Arkadaşlar herkese merhaba.
Bomba gibi bir haberim var size.
İnanın bunu okuyunca kulaklarınıza yada gözlerinize inanamayacaksınız.
Şimdiden şok geçirmeye hazır olun.(uyarayım da....
)
Evet şekilden ne anladınız????
Ben söyleyeyim Zealsuncular sıkı durun bu bizim motorumuzun vites göstergesi şeması.
Evet evet yanlış okumadınız ve gördükleriniz tamamen gerçek....
Olay ın gelişimi şu şekilde oldu. Guguk kardeşimin gönderdiği kullanma kılavuzunu inceleyince en son sayfa da elektrik şemasında vites göstergesi ibaresi gördüm.(Guguk eline sağlık) Bunun üzerine aldım elime ölçü aletini başladım kurcalamaya.
Ön far içindeki kablolara dikkatlice bakın. orda 6' lı boş soket göreceksiniz. O soket in renkleri kılavuzda vites göstergesine ait. Yaklaşık 2 saatlik bir çalışma sonunda o sokete ölçü aletini ni dokundura dokundura ki arada kontağı kapalı unutup boş boş arama yapsamda
ve vitesleri motor dururken geçirmek zor olsada
ve arada bir çalıştırıp şanzımanı yağlayıp yağlayıp stop etsek de bu zorlu çalışma sonunda BARAN kardeşimle beraber resimde gösterdiğim şekli nihayet oluşturduk...
Şekilde (+) yazan ortak artı kutbu.
Yani şöyle izah edersek led bağlantı yolu ile vites göstergesi yaptığımızı varsayarsak + ve 1 birinci vites
+ ve 2 ikinci vites
+ ve 3 üçüncü vites
........
şu an için yada bu sokete göre en uygunu hatta en kolayı led ile yapılabilecek olan gösterge.
Yok eğer ben dijital display e de yazarım diyen varsa bana da izah ederse bizimle paylaşırsa memnun olurum.
Bu arada Stormlord kardeşimin dediği şarj olayını elime ölçü aleti almışken denedim.
Motoru çalıştırıp aküyü çıkardım. Her türlü far kombinasyonlarında kutup başlarına elektrik geliyordu.
Neyse daha fazla söze gerek herkese kolay gelsin.....