Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    amortisor hakkında bişey diyemem ama göstergeler garanti kapsamında değişiyorlar servise sorman lazım
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Hurricane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Zealsun Zs150-19 Cruiser
    Arkadaşlar benim başıma gelen bir sorundan bahsedicem. Sizlerinde dikkat etmesi gereken bir husus diye düşünüyorum. Arka fren pedalını mekanizmayı çalıştıran yani çeken bir çubuk var. Pedalla o demir çubuğu küçük bir mil tutuyor. Ona çok dikkat edin iki kere düştü yolda giderken. Birincisinde sokak arasındaydım buldum ama ikincisinde çevreyolundaydım bulmam mümkün değildi. Şimdi oraya kendimce bir civatalı somun yerleştirdim gayet sağlıklı duruyor. Sizde bakın çok saçma bir mekanizma. Ufacık birşey aman dikkat edin. Benim motor 4500 kmde çok çok çok memnunum. Şu zamana kadar bundan başka hiçbir sıkıntısı olmadı. Bi arkadaşın dediği gibi bide yıkanınca sinyaller aptallaşıyor Neyse bi organizasyon olursa (akşam bence daha iyi olur) gelmeye hazırım. En azından toplu sürüş güzel olur.
    Önemli olan nereye gittiğin değil, nasıl gittiğindir...

chkaralama - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zealsun zs 150-19
    Alıntı ydanis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar merhaba benim sağ ön amortisör yağ kaçırıyor ne yapmam lazım garantiden yapıyorlarmı birde benzin gösregem bozuk...
    bilgisi olan arkadaşların dikkatine
    gösterge garanti kapsamına girer ama amartisörü bilmiyorum .amartisörü sen yaptırsan bile fazla bi para tutacağını sanmam
    ...........KARAALİ.........كاراالط

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    beyler herkeze selam eğer topik içi arama yaptırırsanız sinyal problemini anlatmıştım
    bu arada gezi düşünüyorsanız 1-2-3 unde yalova gezisi var

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=19042
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Arkadaşlar ne oluyor yaafff bu hafta arıza haftasımı sormayın başıma gelenleri pazar günüm zehir oldu gerçi daha kötüde olabilirdi ilk başta ydanis aynı olay gecen hafta benimde başıma geldi sol ön amortisör keçesinden yag kaçırmaya başladı servise gittim 2. bakımıda yapılmamıştı her ikisinide yatırayım dedim keçe değişimi için 50 ytl aldı bugün arkadaşımın ustasına sordum 20-25 ytl olur dedi pişman oldum servise yaptırdıgıma haberin olsun garantiye falan girmiyor neyse bugün başıma gelenler

Arkadaşlar cumartesi günü tam 184 km yaptım (şehir içi ) herşey çok güzeldi sol elim agrıdıgını hissettim akşam debriyajı sıkmaktan neyse sabah kalktım güzel bir kahvaltı sonrasından motorumu yıkayım çok pislendi dedim çünkü sol ön keçeden akan yag motoru batırmıştı (Çukurlara aman dikkat) motoru bi güzel yıkadım herzamanki gibi sonraki hatamı tekrarladım çalıştırma olayı yani motoru yıkandıktan hemen sonra sakın çalıştırmayın!!! neyse çalıştırdım biraz sonra kapattım herşey bitti tekerlere arap sabunu bile sürdüm eve geldim üstümü değiştirdim gittim motorumun başına cillop gibi parlıyor basıyorum marşa almıyor bi kere dene iki kere dene 10 kere dene olmuyor sinirlenmeye başladım yanımda arkadaşım var dedi vurduralım akü bitti yaw bas bas hiç böle yapmazdı kayışı sıyırma az kaldı vurdur baba olmuyor 2. vurdurmada çalıştı sonra gene stop etti uğraş baba uğraş baktımki olmuyor dedim hapı yuttuk ilk başta aklıma gelmedi bu olay mahallede oluyor ve 10 metre ötedeki ustanın motor ustası yılların halende devam eder sanayide motor tamiranesi var halil usta motor manyagı anlayacagınız adama rica ettim evine gidip adam dün gece motor kazası gecirmiş hanımın ayagı kırılmış az kalsın ölecektik yatırmasam motoru kafa kafaya gircektik vs. kolu falan sıyrılmış ayagı biraz şişmiş sağolsun o haliyle sokakta tamir etti motorumu motoru yıkarken beynine su kaçırmışım arkadaşlar yani yıkadıktan hemen sonra çalıştırdıgım için gerçi bu 10. yıkamamdı usta dediki yıka ama hemen çalıştırma neyse arkadaşlar motor çalışmayınca bizde çok uğraştık o sırada bobinide kırmışız derken alarm kısa devre yapmış ve bozulmuş kurtarmaya çalıştı olmadı alarmı sökmek zorunda kaldık bobinide bi şekilde halletti idare eder dedi benzin hortamı bile çatlamış onuda kısalttı çatlayan yerden dediki biraz daha zorlasan motorda bi parça dedi o yanacakmış allah korusun daha fazla bi hasar açmamışız bu olay bana işçilik hariç 65 ytl ye patladı (işçöilik almadı komşuyuz diye) beyin değişti honda motoru beyni taktı şuan eskisinden çok iyi akşam bi 30 km yaptım tık yok benim demem o ki motor çalışmadıgı zaman zorlamayın bilen birisine sorun ben cahilliğimden uğraştık ustamın dediği çalışmadıgı zaman zorlama dedi daha büyük sorunlar çıkartırsın bundan sonra kesin uycam şurda 4 aylık motor tecrübemiz var allah razı olsun sokak ta tamir etti kendi motoruyla oğlunu dükkana yollayıp alatlerini aldırdı beyni aldırdı falan fıstık ben garanti kapsamına girmedikten sonra hayatta servise gidip yaptırmam bence sizde yaptırmayın servisi çok fiyat istiyor bu beyin olayını servisede sorcam garantiye giriyormu diye zannetmiyorum ama merak ediyorum kaç para olur diye soruyor arkadaşım diye sorcam mehmet ustaya o öve öve bitiremediğim eski ustama bi keçeye 50 ytl aldı yaaa bide servis diye gidiyoruz adama bide çok iyi diye övüyoruz met ediyoruz avrupa yakasında ona gidin diyoruz arkadaşlar siz siz olun araştırma yapın bi agrızanız oldugunda benden bu kadar çok uzun yazdım kusura bakmayın olayı yaşadığım gibi anlattım her detayına kadar resimleri yükleyecegim parçaların sizlerinde bilgisi olsun beyin nerde nasıl su gitmez oraya yıkarken neye dikkat etmek gerekir vs. hepinize sevgiler kazasız belasız keyifli sürüşler...
    Yollarda Motorcunun Motorcudan başka Dostu Yok!

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Sanlı kardeş geçmiş olsun ya ama tecrübe hayatta yediğimiz kazıkların bütününe denirmiş sayende sende bizde tecrübe kazanmış olduk Umarım bi daha ki tecrübe kazanışların bu şekilde olmaz... Tavsiyelerine uyacağım inşallah bide o beyini biz izole falan edebilirmiyiz onu bi anlatırsan ii olur. Zaten resim falan koycam demişsinde ben yinede söyleyeyim dedim. Tekrardan geçmiş olsun en büyük sorunun bu olsun...
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Teşekkür ederim anlatcam Kenya, Hakan abi sinyal izalosyonu anlatmıştı benimkine sağolsun yapmıştı ondan bi sorun yok allah razı olsun ama bu beyin olayını herkezin yapması lazım çok basit bi işlemmiş...

Arkadaşlar yukardaki şekilde işi biten parçalar var bunlar direk çöpe 1. beyin 2. alarm (artık motorum alarmsız 40-45 ytl civarına yeni bi alarm takarız dedi usta)
    işte beyin bu arkadaşlar resimi aşağıda...

Arkadaşlar bu beynin izolasyonu çok basit bir sıvı contası ince bi conta (ben bulamadım heryer kapalıydı yarın akşam götürcem tamirhanesine yeni beynin izolasını yapcak) yarın resimli anlatırım nasıl yapılacagını ok...

Yukardaki resimde soketlerin içi oksitlenmiş bana dediği bütün soketlerinin içini yaglamak gerekiyormuş (makine yagı vardı şırınganın içinde debriyaj telini yaglıyordum o şırıngayla yagladı soketleri)bak nası oksit yapmış bunların hepsi sonra arıza açar sana dedi gerçektende haklı nası oksit yapmış adam valla pazar günü falan demedi canıda sıkılıyormuş evde sokakta tamir öğretti bana (rolanti nasıl yapılır bi ara anlatırım resimli ) bence sizde yaglayın sonra sorun açabilir benzin deposunu sökünce bissürü soket çıktı elektirikle ilgili aklınızda olsun serviste yaglatın bakım esnasında şerefsizler hiç birşey yapmıyor haybeye bakım parası alıyor sonra servise gelmiyorlar diye yakınıyor neden gelsin adam bişey yapmadan 25 ytl servis parası alıyorsun siz takip etmezseniz onlar hiç birşey yapmaz benden demesi sizlerle paylaşıyorum çünkü sizinde başınıza gelmesin bu olaylar arkadaşlar...

Arkadaşlar benim sizden isteğim teknik bilgisi olan varsa içimizde yada daha önceden başına gelen (yoksa bu ilk benimmi başıma geliyor Bende deli gibi yıkıyorum motoru suç birazda bende aslında Oğuz senin nazarın değdi len abi ne güzel parlatmışsın diyordun gecen resimini görünce neyle yıkıyorsun diyordun ) bi yorum yazsın mesela Hakan hocam yorum bekliyorum ne diyorsun bu işe ? Ben mi motora biniyorum motormu bana biniyor belli değil bu ne iş baba yaa

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    ben o beyni daha önce tamamiyle naylona sarmıştım bilmemek ayıp değil ya onu sinyal rölesi sanıyordum farkında olmadan korumaya almışım

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Alıntı setr74 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben o beyni daha önce tamamiyle naylona sarmıştım bilmemek ayıp değil ya onu sinyal rölesi sanıyordum farkında olmadan korumaya almışım
    Nesi ayıp olcak baba bende motorun m sinden anlamazdım öğreniyoruz yavaş yavaş bilmemek ayıp değil farkında olmadan korumaya almışsın iyi etmişsin valla

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Valla bende onu sinyal sanıyordum bende naylona sarmıştım demekki değilmiş peki sinyal rölesi nerde??
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    evet abi biraz nazarım değmiş gibi ama hakkaten de senin motor süper duruyor, parıl parıl!!! şanlı abi masaüstümde bile benim motor deil senin motor var
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Alıntı OĞUZ KAĞAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    evet abi biraz nazarım değmiş gibi ama hakkaten de senin motor süper duruyor, parıl parıl!!! şanlı abi masaüstümde bile benim motor deil senin motor var
    Şaka yapıyorum be oğuzcum masa üstünde benim motorun resmimi var

TURK01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beyler iş kıssadan hisse şuraya geliyor.

Biz en az bir kez bile olsa biraraya gelip şu motorun neresine ne yapılır,neresi sinyal,neresi beyin,nasıl korunur,egsoz nereden delinir,hangi kablo kısaltılır......gibi bir düzüne sorunun cevabını bulalım,yoksa başımıza daha çok işler gelir,bizde bu foruma daha çoook "yardım edin" mesajları atarız.
    Aynı çağrımı son kez daha yapmak istiyorum,bir daha da üzerinde durmayacağım...Bu hafta sonu C.tesi veya PAzar günü birkaç saatliğine Maltepe Sahil yolu Migros ta buluşalım derim.Şu motor işini anlayalım artık...

Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Turk01 bu hafta sonu yalova gezisi var festival varya Hakan abi falan oraya katılmayı düşünüyoruz ya hafta içi neden buluşmuyoruz?

sanlı kardeş uyarıların için saol

sanlı kardeş amrtisör olayı mor motordaki mehmet ustamı halletti

TURK01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı Sanlı adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Turk01 bu hafta sonu yalova gezisi var festival varya Hakan abi falan oraya katılmayı düşünüyoruz ya hafta içi neden buluşmuyoruz?
    OK.Hafta içi de olur.Ama iş durumundan dolayı 18:00 dan sonra

han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    ZS 150-19
    selam arkadaşlar... tatil falan derken baya zaman oldu... herkes iyidir umarım... SANLI !!!! valla bir ara senin motorun resmi benim de masa ustundeydi ne yalan söleyim, o haliyle tamam görünüyordu bana... sonra aynı cantalardan ben de buldum, elcik püskülü, ışıklı sibop kapakları da taktım şu an motorlarımız ikiz gibi, hatta gibisi fazla İKİZ... Allah esirgesin kardeşim tu tu tu maşallah ........nazar degmesin inşallah..... Ben artık iyice alıştım motora uzmeden 90 km yapıyor bana yetiyor zaten, ngk buji taktım... Bu arada yıkama olayı var ya!!!!! ben sprey bişey buldum arabalar için üretilmiş, direk kirli yüzeylere puskürtüp bastırmadan silerek temizliyorsun,,, su kullanmadan böylece ıslaklıktan kaynaklanan bişey yok, hatta bildiğimiz cam sil var ya onla da aynı şekil de yıkamadan temizleniyor daha pratik bir kez yıkadım ilk aldıgımda baya ugraştırdı ben de bu şekilde hallediyorum beş(5) dk da tamam........!

Buralar öyle sıcak ki arkadaşlar deponun üstünde parlak nikelajlı yer var ya onun kenarına nikelaj görünümlü şerit gecirilmiş ,,, işte o resmen eriyor tutkalı heryere bulaşıyor , işte onu temizlemek baya zor oluyor alkolle falan ,care yok acayip sıcak yahu.....
    O BENİM BONCUĞUM!!!!!!::gleam::

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Han o erime benzin bulaşıncada oluyor wd40 çok güzel temizliyor bana sorarsan alt civatayı biraz gevşet bezi aralara kadar sokup temizleyebilirsin sonra sıkıştırırsın ful depo yan ayaklıktayken bazen kapak kaçırıyor benzinde doğru o bahsettiğin yere...

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    Şaka yapıyorum be oğuzcum masa üstünde benim motorun resmimi var
    evet abi çok güzel duruyor maşallah parlak parlak!!!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Arkadaşlar ne oluyor yaafff bu hafta arıza haftasımı sormayın başıma gelenleri pazar günüm zehir oldu gerçi daha kötüde olabilirdi ilk başta ydanis aynı olay gecen hafta benimde başıma geldi sol ön amortisör keçesinden yag kaçırmaya başladı servise gittim 2. bakımıda yapılmamıştı her ikisinide yatırayım dedim keçe değişimi için 50 ytl aldı bugün arkadaşımın ustasına sordum 20-25 ytl olur dedi pişman oldum servise yaptırdıgıma haberin olsun garantiye falan girmiyor neyse bugün başıma gelenler

Arkadaşlar cumartesi günü tam 184 km yaptım (şehir içi ) herşey çok güzeldi sol elim agrıdıgını hissettim akşam debriyajı sıkmaktan neyse sabah kalktım güzel bir kahvaltı sonrasından motorumu yıkayım çok pislendi dedim çünkü sol ön keçeden akan yag motoru batırmıştı (Çukurlara aman dikkat) motoru bi güzel yıkadım herzamanki gibi sonraki hatamı tekrarladım çalıştırma olayı yani motoru yıkandıktan hemen sonra sakın çalıştırmayın!!! neyse çalıştırdım biraz sonra kapattım herşey bitti tekerlere arap sabunu bile sürdüm eve geldim üstümü değiştirdim gittim motorumun başına cillop gibi parlıyor basıyorum marşa almıyor bi kere dene iki kere dene 10 kere dene olmuyor sinirlenmeye başladım yanımda arkadaşım var dedi vurduralım akü bitti yaw bas bas hiç böle yapmazdı kayışı sıyırma az kaldı vurdur baba olmuyor 2. vurdurmada çalıştı sonra gene stop etti uğraş baba uğraş baktımki olmuyor dedim hapı yuttuk ilk başta aklıma gelmedi bu olay mahallede oluyor ve 10 metre ötedeki ustanın motor ustası yılların halende devam eder sanayide motor tamiranesi var halil usta motor manyagı anlayacagınız adama rica ettim evine gidip adam dün gece motor kazası gecirmiş hanımın ayagı kırılmış az kalsın ölecektik yatırmasam motoru kafa kafaya gircektik vs. kolu falan sıyrılmış ayagı biraz şişmiş sağolsun o haliyle sokakta tamir etti motorumu motoru yıkarken beynine su kaçırmışım arkadaşlar yani yıkadıktan hemen sonra çalıştırdıgım için gerçi bu 10. yıkamamdı usta dediki yıka ama hemen çalıştırma neyse arkadaşlar motor çalışmayınca bizde çok uğraştık o sırada bobinide kırmışız derken alarm kısa devre yapmış ve bozulmuş kurtarmaya çalıştı olmadı alarmı sökmek zorunda kaldık bobinide bi şekilde halletti idare eder dedi benzin hortamı bile çatlamış onuda kısalttı çatlayan yerden dediki biraz daha zorlasan motorda bi parça dedi o yanacakmış allah korusun daha fazla bi hasar açmamışız bu olay bana işçilik hariç 65 ytl ye patladı (işçöilik almadı komşuyuz diye) beyin değişti honda motoru beyni taktı şuan eskisinden çok iyi akşam bi 30 km yaptım tık yok benim demem o ki motor çalışmadıgı zaman zorlamayın bilen birisine sorun ben cahilliğimden uğraştık ustamın dediği çalışmadıgı zaman zorlama dedi daha büyük sorunlar çıkartırsın bundan sonra kesin uycam şurda 4 aylık motor tecrübemiz var allah razı olsun sokak ta tamir etti kendi motoruyla oğlunu dükkana yollayıp alatlerini aldırdı beyni aldırdı falan fıstık ben garanti kapsamına girmedikten sonra hayatta servise gidip yaptırmam bence sizde yaptırmayın servisi çok fiyat istiyor bu beyin olayını servisede sorcam garantiye giriyormu diye zannetmiyorum ama merak ediyorum kaç para olur diye soruyor arkadaşım diye sorcam mehmet ustaya o öve öve bitiremediğim eski ustama bi keçeye 50 ytl aldı yaaa bide servis diye gidiyoruz adama bide çok iyi diye övüyoruz met ediyoruz avrupa yakasında ona gidin diyoruz arkadaşlar siz siz olun araştırma yapın bi agrızanız oldugunda benden bu kadar çok uzun yazdım kusura bakmayın olayı yaşadığım gibi anlattım her detayına kadar resimleri yükleyecegim parçaların sizlerinde bilgisi olsun beyin nerde nasıl su gitmez oraya yıkarken neye dikkat etmek gerekir vs. hepinize sevgiler kazasız belasız keyifli sürüşler...
    öncelikle geçmiş olsun diyeyim

motoru yıkarken basınçlı su kullanmamak lazım,aslında motor yıkanması da pek iyi birşey değil çünkü yıkarken bütün kirli su tekerleklerin göbeklerine iniyor,kampana ve bilyaları ıslatıyorsunuz,kendi motorumun tüm kapaklarını söküp inceledim,elektronik kontrol kutuları vs. ler çok korumasız..yağmurda kullanmaya gelmez bence,en güzeli streç film ile elektronik kutuları sarmak diyeceğim ama bazı parçalar ısınıyor motoru kullanırken..(konjektör,bobin)
    servis konusuna gelince:
    dikkatli olarak garanti belgesini inceledim,adamlar öyle bir belge hazırlamışlar ki gösterge paneli ve panel lambası hariç herşey garanti kapsamı dışında(debriyaj,amortisör,vs. vs.) bu nasıl iş anlamadım?..ilk ücretsiz bakım diye gidiyorsunuz cıvata sıkma,ayar yapma için ayrıca ücret alınır yazıyor
    yağ değiştiren servisler yağ filtresini açıp bakmaya bile gerek görmüyorlar!!(bilmeyenler için yağ filtresi vites kolunun ortasında 24mm lik boru anahtarla açılabilen kapaktır,içinden serçe parmak genişliğinde çay süzgecine benzer bir filtre elemanı çıkar,yağ tamamen boşaltıldıktan sonra açılmalıdır motor sıcakken.)
    açıkçası servislerin de"servis" olduğuna inanmıyorum kendi bakımımı kendim yapacağım isterse garanti dışı kalsın umrumda değil..
    yağ değişimimi resimlerle size de göstereceğim.
    bu arada motorun hava filtresini koni tip hava filtresi ile değiştirmeyi düşünüyorum,sesi çok güzel oluyor ( : ayrıca filtre değişim derdi yok,kirlenince solvente batırıyorsunuz biraz bekletiyorsunuz.. tamam
    filtreyi çıkarınca da çok güzel sesi oluyor tabi ama kesinlikle motoru filtresiz kullanmayın,toz toprak ne varsa silindire çeker sonra motorunuz haşat olur
    ne kadar ekmek o kadar köfte olarak yorumluyorum servis olayını
    fazla şikayetçi değilim o yüzden

uzun süredir yoktum herkese selamlar bu arada

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler