Ciseon adlı üyeden alıntı
Sevgili ayhanayaz, arkadaşların bahsettiğini biraz detaylandırmak istedim, bunu yapmamdaki asıl sebep ise size ve sizin gibi motosiklete gönül vermiş arkadaşların sağlığı ve hayatı içindir. Foruma üye olmama rağmen genelde okumakla yetinirim ama yakın zamanda hayatını kaybetmiş bir çift arkadaşın haberini yine bu forumlardan hep beraber okuduk ve çok üzüldük, dolayısı ile MT-09 hakkında bilgi edinmek için bu sayfaları okurken sizin yorumlarınız gözüme çarptı. öncelikle kaza yapan çiftin yazdıklarının her kelimesini kendi açtığı başlıkta okudum, defalarca uyarmalarına rağmen o bildiğini okumuş ve gencecik yaşta kendisi ve eşi hayatlarını bir motosiklet kazasında kaybetmişlerdir. Gaz kolu bizim elimizde ve onu istediğimiz kadar açmak da bizim alimizde demişsiniz ama maalesef acemilikte bu böyle olmuyor, kaza videolarının çoğunda yeni başlayan arkadaşların yaptığı sık hata gaz kolunu fazla açmaları ve motorun ivmelenmesi ve motorun altlarından kaçmasıdır, e motor altından kaçarken sürücüde de geriye doğru bir yatış oluyor, refleks ile bi an gidonu bırakıp tekrar yakalamak isterken tutulan şey yine gaz kolu oluyor ve sonra başlıyor rodeo, artık motordan erken düşerseniz bi ihtimal kırıksız çıkıksız kurtulursunuz, o da üzerinizde yeterli ekipman var ise, şayet motorun üstünde durmaya çalışırsanızda bi yerlere çarpmanız yerde sürüklenmeniz vs kesindir. MT-09 u test sürüşünde kullandım, baya agresif bi motor, ben 3 senedir mt-03 kullanıyorum (ilk motorum), hergün işe (bakırköy-ümraniye) arası gidip geliyorum ve Mt-09 alma konusunda şüphelerim var, motorun hiçbi eksisi olduğunu düşündüğümden değil ama gaz kolunun agresifliği beni biraz düşündürüyor. Yani demem o ki sadece burada değil nerede sorarsanız sorun bu başlangıç için uygun bi motor değil, size uygun diyen sizin hayatınızı düşünmüyordur yada motosikletten hiç anlamıyordur. Bence bekleyin MT serisinin aynı güzellikte 125 liği çıkacak, önce onla bi tecrübe edinin, hem arta kalan para ile de dilediğiniz kaskı ekipmanı alırsınız, iyi de eğitimler aldıktan sonra bi 25-30 bin km sonra bu motoru düşünün bence( ki arada bi 50-60 bygirlik bi motor daha edinseniz iyi olur), hayatınız aceleye gelmez, motosiklet özgürlüktür, keyiftir, kendinizi bunlardan mahrum bırakmayın, en yeteneklisi için bile bu motor başlangıç motoru değildir, teoride herşeyi bilseniz dahi pratikte hata affetmeyecek bi motosiklet olur yeni başlayacak birisi için.