler için sol.)
vuruntunun sebebini tam olarak bilmek lazım.
Vuruntunun ateşleme zaman ayarının uygun olması ve yakıtın kalitesi nedeniyle de olabilir. ateşleme elektoronik olduguna göre yatan motordaki benzin yüzündende ola bilir. motor kalterinde yabancı bir madde vardır oda sebep olabilir. siboplarda ayarsızlık vardı senin tahmin ettiğin gibi ondan dolayıda ola bilir.
benim tavsiyem önce sibop ayarı yap sonra ses devam ediyorsa diyer yerlere baka biliriz.
yağ sesiyesi gereginden cok düşükse şakırdama yapar ona da bak.
Merhaba arkadaşlar bir konuda sizlere danışmak istiyordum.
Malum motorumu yeni aldım ve 3 ay süresi dolmadan önümüzdeki ay plakasını çıkartacacam inşallah. Yalnız bu motor uzun süredir plakasız gezmiş. Dağda bayırda kullandıkları için ihtiyaç duymamışlar. Şimdi ben faturalarımla plaka çıkartmaya gittiğimde bu bir sorun oluşturu mu? Bazı arkadaşlar gecikmiş vize ödemeleri olursa ceza ödersin demişti bu konularda hiç bilgim yok. Plaka çıkarttırmada ne tür paralar ödenecek cevaplarınızı bekliyorum.
Yardımınız için teşekkür ederim. Ses vuruntudan ziyade metalik bir sese dönüştü; kaydedip şuraya yükledim:
http://www.dosya.tc/filess/zUcMHu/ramzey_ses.WMA.html
(kaydın sonunda teybi motor kısmından uzaklaştırdım, fark belli oluyor. Ses motosikletin herhangi bir yerinden değil, motorun içinden geliyor.)
Yağ seviyesine bir bakacağım, yağ tamamsa kapağı açıp bakmak gerekecek galiba.
şimdi hocam ses olayı çok iyi olmuş ama taktir edersin ki yanında olmak olayı hissetmek gibi olmuyor. ses kaydı yaparken motorun neresine yakın tuttun.
motorun devri deyiştiğinde yani gaz verdiğinde ses nasıl bir değişiklik gösteriyor.
bu ses bana silindir eteyinde kırık olduğu izleminide verdi. yada sibop ayarsızlıgı değilde sibop arızası üzerinde de dura biliriz. yağ olayına bir an önce bak bunun için ustaya gerek yok.
ses için bir iki ustaya gidip soruşturmak lazım. işallah maliyetli ve ehemmiyetli bir arıza değildir.
keşke daha fazla yardımcı olabilsem
---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:29 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:25 ----------
ustam motor faturası yeni kesilmişse o motor sıfırdır. aldığın yerin kaç ay yada sene kaçak kullanmış olduğu önemli değil. faturayı ve kimliğini ver sonra git plakanı bastır ve tak motora. ruhsattada 3 yıl vizeli olduğunu göreceksin.
Merhaba arkadaşlar tecrübesi olan arkadaşlara bir sorum vardı:
Bizim motorların fren hidrolik yağ cinsi nedir? DOT3 mü? DOT4'mü? DOT5'mi?
Cevaplarınızı bekliyorum.
benim de bir sorum var. bende Ramzey QY200 var. geçenlerde benim keçi ne kadar su içiyor diye ölçtüm. 100 km de 3.6 litre içmiş. yaklaşık km başına 15 kuruşa tekabül ediyor. bu fiyat bana biraz fazla gibi geldi. sizde nekadar yakıyor km başına?
Cesaret insanı zafere, kararsızlık tehlikeye, korkaklık da ölüme götürür.Yavuz Sultan Selim
benim kide yaklaşık o civarda yakıyor. ( benzinde ) lpg dende istediğim verimi henüz alamadım. yeni şiparişim olan regülator geldi tesisatıda değiştiriyorum. yeni bir tank almışım motor için özel. vaktim olurda takarsam çok hoş olacak. o zaman yeni yakış deyerlerini paylaşırım.
fotolar aşağıdaki link te
http://www.aracforum.com/motorsiklet...l%C4%B1-2.html
Ben asfalt/arazi karışık çeşitli gezilerimde 100 km'de 3,2 litre ile 3,6 litre arası değerler elde ettim. Yani seninkine yakın; bugünkü benzin fiyatıyla km başına 13-15 kuruş arası yakıyor. Bana da çok gibi geliyor... (Asfaltta yasal hız sınırlarında, yani 90-100 km/saat hızla sürüyorum.)
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. içim rahatladı yahu yoksa bir de ona masraf çıkacaktı ama yine de dediğiniz gibi biraz fazla yakıyor sanki. gerçi ben de asfaltta 100 km hıza kadar çıkıyorum. toprak yollarda da bayağı devirli kullanıyorum yokuş yukarı felan, bir de iki kişi dağ bayır gezdiğimiz de oluyo. bunlara bakarak da normal gibi. teşekkürler
arkadaslar ben zong zs200 de tam olarka 3.5 lt yakıo 100 km ve baya bıde basıorum sehır ıcınde, bilginiz olsun
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)