14 ph galiba
14 ph galiba
GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ
mont aldım dostum eyvallah
deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..
1 KW = 1,34 beygir (yaklaşık olarak) bu hesaba göre bizim motorun gücü 12.7 beygir oluyo ( yaklaşık olarak)
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
Bu motor 1.5 aydır türkiyede bulunmuyormuş. Araştırmalarım motorun çok az sorun çıkardığını destekliyor ama ciddi bir arz problemi var. Bu konu ileride yedek parçaya da yansıyabilir. Keşke motorun firması motomax,sarıkayalar gibi işi ciddiye alsa, bu motor yok satabilir ama keşke...
[FONT="Fixedsys"][I]My mOtO LoVé is indescribablé ..! [/I][/FONT]
Arkadaslar selam,
Suanda 200 km deyim, gozume carpan noktalari sizinle paylasmak ve birde soru sormak istedim.
1-Camurluk ile uzerindeki demir birbirine degiyor ve tikirtikir ses cikariyor.
2-Benim vites kolu ile ilgili olarak basima geldigini dusundugum bir problem;
2. vitese daha dogrusu topugu kullanirken yani vites buyulturken cok sert basmam gerekiyor normal basinca aninda bosa aliyor ve bagiriyor alet.Gercekten hafif dokunup bosa alma olayi degil resmen dengemden feragat edip sertce basmam gerekiyor.
3-Bazen vites tam gecmemis oluyor 1 deyken bosa geciyor veya bostan 1 e geciyor falan
4-Benzin deposunun gostergesi tam gostermiyor benzin bitse bile biraz sagda sanki
5-Koltugu acma olayi biraz kotu, arkada vida var onu sokmek gerekiyor, takmayinca da sallaniyor. Duydugum kadariyla bir eski modelin koltugunu takmislar ondan boyle bir durum olusmus
6-Bazen, ozellikle oglen ilk calistirmak istedigimde calismiyor, cigle kullanmam gerekiyor bir sure.Ama kumandadaki dugmeye basinca hemen calisiyor.Denediniz mi bunu?
7-Bi arkadas 3. viteste 80 yapildigini soylemisti ben 60 yaptim ama 80 biraz abarti degilmi?
8-Asil sormak istedigim, motoru kapattiniz kontagi cevirip direksiyonu kilitlediniz ve anahtari alip gittiniz.Bunu yapinca farlarin tusuna yada frene basinca isiklar yaniyor mu? Bende yaniyor ve nasil kapatirim bilemiyorum
9-Sag taraftaki kirmizi dugme bazen motoru stop ettirmiyor, ozellikle vitesteyken.Belki de benim beceriksizligimdendir ama olanlari anlatiyorum.
10-Motoru uzun sure kullanmasam bile sağdan ve soldan (ozellikle kapri giydigim zaman ) bacaklarima sicak hava geliyor, normal mi bukadar isinmasi_?
Arkadaslar hepinize tesekkurler tekrar.
Bunlarin disinda motosikletimiz hakkinda ufaktan baslayarak bir websitesi tasarlamayi dusunuyorum. Oraya baslangic olarak su anda forumda bulunan uyelerin, arkadaslarimizin bu motosiklet ile ilgili kisa dusuncelerini koymak istiyorum. Konuyla ilgili bana mail atabilirsiniz yada forumdan msj atabilirsiniz
Kazasiz surusler tum prince zs15019 severler
"If you have a 10 dollar brain, buy a 10 dollar helmet" SIZE="2"][B] - Kasksız motor sürenler, eşini, çocuğunu kasksız motora bindirenler, size sesleniyorum: MANYAKMISINIZ LEEN!!!!:silent:
Dostum 5. sorunu ben şöyle çözdüm gittim alyan vida aldım onunla değiştirdim vidayı birde alyan anahtar aldım anahtarlığa taktım artık sorun olmuyor koltuğu açmak
7. sorunada ben söylemiştim arkadaş 80 i görüyor geçen gün bende gördüm motor açıldı galiba 4. viteste 90-100 yapıyor bu aralar 5. vitesi kullanmıyorum
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
canerr vitesle ilgili söylediğin şey anormal debriyajın kavrama ayarını kontrol et
koltuğun altında ne var??küçük bir bagaj falan mı? bir de benim motorun direksiyonunu kilitleyemiyorum. ota sehpada iken direksiyonu en sola cevirip anahtarı da en sola çeviriyorum, ama tam olarak dönmüyor. az daha zorlasam anahtar kırılır. ben mi yapamıyorum motorda mı bişeyler var anlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim iyi günler!!
[B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]
OĞUZ KAĞAN anahtar zorlama noktasina geldiğinde gidonu hafif cevir saga dogru rahatca gececektir ayni sekilde kilitli iken acmak icinde ayni sekilde davran bu normal bir durum.
Oğuz kağan anahtarı hafifçe içe doğru bastır o şekilde en sola çevir rahatça geçer
Canerr vitesle alakalı pek bi sorunum olmadı bikaç kere ikiye alıcam derken boşa aldım accık bağırttım o kadar Sele konusunda haklısın ben bi kere açtım daha da zorda kalmadıkça açmam ama keşke rahatlıkla açılabilen bişey olsaydı en azından ruhsatı veya ufak tefek şeyleri bırakırdık. Cüzdanı ve ruhssatı gömlek cebinde taşımak zor oluyo. İlk çalıştırmalar bendede biraz sorun oluyo. Bazen jiklesiz tek marşta çalışıyo ama şimdilerde çalışmıyo sanırım bujiyi temizlemek lazım. Ben şı şekilde yapıyorum. Jikleyi açıp tek marşta çalıştırıyorum. Yaklaşık 1-2 dk arası o şekilde çalışıyor sonra jikleyi kapatıyorum 1-2 dk arasıda öyle çalışıyor sonrasında sorun yok yola devam ( ben biraz bekliyorum çünkü rölanti 1000 devirin altında yoksa stop edebiliyor.)Motor stop düğmesi kumandadan çalıştırınca çalışmaz. Kumandadan kapatmak lazım. Bi kere motoru stop ettirmek için baya bi uğraşmıştım Allah'tan öğrendim Sıcak hava gelmesi normal ben pantolon giyiyom da yinede hissediom Anahtarı çıkarmaya gerek yok ilk durumda bile fren ışıkları veya farlar yanmıyo sende bi sorun olabilir umarım hallolur 3. viteste 80 yapılabilir die düşünüyorum ama devir biraz yüksek olabilir yani motora zarar vermektense 4. viteste 80 yapalım dimi ama Biraz karışık cevaplar oldu ama kusura bakmassın inşallah herkese keyifli sürüşler
arkadaşlar merhaba bugunn motoru aldık yalnız motor parça parça birleştircekler yollucaklar..diyecceğim şu ki ilk birkaç gün içinde nelerden şikayet ettiniz..özellikle birleştiren ustanın yanında olucam itina etmesini isterim..alarm ve uzaktan çalıştırma problemlimiv yada oğuz kağanın dediği gibi klilitlemeye bakıcam zormu oluyor oluyorsa hemen yaptırtıcam meselaaa
taner_k şimdiden hayırlı olsun eğer birleştiren usta işini ciddiye alıp itina ve dikkatle yaparsa sorun çıkacağını zannetmiyorum ( eğer gelen parçalarda sorun olursa o ayrı tabi ). Ben toplanmış bi şekilde aldım Allah'tan hiç sorun çıkmadı. İlk bi kaç gün BELKİ vitesten şikayet edebilirsin. Yeni olduğu için bazen zor atlıyo, boşa almaya uğraşıosun ama tutturamıosun falan filan yani Çok büyük sorunlar olmaz... Tekrardan hayırlı olsun güle güle kullan
çok teşşekür ederimm..saolasın kenya ii akşamlarr
hayırlı olsun abi!!! kral!! benim de diyeceğim, hava basınçlarını iyi ayarlat ilk başta cok yüksek cıkıyor. yağını kontrol et onu da az koyuyorlar.frenleri fazla sert yaptırma hatta 1 cm boşluk olsun alışmamışken sıkıp kaydırmayasın. karayel de derin bir oh çekti motor aldığını duyunca!! iyi günlerde, kazasız belasız kullan abi hayırlı akşamlar!!!taner_k adlı üyeden alıntı
[B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]
Ya bişeylerde ben sorayım bari
--Yağ seviyesine en güvenli nasıl bakarız? Ben bakıyorumda hep düşük gibi gösterio yada bana ole gelio ??
--Yokuş aşagı giderken boşamı alıyosunuz yoksa yeterli bi vitese mi?
--Temizliği nasıl yapıyorsunuz?? (yani motorun temizliğini )
--motoru durdurduktan sonra motor kısmından tıkır tıkır sesler gelio ne olduğunu anlamadım yağ seviyesi az olursa böyle sesler çıkabilir mi?
--bide hava filtresini bizim temizlememize gerek varmı?
şimdilik bu kadar herkese keyifli sürüşler
Selam dostlar.Uzun aradan sonra yine geldim.Nihayert işten güçten fırsat buldum da bugün motorun siparişini verdim.Hem de Tekirdağ Malkaradan.Çünkü başka bir yerde bulamadım.Motor piyasada yok denecek kadar az.Kısmetse haftaya perşembe motorum elimde olacak.
saol oğuzzzz...karayel sempatizanlığı devam ediyor..onu arkadaşa düşünüyoz artık bilgilerin için teşekkür ederim..OĞUZ KAĞAN adlı üyeden alıntı
yav ben nasıl bir kask alcam
Yardimmmmmmmmmmmmmm
OOOOO -CRiminAL sonunda sende motoruna kavuşacaksın inşallah Şimdiden hayırlı olsun...
taner_k nasıl bi kask alacağına kendin karar ver çünkü çok çeşit var ama tavsiye istiyosan full face kaskları tercih et. Allah kaza bela vermesin ama öyle bişey olduğunda koruma oranı en yüksek onlarda. Çeneyide koruduğu için ideal. Açık kasklar yani çenesi olmayan kasklar için pek iyi konuşmuyorlar. Nazi kaskları bence sadece görüntü... En iyisi sen iyi bi full face kask al ama markası bildik bişey olsun. Ben Lazer Vertigo aldım 100 Euro... ((arkadaşlar yanlış anlamayın ben sadece kendi fikirlerimi söylüyorum yoksa kasktan falan pek anlamam kendime alırken araştırmıştım o kadar )). Bide forumda kasklarla ilgili bi araştırma yaparsan baya bi bilgi bulabilirsin... Herkese keyifli sürüşler...
anladım kenya teşekkür ederim full face bakcazz paramıza göre alcaz o zaman
ya şu vites değiştirme olayları anlatılmıştı formda hangi sayfadaydı bulamadım yardımcı olurmusun..
buldum ok
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)