Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

bende ön cam var satabilirim ama bağlantı elemanları eksik

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS 150-19
    Muhahha,, kardeşim benim ön camı da takarken mahvettiler çizildi,,kırıldı ben de başlarına çaldım, çelik motor veya jinlun camları da uyumlu gibi hepsi benziyor birbirine, bir bak istersen, ya da Adana dan polen den iste parasıyla değil mi..? bana verirken de hediye edelim bari demişlerdi gönülsüz olunca başına iş geldi tabi,, orda bizim motorlardan cam takılı şekilde olanlar var , söküp gönderirler,, paraya bayılıyorlar

BU ARADA,,, bilgisayarın ana kartı gelmiş,POLEN E gidip teslim alındı 1 AY sonunda , ama kart pc yi açmadı tekrar POLEN E gittik ve , hay allah denenmiş , kontrol edilmiş olmalıydı nasıl olur tuh falan dediler,, eeeeeeeee sonuç dedim, biz bunu tekrar istanbula yollayacağız birdaha baksınlar yine 1 ay sürebilir dediler pişkin pişkin,,,yuh yani... şimdi siz bu durumda enayi yerine konduğunuzu hissedip sinirlenerek anakartınızın ana....... diye diye söylenmezmisiniz dostlar
    O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    han abi çok haklısın valla.. hak veriyorum!!!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Muhahha,, kardeşim benim ön camı da takarken mahvettiler çizildi,,kırıldı ben de başlarına çaldım, çelik motor veya jinlun camları da uyumlu gibi hepsi benziyor birbirine, bir bak istersen, ya da Adana dan polen den iste parasıyla değil mi..? bana verirken de hediye edelim bari demişlerdi gönülsüz olunca başına iş geldi tabi,, orda bizim motorlardan cam takılı şekilde olanlar var , söküp gönderirler,, paraya bayılıyorlar

BU ARADA,,, bilgisayarın ana kartı gelmiş,POLEN E gidip teslim alındı 1 AY sonunda , ama kart pc yi açmadı tekrar POLEN E gittik ve , hay allah denenmiş , kontrol edilmiş olmalıydı nasıl olur tuh falan dediler,, eeeeeeeee sonuç dedim, biz bunu tekrar istanbula yollayacağız birdaha baksınlar yine 1 ay sürebilir dediler pişkin pişkin,,,yuh yani... şimdi siz bu durumda enayi yerine konduğunuzu hissedip sinirlenerek anakartınızın ana....... diye diye söylenmezmisiniz dostlar
    garanti belgesine göre azami tamir süresi 30 gündür ve 5 gün içerisinde tamir olmayacaksa yerine idareten başka bir ürün verilmek zorundadır.aynı ürün aynı arıza sebebiyle 3 defa giderse ürünü değiştirme hakkına sahipsin.
    bence biraz tehtid et
    sanayi ve ticaret bakanlığına durumu bildirirsen onlar için iyi olmayacakstır çünkü

Motosikleti
    Finally Zealsun 150
    Arkadaşlar sonunda ben de aldım motorumu, zealsun 150 ile aranızdayım artık.
    İlk kez vitesli motor kullandığım için bugün motorla baya cebelleştik ama akşam saatlerine doğru olayı çözdüm.Sanırm daha devirli kullanmam gerek.
    Devrini alınca çok iyi gidiyor ama çok yüklenmeden yavaş yavaş hızlandırıyorum.
    İlerleyen günlerde ilk işim yağına baktırmak olucak.Bir de motor yeterince açılmış mı yoksa açılma evresinde mi bilemiyorum?
    Birde yine burada okumuştum ön çark dişlisini değiştiren bir arkadaş vardı sanırım biraz daha performans artışı elde edebiliriz.
    Şimdilik bu kadar herkese kazasız sürüşler...

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    Doğum günün kutlu olsun Han abi!! Kazasız, mutlu,huzurlu yıllar dilerim!! şimdi yakın olup sahilde tur atmak vardı abi kendine iyi bak abi!! iyi geceler!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

simsek333 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs150-19

arkadaşim o zaten motorla veriliyor bu cam hediye degilki mersindeysen goruselim bende mersinliyim
    nıhna minbet mohsen ahhad amaytıhsin

wildwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    Arkadaşlar bırakın şu poleni adamların hepsi sahtekar bizde motoru aldık ne cam var nede başka birşey yüzsüzlük yaptımda bir tane kaskı zor aldım oda en kötüsünden motorun parçalarını adliyenin karşısında dedeoğlu var oradanda alabilirsiniz en azından onlardan biraz daha iyiler kazasız sürüşler
    [COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    ZS 150-19
    marwel... hayırlı olsun , kazasız kullan inşallah kardeşim , hoşgeldin aramıza Wild Wolf .. ağzına sağlık , aynen öyleler valla, daha neler söylenir de buraya yazamayız.......Haftaya büyük ihtimalle ADANA ya geleceğim bayramda, yağmur ,,, sel olmazsa tabi,,, MSN de yarından itibaren akşamları açık olacak emanet bir pc buldum artık görüşürüz............Stormlord ... kısa sürede çözeceklermiş bu sefer , emanet bir kasa verdiler şimdilik, biraz çıkışınca , biraz daha bekleyeceğim bakalım saol dostum .....BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM ARKADAŞLAR, AKŞAM PASTAMDAKİ MUMLARI ÜFLERKEN HEPİNİZ İÇİN SAĞLIK , HUZUR, MUTLULUK DİLİYECEĞİM,,,, SAYGILARIMLA CANLARIM....

Motosikleti
    marwel... hayırlı olsun , kazasız kullan inşallah kardeşim , hoşgeldin aramıza Wild Wolf .. ağzına sağlık , aynen öyleler valla, daha neler söylenir de buraya yazamayız.......Haftaya büyük ihtimalle ADANA ya geleceğim bayramda, yağmur ,,, sel olmazsa tabi,,, MSN de yarından itibaren akşamları açık olacak emanet bir pc buldum artık görüşürüz............Stormlord... kısa sürede çözeceklermiş bu sefer , emanet bir kasa verdiler şimdilik, biraz çıkışınca , biraz daha bekleyeceğim bakalım saol dostum .....BUGÜN BENİM DOĞUM GÜNÜM ARKADAŞLAR, AKŞAM PASTAMDAKİ MUMLARI ÜFLERKEN HEPİNİZ İÇİN SAĞLIK , HUZUR, MUTLULUK DİLİYECEĞİM,,,, SAYGILARIMLA CANLARIM....
    doğum günün kutlu olsun dediğim gibi yaptın verdiler hemen idareten kasa değil mi? türkiye'de işler böyle biraz "yırtık" olacaksın.Sanayi ve ticaret bakanlığına şikayet etsen dolmalık kabak gibi oyarlar valla bildikleri için korkmuşlar

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Marwel Hayırlı uğurlu olsun kazasız belasız keyifle kullan

asperadosyan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Şu ana kadar bu motorda karşılaşılan en büyük sorunlar nelerdi. Motorda vibrasyon engelliyici olduğu için uzun süreli yolculuklarda rahatdır diye düşünüyorum. Adanalı arkadaşlara birde sorum olacak ATO göbeğinden setin üstüne çıkarkenki yokuşu hiç denedinizmi nasıldı motorun performansı.

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    marwel motorun hayırlı olsun Aramıza hoşgeldin
    Han kardeş doğum günün kutlu olsun
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

Motosikleti
    ZS 150-19
    Asperadosyan.... hoşgeldin öncelikleYaptığım sürekli en uzun yol 240 km falandı , titreşim 80 km lerde hissediliyor ama çok rahatsız edici değildi, hafif karıncalanma hissi gibi,, sadece sırtım biraz ağrıdı , oturma pozisyonu nedeniyle, koltuk daha yumuşak ve konforlu olsaydı daha iyi olurdu yani... Ben o dediğin yokuşu hem tek başıma hem de iki kişi çıktım ve defalarca, Balcalı hastanesinden gelip yukarı dönerek, gayet de rahat dı, ışıktan dönünce yukarıya çıkarken vites büyüterek çıktım , 3 üncü vitesle hiç zorlanmadı,,Hatta burada Mersinin yaylalarına da gittim ardcılı olarak , daha dik , sürekli ve de virajlı yokuşlar vardı , balığa da gidiyorum, yani hafif arazi koşullarında da kullandım ama herhangi bir sorunum olmadı şimdiye kadar (AMA LİMİTLERİ ZORLAMADAN DEVİRLİ KULLANDIM) kardeşim...

Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    han doğum günün kutlu olsun kazasız belasız nice yıllar diliyorum görüşmek üzere
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Akadaşlar bugün benim canavar yanıyordu:(
    motorla dışarı çıkacaktım.
    yanık kokusu gelmeye başladı.
    her neyse bakınırken bir anda direksiyonun arkasında; kilometre ve akü göstergesine giden kabloların alev aldığını gördüm.
    hemen söndürdüm ama ordaki plastik ve ön fren botusu mu kablosu mu nedir biraz hasar gördüler.
    elektrik bandı ile sardım ve binmeye devam

bu arada motor 400 oldu.
    yağ aldım pazar günü değiştireceğim.
    acaba servise sokup ilk bakımda mı değiştirsem yağı?
    yoksa pazar günü kendim değiştirsem de serviste yağına elletmesem mi?
    hem bu servis ne yapıyor ilk bakımda?
    yaptıranlar bir anlatabilri mi acaba?
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Alıntı hakanacan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ilk bakımda yapılması gerekenler serhan sormuştu
    bütün civataların kontrolu
    buji deişimi (ngk)
    fren ayarları (yapılırken fren muşuru kontrolu)
    subap ayarı
    yağ deişimi
    karburatör ayarı ve rolanti ayarı
    zincir ayarı ve yağlama
    yağ filitresi temizleme
    hava filitresi kontrolu
    boru aksamları kontrolu
    ses varsa kontrolu

bunların dışında
    100-200 kmde bir mutlaka gevsek olan yer varmı diye kontrol edin
    ön diske gözle kontol edin çatlak yamukluk varmı diye
    400 kmde bir
    zincir bakımınızı yapın spreyler var
    arka fren ayarınızı yapın
    800 km de bir mumkunse (becerirseniz) yağınızı deiştirin
    rutin bakımlarını sakın aksatmayın

ve her motora bineceğinizde gun başında
    motor yağ göstergesine bakın
    fren yağ göstergesine bakın
    çok kişi bunu bile yapmıyor

unutmayın ki çevremdeki 10 kişden 6 sı bu şeytan işi diyor
    çoook dikkat edin bir anlık daikkatsizlik çok şeye mal olabilir
    kazasız sürüşler dilerim
    eskilerden alıntı bu yardımcı olur ama o kabloyu muhakkak kontrol et yada ettir

Motosikleti
    Alıntı muhahha306 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Akadaşlar bugün benim canavar yanıyordu:(
    motorla dışarı çıkacaktım.
    yanık kokusu gelmeye başladı.
    her neyse bakınırken bir anda direksiyonun arkasında; kilometre ve akü göstergesine giden kabloların alev aldığını gördüm.
    hemen söndürdüm ama ordaki plastik ve ön fren botusu mu kablosu mu nedir biraz hasar gördüler.
    elektrik bandı ile sardım ve binmeye devam

bu arada motor 400 oldu.
    yağ aldım pazar günü değiştireceğim.
    acaba servise sokup ilk bakımda mı değiştirsem yağı?
    yoksa pazar günü kendim değiştirsem de serviste yağına elletmesem mi?
    hem bu servis ne yapıyor ilk bakımda?
    yaptıranlar bir anlatabilri mi acaba?
    aman abi dikkatli ol geçmiş olsun öncelikle
    sanırım far kablon direksiyonun arkasında bir yere sıkışmış kısa devre yapıp yanmış :(
    serviste yaptıkları şu :
    motoru orta sehpaya alıyorlar,motor bloğunun altında karter tapasını söküyorlar (17 numara lokma ile),yağı boş bir kaba boşlatıyorlar biraz bekliyorlar (yağ süzülsün diye),sonra yağ filtresine bakmadan,yeni yağı dolduruyorlar(tapayı kapattıktan sonra tabi )
    kendin değiştireceksen bir adet boş kap,bir adet lokma takımı ve uc uzatma aparatı bir çiftte latex eldiven bulundur.
    -17 numara ucla alt tapayı sök yağı boşalt
    -yağ tamamen boşalınca vites kolunun ortasında 24mm lik anahtarla açılan bir kapak göreceksin(nikelajlı) bu kapağın içinde bir adet yay ve serçe parmak büyüklüğünde bir metal filtre var(süzgeç),süzgeci gazyağında veya yağın içinde gezdirerek temizle(çapak vs. oalbilir içinde) söktüğün şekilde geri tak.
    -sonra tapayı kapat,filtreyi geri vidala yağını koy (kullanma kılavuzunda 1lt yazıyor ama servisler 1.2lt koyuyor radyatör içinmiş)
    -motoru 3-5 dk çalıştır.
    -eski yağını kanalizasyona veya toprağa dökme çevreye çok zararlı,ben genelde büyük bir bidona boşaltıyorum atık yağları,sürgülü kapı yağlamada fln kullanıyorum.
    -her yağ değişiminde yağ filtreni kontrol etmende fayda var,benim ilk yağ değişiminde filtre içinden zımba teli (!) çıkmıştı..
    -yağ penceresinden yağına bak eğer simsiyah olmuşsa ve su gibi olmuşsa değişmesi gerekir.

kolay gelsin

Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    muhahha306 çok geçmiş olsun aman dikkat diyorum motorun bağlantılarını hiç iyi yapmamışlar zaten kazasız günler

Motosikleti
    ZS 150-19
    Muhahha çok geçmiş olsun ,kardeşim, aslında o kablolar var ya onları tamamen siyah elektrik bandıyla baştan sarıp sarmalamak lazım , birkaç anahtarla da tüm bağlantı yerlerini sıkıp arada kontrol etmek doğru olur kanaatindeyim,,,,, kendiniz yapın içiniz rahat etsin.... Hafta sonu müthiş planlarım vardı ama şimdi yağmur yağıyor ve meteorolojiye göre de devam edecekmiş... CUMARTESİ sabah 25 kişi yamaç paraşütüyle uçuşlar yapacağız bakalım hava müsade ederse, PAZAR da balığa gideceğim motorla, yani iş stresi başka türlü atılmıyor be dostlar,,,, wild wolf ...artık yağışlar başladı motorla ADANA ya gelişlerim seyrekleşecek mecburen , ama bayramda oralardayım görüşürüz belki, senin pc var mı msn de rastlayamıyorum akşamları girsene ok

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler