Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    minardi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R-R
    ketchup arkadaşım yorumu ben çevremden bu motoru kullanan arkadaşların dediklerinden yola çıkarak ve motorsikletten az çok anlayan kşilerin söylediklerinden yazdım ve bende biraz olsun anlarım bu motor işinden, görünen köy kılavuz istemez ben sadece memnuniyetinizi ve şikayetinizi merakımdan sordum, soğutma olayına birşey dediğim yok dediğin gibidir, ama bu kasaya 150 cc az diyorum bende REGAL RAPTOR 250 cc var ancak diyorum bu kasaya, RAMPAYA vurunca ( hele artçın varsa ) 2 ye 1'e düşmüyormusun tork olayı illa fark ediyordur. Benim motor 17 beygir beni bile kasıyor bazen yapma allah aşkına biraz gerçekçi olalım, düz yolda da iyidir lafım yok birde bu motorla sen sollamaya çıkınca nasıl oluyor kendini toparlaması zaman almıyormu ? Diyeceğim sadece bu.
    HELL FIRE

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    HAKANACAN Kardeşim geçmiş olsun ,anladığımca sağlığında olumsuz bir durum yok ,arabayı görünce kaygılandım ,sağlıcakla.
    Dün Gelişim sürücü kursunun (Kavram dersanesi)önündeki ZS Prince sahibi arkadaş -sanırım Murat-bekledim göremedim ,seleyi 2 parçaya dönüştürmüş,2 de sis farı eklemiştin eğer forumdaysan sele bilgisini aktar çünkü sele altını ve anahtarı kullanabilmek için (katalogtaki gibi selenin 2 parça olması gerekiyor.)bende aynı yöntemi kullanacağım

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    Beyler Polen Ticarete Motoru Almak Için Gittiğimizde Ordaki Yetkili, Motorun Yaninda Türkçe Kullanim Klavuzunu Da Yollayacağim Demişti Bana Iyi Hatirliyorum. Motor Yarin Geliyor. Klavuz Türkçe Ise Yollarim Buraya.herkese Günaydin!!!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    kaç gündür foruma girmiyorum neler olmuş Hakancığım çok geçmiş olsun umarım sağlığında bir şey yoktur
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    Alıntı minardi adlı üyeden alıntı
    ketchup arkadaşım yorumu ben çevremden bu motoru kullanan arkadaşların dediklerinden yola çıkarak ve motorsikletten az çok anlayan kşilerin söylediklerinden yazdım ve bende biraz olsun anlarım bu motor işinden, görünen köy kılavuz istemez ben sadece memnuniyetinizi ve şikayetinizi merakımdan sordum, soğutma olayına birşey dediğim yok dediğin gibidir, ama bu kasaya 150 cc az diyorum bende REGAL RAPTOR 250 cc var ancak diyorum bu kasaya, RAMPAYA vurunca ( hele artçın varsa ) 2 ye 1'e düşmüyormusun tork olayı illa fark ediyordur. Benim motor 17 beygir beni bile kasıyor bazen yapma allah aşkına biraz gerçekçi olalım, düz yolda da iyidir lafım yok birde bu motorla sen sollamaya çıkınca nasıl oluyor kendini toparlaması zaman almıyormu ? Diyeceğim sadece bu.
    Minardi, ben de motordan anlarım.. Tabi ki dik rampaları çıkarken 2ye 1e düşmüyorsun, ikinci viteste 30kms falan yapıyor bu alet, o hızda otoyolda gidilir mi hiç, kamyon mu bu? Rampaları endişe etme, rampada 1e 2ye düşecek kadar yığılmıyor. Son sürati düşük ama gücü yerinde bir alet. Senin regal raptor'un kadar hız yapmıyor elbette ama onun kadar iyi kalkabilir belki (Regal Raptor kullanmadığım için yorum yapmıyorum!!!) Kaldı ki bu motor Regal'in yarı fiyatına.. Ne beklediğinize bağlı olarak 150cc bu kasaya yeterlidir diyorum. Kasanın büyük olması ağır olması anlamına gelmiyor, 150cc'lik scooterlarla aynı ağırlıkta. Konu içinde defalarca kere bahsedilmişti, okusaydın görürdün fakat sahibi olmayacağın bir motosiklet hakkında 900küsür mesaj okumaya üşeniyr olabilirsin sorun değil, kısaca baştan sayayım şikayetlerimi:
    * Lastikler şambrelli. Tubeless olsa kendimi daha iyi hissederdim. (şambrelli lastik yüzünden sorun yaşamış kimse yok ama yıllardır tubeless daha iyi diye duyduk)
    * Plastik aksamın birinin kromajı hafiften soyulmaya başladı (Kaynar suyla sticker temizlemiştim, onun etkisi olabilir, Bu sorunu yaşamış olan başka arkadaş varsa yazsın lütfen)
    * Sesli sinyal uyarıcılarının sesini beğenmiyorum, buzzer koysalarmış daha şık olabilirmiş.
    * Vitesi Harley'lerdeki gibi topuk+burun kullanmak istemeyenler için burunla alttan kavramak biraz zor ama neyseki klasik motor hastasıyım.
    * Korna sesi ayar istiyor.
    Aklıma gelenler bunlar, motorun çekişiyle ilgili bir şikayetim yok. 2500ytl'den ne beklenirse ben de onu bekleyerek aldım motoru ve 100kms hız bana yetiyor.
    Başlıktaki tüm mesajları okursan daha fazla şikayet bulabilirsin elbette. Ama niçin bu kadar eleştiri aradığını hala anlayamadım. Tekrar söylüyorum, (bence) 2500ytl'ye alınabilecek en iyi cruiser.

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    ketchup kesinlikle katılıyorum
    bu bir hız motosikleti değil çok güçlü bir motoruda yok ekonomik ve rahat bir crusier seçeneği rampada yığılma gibi bir sorunuda yok dün emrebenle gölbaşı dönüşündeki rampada rodajda olmamıza rağmen 80-90 la rahat bir şekilde tırmandık bilen bilir gidişte arabalar o rampalardan boşta 140 gibi süratlerde aşağı iniyor motosiklet tırmanışta bir problem yaşatmıyor. Aşırı bir hız ani bir ivmelenme beklemeyin
    ketchup kapakçığı garantiden değiştir bence

emreben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simsiyah mt 03
    hakanacan inan çok üzüldüm sende bişey yoksa yapını doğru çözdüysem kasko vardır sanıyorum bize mesaj yazabildiğine görede korkacak bişey yoktur umarım tekrar çok geçmiş olsun diyorum

Bu arada ketchup arkadaşım 150 cc motor evet dediğin gibi verim olarak ne 250 lik ne 600 lük makina ile aşık atamaz ama şunu söyleyebilirim setr74 arkadaşında dediği gibi dün gölbaşı yaptık geldik sorunsuzca hemde rodajda olduğumuz halde rampayı 4. vites çıktık ki bilenler bilir oldukça dik bir yokuştur ve uzundur benim hem hıza ( ölümlere sebebiyet veren en büyük faktörlerden biridir) hemde 100 cc fark ile oluşacak en fazla 30 km lik tırmanma farkına verecek 2500 liram yoktu vermedim o para cebimde günü geldimi satar motorumu almak istiyorsam daha hızlısını cebimdekini koyar üstüne satar prensimi alırım bitane 500 lük makina uçarım yokuşta ama ben motora 50 cc ile başlayıp cbr 450 ile devam ettim bu cc düşüşü kendi tercihim

Bu arada özellikle ANKARA lı arkadaşları bu başlığa davet ediyorum

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=17108
    Aslnda o bir KARŞIYAKALI

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    arkadaşlar alakanıza çok teşekkur ederim
    bende airbag olduğu için fazla bişi yok
    gögüs kafesi ezik iki kolda zedelenme var
    motoru 1 ay kadar kullanamıyacağım
    kafada 6 dikiş var o kadar 1 aya toparlarım
    yanımdaki arkadaş kötü çok üzüldüm
    yüzünden estetik olacak
    şu türkçe kullanım kılavuzu için de tüm kullanıcılar mail atsın polene
    resim dandikti işte tam resim

deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    sanada arkadaşada tekrar acil şifalar diliyorum üstad umarım en kısa zamanda aramıza dönersin
    mail atarız tüm kullanıcılar ilgilenir.

bu gün garip bir şekilde motosikletim 3 ten aşağı inmedi ve hafif geri bıraktım beklerken alt kısımdan garip sesler geliyordu tangırtı yada bişey takılı kalmış gibi ustaya tel açtım zincir sıcaktan esnemiş olabilir dedi sonra kendi kendine normale döndü birşey anlamadım basıyordum vites geçmiyordu 3 ten aşağı şu an hiçbir problem yok gerçi

ankaralı arkadaşlar bu konuya dikkat ederse güzel olur

http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=17108

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    @setr74 aynı sorun bendede oluyor ne vites bazen ne ileri geçiyor ne de geri deli oluyorum özellikle durduğumda oluyor yolda giderken sorun yok ama çok kötü bir durum rodaj sonu gidip baktırıcam ama çok kötü geçmeyince zorluyorum kırılacak diye çok korkuyorum.
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    durmadan önce vitesi mumkunse boşa alın
    bende honda vardı cg125 onda da oluyordu
    eğer vitese geçmiyor ya da boşa alamıyorsanız dururken motoru ileri yada geri oynatın 15-20 cm geçer göreceksiniz mutlaka geçer açıklama uzun sürer yazmadım o da olmazsa debriyaj ayarınıza baktırın
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

herkese iyi geceler
    hakancan hocam beni almaya gelirken gecirdi o kazayı.inanın cok üzgunum ben vesile oldum bir bakıma.ama can kaybının olmaması buyuk sevinc benim için.

bugun ilk kazamı yaptım umarım en buyugu bu olur.araba aniden onume kırdı ve zank diye durdu.bende vurmayım diye yatırdım motoru.yavas gidiyor olmam buyuk bir kazadan korudu beni.

formda daha once yazmıstınız ama bulamadım.arka disk biraz fazla ısınıyor ne yapabilirim.

ketchup - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki ER6 N, Derbi GPR125 Nude
    HUSOGGE: Kampananın ısınması doğaldır aslında. Motoru orta sehpaya kaldır ve boşa al, tekerleği elinle çevir. Eğer kendi kendine hemencik durmuyorsa frende bir sorun yoktur ve bahsettiğin ısınma kampananın kendi ısınmasıdır. Göbekten durdurmaya çalıştığı için çok enerji açığa çıkıyor ve kapalı bir sistem olduğu için disk gibi soğumuyor.

VİTES PROBLEMİ: Bahsettiğiniz 3ten aşağı inmeme olayı büyük bir ihtimalle 5. viteste giderken durduğunuzda oluyordur. Eğer öyle ise sebep şu: Motosiklette vites büyültüp küçültürken her vites değişiminde yeni dişlinin devreye girmesi için biraz debriyajdan çıkması gerekir. şu 18-21 vitesli bisikletleri düşünün, bisiklet gitmiyorken 2den fazla vites değiştiremezsiniz, daha fazla değiştirmek için önce zincirin dişliye oturması gerekir, ona benzer bir mantık işte. 5. viteste giderken durmak için sıralı olarak vites küçültüp her vitese geçişi sağlamanız gerek. Yani 5te giderken bir seferde debriyaja basıp durursanız, kalkarken hareket etmeden 5ten 1e düşüremezsiniz. Bunun için 5te gidiyorken sıra ile vites küçülterek durun. (Bu kadar basit bir şeyi nasıl bu kadar uzun anlatabildim ben de anlamadım, mazur görün )

Benimde arada vites kolu takılıyor 3'e 2'ye falan küçülürken kazık gibi oluyor. Bu gibi durumlarda vites koluna sakın normalinden fazla basınç uygulamayın şanzımandaki tarakları falan zedelersiniz. Debriyaj sıkılıyken yapıyordur ihtimalle, hafifçe debriyajı bırakıp dişlilere hareket verin kilit açılacaktır. Aslında telefonların tuş kilidini açmaktan bile kolay ve hızlı.

Bu arada ben de kethcup arkadaşıma naniik! yapıyor ve ejderhasıyla gideceği bir poligon buluşmasına davet bekliyorum...

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    arkadaşlar hepinize kazasız belasız sürüşler dilerim.adım taner.izmirliyim.180 boyunda ve 25 yaşındayım..formu başından beri okudum.belki aynı sayfaları bir çok kez okudum.bunun sebebide birçok insan gibi motor almaya karar vermiş olmam ve yeni başlayacak bir çok insan gibi benim de kafam pek bir karışık..motor deneyimim yok.uzun zamandır araba kullanıyorum.farklı bir deneyim olsun diye motor istiyorum.ehliyetimi aldım.ancak hala motor konusunda kararsızım.bir çok arkadaş marka vermekten nedense çekinmekte ama onalarada saygım sonsuz .sadece bir kaş konuda yardımcı olmanızı istiyorum.

öncellikle bu modeli izmirde süren bir arkadaş varmı ?
    izmirdeki servisleri nasıl ?
    motoru sl 150 ile kıyaslarsak artıları ve eksileri neler ?

yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olucam saygılar

Merhabalar.
    Ben de motor sevdasına yeni kaptırdım kendimi. Buna caddelerde gördüğüm ve görüntüsüyle beni hayran bırakan chopper'lar sebeptir.
    Uzun zamandır araştırma yapıyorum marka ve model üzerine. Tüm topiki sıkılmadan okudum. Ve ben de Zelasun almaya karar verdim.
    Fakat benim de bir kaç sorum olacak.
    Ankara bayii adresi verebilir misiniz?
    Bu vergi zammından sonra 150 lilik Zealsun'ımız (almadan sahiplendim ) ) ne kadar mal olmakta? Plaka vs. gibi işlemleri bayii yaparsa pek bi sevinirim tabii bu da fiyata eklenecek...

Soruları cevaplarsanız memnun ve Zelasun sahibi olurum ...

Herkese selamlar..

Yaw bi soru daha soracaktım. Unumuşum.
    Bu ehliyet olayını bi aydınlatsanız. B sınıfı ehliyetim var.
    O zaman ne yapmam gerekli ?

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Padawantr Merhabalar .. Öncelİkle Sana Şunu Belİrteyİm Polen Kampanya BaŞlatti . Bİr İkİ Hafta İÇİnde TÜm Bayİlerde Uygulanacak Sanirim .fİyati 2750 .. Ama Dedİm Gİbİ 2 Hafta İÇİnde PeŞİn 12 Ay Taksİt Var.b Ehlİyetten Ayrica A2 Ehlİyetİ Alman Gerekecek Oda 250 Ytl Ye Mal Oluyor .

Motosikleti
    Alıntı taner_k adlı üyeden alıntı

öncellikle bu modeli izmirde süren bir arkadaş varmı ?
    izmirdeki servisleri nasıl ?
    motoru sl 150 ile kıyaslarsak artıları ve eksileri neler ?

yardımcı olursanız gerçekten çok mutlu olucam saygılar
    selamlar!!! öncelikle söylemeliyim, yarım saat sonra motorumu teslim almaya gideceğim. bayağı heyecanlıyım taner arkadaşım: ben de 1bucuk ay araştırdım. sl150 ile zs150 arasında kaldım.sonunda zs yi seçtim. hem 250 ytl daha ucuz, hem hava+yağ soğutması var, hem de anti vibrasyon özelliği var. ayrıca polen ticaret bana bayağı güven verdi.polen ticaret, motorun aksak parçalarını tespit edip, motorun çindeki fabrikasına giderek aksak parçalarını kalitelileri ile değiştirdiklerini, motor başına fazla para verip de türkiyeye ithal ettiklerini söylediler.bu da + puan. ben şimdi motoruma kavuşmaya gidiyorum!!!! kazasız belasız sürüşler!!!!
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

ya bu "Polen"in Ankara'da bayiisi var mı?
    ya gitcem alcam nereye gitcem bilmiyorum

Motosikleti
    Alıntı padawantr adlı üyeden alıntı
    ya bu "Polen"in Ankara'da bayiisi var mı?
    ya gitcem alcam nereye gitcem bilmiyorum
    www.polen-tr.com

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler