Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Herkese selam... Satjda oldugum için ne zamandır yazamıyodum. Neyse bugün staja motorla gittim sabah hava iyiydi ama gelirken yağmurluydu. Neyse sabah gelirken benzin aldım. Depoyu açınca benzin göstergesinin hareketini sağlayan yuvarlak sarı şeyin (( şamandıra deniyodu sanırım ama yanlış biliyo olabilirim özür )) yerinden çıkmış oldugunu gördüm. Yani benzin gostergem düzgün çalışmıyo şu an. Akü voltaj göstergesinin çubuğu yoğun titreşime dayanamayarak yerinden çıktı göstergenin içinde bi oraya bi buraya savrulup duruyo En kötüsü vitesin olduğu sol ayak pegini tutan civatalardan biri yolda düşmüş. Allah'tan işyerinin yakınındaydım. Yaklaşık 500-600 m 1. viteste bağırta bağırta gittim (( tek civatayla tuttugu için vitese bassamda atmıyodu mecbur ole gittim )). Sonra başka bi civata bulup taktım. 1 hafta öncede gaz kolum takılıyodu bi yere. En son gaz telinin bittiği yere baktım (( sağdaki krom görünümlü plastik delikli kapagın altında. Gaz telin bittiği yerde ufak bi somun var o yerinden çıkmış o yüzden gaz kolu takılıyo gibi oluyomuş. Somunu yerine takınca düzeldi. Aldığım dersleri yazayım.
    1) yanımızda mutlaka ufak bi alet takımı olmalı
    2) civata taşımalıyız
    3) yüksek süratlerde çok uzun gitmemeliyiz titreşim yüzünden civatalar düşebilir
    4) soğuk havalarda sıkı giyinmeliyiz (( bugün az buçuk üşüdümde o bakımdan ))
    5) eldiven mutlaka kullanmalıyız özellikle bu havalarda
    6) vizörü silebilecek bi elbise giymeliyiz (( yagmuru silmezseniz göremiyosunuz eger elbiseniz benimki gibiyse silsenizde göremiyosunuz vizör açık gidincede yagmur gözünüzün içine sert bi darbe vurabiliyo))
    Neyse bu kadar yeter... Motorda ufak şeyler çıkıyo ama biraz kurcalayarak çözebilirsiniz. Son olarak bi soru yukarda bahsettiğim depo olayı garantiden çözülürmü?? Herkese keyifli sürüşler...
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı kenya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese selam... Satjda oldugum için ne zamandır yazamıyodum. Neyse bugün staja motorla gittim sabah hava iyiydi ama gelirken yağmurluydu. Neyse sabah gelirken benzin aldım. Depoyu açınca benzin göstergesinin hareketini sağlayan yuvarlak sarı şeyin (( şamandıra deniyodu sanırım ama yanlış biliyo olabilirim özür )) yerinden çıkmış oldugunu gördüm. Yani benzin gostergem düzgün çalışmıyo şu an. Akü voltaj göstergesinin çubuğu yoğun titreşime dayanamayarak yerinden çıktı göstergenin içinde bi oraya bi buraya savrulup duruyo En kötüsü vitesin olduğu sol ayak pegini tutan civatalardan biri yolda düşmüş. Allah'tan işyerinin yakınındaydım. Yaklaşık 500-600 m 1. viteste bağırta bağırta gittim (( tek civatayla tuttugu için vitese bassamda atmıyodu mecbur ole gittim )). Sonra başka bi civata bulup taktım. 1 hafta öncede gaz kolum takılıyodu bi yere. En son gaz telinin bittiği yere baktım (( sağdaki krom görünümlü plastik delikli kapagın altında. Gaz telin bittiği yerde ufak bi somun var o yerinden çıkmış o yüzden gaz kolu takılıyo gibi oluyomuş. Somunu yerine takınca düzeldi. Aldığım dersleri yazayım.
    1) yanımızda mutlaka ufak bi alet takımı olmalı
    2) civata taşımalıyız
    3) yüksek süratlerde çok uzun gitmemeliyiz titreşim yüzünden civatalar düşebilir
    4) soğuk havalarda sıkı giyinmeliyiz (( bugün az buçuk üşüdümde o bakımdan ))
    5) eldiven mutlaka kullanmalıyız özellikle bu havalarda
    6) vizörü silebilecek bi elbise giymeliyiz (( yagmuru silmezseniz göremiyosunuz eger elbiseniz benimki gibiyse silsenizde göremiyosunuz vizör açık gidincede yagmur gözünüzün içine sert bi darbe vurabiliyo))
    Neyse bu kadar yeter... Motorda ufak şeyler çıkıyo ama biraz kurcalayarak çözebilirsiniz. Son olarak bi soru yukarda bahsettiğim depo olayı garantiden çözülürmü?? Herkese keyifli sürüşler...
    selamlar kenya,
    edindiğin tecrübelere birkaç tane de ben eklesem sorun olur mu? ( :
    vites değiştirirken ayak koyduğumuz peg'in civatalarına arada sırada WD-40 veya muadili pas çözücü sıkmanızı tavsiye ederim,benim gibi sökmek isteseniz de sökemezsiniz sonra
    gaz telinizi belli aralıklarla içine wd-40 sıkarak yağlayabilirsiniz,abartmamak koşuluyla tabi
    anladığım kadarıyla motorunu çok bozuk yol koşullarında kullanıyorsun? şamandıra akü göstergesi bozulduğuna göre ?
    1400km deyim 4. viteste hiç zorlanmadan 80km sürat yapabiliyorum tabiki çok kısa süreli yaptığım denemeler bunlar fazla anırtmaya gelmez
    yağmurlu havada kullanırken vizörünün içi her nefes verişinde buğulanacaktır,çok hafif(1-2mm) vizörünü açarsan buğu hemen kaybolur,çok sağanaklı havada kesinlikle kullanmayın üstü kapalı bir yerde yağmurun dinmesini bekleyin bence,çünkü elektronik aksam ıslanmaya gelmez(hoş gerçi ben kullandım bişi olmadı )
    yağmurlu havada fren diski ıslanacağı için aynen ıslanan bisiklet freni gibi tutmaya başlıyor önünüzdeki araç ile takip mesafesini 2 kat uzatın(araya girmeye çalışanlar olacaktır tabi burası türkiye ) fren diskini eliniz hafif frende tutatrak kurutabilirsiniz ama çok hafif tutmanız lazım
    çok soguk havalarda kesinlikle göğsünüze kalıncana bir gazete koymanızı tavsiye ederim,en iyi kıyafetten bile iyi koruyor bizzat denedim
    gıdınızdan ve boynunuzdan ısı kaybetmemek için mutlaka ama mutlaka yüz maskesi satın alın(face mask) gıdısı açık deri ceketle kullanıyorum ve faydasını görüyorum.
    bizim motorlar yağ radyatörlü ve termostatsız olduğu için motorunuzu soğuk havada iyice ısıtın ve yola çıktığınızda yavaş sürün,hızlı sürerseniz motor hemen soğuyacaktır bu da fazla aşınmaya ve motorun teklemesine yol açacaktır tehlike yaratabilir.ilk 4-5 km den sonra ısınıyor motor bilginize
    arkadaşlar korna'dan bahsetmişler ben SEGER marka korna satın aldım bostancı sanayiden (5ytl ye) standart yuvarlak araba kornası bu arkadaşlar,motorunuzun üstünden çıkan ile aynı boyutta fakat sesi daha güçlü,kornayı alırken "dat mı istersin dit mi?" diye soran satıcıya şaşırmayın ve dat olanını tercih edin isteyen arkadaşlar farklı tonlu çift salyangoz kornadan satın alabilirler (10ytl idi en son) ama hem takacağınız yer yok hemde çok kuvvetli olduğu için yol istediğinizde korna çaldığınız aracı panikletebilir sinirlerini bozabilirsiniz
    şimdi aşağıya inip zincir gereginliğini ayarlamaya ve kornaın vs. resimlerini çekmeye iniyorum döndüğümde resimleri göstereecğim
    kenya bu arada şamandra tabiki garanti kapsamında olmalıdır,senden para alıpta ithalatçıya parçayı garantiden değiştirdim diyebilir bazı kurnaz servisler.dikkatli olun ve bence ithalatçıyı arayıp sorun bu parça garanti kapsamında mı diye
    şimdilik bu kadar görüşmek üzere

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Bende bişeyler yazım ön arka fren bitik sanıyordum ön freni değiştirdim fren balatalarını söküp sanayide debriyaj balatası çaktırdım 10 ytl (servis ön arka 70 ytl istiyor haberiniz olsun)daha önceden arka freni yapmak için söktüğümüzde balatanın oldugunu gördüm ve zımparayla oldu değiştirmedim zımparaladım daha yarısı duruyor balatanın neyse toplarken arka tekerin göbeginde 4 adet lastik takoz bulunuyordu elmayı dörde bölersiniz ya aynı öle ikisi un ufak olmuştu arkadaş böle idare et sağlam ikisini karşılıklı takalım dedi bende uydum çok kullanmadım 100 km yaptım 3-4 günde o lastik takozdan alıp taktırcaktım ustam böle kullanma dedi 10 km sonra göbek dağıldı eve götürüyordum valla tam garajın önünde oldu allahtan bakalım kaynak falan bişeyler dedi yapıcak ama gene masraf gene masraf aklınızda olsun o lastik takozlar zamanla kırılıp un ufak oluyor fren balatası değiştirirken mutlaka temin edin ucuz bi sorunda değil galiba epey pahalıya patlıycak bana bu galiba benim motorun km herkezden önde gidiyor 4650 km deyim hep ilk sorunlar bende başlıyor biri beni geçip yazsın bu tür olayları yaaf şaka yapıyorum tabi ama bu motor gerçekten bana tamiri öğretti ilerde sağlam bi marka motor alırsam bu işler gelmeyecek başıma ve çok daha tecrübeli olcam öğrenmek için birebir ne dersiniz ?
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

açıkcası motor gerçekten görünüm olarka çok güzle ama sitede söel brisey var motorun problemlerini çoğu arkdas belirtmiyor bende keeeway vardı baya çıkardı bunların hepsi problem çıkarıyor arkdaslar bunu kabul edelim ama bizimde gücümüz bunlara yetiyor bu motorun servisleri nasıldır bunu merak ediyorum.

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    abi başımıza gelenleri yazıyoruz daha nasıl belirtebiliriz benim şu an yağ radyatörüme giden hortum ve rekorlarda çoğu kullanıcının çektiği sorun var Adanaya tel açtım adam ikiletmeden parçaları gönder onarır değişmesi gerekirse değişir göndeririz diyorlar bu güzel bir şey. Her motosiklet sorun çıkartabilir tabi dediğin doğru çin malları daha fazla çıkartabilir ama sonuçta her markada sorun yaşanabilir. En basit örnek benim patronun 450'lik suzuki crosu var adam 45 gün parça beklemiş.

ya yazanalr varda aynı zmaanda moturu aldıklarından dolayı motara birsey sürmemek için arızaları sölemiyen arkdaslarda var bence bazı forumlarda motrun arızasını sölüyorsun
    insanlar hemen çıkısmaya baslıyor

Motosikleti
    Alıntı jamaisvu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    açıkcası motor gerçekten görünüm olarka çok güzle ama sitede söel brisey var motorun problemlerini çoğu arkdas belirtmiyor bende keeeway vardı baya çıkardı bunların hepsi problem çıkarıyor arkdaslar bunu kabul edelim ama bizimde gücümüz bunlara yetiyor bu motorun servisleri nasıldır bunu merak ediyorum.
    selamlar
    öyle bir motor düşün ki kadranlar hariç herşey garanti dışı olsun (ya da bayiler çok cin olsun herşeye garanti dışı desin senden parayı alıp garanti dahilinde parçayı değiştirsin )
    civatalari hamurdan olsun fazla sıkınca yalama olsun
    kromlu yerlerini azıcık nemli bıraktığında ertesi gün paslı olsun
    verdigimiz paraya göre tabiki iyi bir motor ama be kardeşim insan kritik parçaların olduğu yerlerdeki civataları (tekerlekler,aktarım dişlisi cıvataları,vs.) biraz kaliteli yapmaz mı ya?
    biraz motordan anlıyorsanız çözülemeyecek sorunu yok aslında,sadece biraz daha özen göstermeniz gerekiyor ,her gün zincir ve yağı kontrol edin,sinyalleri kontrol edin farı stop lambasını kontrol edin.
    sorunları yaşayacağımı bile bile aldım çünkü bu fiyata böyle bir alet yoktu
    yaşadığım sorun aslında fazla olmadı daha 1400km deyim ilerde belli olur

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Açıkçası ufak tefek sorunlar bende yaşadım ama asla yolda bırakmadı akü göstergesinin ibresi bende de düştü diğer göstergeler anlamsız hareket ediyor hız göstergesi 80 den sonra geriye doğru gidiyor göstergelerin ışıkları söndü bazen çukura girince yanıyor sona tekrardan sönüyor vakit olduğunda servise gidicem eee alet 5500 km de olsun artık okadar şuan en çok km bende herhalde aleti haziranda almıştım hazirandan bu yana 5500 km oldu biraz abarttım galiba dün yağmur vardı kullanmadım minibüse bindim ama motorumu çok aradım sanki birşey eksik gibiydi galiba altıma yağmurluk alıp kışında kullanıcam ama motorun durmadan yağmur yemesi yüzünden paslanmasından korkuyorum buna karşılık yapılabilicek birşey varmı?
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

wildwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    Slm.Arkadaşlar bu nedir ya ne çok zealsun kullanıcısı varmış sitemizde ben ocakta aldım motorumu ozaman 2,500'u bir aldığımdan 1 hafta sonra otobüsle çarpıstım ama koruma demirleri olduğu için ne bende nede motorda birşey yoktu kazanın tek sebebi direksiyonun arkasındaki kulaklardı onları kestirdim şimdi bir sorun yaşamıyorum tek sorun bir bayana göre biraz ağır bir motor olması kazasız sürüşler diliyorum
    [COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    Alıntı wild wolf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Slm.Arkadaşlar bu nedir ya ne çok zealsun kullanıcısı varmış sitemizde ben ocakta aldım motorumu ozaman 2,500'u bir aldığımdan 1 hafta sonra otobüsle çarpıstım ama koruma demirleri olduğu için ne bende nede motorda birşey yoktu kazanın tek sebebi direksiyonun arkasındaki kulaklardı onları kestirdim şimdi bir sorun yaşamıyorum tek sorun bir bayana göre biraz ağır bir motor olması kazasız sürüşler diliyorum
    selamlar hoşgeldin
    şu yan kulakları kestirdikten sonra sorun yaşadın mı acaba? mesela yandaki debriyaj teli km teli fren hortumuna birşey oldu mu?
    ha birde mesela tam sağ veya tam sol çevirip motoru kaldırabiliyor musun?olduğu yerde döndürebilyor musun motoru? yoksa çok mu dengesiz oluyor öyle yapınca?
    hep merak ettim çünkü kulaklar varken bile tam sağ yapıp kaldırdığınızda motor katlanma ağilimi gösteriyor çatal açılı olduğundan sanki biraz tehlike yaratabilir gibime geldi
    yaşadığın sorunlar oldu mu?
    saygılar

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    motor bayana göre ağır olabilir belki
    hoş gerçi bayanına göre de değişir
    bayan var 1.12 bayan var 2.20
    önemli olan zealsuncu olmak
    ben hala olamasamda gönlüm sizlerle. kazasız belasız kasklı sürüşler...
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Selam arkadaşlar motorumu yaptırdım 150 ytl patladı arka jant değişti çıkma birtaneyle kablim de kaynak falan oldu şuan gayet iyi ama aklınızda olsun bi sorun hissettiğiniz zaman kullanmayıp hemen tamire götürün ustam kullanma yolda kalırsın dedi tamam dedim eve geldim göbek dağıldı neyse aklınızda olsun arka tekerden kalkış sırasında küt diye ses gelirse lastik takozlar parçalanmıştır sakına kullanmayın haberiniz ola 2. ise gidonun yanındaki kulakları ben sipralle kestirdim tamamını kestirmeyin yada kırmayın gidon benzin deposuna çarpar ufak bi kazada vs. depo zarar görür ben ölçüp kestirdim depoya sıfır gibi oldu ama depoya değmiyor sizde öle yapabilirsiniz 3-4 gün öle kullandım dönerken çok rahat ediyorsunuz giderken değil tabi sokakta trafikte vs. şimdilik bu kadar

Motosikleti
    Alıntı Sanlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selam arkadaşlar motorumu yaptırdım 150 ytl patladı arka jant değişti çıkma birtaneyle kablim de kaynak falan oldu şuan gayet iyi ama aklınızda olsun bi sorun hissettiğiniz zaman kullanmayıp hemen tamire götürün ustam kullanma yolda kalırsın dedi tamam dedim eve geldim göbek dağıldı neyse aklınızda olsun arka tekerden kalkış sırasında küt diye ses gelirse lastik takozlar parçalanmıştır sakına kullanmayın haberiniz ola 2. ise gidonun yanındaki kulakları ben sipralle kestirdim tamamını kestirmeyin yada kırmayın gidon benzin deposuna çarpar ufak bi kazada vs. depo zarar görür ben ölçüp kestirdim depoya sıfır gibi oldu ama depoya değmiyor sizde öle yapabilirsiniz 3-4 gün öle kullandım dönerken çok rahat ediyorsunuz giderken değil tabi sokakta trafikte vs. şimdilik bu kadar
    geçmiş olsun sanlı
    birşey dikkatimi çekti benim motorda,motoru biraz ısıttıktan sonra vitesi 1 e aldığımda tak diye ses geliyor sanki ilerleyecek gibi,aynı işlemi motor sıcakken yaptığımda olmuyor.. bunu yaşayan arkadaşlar var mı?
    dikkat edin kaldırırken değil boştayken 1 e aldığınızda ve motor yarı soğukken

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Bendede oluyor bazen ama herzaman değil galiba vites mi yaglanmıyor yada debriyajmı tam ayırmıyor anlamıyorum bunuda sorayım bi artık korkar oldum yaw çok masraf yapmaya başladım ama hep kullanıcı hatası benim hatam ne yapayım ilk motor olunca öğreniyoruz ilerde sağlam bi makina alınca bunları yapmıycaz

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    StormlorD aynısı bendede oluyo yani boştayken 1e attığımda nerdeyse kaçacak gibi oluyo ama dediğin gibi soğukken yani sabah ilk çalıştırmada oluyo... Sanlı arka tekerden kalıkşta bazı sesler geliyo ama bvahsettiğin seslerle aynımı bilmiyorum... Bide zincir gevşemiş biraz yani bollaşmış arka tekerden bi sürtme sesi geliyo ama nerden bilemiyorum. Zincirden şüpheleniyorum ama bakalım... Bide hız göstergesi bozuk çıkan var mı( ceash abimden başka )?? yani fazla gösteren?? Ben 850 km'de falanım son gazla 100-110 arası gidebiliyorum ama sanki bana daha yavaşmışım gibi geliyo en yakın zamanda bi arabayla ölçmek lazım... Neyse herkese keyifli sorunsuz sürüşler
    Bide gugukk ben gecen yerler ıslakken kullandım dizlerim baya bi çamurlandı. Dizlerine bişey örtersen hiç sorun olmadan yağmur çamur kullanırsın (( ama motor çok çamurlanıyo bilesin )
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

Motosikleti
    Alıntı kenya adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    StormlorD aynısı bendede oluyo yani boştayken 1e attığımda nerdeyse kaçacak gibi oluyo ama dediğin gibi soğukken yani sabah ilk çalıştırmada oluyo... Sanlı arka tekerden kalıkşta bazı sesler geliyo ama bvahsettiğin seslerle aynımı bilmiyorum... Bide zincir gevşemiş biraz yani bollaşmış arka tekerden bi sürtme sesi geliyo ama nerden bilemiyorum. Zincirden şüpheleniyorum ama bakalım... Bide hız göstergesi bozuk çıkan var mı( ceash abimden başka )?? yani fazla gösteren?? Ben 850 km'de falanım son gazla 100-110 arası gidebiliyorum ama sanki bana daha yavaşmışım gibi geliyo en yakın zamanda bi arabayla ölçmek lazım... Neyse herkese keyifli sorunsuz sürüşler
    Bide gugukk ben gecen yerler ıslakken kullandım dizlerim baya bi çamurlandı. Dizlerine bişey örtersen hiç sorun olmadan yağmur çamur kullanırsın (( ama motor çok çamurlanıyo bilesin )
    oh oh iyi o zaman sorun yokmuş rahatladım
    arka taraftan gelen sürtme sesi gazı bırakınca oluyorsa büyük ihtimal bollaşan zincir zincir korumasına çarpıp ses yapıyordur
    bi ara motoru kaldırırken arka kasnaktan mıcırdama sesi geliyordu,z,ncir biraz yağsızdı yağlayınca düzeldi allahtan ama motorun üstündeyken hafif zıplıyorum bir yerden mıcırdama sesi geliyor,çukurlu yolda çok sinir bozuyor nerden çıkıyor bir türlü çözemedim ( : her menteşeye wd40 sıktım ama nafile bulamadım sesin kaynağını
    4. vitesle 80 e kadar çıakrtıp 5 e atınca hızlanması güzel oluyor kadran 110'a geldikten sonra gaz veriyorum devir yükseliyor ama ibre ilerlemiyor acaba son hız mı yoksa daha gidiyor da ibre mi ilerlemiyor bilemeyeceğim

Canerrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    artık yok ama ER6F olacak, umutluyum
    Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    geçmiş olsun sanlı
    birşey dikkatimi çekti benim motorda,motoru biraz ısıttıktan sonra vitesi 1 e aldığımda tak diye ses geliyor sanki ilerleyecek gibi,aynı işlemi motor sıcakken yaptığımda olmuyor.. bunu yaşayan arkadaşlar var mı?
    dikkat edin kaldırırken değil boştayken 1 e aldığınızda ve motor yarı soğukken
    Stormlord naber sevgili dostum :D, bahsettiğin şey bende de oluyor yüzyüzeyken söylemeyi unutmuşum buraya yazıyorum sanırım bazı problemler hepimizde var ama genel problemler.

Ayrıca bazı şeyleri önlemek amacıyla motorun hayati önem taşıyan civata vida gibi kısımlarını kalitelileri ile değiştirmek. Örneğin ön camın takılı olduğu büyük çevirmesi kolay olan vidalar sert plastik ve sürekli olarak gevşiyor, oraya normal bir civata taktım ve olay bitti.. Ayrıca ayaklıkların altındaki civatalar da çok çabuk paslanıyor ve paslanınca da dişleri eriyor sıkamıyorsunuz ve sonunda yalama oluyor.. Dikkat etmek lazım şanlının da bahsettiği yerdeki takozlar değiştirilmeli bence.... Şimdilik bukadar...

Kazasız sürüşler arkadaşlar....
    "If you have a 10 dollar brain, buy a 10 dollar helmet" SIZE="2"][B] - Kasksız motor sürenler, eşini, çocuğunu kasksız motora bindirenler, size sesleniyorum: MANYAKMISINIZ LEEN!!!!:silent:

wildwolf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun 150 chopper
    Hoşbulduk StormlorD ben yan kulakları direksiyon tam dönmüyor diye kestirdim bir viraja gireciğin zaman dar giremiyorsun virajı mutlaka geniş alman gerekiyor bu durum bazen tehlike yaratıyor ben kazayı o yüzden yaptım ve şimdi direksiyon konusunda sorun yaşamıyorum.Motor boştayklen 1'e atınca ses bendede çıkıyordu servise götürdüm sorun giderildi yani motorumdan memnunum kazsız sürüşler herkese
    [COLOR="Green"][B][I]Gecelerin Gecesi Dolunayli_Gecem
    Çıktığı ini bilmeyen,kaç asırlık kini bilmez.Soyunu,dinini bilmeyen,gün gelir haddini bilmez.[/I][/B][/COLOR]

Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Merhaba,

Bir sorundan da ben bahsedeyim. Motoru aldıktan kısa bir süre sonra sinyaller bozuldu ve sürekli kısa devre yapıp sigorta yakmaya başladı. Servisle birlikte baya bir uğraştıktan sonra problemin arka çamurluk yanlarında bulunan kromajlı parçanın arasına sıkışmış kablodan olduğunu anladık. Motorun bu kısmı Çin'de toplandığından bizimkilerin bir suçu yok. Sıkışan kablo yolda sarsıntıdan kesilmiş ve iki kablo birbirine dokununca kısa devre yapmış. Kısa devreden dolayı alarm da sapıttı ve şu anda sağ sinyal normal çalışırken, sol sinyali yakınca dördü birden yanıyor. Alarmı sökerseniz normale dönüyor fakat bu sefer de çalıştırdıktan sonra motoru durduramıyorsunuz. Neyse bunlar fazla önemli değil de asıl saçmalık şurada : Motoru alarmı değiştirmek için servise götürdüm ve sipariş verdim. Alarm iki hafta kadar gelmeyince bu sefer yetkili bayiyi aradım ve bana farklı bir alarm verdiler. Tabi alarm motora takılmasına rağmen kablolama farklı olduğundan motor çalışmadı. Meğer işi alarm takmasını bilen birine yaptırmak ve bunun için de motora nereden nereye çekileceğini kimsenin bilmediği fazladan bir kablo çektirmek gerekiyormuş. Sinirlenip Polen'i aradığımda bu işlemin çok basit bir işlem olduğunu ve alarm takabilen her yerin yapabileceğini söylediler, ancak kesinlikle eski alarmdan getirmiyorlar. Gerekçesi de bunun motorda standart bir özellik olmaması (doğrudur, kullanma klavuzunda alarmla ilgili tek kelime geçmiyor) ve Polen'in taktırdığı bir ilave olmasıymış, yani alarm için yedek parça yok. Benim alarm hala kutusunda duruyor, eskisinden daha gelişmiş bir model ama taktırma işini nasıl yapacağım bilmiyorum.

Özetle aklınızda bulunsun, alarm bozulursa yenisi yok ve servis de verdikleri alarmı takmasını bilmiyor. Aynısını değiştiren bir bayi biliyorsanız bana da haber verin oradan alacağım çünkü motora ilave kablo çektirme taraftarı değilim. Bu arada eski alarmı getiremeyip yerine yeni ve daha gelişmiş bir model getirtmek tamamen Polen'in beceriksizliği ve iş bilmezliğidir.

gokhan1507 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Alacağım İnşalah Bir Tane
    Arkadaşlar motordan memnun musunuz?

yeni bir motor alacağım için soruyorum..

100 km de ne kadar yakıt tüketiyor...

yardımlarınızzı özelden bekliyorum sorun çıkardımı memnun musunuz?

kafam karışık yardımlarınızı bekliyorum..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler