Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    dostum iyi hoşda parça lazım olupta bulamadığında yine servisin eline düşücen
    bu arada hoşgeldin kardeş
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı ceash adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dostum iyi hoşda parça lazım olupta bulamadığında yine servisin eline düşücen
    bu arada hoşgeldin kardeş
    selamlar hoşbulduk
    tilkinin dönüp dolaşıp geleceği yer yine kürkçü dükkanı olacaktır tabiki
    allahtan çin malı motorların motor bölümleri birbirlerine çok benziyor,parça sorunu yaşayacağımızı sanmıyorum,düzgün kullandıktan sonra kolay kolay birşey yapmayız herhalde?
    ama olur da lazım olursa tabiki ellerini öpeceğiz

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Arkadaşlar ön camı takmak istiyorum ama nasıl takılacağı konusunda bilgim yok acaba cam takılı olarak çekilmiş birkaç foto varsa koyarsanız sevirim hangi ona bakarakta takabilirim. Bu aralar çok fazla rüzgar esmeye başladı kontrolü sağlamak zoroluyor özellikle yanınızdan dev gibi kamyonlar geçiyorsa rüzgarı fena savuruyor camı acil takmam lazım. Çok teşekkürler.
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS 150-19
    CAM ı henüz ben de takmadım, zaten verdikleri aparatları yeniden sanayide yaptırdım ve nikelaj la kaplattım uygun birşeyler yapabiliyorlar sanayiye ugrarsan halladerler GUGUKK... MOTOR yagları ile ilgili ben de araştırma yaptım tatildeyken,,, bilgiler cok geniş kapsamlı ama özetle ben size aktarayım istedim;;;;;; 10w40 viskozitedeki yağlar bizim motorlar için ideal gösteriliyor bu kesin .... Buradaki 10w yağın soğuk kış şartlarındaki inceliğini yani akışkanlığını ifade ediyor, kısaca motorun kolay ve sorunsuz calışmasını sağlıyor... İkinci rakam (40) ise tam tersi,, motorun ısındıgında yüksek ısılarda , yazın , yada şehir trafiğinde uzun rölanti calışma durumlarında korunmasını, yağın kalınlaşmasını ifade ediyor, aşınmanın en az olmasını sağlıyor..... Yani kışın ince yazın mümkün oldugunca kalınlaşan yağ iyi görev yapıyor,,, bu da 10w 40 iyi anlamına geliyor, ayrıca da mineral yaglar ömrü kısa , katkılı, petrolden elde edilmiş bazı işlemlerden gecirilmiş yaglar ve ucuz orta seviyede koruma sağlarken, yarı sentetikler biraz daha iyi, ama tam sentetik yaglar kesinlikle uzun ömürlü ,,işini iyi yapan yaglar,, biraz pahalılar evet ama prensler için deger bence .... VE HER YAĞ DEĞİŞİMİNDE MUTLAKA YAĞ FİLTRESİ YA TEMİZLENMELİ YA DA DAHA İYİSİ DEĞİŞTİRİLMELİYMİŞ... SENTETİK OLSUN ,,, 10W40 OLSUN,,, MARKA FARKETMEZ BİRÇOK MARKA VAR ZATEN ;;; MOBİL, SHELL, REPSOL,CASTROL ....VS SAYGILAR SEVGİLER DOSTLARIM ........!!!!!!!!!!
    O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::

Motosikleti
    @han saol buldum forumda @jeansatar koyduğu bir foto herşeyi açıkladı sağol

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Arkadaşlar camı takmayı ayrıntılı olarak anlatmak isterdim ama benim cam düştüğümde kırıldığı için anlatamıyorum resimle idare edin artık
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    Alıntı han adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    CAM ı henüz ben de takmadım, zaten verdikleri aparatları yeniden sanayide yaptırdım ve nikelaj la kaplattım uygun birşeyler yapabiliyorlar sanayiye ugrarsan halladerler GUGUKK... MOTOR yagları ile ilgili ben de araştırma yaptım tatildeyken,,, bilgiler cok geniş kapsamlı ama özetle ben size aktarayım istedim;;;;;; 10w40 viskozitedeki yağlar bizim motorlar için ideal gösteriliyor bu kesin .... Buradaki 10w yağın soğuk kış şartlarındaki inceliğini yani akışkanlığını ifade ediyor, kısaca motorun kolay ve sorunsuz calışmasını sağlıyor... İkinci rakam (40) ise tam tersi,, motorun ısındıgında yüksek ısılarda , yazın , yada şehir trafiğinde uzun rölanti calışma durumlarında korunmasını, yağın kalınlaşmasını ifade ediyor, aşınmanın en az olmasını sağlıyor..... Yani kışın ince yazın mümkün oldugunca kalınlaşan yağ iyi görev yapıyor,,, bu da 10w 40 iyi anlamına geliyor, ayrıca da mineral yaglar ömrü kısa , katkılı, petrolden elde edilmiş bazı işlemlerden gecirilmiş yaglar ve ucuz orta seviyede koruma sağlarken, yarı sentetikler biraz daha iyi, ama tam sentetik yaglar kesinlikle uzun ömürlü ,,işini iyi yapan yaglar,, biraz pahalılar evet ama prensler için deger bence .... VE HER YAĞ DEĞİŞİMİNDE MUTLAKA YAĞ FİLTRESİ YA TEMİZLENMELİ YA DA DAHA İYİSİ DEĞİŞTİRİLMELİYMİŞ... SENTETİK OLSUN ,,, 10W40 OLSUN,,, MARKA FARKETMEZ BİRÇOK MARKA VAR ZATEN ;;; MOBİL, SHELL, REPSOL,CASTROL ....VS SAYGILAR SEVGİLER DOTLARIM ........!!!!!!!!!!
    bilgiler için teşekkürler han abi!!!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    sanlı geçmiş olsun
    bende dun lokma akımı aldım
    motoru biraz kurcaladım
    topiğe fazla bakamıyorum
    ama yıkamaya dikkat etmek lazım mesela ön far dahi onemli butun kablolar orada onun dışında ben hep basınçlı su ile yıkıyorum silip çalıştırıyorum motoru
    bir problem ile karşılaşmadım hala
    keçe olayına gelince görmüştüm saten
    mesela çukur ve kasislere fren yaparak girmeyin bu araba da da böyle
    patlayabilir keçeleri
    onun dışında beyin ile bi önlem almadım
    hala çalıştır git yapıyorum
    bu arada sık yağ deiştirdiğimden yeni bir yağ buldum
    lt 9 ytl sıcaklarda iyi 20 40
    castrol actevo tavsiye ederim
    onun dışında sol sis farı titreşim yapıyor vaktim olmadığından ilgilenemiyorum ama en yakın zamanda onu da çözerim heralde
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    20 kalınlıktaki yağı polenden tavsiye etmiyorlar radyatöre ve bakır hortumlara kalın geldiği için çatlama yapabiliyormuş

Motosikleti
    SYM GTS 250
    selam arkadaşlar abiler ben yeniyim denizliden katılıyorum zealsun ZS 150-19 almayı düşünüyorum ama burada tek bayii var ona gittim 20 gün önce adam eylül gibi getiririm dedi dün tekrar gittim bu sefer ayın 20 veya daha da geç gelebilir dedi Bana kalırsa adamın motor getirmeye niyeti yok Bi de size sorayım bu motordan şikayetçi olan var herhangi yedek parça servis gibi bi sorun olur Şimdiden Teşekkürler

