Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Arkadaşlar,

Motorun kaç yapacağını denerken çıktığınız devirlere dikkat edin. 9000 Devirde kırmızı çizgi başlıyor. Bir anlık aşmalarda birşey olmaz ama sürekli 10000 devirde giderseniz motora zarar verirsiniz.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Canerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok ama ER6F olacak, umutluyum
    Alıntı Seko adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar,

Motorun kaç yapacağını denerken çıktığınız devirlere dikkat edin. 9000 Devirde kırmızı çizgi başlıyor. Bir anlık aşmalarda birşey olmaz ama sürekli 10000 devirde giderseniz motora zarar verirsiniz.
    Ben 5. viteste giderken 8000 deviri geçmeden 100-110 yapabiliyorum bazen 9000 e yaklaşıyor ama hiç oraya kadar çıkarmama gerek kalmadı motor iyice açıldı çünkü, zaten hızını biraz aldıktan sonra ve eğimli bir yol olmadıktan sonra motor 6000 devirdeyken de 100 yapıyor yani zorlanmıyor. Stormlord benden çok daha bilgili olduğu için ona verdim bi süre motoru denedi ve 110 a kadar çoook rahat çıkıyorum dedi ama motor titreşim manyağı olmuş dedi 4400 küsürlerdeyim ben şuanda ve hala sibop ayarı yapılmadı sanırım ondandır. Ama rahatsız olmuyorum artık :D

Sevgiler ve kazasız sürüşler..
    "If you have a 10 dollar brain, buy a 10 dollar helmet" SIZE="2"][B] - Kasksız motor sürenler, eşini, çocuğunu kasksız motora bindirenler, size sesleniyorum: MANYAKMISINIZ LEEN!!!!:silent:

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    caner süpersin vallaaaaa...saol teşekkür ederim..yani demek oluyorkiii ben motoru aldım alalı yedek depoda sürüyormuşum... çizim süperrrrr...

devir konusunna gelince daha hiç 8000 deviri geçmedim.. zaten 7000 8000 arası yetiyor... 3 de 60 4 de 80 5 de 100 bazende 110 ... motorum 2200 kmde.. açılmaya başladı diyebilrim ama ne varki yokuş yukarı çekişten fazla düşüyor ve 250 cc aratıyor ..

Ccaner kafam karıştı
    oğuz yüklicek fotoları seninde karışcaakkk
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    caner abi polenin verdiği kullanım klavuzunda böyle yazıyor kafam karıştı.. musluk yukarı iken normal, aşağıda iken yedek, solda iken de kapalı olduğunu gösteriyor..

[B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abisi ters o resimleri yanlış yerleştirmişler.Daha evvel de konuştuk o konuyu.Resim hatası yani.Canerin tarifi doğru onun dediğini uygulayın.

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    @taner_k
    kullanma kılavuzunda musluk konumları yanlış gösterilmiş,caner arakdaşımızın gösterdiği konumlar doğru olanlarıdır.Bizzat vanayı söküp içini kontrol ettim ve kullanma kılavuzunda gösterdiğinin tam tersi olduğunu gördüm.

Bu arada topcase'e taktığım stop lambasına ek olarak 2 tane de sinyal ekledim,çantayı çıkarmam gerektiği zaman fişilerini çıkarmam yeterli olacak.
    Bana maliyeti ise 11YTL oldu
    stop lambası : 5ytl
    sinyaller (çifti): 3,5ytl
    kablolar,fişler :3 ytl
    Stop lambasından ek almak çok uğraştırdı beni,duyun içinden paralel kablo çekerek yaptım,eğer düşünüyorsanız çamurluk içindeki kablolardan ek almanızı tavsiye ederim.
    Sinyalleri ise sinyal lambası kollarındaki kablolardan T bağlantı yaparak ek aldım.(kabloları sarmakla kalmayıp ayrıca lehimledim gayet sağlam oldu,sinyaller plaka aydınlatma lambasının bağlı olduğu kutuya bağlı ve kabloları içine koydum gayet şık oldu,fazla göze çarpan çirkin bağlantı yok.)
    Çanta içinde kabloları silikon ile yapıştırarak sabitledim (silikon tabancası ile kullanılan silikon)
    Resim de burada :
    geceleyin çok güzel gözüküyor (gerçi saat 16 da başladım daha yeni bitirdim,gündüz bakma imkanım ancak yarın olacak el emeği göz nuru ) Goldwing gibi olmuş değil mi caner? gariban goldwing'i

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Abisi ters o resimleri yanlış yerleştirmişler.Daha evvel de konuştuk o konuyu.Resim hatası yani.Canerin tarifi doğru onun dediğini uygulayın.
    yalnız şu sık sık unutuluyor benzininiz biterde depoyu doldurursanız bir süre yedek depoda gitmeniz gerekiyor yoksa yedek depo dolmuyor daha sonra ana depoya alın

Criminal sağlığına dikkat et acil şifalar

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    stormlorD abi bence topcase yakışmamış ama stop lambası çok güzel olmuş ekline sağlık!!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

Motosikleti
    napalım oğuzcum mecburen ( : iş için kullanıyorum,yan çantalar hiç fonksiyonel olmuyor

Canerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok ama ER6F olacak, umutluyum
    Stormlord dostum boşver sen goldwing i bizi aşar o :D bizim motorumuz gayet güzel. Zaman gelir daha iyisi olur. Bence çanta gayet güzel. Gece çektiğin resim üzerine yorum yapan arkadaşlar haklı çok detaylı gözükmüyor ama ben çantayı motorun üzerinde de gördüm hiç te rahatsız edici gözükmüyor. Sadece biraz spor duruyor, yani biraz köşeli bir çanta olsa daha iyi durabilir diye düşünüyorum....

Bu arada motorda yaptığın bütün icatlar için seni kutluyorum herkese yol gösteriyorsun. Arkadaşlar motorun sökmediği yeri kalmadı DİKKAT!!

Ayrıca sinyalleri de çok iyi düşünmüşsün. Bende sissy bar ı söküp onun yerine yaslanma kısmı olan bir çanta düşünüyorum belki daha küçük olabilir. Yan çantalar bazen yetersiz oluyor gerçi dünya kadar şeyi alıyor ama benimkiler biraz küçük...
    "If you have a 10 dollar brain, buy a 10 dollar helmet" SIZE="2"][B] - Kasksız motor sürenler, eşini, çocuğunu kasksız motora bindirenler, size sesleniyorum: MANYAKMISINIZ LEEN!!!!:silent:

Meraba

S.a arkadaşLar bende Bursadan katıLIyorum coopper aLmak iStiyorum ama hangisini aLıcagıma karar veremedim yardımcı oLuabiLirmisiniz bana acaba tercihim 250 Lik oLsun JİNLUN RegaL Raptor ZeauLsun hangisini tercih etsem yeni başLıcam ve hızLı oLmasını iStiyorum eger varsada satıcak oLan arkadaşLar bana 05353816224 bu numaradan gece gündüz uLasabiLir Şimdiden iLginize teşekkürler

Motosikleti
    250 lik jinlun 110-120km arasında bir hız potansiyeline sahip(biizm motor da aynı hızlara çıkabiliyor) ama boşu boşuna benzin parası vereceksin..ayrıca çok titriyor jinlunlar (gerçi serviste bi parça takıyorlarmış azalıyormuş ne kadar doğru bilemem).
    regal raptor çok kaliteli bir motor su soğutmalı 130-140km arasında hızlara çıkabiliyor bildiğim kadarıyla ama fiyatı yüksek.
    bizim motorlar az yakıt tüketimi,krank balansörü ve yağ radyatörü sayesinde yazın rampalarda şişmediğini hesaba katmalısın,çok fazla performans bekleme hız motoru değil bunlar
    zealsun ve rr arasında tercih yapmanı öneririm.
    saygılar.

Motosikleti
    merhaba arkadaşlarr benim motora artçı aldığımda motor resmen bir yatağa dönüşüyorrr...nasıl mı ? arkadan gacır gucur gacır gucur sesler gelmeye başladı..sanırım amortisörleri yağlamak gerek ama motordan pek anlamadığım için emin olduğum söylenemez... fikrin olan varmı napabilirim ki ..bi gacur gucur ediyo diye servise götürmek istemiyorum

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    taner_k bilgine amortisörlerin yaylarının bittiği yerde 3 farklı konumda sert,orta ve yumuşak (benzetmeyi maruz görün ) ayarlama pozisyonu var ,yani artçı olduğundaki konum 3. ü sanırım bize 1 kişilik durumda teslim ediliyor hepsinde öğledir ,benimkini bilen bir arkadaş ilk konumdan özel bir anahtar yardımı ile ayarladı ,gacırtı ondanmıdır yada yağ eksikliğindenmidir ancak artçılı konuma ayarlat derim,sağlıcakla..

Motosikleti
    Alıntı muratdiksöz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    taner_k bilgine amortisörlerin yaylarının bittiği yerde 3 farklı konumda sert,orta ve yumuşak (benzetmeyi maruz görün ) ayarlama pozisyonu var ,yani artçı olduğundaki konum 3. ü sanırım bize 1 kişilik durumda teslim ediliyor hepsinde öğledir ,benimkini bilen bir arkadaş ilk konumdan özel bir anahtar yardımı ile ayarladı ,gacırtı ondanmıdır yada yağ eksikliğindenmidir ancak artçılı konuma ayarlat derim,sağlıcakla..

teşekkür ederim...servise gitcez demekkii

han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS 150-19
    SELAM ARKADAŞLAR.... Top case bence de çok kullanışlı, aklımda var gelecek yaza ben de takacağım birtane, yan çantasız da motor sanki çıplak gibi duruyor, stormLORD stoplar ve sinyaller çok iyi olmuş eline sağlık, ayrıca yaptığın tüm denemeler , geliştirmeler beni de gaza getiriyor, elime alacam motoru baştan yaratacağım bir gün... Dün itibariyle ben prensi yıkayıp temizleyip ( 2 tüp) wd-40 sıkarak, üstünü örtüp uykuya aldım bahara kadar uyutuldu yani... herkese selamlar, saygılar....
    O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::

Motosikleti
    Alıntı taner_k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlarr benim motora artçı aldığımda motor resmen bir yatağa dönüşüyorrr...nasıl mı ? arkadan gacır gucur gacır gucur sesler gelmeye başladı..sanırım amortisörleri yağlamak gerek ama motordan pek anlamadığım için emin olduğum söylenemez... fikrin olan varmı napabilirim ki ..bi gacur gucur ediyo diye servise götürmek istemiyorum
    motorundan gelen gacur gucur sesler benimkinden de geliyor.
    sesin kaynağını buldum ama geçiremedim bir türlü :(
    Sesin kaynağı motorunuzun sağ ve sol yanlarında bulunan yuvarlak kromajlı kapakların içindeki şase milinden geliyor.
    basınçlı su ile arka çamurluğun başlangıç noktasındaki mil boşluklarına su tutarsanız ses geçiyor.wd-40 sıkmıştım ama bana mısın dememişti ( :

Bu arada :
    Motorunuzun egzost kısmında oluşan pas izlerini krom cilası ile (pastası değil dikkat) yok edebilirsiniz.Benim egzostta üstünde çamur kaldığından dolayı nokta nokta kahverengi pas izleri vardı,fırça ile yıkadım çıkmadı cila çıkardı
    KROM yüzeyleri parlak tutmak için :
    Bütün aksamı motoru yıkayıp kuruttuktan sonra(plastik(çamurluk vs.),krom yüzeyler.) gaz yağı dökülmüş bez ile silmeye başlayın,Ön camı gaz yağı ile silmeyin..
    daha sonra sildiğiniz yerleri kuru bir bez ile dairesel hareketlerle kurutmaya başlayın,eskisinden daha parlak olduğunu göreceksiniz.
    Ne kadar çok silerseniz o kadar çok parlıyor
    GAZ YAĞI nı nerde bulurum?
    Türkpetrol veya Aytemiz benzin istasyonlarında görüyordum,bizim evdeki kombi gazyağı ile çalışıyordu depodan arakladım biraz

Kışlık bakıma alma tekniklerini tekrardan hatırlatmak istedim:

-Motorunuzu garaja yatırma dönemi geldiğinde metal aksama gazyağı,WD-40,dikiş makinesi (hangisi olursa)yağı(çok az sürün) sürerek hava ile temasını kesilmesini sağlayabilirsiniz.
    -Eski yağınızı boşaltın yerine en ucuz yağlardan koyun (havalar ısındığında bu yağı dökeceksiniz çünkü)
    -karbüratördeki tüm benzini boşaltın(vana kapalı konumda benzin bitene kadar motoru çalıştırın) karbüratörün diyaframı bozulabilir diğer türlü..
    -Benzin deponuz boşsa iç çeperine WD-40 sıkın,paslanmayı engellemiş olacaksınız.
    -Akünüzü belli aralıklarla şarj edin ve su seviyesine bakın(3 ayda bir),aküyü motordan sökmek aslında daha iyi,aküyü şarj edecek ekipmanınız varsa takılı kalmaması daha iyi,çalıştırmak isterseniz de ayak marşı ile kolaylıkla çalıştırırsınız.
    -Motorun üstünde kesinlikle çamur bırakmayın,çok kötü paslanır motorunuz.
    -egzostu ve hava girişini hava almayacak şekilde kapatın.
    -bujiyi söküp boşluğa 2 kaşık motor yağı koyun,yağı koymamızdaki amaç pistonun nemden ötürü yüzeyinin paslanmaması,motoru çalıştırdığınızda yanıp gidecektir,herhangi bir tehlikesi yoktur.

TURK01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı LuuKPaRaFiN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    S.a arkadaşLar bende Bursadan katıLIyorum coopper aLmak iStiyorum ama hangisini aLıcagıma karar veremedim yardımcı oLuabiLirmisiniz bana acaba tercihim 250 Lik oLsun JİNLUN RegaL Raptor ZeauLsun hangisini tercih etsem yeni başLıcam ve hızLı oLmasını iStiyorum eger varsada satıcak oLan arkadaşLar bana 05353816224 bu numaradan gece gündüz uLasabiLir Şimdiden iLginize teşekkürler
    Ben satıyorum,aracım da olduğu için motora çok binemedim.1.300 ler civarında.İlgileniyorsan her türlü detayı seninle paylaşabilirim.(Resim,bakım sonuçları....aklına ne geliyorsa) Marka Zealsun

simsek333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs150-19
    motorumu satıyorum arkadaşlar allah izin verirse shadow alıyorum honda 750
    ilgilenen arkadaşlar olursa forumdan arkadaşlara 2300ytl ben dişarıya 2500 fiyat veriyorum pazarlıksız 2300 olur burdan ilgilenen çıkarsa
    yada chopper ve 600cc uzeri takasada gırebilirim
    simsek333@hotmail den gorusebiliriz
    herkese kazasiz belasiz surusler
    mail atan olursa telefon no larını maile yollayabilirim
    nıhna minbet mohsen ahhad amaytıhsin

Motosikleti
    Soğuk havada motorunuz çok yakıt harcıyorsa yağ radyatörünün önüne kartondan levha koyun,levhanın 2-3 yerine de az hava geçecek kadar küçük delikler açın.
    bu işlemden önce 15ytl benzin ile 110km gittim..
    şu an ise yine 15 ytl benzin koydum ve 120km yol aldım depo hala çeyrekte bitmesine çok var gibi gözüküyor.
    Bacaklarımın üşümemesi için kendime nalburdan aldığım geniş şeffaf branda ile koruma yaptım metresi 2,5ytl.Motor şuan sadece radyatörün ordan hava alabiliyor,radyatörün önünde de karton levha var üzerinde de ufak delikler
    motor öyle güzel ısınıyor ki bacaklarınıza tatlı sıcak bir hava geliyor
    ayrıca yakıt tüketimi de bayağı azaldı.Resimler yakında

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)

Bu Konudaki Etiketler