Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
08 Eylül 2006, 20:18
birol57 adlı üyeden alıntı
Herkese öncelikle hayırlı kazasız ve sorunsuz yolculuklar dilerim.Bende epeydir motor almaya hevesleniyorum.Bütçe meselesi malum sınırlı.Biraz araştırdım ve en önemlisi sizlerin yazılarınıza kanarak zs150-19 almaya karar verdim.(umarım doğru karar vermişimdir?) Sizce motoru şimdimi almam iyi olur yoksa bahara kadar beklememmi.Fikirlerinize göre karar verecem. Hepinize saygılar
Murat sanada büyük geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
Herkes önümüzdeki sene motor fiyatlarının ucuzlayacağını düşünüyor ama nafile,aksine artacak.Devlet kontrolsüz motor girişini engellemek için çalışıyor,motor ithalatçılarına yeni düzenlemeler getirilecek,bunlardan bir tanesi de devlet ithalatçılardan teminat almak için yasal düzenleme yapıyor.Sonuçta bunlar da alıcılara yansıtılacak.
Özetle şimdi almanı öneririm.Seneye daha iyi modeller geleceği kesin ama 4-5 e motor bulmak imkansızlaşacak.
Reklamlar
-
08 Eylül 2006, 20:44
Murat bir süredir nette problem vardı yeni gördüm büyük geçmiş olsun
-
09 Eylül 2006, 00:00
Murat çok geçmiş olsun... Herkese kazasız belasız günler dilerim.
En sonunda 3 gün önce motorumu aldım ben başıma bugün bi olay geldi ve motor beni yolda bıraktı elektirik aksamında bi problem var Elektirik gelmiyor motora dolayısıyla motor çalışmıyo ayak marşıyla motoru çalıştırdım bu sefer farları açınca bütün göstergeler sıfıra düşüyo hatta motorun rölantisi bile düşüyor böyle bişey başına gelen oldu mu hiç beni bilgilendirebilecek birisi varsa sevinirim Yarın motoru servise götüreceğim Daha 3 günlük motor servise gidiyor hayret edilecek bir olay yaa Neyse bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi acaba
-
09 Eylül 2006, 00:20
Emrah marş rölesi gitmiş olabilir belki Şanlının yaşadığı şekilde bir beyin problemi olabilir yada montajda bir soketi yanlış takmışlardır sinirin bozulmasın basit şeyler bunlar
-
09 Eylül 2006, 00:33
emrah20 adlı üyeden alıntı
Murat çok geçmiş olsun... Herkese kazasız belasız günler dilerim.
En sonunda 3 gün önce motorumu aldım ben başıma bugün bi olay geldi ve motor beni yolda bıraktı elektirik aksamında bi problem var Elektirik gelmiyor motora dolayısıyla motor çalışmıyo ayak marşıyla motoru çalıştırdım bu sefer farları açınca bütün göstergeler sıfıra düşüyo hatta motorun rölantisi bile düşüyor böyle bişey başına gelen oldu mu hiç beni bilgilendirebilecek birisi varsa sevinirim Yarın motoru servise götüreceğim Daha 3 günlük motor servise gidiyor hayret edilecek bir olay yaa Neyse bu konuda bilgisi olan varsa bilgi verebilir mi acaba
emrah kardeş hayırlı olsun öncelikle,
motorunda büyük ihtimal bir montaj hatası var,kablolardan biri ezilmiş ve kısa devre yaptırıp ana sigortayı attırmıştır,motorun aküsünü söksen bile yolda kullanabilirsin ki ayakla çalıştırabilmişsin(ateşleme sistemi manyatolu olduğu için enerji harcamaz kendi elektriğini üretir) bir an önce servise git ve motoru kafalarına at
ana sigorta erken atmışsa sorun yoktur ama geç atmışsa bazı kabloları yakmış olabilir.
rolanti düşük olmasının sebebi fabrika ayarı olarak rolanti devrinin 900 devirlere ayarlanmış olmasından,motorunun sağ tarafındaki prince yazan kapağı söküp karbüratörden rolantini yükseltebilirsin ama yapmana gerek yok serv,ise götüğr onlar ayarlasınlar.
geçmiş olsun,erkenden pes etme oluyor bazen böyle şeyler ( : benim de depom yamuk takılmış :D
-
09 Eylül 2006, 23:52
-
10 Eylül 2006, 21:27
murat@ adlı üyeden alıntı
arkadaşlar,hayatta olduğuma hala inanamıyorum ve başıma gelen cok cıddı kazanmyı sızınle paylaşıyorum..bu gun akşam saat 20:30 da evime doğru yaklaşık 50 km hızla ılerlerken caddenın sağ tarafından karanlık bı sokaktan cıkan araba bodoslama sağ tarafımdan çarptı.çarpmanın etkısıyle dırek havaya uctum ve yere düştüğümde (havadayken aklıma geldı kafamı korumak) yıne de kafamı çarptım yere allahtan kaskım vardı ve oracıkta ölmeme izin vermedi.hala şoktayım . bana çarpan adam kabul ettı hatasını zaten %500 suç ondaydı.dalmışım bı an dıyo bana bı de.ölümle burun buruna geldim yere düştüğümde ölmediğimi anladım ama her tafarımın kırıldığını düşündüm bi an.sol tarafımdan müthiş ağrı hıssttım o an.sok içinde sağa sola baktım herkes başıma toplandı her kafadan bı ses cıkıyo falan hayatımın en kotu anıydı resmen.şok içinde heryerim tıtremeye başladı ambulans geldı numune hastanesıne kaldırıldım ve 4 saat acilde müşahade altında kaldım.bir ton film çekildi hala inanamıyorum en ufak bi catak kırık hiç biş yok üzerimde.kolumda sıyrıklar var ve adamın çarptığı sağ tarafım da ezılme var .bi orası cok şiddetlı ağrı yapıyo onun dışında herşey normal.fakat hala şoku atlatamadım ustumden..cok dıkkat edın arkadaslar ya bi anda yanaşıyo ölüm teğet geçti bana bugun ve şansım yardım ettı kı hiç bişeyım yok kırık cıkık vs. ne kadar dıkkatlı olsanızda bı anda başkasının hatasının acısını cekebılıyoruz.kazasız belasız gunler herkese...
Geçmiş olsun.
Önemli olan nereye gittiğin değil, nasıl gittiğindir...
-
10 Eylül 2006, 22:56
emrah20 adlı üyeden alıntı
saolun arkadaşlar
bugün servise götürmeden sorunu kendim çözdüm. Zincirin üstünden geçen ve arka stop lambasına giden bir kablo var onu biraz uzun bırakmışlar o da zincire sürdüğü için eritmiş ve kablolar birbirine temas etmiş onun için kısa devre yapıp aküyü boşaltmış şu an aküsüz çalışıyor Ben bir şey daha sorcam benim motorun her yerini inceledim ama bir türlü sigortanın nerde olduğunu bulamadım acaba nerde
Neyse tekrar teşekkürler kazasız belasız sürüşler...
ana sigortan motorunun sol tarafındaki krom renkli plastik kapağın arkasında kabloların olduğu yerde olması gerekiyor,araba sigortası gibi değil tüp şeklinde bir sigorta,beyaz plastik tüp şeklinde bir parçanın içinde cam sigorta vardır.
akün boşalmamıştır merak etme ana sigorta atmıştır..
keyifli sürüşler
-
10 Eylül 2006, 23:19
-
11 Eylül 2006, 00:49
saolasın bakalım yarın aküyü alcam aküyü takınca da elektirik gelmezse sigorta mı attı görcez artık neyse tekrar teşekkür
-
11 Eylül 2006, 10:53
selam arkadaşlar.şirkette internet yasak olduğundan beri giremiyorum.baya uzun zaman oldu yazmaylı.umarım herkes iyidir..oğuz msn bile zor açıyorum kardeşimmmmmmmmm benim motor 600km de şuan ve ben de bugun yarın götürcem ilk bakım için.baya okudum ettim forumu ama ilkbakımda neler yapılıyor nekaadar ücret ödeniyor bilmiyorum bu konuda yardım bekliyorum.ayrıca motorun ışıklarını açınca akü düşüyor far etkisiz ve göz kırpıor sanki ayrıca ibreler oynuyorrr..aynı şekilde sinyal yaktığımdada oluyor ..sanırım kablolarda bişey var.böle bişey başına gelen varmı.ayrıca bunuda servisi yaparmı ücretsiz olarak.şimdiden teşekkürler.