Motosikleti
    @hakanacan benimde sol sis farı çok fazla titriyor ve ses yapıyor ne yaptımsa susmadı en son japonla yapıştırdı 1-2 gün sustu ama gene başladı deli olucam bu sesten en sonunda kırıp atıcam sis lambasını o olucak ben çözüm bulamadım bulursan lütfen yazarmısın

han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS 150-19
    Evet ya şu sis farları butun havayı bozuyor zırıldıyor resmen , köklü bir çözüm öneren var mı? Bu arada ben cumartesi bakıma götürecem ,,, yağ ve yağ filtresi degişecek, ön camı taktıracam, motor koruma demiri eğik montajlanmış onu düzeltecekler ve SUPAP ayarı yapılacak, çünkü vurma sesi var 470 km deyim , dün mersin-adana gezdim yaklaşık 200 km yaptım hiç durmadan nerdeyse ve berbat sıcak buralar, hem de iki kişi 160 kg, duz yol , yokuş iniş, stablize hepsi vardı, çekiş sorunu yok, ısınmadan kaynaklı bir sorunu yok, süspansiyon fazla sarsmıyor rahat, 80 km den sonra titreşim var biraz , maximum 95 km yapabildim, ama rodajdan sonra bakalım ne olacak.....!!!!!
    O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Arkadaşlar sudan yalıtım için parçaları poşetle vs. sarıp sarmalamayın sıcaktan eriyip daha sonra çok sorun yaratır sıvı conta ile izolasyonunu yapın dün ben kendim yaptım ustanın yanında 4 ytl sıvı conta aldım diş macunu gibi bişey bi kutu çok rahat yetiyor hem beyin i hemde sinyal rolesini ve diğer parçalarının soketlerine elimle sürdüm çokda iyi oldu 300 derece sıcaklığa dayanıklı yazıyor üstünde resimlerini çektim yaparken şuan cep telde bilgisayara atamadım akşam atıcam resimleri bence 1 saatinizi ayırın ve yapın sonra benim gibi 65 ytl kurtaramazsınız ve ayrıca ufak bilgi benim motora takılan beyin asya motorun bendeki agrıza beyini dükkandaki başka motora taktı garantiye sokucam bunu ordan alıcam yeni dedi anlıyacagınız adamlar böle para kazanıyor o yüzden benden işçilik almadı umarım sizin başınıza gelmez hava filitresinide temizledim çok iyi oldu hepsini anlatcam bilmeyen arkadaşlar için ve ben motor tamircisi olmaya karar verdim iyi para var motorun m sini bilmezken yavaş yavaş öğreniyorum herkeze selam...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

Motosikleti
    zealsun zs 150-19
    arkadaşlar dün başıma gelen olayı anlatıyım size sizinde başınıza gelebilir önleminizi alın...motorun sağ tarafından yağ soğutma peteğine giden tane boru var.bunlardan bi tanesi 1bucuk ay once çatladı ve damla damla içindeki yağın %90 ını yere boşalttı ,tamire götürdüğümde nerdeyse motoru yakıyomuşuz nyse onu kaynattık tekrar bı bucuk ay gectı bu sefer başka bı yerınden çatladı ve yağ akıttı baya,tekrar goturdum ve o boruların cok kalıtesız malzemeden yapıldığını soyledı tamiri için gittiğim yer.ve o boruların ikisini de sokup yerıne cok daha sağlam malzemeden yapılmış daha esnek bı boru koyduk bu bana 40ytl ye mal oldu ama sizin ki de yakında yağ damlatmaya başlarsa o borulardan hemen onlARI SOKUP YERINE ESNEK VE DAHA KALITELI MALZEMEDEN BORU TAKTIRIN SAKIN KAYNAK YAPTIRMAYIN İŞE YARAMIYO TEKRAR BAŞKA YERINDEN ÇATLIYOr

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    Alıntı setr74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    20 kalınlıktaki yağı polenden tavsiye etmiyorlar radyatöre ve bakır hortumlara kalın geldiği için çatlama yapabiliyormuş
    o zaman muhendisler kullanma kılavuzunu niye yazıyorlar
    kullanılan ortam ısısına göre koyman lazım yağı kardeş
    bu da motorun tablosu incelersen

Alıntı murat@ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar dün başıma gelen olayı anlatıyım size sizinde başınıza gelebilir önleminizi alın...motorun sağ tarafından yağ soğutma peteğine giden tane boru var.bunlardan bi tanesi 1bucuk ay once çatladı ve damla damla içindeki yağın %90 ını yere boşalttı ,tamire götürdüğümde nerdeyse motoru yakıyomuşuz nyse onu kaynattık tekrar bı bucuk ay gectı bu sefer başka bı yerınden çatladı ve yağ akıttı baya,tekrar goturdum ve o boruların cok kalıtesız malzemeden yapıldığını soyledı tamiri için gittiğim yer.ve o boruların ikisini de sokup yerıne cok daha sağlam malzemeden yapılmış daha esnek bı boru koyduk bu bana 40ytl ye mal oldu ama sizin ki de yakında yağ damlatmaya başlarsa o borulardan hemen onlARI SOKUP YERINE ESNEK VE DAHA KALITELI MALZEMEDEN BORU TAKTIRIN SAKIN KAYNAK YAPTIRMAYIN İŞE YARAMIYO TEKRAR BAŞKA YERINDEN ÇATLIYOr
    bu konu hakkındada konuşuldu
    bakır boruları montajda fazla sıkınca çatlama yapıyor öncedeb farkedilirse üstundeki pul alınıp yerine daha ınce bir pul koyulunca halletdiliyor
    daha en başlarda teknıkmoto uyarmıştı
    4 ve 10 cu sayfada
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı Sanlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar sudan yalıtım için parçaları poşetle vs. sarıp sarmalamayın sıcaktan eriyip daha sonra çok sorun yaratır sıvı conta ile izolasyonunu yapın dün ben kendim yaptım ustanın yanında 4 ytl sıvı conta aldım diş macunu gibi bişey bi kutu çok rahat yetiyor hem beyin i hemde sinyal rolesini ve diğer parçalarının soketlerine elimle sürdüm çokda iyi oldu 300 derece sıcaklığa dayanıklı yazıyor üstünde resimlerini çektim yaparken şuan cep telde bilgisayara atamadım akşam atıcam resimleri bence 1 saatinizi ayırın ve yapın sonra benim gibi 65 ytl kurtaramazsınız ve ayrıca ufak bilgi benim motora takılan beyin asya motorun bendeki agrıza beyini dükkandaki başka motora taktı garantiye sokucam bunu ordan alıcam yeni dedi anlıyacagınız adamlar böle para kazanıyor o yüzden benden işçilik almadı umarım sizin başınıza gelmez hava filitresinide temizledim çok iyi oldu hepsini anlatcam bilmeyen arkadaşlar için ve ben motor tamircisi olmaya karar verdim iyi para var motorun m sini bilmezken yavaş yavaş öğreniyorum herkeze selam...
    sanli selamlar
    fazla yıkamak iyi gelmiyor bu motorlara cidden sıvı contayı arabalarda termostat'ı monte ederken kenarına sürüyorlar acayip güzel birşey,iyi düşünmüşsün bugün sağanak yağmurda motorumu kullandım e5 üzerinden üsküdar'a gittim,ön cam'ın faydasını bir kez daha gördüm motorun herhangi bir parçasına su kaçıpta arıza yapmadı,yalıtım olarak yeterli herhalde? yağmurda sürecek arkadaşlara tavsiye : ön fren ıslanınca tutmuyor takip mesafenizi uzatın ve arkanıza yapışan tezcanlı 4 tekerli arkadaşlara da sol elinizle "geç lan geç" işareti yapın
    motorun yağını kullanma kılavuzunda yazdığı gibi (15w/40) castrol gtx longtec(sentetik kalkanlı yazıyor) ile değiştirdim litresi 8 ytl üstelik,vibrasyonum azaldı ve motoru kaldırırken zıplaması kesildi,şu an 800 km deyim..yağ filtesini söktüğümde karşılaştığım manzara karşısında şok oldum..belki inanmayacaksınız ama filtrenin içinden "ZIMBA TELİ" çıktı arkadaşlar,krank'a kaçsa ya da segman'a gelse silindir çizilse kim bilir neler gelecekti başıma..
    farlarımın güçsüzlüğünden şikayetçiyim eğer yapabilirsem arabalara takılan (45watt h1 sivri uclu lamba) halojen lambalardan takmayı düşünüyorum,lamba soketinin değişmesi gerekecek..
    hava filtresini de koni tip hava filtresi ile değiştirmeyi düşünüyorum (değişim derdi yok ve çok güzel sesi çıkıyor) boğazı biraz dar universal boğazlı bir filtre bulursam takacağım yeterli boş alan mevcut ve filtrenin fiyatı ortalama 20-40 ytl civarı (100.000km gidiyor)
    sabahları soğukken motoru çalıştırmak ölümdü resmen bujimi çıkarıp baktığımda tahmin ettiğim manzara ile karşılaştım kurum kaplamış bir buji
    bostancı sanayi'ye gittim ngk buji yoktum bende ayni ölçüde champion marka buji taktım..sonuç ilk çalıştırmada hiç gaz vermeden çalışma,ara hızlanmalarda iyileşme.Aslında motorun üstünden çıkan buji de LG marka (kore malı) kötü bir buji değil,rodajda motor biraz da yağ yaktığı için çok çabuk kurum kaplıyor,eski bujinizi benzinde bekletip temizleyipte kullanabilirsiniz.(önemli not: buji motor soğukken değiştirilmelidir ve aşırı sıkılmamalıdır.elinizle sıktıktan sonra anahtarla 1 turdan az çevirmeniz yeterli olacaktır,fazla sıkarsanız pistona çarpıp buji kırılabilir.)

Sanlı ortak ister misin?
    saygılar.

arkadaşlar bugün METRO kozyatağı'na gittim 160 YTL ye full korumalı TAIWAN malı (çin malı değil) CE onay belgeli yazlık/kışlık motosiklet montu satıyorlar,malzeme kalitesi gerçekten iyi artan paranızla da dizlik vs. alabilirsiniz.bedeni uysaydı alacaktım kendime (M beden kullanıyorum) L ve XL,xxl bedenler kalmış,worldcard'ınız varsa 100 ytl üzerine de 10 taksit var.. ben alamadım bari ihtiyacı olan alsın

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    "Sanlı ortak ister misin? "

ikimiz işi öğrenince açalım bi servis hocam

yagmurda ön fren ıslanınca tutmadığını söylediğin iyi oldu birşey daha öğrendim bizden tamirci olmaz galiba

bu akşam yalovaya gidiyorum gelen varmı bizim arkadaşlardan?

stormlorD ??

Motosikleti
    @Sanlı yalovada görüşürüz artık heyecanla gelmenizi bekliyorum festival çok güzel olucak havalar bulutlu ama olsun bir arada olmamız yeterli zaten kazasız belasız yolculuklar dilerim.

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    gugukk teşekkür ederim havaların bulutlu olması önemli değil yağmur varmı ondan bahset pazar günü ufak bi gezi daha yapıcaz orda detayşarı görüştüğümde söylerim kesin görüşelim hakan abide gelcek ayarlayabilirse akşam 20:30 da eskihisardan binicez feribota çok fazla zealsun olmaz herhalde tanırız dimi birbirimizi ismin neydi?

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Hakan valla bana adanadan söyledikleri bu sende haklısın klavuz ortada o borulardan bende çektim demekki zamanında foruma dikkat etmedik hatta halada çekiyorum nasıl dersen boruyu hallettim şimdi radyatörden motor çalışırken bir sızıntı yapıyor baktıracağım aliminyum kaynağı sorunumu çözermi sence ?

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler