Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    bence de daha cok şey göreceğe benziyor.
    teşekkürler setr 74! bişey soracağım. daha bu gün aldığımız için tam anlayamadım vitesi. boşta iken burun basınca 1, sonra topuk basınca boş, bi daha topuk basınca 2 oluyor diymi? sonra tekrar burun 1, bi burun daha ve boşta. böyle anladım ben.doğru mu anlamışım?? bi de bana ordaki usta şanzımanın aynı araba gibi olduğunu, durduk yere 5 e atıp sonra 1 e geçebileceğini söyledi. kafam karıştı???
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    yo durduk yerden 5 ten 1 e düşemezsin
    1 - boş -2-3-4-5 yukarı sıralama vites küçültürkende sırasıyla
    5- 4- 3- 2- boş -1 vites ayaklığının seviye düşükse 1.viteste topuğunun alta girmesini istiyorsan kolu istersen iki taraftaki civatasını gevşeterek kafana göre ayarlayabilirsin benimki hafif yukarıda topuk kullanmadan vitesleri rahatlıkla değiştiriyorum 1- boş aralığı ilk etapta çok belirsiz gelecektir zamanla alışıyor insan.

Motosikleti
    Alıntı setr74 adlı üyeden alıntı
    yo durduk yerden 5 ten 1 e düşemezsin
    1 - boş -2-3-4-5 yukarı sıralama vites küçültürkende sırasıyla
    5- 4- 3- 2- boş -1 vites ayaklığının seviye düşükse 1.viteste topuğunun alta girmesini istiyorsan kolu istersen iki taraftaki civatasını gevşeterek kafana göre ayarlayabilirsin benimki hafif yukarıda topuk kullanmadan vitesleri rahatlıkla değiştiriyorum 1- boş aralığı ilk etapta çok belirsiz gelecektir zamanla alışıyor insan.
    :( anlayamadım.daha ayrıntılı yazar mısın? yani burun 1, sonra topuk boşda, sonra topuk 2 öyle mi?
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    @setr74 saol hocam normalde apartmana sokucam ama merdiven indirip çıkarmak imkansız gibi o yüzden dışarıda lambanın altında bir ağaca bağladım diğer kilidide tekerle sele arasından geçirerek bağlıyorum en son olarakta disk kilidini takıp brandayı bağlıyorum alarmıda açınca rahat uyuyorum ama tabi çözüm değil.
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    zs 150-19
    evet abi öyle normal vites sistemi bir anormallik yok

Guguk aynen çift kilit kullanıyorum öndede alarmlı kilit kullanıyorum o gayet hassas zaten kendi alarmıda var sağlam bir demir bölmeye sabitliyorum kapalı yerim yok elimden gelen bu en sonda branda tabi

Motosikleti
    ok. bildiğim vites de bildiğim vites yok kiii

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    @OĞUZ KAĞAN hiö merak etme yarın hepsini kaparsın ayak ucuyla vites küçültüyorsun topukla yükseltiyorsun boşu zaten kolay kolay bulamazsın o yüzden dert etme
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    zs 150-19
    Oğuzkağan özelden msg attım çevrende vitesli motosiklet kullanan birileri muhakkak vardır ilk günlerde biraz yardım almanı tavsiye edeceğim yada aldığın yerden motosikleti getirmene yardım eden arkadaşı ara birlikte biraz pratik yapın
    paniğe kapılma sakin ol yeterki tekrar hayırlı olsun

Motosikleti
    teşekkürler!! paniğe gerçekten gerek yok.. sürerim!!! forum güzel birşey.böyle arkadaşları bir araya topluyor.. bilgileniyoruz. hepinize teşekkürler!!

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Oğuz Kağan diyelimki boştasın zaten depo üstünde N ışığı yanıyo olacak ayak burnuyla bastın Vites şu an birde... Topukla HAFİFçe dokunup tık sesini duyarsan ve depo üstündeki N ışığı yanarsa boştasın tekrar... Ama dikkat!!! Hafifçe basarsan boşta olur eğer biraz fazla kaçırırsan ikiye almış olursun. Topukla vites artar burunla küçülür yarın alışırsın zaten ... Şu an sevinç ve heyecandan rahat duramıyosundur sanırım tekrardan hayırlı olsun

Bu arada 1000. cevabı ve 1001. mesajı atmısım he he sevindim be
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

fahricin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamahondawasaki FB1907
    Alıntı kenya adlı üyeden alıntı
    fahricin kardeş polen-tr nin adresini vercektim ama bayi adreslerinde bi sorun var heralde... Şöyle söyleyeyim Zealsun bayileri Avrupa yakasında Zeytinburnu ( Karizma motor ), Bayrampaşa ( cemtek ticaret ), Levent ( mor gıda )... benim hatırladıklarım bunlar ama şu an ellerinde ZS 150 olduğunu sanmıyorum artık yeni partiyi beklersin ama oda malum zamlı olacak... Motoru ya şansa yolda göreceksin yada buradaki sahiplerinden birinin motoruna bakacaksın Ben küçükçekmecedeyim istersen gel bak... Herkese ii sürüşler...
    Kenya kardeşim alakana teşekkür ederim. Bende Avcılarda oturuyorum bir ara senin motora bakmaya gelirim inşallah. Tabii sana rahatsızlık vermeyeceksem.
    Buralardan gitmek lazım. Uzağa , daha uzağa. Hayır hayır, çok daha fazla uzağa.

Motosikleti
    Alıntı kenya adlı üyeden alıntı
    Oğuz Kağan diyelimki boştasın zaten depo üstünde N ışığı yanıyo olacak ayak burnuyla bastın Vites şu an birde... Topukla HAFİFçe dokunup tık sesini duyarsan ve depo üstündeki N ışığı yanarsa boştasın tekrar... Ama dikkat!!! Hafifçe basarsan boşta olur eğer biraz fazla kaçırırsan ikiye almış olursun. Topukla vites artar burunla küçülür yarın alışırsın zaten ... Şu an sevinç ve heyecandan rahat duramıyosundur sanırım tekrardan hayırlı olsun

Bu arada 1000. cevabı ve 1001. mesajı atmısım he he sevindim be
    teşekkürler! gerçekten ilgili bir arkadaşımızsın. cok teşekkürler!

selamlar!!! 3 dk önce motorun üstünde idim. daha bir motorsikletin ilk kez üstüne cıktım.gerçekten güzel bir duygu.alıştım sürmeye.vitesleri de geçiriyorum artık.ilk başlarda biraz boş bulmaca oynadım ama artık buluyorum.3. viteste 40 dan yukarı çıkmadım.bir kere debriyajı tam çekmeden bastım vitese.geçti vites ama yine de bişey olmuş mudur?? içim cızz etti vallaha. 1.vitesde 20, 2. vitesde de 35 yapıyorum normal mi?3. vitesde ise 30-40 arası sürdüm.yani vitesler arasında hız esneklğiği var mı?? herkese selamlar!!

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    vay be tavsiyemizle ne kadar kişi aldı şu motordan
    arkadaşlar memnunmusunuz
    topik almış başını bitmiş arkamdan konuşmuyonuz di mi
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Yok hakanacan abi niye konuşalım arkandan söyleyecek bişeyimiz olsa söyleriz yüzüne yada bilgisayarına Bu arada tekrar geçmiş olsun abi hep aklıma geliyo kötü oluyorum umarım bi daha yaşamassın öyle kazalar...

Oğuz Kağan ben pek anlamam teknik meselelerden malum bilgisayar mühendisi olacaz bana software lazım ama vitesin bi kereliğine o şeklide geçmiş olmasının pek zararlı olmadığını düşünüyorum. Vites dişli sistemine göre çalıştığı için bi kereliğine dişli zorlayarak atlamış ( umarım yanlış bilmiyorumdur.). Ama sürekli yaparsan ( ki yapmayacağına eminim baksana için cız etmiş )haliyle vites bozulur. Viteslerdeki hız konusuna gelince bakabiliosan devir saatine bak. 6000 devri geçmeden vites değiştir. (rodajda olduğun için ) ben hıza pek bakmıyorum motoru fazla zorlamadan yani bağırtmadan devir 5000-6000 arasındayken vites değiştiriyorum. Bazen düşük devirde zorlandığını hissedersem ( özellikle 1. viteste ) devire bakmadan değiştiriyorum. Bende acemi olduğum için ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Tecrübeli abilerimiz daha doğrusunu söylerler. Herkese keyifli sürüşler...

Bu arada fahricin telefonumu vereyim gelmeden önce ararsın benim şu an yaz okulum var o yüzden her zaman evde değilim 0505 380 62 64
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

Motosikleti
    hmmm bak vitesleri ben hıza göre değiştiriyordum.hiç devire bakmadan.öğrendiğim iyi oldu. birşey daha soracağım. ön teker, tekerin üstündeki çamurluğa milimetrik sürtüyor. herkeste var mı o? varsa nasıl giderdiniz? orayı bi tornavida ile eğebilir miyiz yani?

okan4037 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2013 Yamaha WR 125 R
    bu motorun son hızı kac km
    Yeni yine yeniden

Motosikleti
    zs 150-19
    Alıntı OĞUZ KAĞAN adlı üyeden alıntı
    hmmm bak vitesleri ben hıza göre değiştiriyordum.hiç devire bakmadan.öğrendiğim iyi oldu. birşey daha soracağım. ön teker, tekerin üstündeki çamurluğa milimetrik sürtüyor. herkeste var mı o? varsa nasıl giderdiniz? orayı bi tornavida ile eğebilir miyiz yani?

sorunun cevabını forumun 10.sayfasında teknik motorun attığı mesajda bulabilirsin ön çamurluğun hafif taşlatılması gerekiyor henüz bende yapmadım gerçi.

okan bu bir hız motosikleti değil gezi motosikleti ani ivmelenmeler ve yüksek sürat bekliyorsan alma ama tatmin eden bir kalkışı ve hızlanmasıda yok değil normalde 100 e rahat çıkıyor henüz rodajdayım zorlamadım tecrübeli arkadaşlardan 130 görenler var ama devir 11500'ün üzerine çıktığı için o süratte gitmenin bir anlamı yok
    Hakancan söylemişti (arkandan konuşmuyoruz üstad) ideal uzun yol sürati 90-105 arası güzel bir gidişi var katılıyorum kaldı ki bana 60-80 bile yetiyor acelem yok.

Motosikleti
    bu arada. bizim motorlar hangi tür benzin yakıyordu? serviste koydular benzin ama o sırada ben polen ile görüşüyordum sormadım.

selam sevgili zs prince severler
    bende 2 haftadır kullanıyorum bu canavarı(ben tosun diyorum gerçi) sizleride takip ediyorum fakat fazla cevap yazamıyorum
    gerekli bilgileri veren arkadaşlarımıza teşekkürler üşenmeden yazıyorlar
    tosunumdan çok memnunum hakkatten havalı ve muadilleri arasında bence en iyisi..
    bu arada hangi yakıt diye soran arkadaşım 95 oktan ...
    hepinize saygı ve selamlar..

Motosikleti
    zs 150-19
    bulabilirsen süper bulamazsan 95 oktan kurşunsuz
    daha yükseğini kullanma zarar verir diyorlar

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)

Bu Konudaki Etiketler