-
11 Eylül 2006, 12:56
bayagıdır görüşemedik abi. hoşgeldin!!! vay!!! 600 km ben farın gözkırpması ya da ibrelerin oynaması gibi birşeye rastlamadım abi. umarım hallolur!! kendine iyi bak kral!
[B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]
-
11 Eylül 2006, 22:49
beyler yazıp duruyonuz hani aktivite yaz bitti yahu
deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..
-
11 Eylül 2006, 23:03
@taner_k aynı sorunlar bende de var göstergeler oynuyor ayrıca km göstergesi 80-90 km den sonra geriye doğru düşmeye başlıyor ayrıca sis farları göz kırpıyor ve göstergedeki ışıklar söndü bazen çukura girince yanıyor sonra 1-2 dk sonra tekrar sönüyor burdaki bayi birşeyden anlamıyor başımız dertte servisle bakalım çözüm bulabilirsen söylermisin bende burdaki servis diye geçinen şahıslara sorun burdanmış diye bilgi aktarabileyim
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
12 Eylül 2006, 12:12
gugukk adlı üyeden alıntı
@taner_k aynı sorunlar bende de var göstergeler oynuyor ayrıca km göstergesi 80-90 km den sonra geriye doğru düşmeye başlıyor ayrıca sis farları göz kırpıyor ve göstergedeki ışıklar söndü bazen çukura girince yanıyor sonra 1-2 dk sonra tekrar sönüyor burdaki bayi birşeyden anlamıyor başımız dertte servisle bakalım çözüm bulabilirsen söylermisin bende burdaki servis diye geçinen şahıslara sorun burdanmış diye bilgi aktarabileyim
merhabalar gugukk..bugun problemi hallettim.fardan motorun içine doğru giden kablolardan biri sıyrılmış sonra kopmuş..mavi ince bir kabloydu.onu tekrar birleştirip bantladılar.şimdi problem yok.kablolar ince olduğunda sağa sola sürtünmeden aşınıyor ve kopuyormuş.motorun gövdeyi sökmekte gerekebiliyomuş.hang kabloda sorun var diye baklıyor.2.bir ihtimalde akü şarj etmiyor olabilir dediler.baktılar sağlam kablolara baktılar. umarım kısa sürede ssende halledersin .akşamları biraz sakat oluyor.saygılar:
-
12 Eylül 2006, 14:22
Kaza yaptım Beyler...
Cumartesi günü Elifimle buluşmak için evden hareket ettim. ilk önce servise uğrayıp direksiyondaki boşluğu gidermesi için (daha önce ön takım sökülmüştü) ustaya gösterdim motorumu ve 5 dk yaptı sonra yola koyuldum ve 2. köprüden Anadolu yakasına geçtim.
Ankara-Bostancı E-5 bağlantı yolundan E-5' e bağlandığım sırada sağdaki otobüs ve minübüs durağından dolayı biraz uzaklaşmak için sola geçim derken acayıp hızlı gelen araçlar yüzünden durağa yakın geçmek zorunda kaldım (zaten bu üzücü kaza haberlerinden sonra çok yavaş ve sakin kullanıyordum motorumu ve sıra ne zaman bana gelecek diye düşünüyordum hatta Tansel abi bile topiğe ağzımızı hayra açalım diyordu işte o sıradaki bendim ve asfaltla tanışdım ) duraktan çıkmakta olan minübüsün sinyalini gördüğümde biraz yavaşladım ve sellektör kornayla uyardım tam o sırada sinyal vermiş bir araç soldan beni sıkıştırmaya başladı o an arada kalıp tost olucam diye biraz daha gaza basıp aradan geçmeyi düşündüm.
zaten bilirsiniz anlık bir olay minübüs durdu o sırada yandan gelen araç yavaşladı tam ben gaz verip geçeyim derken soldan gaza basıp üstüme kırdı (bendeki düşünce araç beni gördü kornamı sellektörümü gördü önüme geçmeyecek minübüs durdu ya araç nerdeee) tabi o anda yapacak kaçacak hiç birşey kalmadı ve ben araca ön sağ kapıdan girdim motorla (allahtan münibüsü geçmiştim) ve denge menge kalmayıp motorla beraber yaklaşık 6-7 metre sürüklendim (iyiki önümde araç vs. yoktu) korumam tam oldugu için ve boş bi yerde süreklinip kendiliğinden durdugum için hasar az oldu hafif bi şokla yere otururken başıma gelen birkaç kişi "bişeyin yok iyimisin" diyorlardı.
bende o sinirle başımdaki kaskı çıkartıp fırlattım!(full kaskın önemi öğrendim bende yarım kask vardı vizör falan kırıldı zaten) hemen ayaga kalkıp bişeyim yok iyiyim iyiyim dedim! ve korkumu hiç kimseyle paylaşmıyordum sonra motorumu kaldırmak istediler bırakın kalsın dedim abi benzin akıyor kaldırmamız gerek dediklerinde bırakın ben kaldırırım deyip kaldırdım motorumu.
Allaha şükür ciddi bir kaza olmasına rağmen bişeyim yoktu ve iyiydim. Adam geldi yanıma bişeyin yok dimi geçmiş olsun falan filan. dedim abi 1,2 sn sonra kırsan direksiyonu yada gaza basmadan kırsan direksiyonu kurtarcaktım nasıl görmedin beni! "valla görmedim" falan allahtan iyi niyetli birisine benziyordu. Boynundaki kartta T.B.M.M Personel giriş kartı vardı dedim peki bişeyim yok!
sonra demezmi suç sende dedim abi nasıl suç bende nereye kaçayım ön sağ kapıdan çarpıyorum sana önüme kırdın direk dedim neyse motorun da bişey varmı dedi. yok hayır dedim. benim arabanın masrafını ben karşılarım dedi.
Şokun etkisiyle iyi peki diyorum falan sonra dam bişeyin yoksa ben gidiyorum tekrar geçmiş olsun dedi ve gitti. Adam gidince yanımdaki kazayı görenler dediki "polis niye çağırmadın" çağırsana polis" bende boşver bişeyim yok motordada hasar yok kendi arabasını kendi yaptırcakmış gerek yok dedim onlarsa "olurmu ya çağırsaydın polis diye üstelediler sende suç yok önüne kırdı arabayı vs." ben gene boşver ben iyiyim ona şükrediyorum vs dedim.
sonra motordan uzaklaşıp bir sigara içtim akan benzinin ucmasını falan bekledim çalıştırmak için sonra motorumu kontrol edip çalıştırdım ve debriyaj sıkışmıştı sürtünmeden dolayı el debriyajı onu falan düzelttim koruma demiri yamulmuştu sehpa demirini vs. sonra tekrar yola koyuldum!
Çok uzun yazıp kafanızı şişirdim arkadaşlar kusura bakmayın ailemden kimseye bu durumu bahsedemem yoksa motor olayı biter benim için şuan Allaha şükrediyorum ama acısı ertesi gün çıkıyor morluklar vs. iyiki montum kaskım vs. vardı üstümde yoksa kolumun halini düşünmek bile istemiyorum siz siz olun herzaman full korumalı olun! bu yaz ilk defa biniyorum motora ve 4.250 km yaptım Bursaya bile geldim sizinle ve çok keyifliydi bu benim için ilk ve son kazam olur inşallah.
40-50 km hızla yaptım yüksek hızda böle ucuz atlatacagımı hiç sanmıyorum lütfen çok ama çok dikkatli kullanın bizi trafikte görmüyorlar bari biz onları görelim bu benim için çok iyi bir tecrübe oldu bu yaz aldım motorumu çok uzun seneler uğraş verdim annemi ikna etmeye (bilmeyenler için babamdan dolayı) lütfen siz siz olun sizi sevenleri üzmeyin!
Kazasız belasız sağlıklı sürüşler!
Teşekkür ederim...
Sevgiler Saygılar...
Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!
-
12 Eylül 2006, 15:00
SANLI çok geçmiş olsun sana da , ucuz atlatmışsın hakkaten , sırada kimse olmasın inşallah , kazasız günlerde kullanalım kardeşim, kendine iyi bak , saglıklı günler dilerim herkese .......! TANER_K kardeş aslında ilk bakımda sadece yağ değişiyor .... Ama var olan sorunları söylersen yaparlar zaten basında durup söylemezsen adamlar hiç bişeyle ilgilenmiyor, gevşeyen yerleri sıktır, zinciri ayarlat elektrik aksamına da göz atsınlar tabiki madem sorunun var çözecekler,, yağ parası ödersin, hadi belki dediklerini tam yaparlarsa 5-10 ytl de öle verirsin işçilik diye, zaten onlar paralarını alıyor ana bayiden, garanti belgesini ve servis kuponunu yanında götür unutma....! Yağ olarak da castrol 10w40 magnatec koydur 15 ytl fiyatı...(HER YAPILANI TAKİP ET KENDİ GÖZÜNLE GÖR DERİM BEN ).......
O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::
-
12 Eylül 2006, 15:53
Şanli Çokk Çok GeÇmİŞ Olsun KardeŞİm..İnan Okurken Sankİ Kendİm YapmiŞ Gİbİ Hİssettİm İÇİm Gİttİİİ.allah Bİ Daha YaŞatmasin..bİŞeyİn YokmuŞ Tek Mutlu Haber Bu.allaha ŞÜkÜr..dedİĞİn Gİbİ Farkedİlmİyoruz O YÜzden Çok Dİkkatlİ Olmak Gerek..
Han TŞk Ederİm.bugun Gİttİm Halletİm.yaĞini DeĞİŞtİrdİler Ama SÖledİĞİn YaĞi Alamadim.artik 2500 Km De Alir GÖtÜrÜrÜm.aklimda.yaridmin İÇİn TeŞekkÜr Ederİmm..
Allah Kaza Bela GÖstermesİn ArkadaŞlar..genelde Hep Anİ Hareketler Ve Sabirsizlik Bİzİ Kazaya SÜrÜklÜyor.hizlanip GeÇİmmm Aradan Demektense YavaŞlayip TrafİĞİn AkiŞini İzleyelİm Ona GÖre Hareket Edelİm.trafİkte Manda Çokkkkkkkkkk..aktİf Olarark Araba SÜrÜcÜsÜyÜm..ve İnanin Motor SÜrmeye BaŞladiĞimdan Berİ Eskİden Motor SÜrÜcÜlerİne GÖstermİŞ OlduĞum Nezaketİn 1000 Mİslİnİ GÖsterİyorum Şİmdİlerde.yol Verİyorum Dar Yolsa Hemen AÇiliyorum Rahat Etsİn Dİyeee Mutlu Oluyorummm ....mutluluĞumuz Ve SaĞliĞimiz Daİm Olsun BÜtÜn Motorcu Dostlarrrrr..
-
12 Eylül 2006, 22:22
@Sanli
çok geçmiş olsun abi,iyi ki korumların varmış üstünde benim de dükkanım bostancı sanayi sitesindenydi ve o otobüs durağında çok kaza yaşanıyor,çok yavaş geçilmesi gereken sakat bir yerdir,kesinlikle aradan sıyrılır geçerim mantığıyla hareket etmeyin çünkü altınızdaki motor çok atak bir motor değil,gerekiyorsa solundakine yol ver geçsin sen onun arkasından seyret,her zaman en kötü ihtimale göre hareket edin bence,trafikte arabaymış gibi hareket edin,ve emniyet şeridinde gitmeyin geçenlerde birkaç motorcu arkadaşı 1.köprü yolunda çevirmişlerdi
o köprünün dibinde bende kaza yapıyordum arabayla,aynaya bakma gereği duymayan bir öho şöförü otobüsle bariyer arasına sıkıştırıyordu beni nerdeyse..
çok büyük geçmiş olsun tekrardan.
tekrar söyleme gereği duyuyorum "kornanızı daha güçlü bir tanesi ile değiştirin" görülmenizde önemli etkisi oluyor,farlarınız zaten güçsüz en azından yakınından geçerken korna ile uyarabilirsiniz.
saygılar..
-
12 Eylül 2006, 22:52
şanlı abi çok geçmiş olsun!! tek teselli sende bişi olmaması çok şükür! ilk ve son olur inşallah dileğim. kendine iyi bak abi! iyi geceler!
[B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler