Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı ydanis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    stormlordfar komplemi değişiyo yoksa sadece cam ve yansıtıcımı
    eğer yansıtıcı değişio ise vida yerleri nasıloluyo...
    Far komple değişiyor , farın yansıtıcısı ve camı birbirine yapıştırılmış durumda,farı yuvaya sabitlemek için ister kendiniz silikon ile yapıştırırsınız (içten) ,isterseniz 3 tane vida yuvasına farı sıkıştıracak şekilde bir metal düzenek yaparsınız.
    Farı yaptıktan sonra gündüzleri açarsanız akünüz bitecektir,istediğiniz kadar büyük akü koyun motorun şarj dinamosu yeterli olarak şarj edemeyeceği için sonuç yine hüsran olacaktır
    Şarj dinamosunu değiştirebilme imkanımız olsa çok güzel olur ama sordum maalesef olmuyormuş.Gündüzleri parkları yakarım gece kullanırken yakarım derseniz bu işlemi yapın, ama sadece gündüz kullanacağım işe gidip gelirken kulanacağım derseniz,hiç tesisatla oynamayın varolan farları kullanın gündüz "uzun" farları yakın,biraz da açısını yükseltin ki şöförlerin göz hizasına gelsin dikkat çeksin.
    Fosforlu yelek giymenizi de şiddetle öneriyorum.7 ytl ye aldım işmont tan.

Bu arada zincir spreyine parası yetmeyen arakdaşlar zincirini otomobil şanzıman yağı ile (otomatik değil,düz vites arabalar için 90 numara ya da 80) yağlayabilirsiniz.Kalın bir yağ olduğu için zincir üstünde kalır ve yatakları çok sağlıklı bir şekilde yağlar.
    Zinciri yağlamadan önce gazyağı veya SENTETİK TİNER ile fırçalayarak yıkayın,motoru orta sehpaya alıp 1. viteste çalıştırın elinize bez alıp zinciri kurulayın,1 saat sonra da fırça ile zinciri yağlayın.Zincirinizin ömrü uzayacak sesi azalacaktır.Şanzıman yağı 5 ytl civarında birşey (1lt) uzuuun bir süre yetecektir. ( :
    oto elektrikçilerinde satılan korna rölelerinden aldım çok komik minibüsçüler gibi "da da da da da " şeklinde çalıyor basılı tutunca

Elektrik tesisatımız çok güçsüz,eklenen her parça sistemin dengesini bozuyor gündüzleri parkları yakarsanız akünüz bi güzel şarj olur,ama bu sefer de görülmeme riskiniz artmaktadır.

Bu arada geçmiş olsun criminal kardeş.Havalar ısınsın da şu projelerimizi paylaşalım

Saygılar..

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Arkadaşlar herkese merhaba.
    Bomba gibi bir haberim var size.
    İnanın bunu okuyunca kulaklarınıza yada gözlerinize inanamayacaksınız.
    Şimdiden şok geçirmeye hazır olun.
    (uyarayım da.... )

Evet şekilden ne anladınız????
    Ben söyleyeyim Zealsuncular sıkı durun bu bizim motorumuzun vites göstergesi şeması.
    Evet evet yanlış okumadınız ve gördükleriniz tamamen gerçek....
    Olay ın gelişimi şu şekilde oldu. Guguk kardeşimin gönderdiği kullanma kılavuzunu inceleyince en son sayfa da elektrik şemasında vites göstergesi ibaresi gördüm.(Guguk eline sağlık) Bunun üzerine aldım elime ölçü aletini başladım kurcalamaya.
    Ön far içindeki kablolara dikkatlice bakın. orda 6' lı boş soket göreceksiniz. O soket in renkleri kılavuzda vites göstergesine ait. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonunda o sokete ölçü aletini ni dokundura dokundura ki arada kontağı kapalı unutup boş boş arama yapsamda ve vitesleri motor dururken geçirmek zor olsada ve arada bir çalıştırıp şanzımanı yağlayıp yağlayıp stop etsek de bu zorlu çalışma sonunda BARAN kardeşimle beraber resimde gösterdiğim şekli nihayet oluşturduk...
    Şekilde (+) yazan ortak artı kutbu.
    Yani şöyle izah edersek led bağlantı yolu ile vites göstergesi yaptığımızı varsayarsak + ve 1 birinci vites
    + ve 2 ikinci vites
    + ve 3 üçüncü vites
    ........
    şu an için yada bu sokete göre en uygunu hatta en kolayı led ile yapılabilecek olan gösterge.
    Yok eğer ben dijital display e de yazarım diyen varsa bana da izah ederse bizimle paylaşırsa memnun olurum.
    Bu arada Stormlord kardeşimin dediği şarj olayını elime ölçü aleti almışken denedim.
    Motoru çalıştırıp aküyü çıkardım. Her türlü far kombinasyonlarında kutup başlarına elektrik geliyordu.
    Neyse daha fazla söze gerek herkese kolay gelsin.....
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

vay bea..

Alıntı muhahha306 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    (uyarayım da.... )

Ben söyleyeyim Zealsuncular sıkı durun bu bizim motorumuzun vites göstergesi şeması.
    Olay ın gelişimi şu şekilde oldu. Guguk kardeşimin gönderdiği kullanma kılavuzunu inceleyince en son sayfa da elektrik şemasında vites göstergesi ibaresi gördüm.(Guguk eline sağlık) Bunun üzerine aldım elime ölçü aletini başladım kurcalamaya.
    Ön far içindeki kablolara dikkatlice bakın. orda 6' lı boş soket göreceksiniz. O soket in renkleri kılavuzda vites göstergesine ait. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonunda o sokete ölçü aletini ni dokundura dokundura ki arada kontağı kapalı unutup boş boş arama yapsamda ve vitesleri motor dururken geçirmek zor olsada ve arada bir çalıştırıp şanzımanı yağlayıp yağlayıp stop etsek de bu zorlu çalışma sonunda BARAN kardeşimle beraber resimde gösterdiğim şekli nihayet oluşturduk...
    Yani şöyle izah edersek led bağlantı yolu ile vites göstergesi yaptığımızı varsayarsak + ve 1 birinci vites
    + ve 2 ikinci vites
    + ve 3 üçüncü vites
    ........
    şu an için yada bu sokete göre en uygunu hatta en kolayı led ile yapılabilecek olan gösterge.
    Yok eğer ben dijital display e de yazarım diyen varsa bana da izah ederse bizimle paylaşırsa memnun olurum.
    Bu arada Stormlord kardeşimin dediği şarj olayını elime ölçü aleti almışken denedim.
    Motoru çalıştırıp aküyü çıkardım. Her türlü far kombinasyonlarında kutup başlarına elektrik geliyordu.
    ya hocam bu bizim için yılın buluşu sayılır helal olsun
    da inşallah şu olayı tamamına erdirecek bi babayiğit çıkarmı çıkar çıkar

Motosikleti
    FAZER 800
    Ben led ler yardımı ile göstergeyi yaparım, sorun değil ama amacım dijital display.....
    Led olayı basit...
    Zaten açıklamada da belirttim

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Ben led ler yardımı ile göstergeyi yaparım, sorun değil ama amacım dijital display.....
    Led olayı basit...
    Zaten açıklamada da belirttim
    herkese selamlar,
    muhahah kardeşim ellerine sağlık böyle bir soket olduğunu tahmin ediyordum,ama işimden dolayı kurcalayamadım gerçekten
    size güzel bir haberim var :
    Dijital göstergeli kilometre sayacı ÇELİK MOTOR CROWN 150 modelinde mevcut.Diğer göstergelerimiz de tamamen aynı(devir,volt,benzin vb. gibi)
    çelik motor servisine gidip 150 lik chopper modelinin kilometre saatini alıp t aktık mı vites göstergesini de halletmiş oluruz
    segment display kilometre saatinin tam ortasında alt kısımda duruyor,gayet şık
    ama gündüz kırmızı display görünür mü orasını bilemeyeceğim (:
    bir çelik motor servisine gidersem fiyatını öğreneceğim.Sirkecide bayisi var(servis ayrıca) yolum düşerse soracağım.

yeni haberlerle tekrar geleceğim
    saygılar

Motosikleti
    FAZER 800
    Çok yakında da kendi displayinizi kendiniz yapabileceksiniz...
    Ufak bir devre ve ufak bir display ile olay gerçekleşecek
    Başka markaların kilometre saati olayına girmeye karşıyım.

jameika34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HONDA 600 F 2006 MODEL
    Tüm ZS150-19 Chopper Motosiklet Kullanıcı arkadaşlarımın dikkatine......
    İthalatçı'dan aldığım sizinde motorlarda kullanabileceğiniz parçaların birkaçının fiyatlarını paşlaşmak istiyorum.
    1- ZS10-19, Jinlun150 ve 250 cc.lik vede bn. motorlarda kullandığınız Ön cam (siperlik) Ayakları ile birlikte fiyatı 20 ytl.

2- Yine tüm Chopperlerde kullanılan Krom Kaplı Ayna (Düz) 13 ytl.

3- Yine Tüm Chopperlerde kullanılan Krom Kaplı Ayna (Kartal Kabartmalı) 10 ytl.
    İsteyen Arkadaşlarıma Yardımcı Olacağımı Söyleyebilirim. (Ben Jinlun 250 ve Keeway 150 Kullanıcısıyım)
    Ayrıca Kullandığınız Motorun Debriyaj Balatası, Ön ve Arka Fren Balatalarının numunesi varsa bunları sizleri çoook ucuz fiyatlara alma şansım vardır.
    Tüm Arkadaşlarımın Yolu Açık Olsun Kazasız Sürüşler Diliyorum.

MSN adresim jameka_34@hotmail.com
    0535 9271141
    0212 5197985
    Hakan

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Merhaba arkadaşlar bende motorumum farının sadece ampulünü değiştirdim. Toros arabanın ampülünü taktım civalı oldugu için manyak ışıtıyor gece yalnız aküyü boşaltıyor ve yolda stop ederse el marşıjla çalışmıyor (buda kötü oluyor)aküyü değiştirsek fayda etmez diye okudum bi denesekmi genede diye düşünüyorum ustayla bi konusayım. paylaşım için teşekkürler...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    muhahha 306 abi tebrik ederim güzel bir buluş oldu hakikaten
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese selamlar,
    muhahah kardeşim ellerine sağlık böyle bir soket olduğunu tahmin ediyordum,ama işimden dolayı kurcalayamadım gerçekten
    size güzel bir haberim var :
    Dijital göstergeli kilometre sayacı ÇELİK MOTOR CROWN 150 modelinde mevcut.Diğer göstergelerimiz de tamamen aynı(devir,volt,benzin vb. gibi)
    çelik motor servisine gidip 150 lik chopper modelinin kilometre saatini alıp t aktık mı vites göstergesini de halletmiş oluruz
    segment display kilometre saatinin tam ortasında alt kısımda duruyor,gayet şık
    ama gündüz kırmızı display görünür mü orasını bilemeyeceğim (:
    bir çelik motor servisine gidersem fiyatını öğreneceğim.Sirkecide bayisi var(servis ayrıca) yolum düşerse soracağım.

yeni haberlerle tekrar geleceğim
    saygılar
    10 ytl harcayarak gündüz görünen bir vites displeyi yaptım.
    Merak eden varsa anlatabilirm...

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Arkadaşlarım harikasınız ,sanırım bahara kalmadan yeniliklerimize kavuşacağız,aklınıza sağlık

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Evet arkadaşlar çok güzel gelişmeler olmuş hadi hayırlısı bende motordaki sisbar ve ayaklıkları çıkardım motor sade oldu çok daha güzel fakat arkada çamurluğun yanları biraz daha uzun olsa çok güzel gösterişli olucaktı ayrıca kesinlikle koltuğu değiştirmek lazım resimde gördüğüm jinlun 250 linin koltuğu tam olmuş ondan sipariş vericem ayrıca öndeki çamurluğun üstündeki kartal simgesi ve demiri çıkarınca çok daha güzel oluyor fakat kartalı çıkartında çamurluğun üzerinde vida izleri kalıyor onunda yoluçamurluğu ters çevirmek daha güzel oldu. Birde egzosu değiştircem bu modele hangi egzos uyar tam bilmiyorum ama egzosum soyulduğu için değiştirmem lazım.
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    FAZER 800
    Arkadaşlar vites konusu kimsenin ilgisini çekmedi herhalde....
    (Bir iki arkadaşım hariç)
    Vites diyorum.
    Ben yaptım çalışıyor.
    1 2 3 4 5 hepsi yazıyor.
    Hemde dijital display
    Vites göstergesiz motor olmaz dimi?
    Eeeeee ne duruyoruz.
    Bunu nasıl geliştirebiliriz?
    Nasıl daha güzel daha orjinal vites göstergesi yapabiliriz?
    Elektronik konusunda bilgisi olan arkadaşım varsa yardımcı olursa sevinirim.
    Led ortak display ile ilgili bi iki sorum olacak.
    Sonuç itibari ile Vites Göstergemiz herkese hayırlı uğurlu olsun.

(uyarayım da.... )

+ ve 2 ikinci vites
    + ve 3 üçüncü vites
    ........

rEnE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    muhahaha helal hoca sana.
    Nazilli benim 2. memleket sayılır.
    Gelicek olursam, (ki gelicem) seninle tanısıcam, tanıyayım bünyeyi.
    Comfirmation Bias

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    muhahaha tebrik ediyorum nasıl yaptın basit birşeyse anlatırsan bizde yapabiliriz belki.
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    FAZER 800
    Sistem gayet basit.
    Diyotlardan kapı oluşturup display de görüntü elde ettim
    Yalnız şu ana kadar 3 adet display yaktım.
    Voltaj fazla olduğu için.
    Bu aralar 12 voltu regüleli bir şekilde 3 volta düşürmeye uğraşıyorum.
    Şemayı daha sonra paylaşırım.(3 volt ta da display patlamazsa )
    Belirttiğim şemayı pic entegresi kullanarak da yapabilirsiniz.
    Ki pic ile yapışan devre daha kararlı ve sorunsuz çalışır.
    Ben pic kullanmayı bilmiyorum.
    Benim yapışım şu şekilde.
    Belirttiğim boş soket de artı kutup ortak.
    Eksi kutuplarda vites atlama yapıyor.
    Artı kutup ortak led display ve diotlarla yaptım.
    Devre kararlılığa ulaşınca şemayı paylaşırım.
    Rene herzaman beklerim...

wildwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    Ellirine sağlık süper bir çalışma olmuş bu motorun vites göstergesi olmaması çok saçmaydı zaten
    [COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

Yardimmm !!!

Arkadaşlar ben bu siteye bu gün üye oldum . Bende bir motor almak istiyorum.
    keeway 150sl ile zealsun ZS150-19 arasında kalmıştım . Motora yeni başlayacağım. Ve bu konularda henüz fazla bi bilgim yok forumlarıda okudum fakat biyere kadar anladım tabi bu zealsun hoşuma gitti . Fakat bu zealsun nereden nasıl alınır onu tam olarak anlayamadım nereden başlamalıyım. Anadolu yakası kartal da oturuyorum. ve yol göstermenizi bekliyorum yardımlarınız için şimdidem teşekkürler.

Açık şekilde bi mağaza adresi ve motorun enson ki fiyatını (ruhsat ve benzeri masraflar dahil ) belirtmenizi rica ediyorummmm

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Sana Tavsiyem seyrantepede (Avrupa yakası) Mor motosiklet magazası var sahibi Burak 0542 275 13 68 ara bi konuş ben ordan aldım Kartalda oturan bi arkadaşımda orda aldı şuan motorunu satıyor 2. el düşünürsende irtibata gecebilirsin bu topiği acan ve emeği çok gecen arkadaş Hakanacan
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

TURK01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Shield23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    keeway 150sl ile zealsun ZS150-19 arasında kalmıştım . Motora yeni başlayacağım. Ve bu konularda henüz fazla bi bilgim yok forumlarıda okudum fakat biyere kadar anladım tabi bu zealsun hoşuma gitti . Fakat bu zealsun nereden nasıl alınır onu tam olarak anlayamadım nereden başlamalıyım. Anadolu yakası kartal da oturuyorum. ve yol göstermenizi bekliyorum yardımlarınız için şimdidem teşekkürler.

Açık şekilde bi mağaza adresi ve motorun enson ki fiyatını (ruhsat ve benzeri masraflar dahil ) belirtmenizi rica ediyorummmm
    Adım Barış,bende Kartal dayim.Bu yaz Zealsun aldım,gayet de gosterişli bir motor.Benimki şu anda 1.300 km de,bakımları zamanında yapıldı.Ama arabamda olduğu için motoru sürekli kullanamadim.Şu anda da kapali yerde duruyor.Almak istersen bana mesaj atabilirsin.Görünüm ve performans olarak sıfır Zealsunla arada hiçbir farkı yok

Alıntı Shield23 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Adım Barış,bende Kartal dayim.Bu yaz Zealsun aldım,gayet de gosterişli bir motor.Benimki şu anda 1.300 km de,bakımları zamanında yapıldı.Ama arabamda olduğu için motoru sürekli kullanamadim.Şu anda da kapali yerde duruyor.Görmek ve almak istersen bana mesaj atabilirsin.Görünüm ve performans olarak sıfır Zealsunla arada hiçbir farkı yok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler