Herkese selam... Satjda oldugum için ne zamandır yazamıyodum. Neyse bugün staja motorla gittim sabah hava iyiydi ama gelirken yağmurluydu. Neyse sabah gelirken benzin aldım. Depoyu açınca benzin göstergesinin hareketini sağlayan yuvarlak sarı şeyin (( şamandıra deniyodu sanırım ama yanlış biliyo olabilirim özür )) yerinden çıkmış oldugunu gördüm. Yani benzin gostergem düzgün çalışmıyo şu an. Akü voltaj göstergesinin çubuğu yoğun titreşime dayanamayarak yerinden çıktı göstergenin içinde bi oraya bi buraya savrulup duruyo En kötüsü vitesin olduğu sol ayak pegini tutan civatalardan biri yolda düşmüş. Allah'tan işyerinin yakınındaydım. Yaklaşık 500-600 m 1. viteste bağırta bağırta gittim (( tek civatayla tuttugu için vitese bassamda atmıyodu mecbur ole gittim )). Sonra başka bi civata bulup taktım. 1 hafta öncede gaz kolum takılıyodu bi yere. En son gaz telinin bittiği yere baktım (( sağdaki krom görünümlü plastik delikli kapagın altında. Gaz telin bittiği yerde ufak bi somun var o yerinden çıkmış o yüzden gaz kolu takılıyo gibi oluyomuş. Somunu yerine takınca düzeldi. Aldığım dersleri yazayım.
1) yanımızda mutlaka ufak bi alet takımı olmalı
2) civata taşımalıyız
3) yüksek süratlerde çok uzun gitmemeliyiz titreşim yüzünden civatalar düşebilir
4) soğuk havalarda sıkı giyinmeliyiz (( bugün az buçuk üşüdümde o bakımdan ))
5) eldiven mutlaka kullanmalıyız özellikle bu havalarda
6) vizörü silebilecek bi elbise giymeliyiz (( yagmuru silmezseniz göremiyosunuz eger elbiseniz benimki gibiyse silsenizde göremiyosunuz vizör açık gidincede yagmur gözünüzün içine sert bi darbe vurabiliyo))
Neyse bu kadar yeter... Motorda ufak şeyler çıkıyo ama biraz kurcalayarak çözebilirsiniz. Son olarak bi soru yukarda bahsettiğim depo olayı garantiden çözülürmü?? Herkese keyifli sürüşler...