Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    evrimgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zealsun 150 Chopper
    Su ana kadar bır cok kullanıcı bır cok modıfıkasyon anlatımı yaptı.. Ama bence bakım ve performans uygulamaları dısındakı ve motorun orjınal parcaları dısında kullanılacak her turlu malzeme ve uygulama bence bu motorların hem pıyasadakı kımlıklerını hemde yenı katılmayı dusunen kullanıcıların ılgı yeteneklerını koreltecektır.
    Bu benım gorusum.
    Mesela gecen aylarda motorun arkasına scooterlar da kullanılan cantadan takıldıgının resımlerını gordum. Acıkcası cok ama cok basarısız. Bu elestrımı bu foruma gonul vermıs bırı olarak yaptıgımı unutmayın.
    Bence motorun uzerındekı bu tur oynamalar motorun kımlıgıne fazlasıyla zarar verıyor.
    Su sekılde ek bır durumu ızah etme ıhtıyacı duydum. Bazı arkadaslar eksıltme yapmıslar (demırlerın cıkarılması vs. ) Ben eksıltmelerden bahsetmıyorum. Hatta bazı arkadasların eksıltmelerı cokta basarılı olmus. Ama orjınal parca dısındakı ılaveler acıkcası yanlıs.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    evrimgur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zealsun 150 Chopper

Motordaki modifikasyonlar.

Su ana kadar bır cok kullanıcı bır cok modıfıkasyon anlatımı yaptı.. Ama bence bakım ve performans uygulamaları dısındakı ve motorun orjınal parcaları dısında kullanılacak her turlu malzeme ve uygulama bence bu motorların hem pıyasadakı kımlıklerını hemde yenı katılmayı dusunen kullanıcıların ılgı yeteneklerını koreltecektır.
    Bu benım gorusum.
    Mesela gecen aylarda motorun arkasına scooterlar da kullanılan cantadan takıldıgının resımlerını gordum. Acıkcası cok ama cok basarısız. Bu elestrımı bu foruma gonul vermıs bırı olarak yaptıgımı unutmayın.
    Bence motorun uzerındekı bu tur oynamalar motorun kımlıgıne fazlasıyla zarar verıyor.
    Su sekılde ek bır durumu ızah etme ıhtıyacı duydum. Bazı arkadaslar eksıltme yapmıslar (demırlerın cıkarılması vs. ) Ben eksıltmelerden bahsetmıyorum. Hatta bazı arkadasların eksıltmelerı cokta basarılı olmus. Ama orjınal parca dısındakı ılaveler acıkcası yanlıs.

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı evrimgur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu benım gorusum.
    Scooter lara takılan çanta olayına bende karşıyım.
    Deriden bir çanta daha güzel olur.
    Benim yaptıklarım ise motorun eksiklerini tamamlamak.
    Ki bence vites göstergesi olayı bence performansa giren bir olaydır.
    Olmaması büyük bir eksiklik.(idi)
    Motorun kimliğine karşı birşey yapmış değilim yapmam da.
    Orjinali her zaman güzeldir.
    Yeni arkadaşlara da motoru şiddetle tavsiye ederim.
    Kazasız sürüşler....

Resmi yeniden yükledim göremeyen arkadaşlar için .....

Umarım artık görünüyordur.(bende görünüyordu)

http://www.xturk.net/upload/show.php...tisi1.jpg.html

!!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

selam arkadaşlar bende zealsun zs 150-19 alıcam 1 hafta içinde ama hala tedirginim nasıl olduğu konusunda bana bir yardımcı olursanız tam detaylı bilgi verirseniz sevinecem

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Alıntı motorcu_06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    selam arkadaşlar bende zealsun zs 150-19 alıcam 1 hafta içinde ama hala tedirginim nasıl olduğu konusunda bana bir yardımcı olursanız tam detaylı bilgi verirseniz sevinecem
    pişman olan arkadaşımız hemen hemen hiç yok hiç düşünme ve al .. fiyatına göre çok iyi diyebilirim.gösterişli...formu hiç üşenmeden baştan sona .hak vereceksin..
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

simsek333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs150-19
    bencede hiç düşünme al bu motoru benim tek sikintım fazla yakıyor olmasiydi oda km saatim arızalıymış az km gittigimi zannediyordum km saati duzeltildikten sonra skuturlardan daha az yakmaya başladı ama yıne karar senin tabi bu işler birazda şans işi die düşünyorum
    nıhna minbet mohsen ahhad amaytıhsin

Motosikleti
    Suzuki DL 650 A
    Herkese merhaba,

Kısa bir süre içinde ilk motosikletimi alacağım. Çok büyük bir terslik olmazsa da Zelasun ZS150 alacağım.

Aslında ilk düşüncem Keeway SL150 idi. Sonradan bir arkadaşımın Zealsun sattığını öğrenince bu forumda yazılanları(tamamını olmasa da büyük bir çoğunluğunu) okudum ve her iki modelin de başa baş gittiğini öğrendim.

Geçen hafta sonu arkadaşımın sattığı motoru görmeye gittim ve hatta bir iki saat boyunca sürdüm, her yerini inceledim. Hatta biz motorla trafiğe kapalı bir alanda gezerken bir adet Keeway SL150'si olan arkadaş geldi, ikisini yan yana karşılaştırma olanağım bile oldu. Şans işte:). ZS150 SL150'den çok daha heybetli ve karizmatik duruyor, o kesin.

Aklıma takılan bir kaç ufak tefek durumu sizinle paylaşmak istiyorum.
    1 - Motosiklet 3000 km.'de. Maalesef henüz motoru dinleyip hakkında yorum yapacak kadar engin bir bilgi birikimine sahip değilim. Arkadaşımın dediğine göre rodajı düzgün yapılmış ve motor gayet performanslıymış. Bu konuda
    kendisine güvenmekten başka yapabileceğim bir şey yok sanırım?

2 - uzun süredir kullanılmamış motor, dolayısıyla biraz pas var sağında solunda. Bu ne kadar ciddi bir problem?

3 - bu forumlarda okuduğum kadarıyla bu motorun en büyük artılarından birisi titrememesi. benim kullandığım Zealsun 5000 devirden sonra ciddi anlamda titriyor. Buradaki sorun ne olabilir? nasıl çözülür?

4 - bir aynası kırık, hazır düzeltmem gerekiyorken ikisini de değiştireyim diyorum, pahalıya malolur mu? Tavsiye edeceğiniz marka model tip vs. var mı?

5 - Benzin vanasının oradaki plastik kapak ucundan kırılmış, nereden nasıl kaça alırım? çok gerekli mi?

6 - benzin göstergesi çalışmıyor, nereden nasıl kaça alırım? çok gerekli mi?

7 - Avrupa yakasında oturuyorum. Beşiktaş civarında bana önerebileceğiniz tamirci, servis, yedek parça ve aksesuar satıcısı, birlikte gezebileceğim bana püf noktaları öğretebilecek yol arkadaşı ve öğretmen var mı? yeni sürmeye başlıyorum da, biraz heyecan ve korku var doğal olarak.:)

Sevgiler.
    The closer you get to the meaning,
    the sooner you'll know that you're grieving.

Motosikleti
    zs-19 16 K 1189
    Selam arkadaşlar.Geçen pazar motosiklet sınavımı verdim.ehliyetimi alıyorum artık .Keeway ve zealsun arasında gidip geliyordum.Zealsuna bindim 150 cc için heybetli bir kasası var.Teknik bilgileri de bu topikten buldum teşekkürler.Peki Bursa da nerede bulabilrim bu motoru bilen var mı?son durumdaki fiyatı filan nedir acaba? herkese keyifli sürüşler teşekkürler

Motosikleti
    Bakalım topic açtık xD
    Alıntı Manicc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar.Geçen pazar motosiklet sınavımı verdim.ehliyetimi alıyorum artık .Keeway ve zealsun arasında gidip geliyordum.Zealsuna bindim 150 cc için heybetli bir kasası var.Teknik bilgileri de bu topikten buldum teşekkürler.Peki Bursa da nerede bulabilrim bu motoru bilen var mı?son durumdaki fiyatı filan nedir acaba? herkese keyifli sürüşler teşekkürler
    BURSA İli Bayi Listesi
    ALP TİCARET ORMAN DAİRESİ KRŞ. / KARACABEY 0224 676 34 27

PLAZA MOTOR YENI YALOVA YOLU NO:124/B KEMERCESME / OSMANGAZI 0224 252 65 40 fax: 0224 252 65 40 cep: 0555 291 23 24

TEK YILDIZ KIRCAALİ MAH.OZAN SOK.NO:8/A / OSMANGAZİ 0224 253 54 50 fax: 0224 253 14 47

hocam ayrıyeten alp, tek yıldız ve efe motor da yetkili servisleri(miş ööle yazıyor sitesinde)

-------------------------------------------

ya beyler benim size bir sorum daha olacak, polen'de fiyat 3,100 ytl olarak yazıyor acaba bu motor bana plakasıyla ruhsatıyla falan filan ne kadara patlar bide son fiyat öölemi yani güncelmi sitedeki fiyat

Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı Manicc adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    en son 3000 ytl oduğunu biliyorum.
    en güzeli polene telefon etmek derim.
    http://polenbilgisayar.com/asp/listg...sp?group=MOTOR
    http://polenbilgisayar.com/asp/contact.asp
    benden bu kadar.
    parça soran arkadaşa yardımcı olamayacağım üzgünüm.
    (Aydın ili olsa yardımcı olurdum)
    herkese kazasız sürüşler...

VerdİĞİnİz Bİlgİler İÇİn TeŞekkÜr Ederİm Ama Bİr Sorum Daha Olacak Ariza YaptiĞi Zaman Yedek ParÇasi Çokmu Yada Bulunurmu Ve Aksesuar Olarak Nasil Pİyasada Brde Buna Cvp Verİrsenİz Sevİncem

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Merhaba dostlarım ,night crawler hoşgeldin (tabiiki Prince sahibi olacak, yeni katılan ve katılacak tüm arkadaşlara da)Eğer Beşiktaş civarı diyorsan ,Sirkeci'de çok daha olasılık var ki henüz parça gereğim olmadı ancak tanıdığım ve motor gereksimlerini karşılayan dostlarım var ,kaldıki motorumuzun bazı standart diyebileceğim parçaları örneğin benzin vanasının yanındaki plastik aksamlar ayni tür motorların çoğunda var,buda edinme olasılığını kolaylaştırıyor keza aynalarda ve çok bir bedeli olmadığını biliyorum ,
    Arkadaşlar daha iyi bilirler ama ,benzin göstergesinin şamandırası çıktığından göstermiyor olabilir yani tümünü değiştirmek gerekmez
    pas konusu forumda aratırsan bulabilirsin kanımca belkide cruiser sahibi olmanın gereği parlatma işinden gocunmamak
    Fuar benzer parçaların kıyaslaması açısındanda yararlı olacak bizim parçaları tek bir yere bağlı kalmaksızın ve en iyi koşulları sunandan edinebileceğiz.Teller ,balatalar kollar aynalar gibi gerekleri fiatlarını alarak ,ki ithalatçı ve toptancı arkadaşım aracılığıyla en ucuz koşullarda sağlayabileceğim kanısındayım
    Beşiktaş Fındıklı dayım ,özelden mesaj atabilirsin

Havaların daha iyi olmasıyla hem bilgi paylaşımı hem birliktelikler artacak bu sezon sanırım hepimiz yeni eklentilere fikirlere ve iyileştirmelere fazlasıyla yer vereceğiz

TURK01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı motorcu_06 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mrb.özeline mesaj attım.Gidip bakarmısın?

Motosikleti
    Bakalım topic açtık xD

hocam bu ne ya,,,,,
    adamlar maşşallah 190 kg motoru yerden yeere vurmuşlar, bi sövmedikleri kalmış
    bir kişi dışında hiç biri yakından inceleyememiş okuduğum kadarıyla, o biriside kullanmış hiç beğenmemiş, 3 sayfa topicte hiç ii bir söz sööleyen yokh
    bide çoğunluğu özellikle bir dengesizlik sorunundan bahsediyorlar ??

http://www.motovirus.com/forum/showthread.php?t=1029

Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı djnohco adlı üyeden alıntı Mesajı göster

hocam bu ne ya,,,,,
    adamlar maşşallah 190 kg motoru yerden yeere vurmuşlar, bi sövmedikleri kalmış
    bir kişi dışında hiç biri yakından inceleyememiş okuduğum kadarıyla, o biriside kullanmış hiç beğenmemiş, 3 sayfa topicte hiç ii bir söz sööleyen yokh
    bide çoğunluğu özellikle bir dengesizlik sorunundan bahsediyorlar ??

http://www.motovirus.com/forum/showthread.php?t=1029
    hocam sen bunları bu motor için diosan kendini yorma hiç.
    bu motor 2 kişi 120 yapıyor.
    dağ tepe bayır tırmanıyor.
    2 kişi iken sübap ayarlarından sonra gaza yüklendin mi önü kalkıyor.
    ayrıca 190 kilo değil 145 kilo.
    motorun çoğu aksamı plastik 190 da neyin nesi.
    ve diğer markalara göre yağ soğutmalı.
    hangi motorda var bu.
    forumu dikkatlice okursan bi arkadaşımız hiç durmadan 2 kişi 700 km yol gitmişlerdi.
    zongshen çinin en köklü firması ki linki burda bakabilirsin.
    http://www.zongshenmotor.com/zongshen/www/en/top2.htm
    http://www.zongshenmotor.com/zongshe...58&cc=ZS150-19
    tüm bunlardan sonra artık sen bilirsin.
    bi iki ufak problem olabilir ki onu da bu forumdan bulup kendin halledebilirsin.
    saygılar.

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    kullanmayanların söyledikleri sözlerden bize ne ki? 190 kilo 8.5 beygir yazmışlar adamlar iyi sallamış harbiden..145kilo 13 bg bizim motorlar. 2 kişi rampaları güzelce çıkıyor. denge problemi mi? düzgün yolda giderken bırakıyorum direksiyonu. dümdüz gidiyor.. bence denge sorunu falan yok. orda yorum yapanlar motorun 1 kere yanından geçmiş mi acaba?
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS 150-19
    Selam dostlarım , evet artık bu topiği şenlendirelim bahar geldi..! Motorlarında değişiklik yapan arkadaşlar, lütfen resimli olarak bu değişiklikleri bizimle paylaşın, benim de yapmak istediklerim var.. Ayrıca şu vites göstergesinin gündüz ve gece çekilmiş resimlerini buraya koyarsanız sevinirim ben de vitesi görmek isteyenlerdenim, bu baştan beri olması gereken zaten( çelik motorun digital vites göstergeli km sayacı ne kadarmış ) Bu arada ( 9.3 kw = 12.46649 beygirlik güce eşdeğerdir bilgilerinize sunulur...) Herkese selam ve saygılarımı iletiyorum .....
    O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::

Motosikleti
    FAZER 800
    Boş vakti olan ve uğraşır yaparım diyen arkadaşlara çizimi yolluyorum.
    Yalnız artı kutba bir direnç seri bağlayıp displaye giden voltu azaltabilirsiniz.
    (ben o şekilde yaptım)
    Resimler çok yakında sizlerle...

http://www.xturk.net/upload/show.php...izim1.JPG.html

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    .

Ama o kadar anlattık kimsenin dikkatini çekmedi vites göstergesi[/QUOTE]

Çekmez mi arkadaşım ama devrelere benim gibi pek yakın olamayan biri için kolay olmadığından daha detaylı olduğunda yada dostlardan biri ile gerçekleştirebileceğim ,hem resimlerin gelmesiyle daha anlaşılır olacak
    artık yavaş yavaş bir araya gelmemizin zamanı geldi galiba ,Prince sahibi arkadaşlarım 28 inde başlayan Motoshow da görüşebilme dileğimle ,olabildiğimce-hemen hemen tüm günler- orada olacağım gelecek olan arkadaşlarla önceden kararlaştırsak iyi olur ,davetiyeyi sorun etmeyin tonla var
    diğer forumdaki 3 sayfayı okudum ,demek dengeden-yada dengesizlikten- bahseden arkadaş çaylak ve-veya kartal didonlu chopper görmüştür ama ilk kez sürüyor,bilindiğince didonumuzda bir cruiser klasiği olan didon ki belki hakimiyet açısından diğer kısa ,düz didonlar kontrolde kolay gözüksede bizim isteğimize göre didonumuzu belki (ısıtarak ve içine sokacağımız diğer bir demirle büküm açısını değiştirme ,istersek kol rahatlığımıza göre boyunu ayarlama-kısaltma avantajımız var hem de görsel görkemi,bunun bir tarz olduğunu algılamadan yapılan yorumlar havada kalıyor.Malzeme kalitesi ,kablo kalınlığı,hızı ,performansı tartışılabilir çünkü herkezin beklentileri farklıdır ama tarzı -şekli simgelediği yaşam biçimi, bu konuda tartışılmaz ,sağlıcakla...

wildwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    Alıntı simsek333 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olmaz olurmu bildigim kadarıyla mersinde yaşiyordun her hafta cennet cehenneme dogru çık kimse olmasa bile yaninda giderken emin ol donuste yaninda cok kişiyle birlikte donersin ama forumdan arkadaşlarla gezi diyorsan onuda ayarlarız
    Çok iyisin simsek333 yanlış biliyorsun ben adanadayım yalnız çıktığım yolda yalnız kalmayacağımın farkındayım merak etme ama toplu halde motorcu arkadaşlarla gezmek daha zevkli olur buyurun adanaya bekleriz motorcu arkadaşlarla gezdirelim sizi
    [COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler