Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    zs150-19
    Herkese merhaba,
    Öncelikle kısaca kendimle ilgili ; ben Ali, 35 yaşındayım, mühendisim, İstanbul-Beylikdüzü'nde oturuyorum.
    Bir süredir yapmakta olduğum araştırmalar sonuçlandı ve bugün zealsun 150-19 için ödeme yaparak siparişimi verdim. Bu hafta içinde teslim edileceğini söylüyorlar. Merak edenlere fiyat olarak Polen'in sitesinde açıkladığı fiyattan oldu.Yanlız showromda motor yoktu, başka bir yerde de görmedim ama sitedeki fotolara ve sizlerin fikirlerine güvenerek alım kararını verdim. Bayi Zeytinburnu'ndaki Karizma. Müşteriye yaklaşımları olumlu. Tabii teslim aldıktan sonra tavsiye edebilirim ama hafta içi Beşiktaş'taki bayii aradığımda o motor şimdi yok dediler biraz sıkıştırınca zam geleceği için satmak istemedikleri sonucunu çıkardım.
    Başta bu başlığı açan Criminal olmak üzere değerli bilgi ve deneyimlerini burada paylaşan bütün arkadaşlara teşekkür ederim.
    Şu anda ehliyetim olmadığı için (Temmuzda sınava gireceğim) motor bir süre otoparkta yatacak.
    Beylikdüzü civarında oturan kimse varsa, görüşmek isterim.

Bir de bu motosiklet için uygun olabilecek kask modeli hakkında yorumlarınızı almak isterim.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    öncelikle sana ve diğer motor alan arkadaşlara hayırlı olsun kazasız belasız binmenizi dilerim. yaz için çenesiz choper tipi kasklar uygun olur ama kışın kullanamassın tavsiyem kaskı tek renk siyah al motora uygun olsun
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ

Arakdaslar bujiyle ilgili bir soru sormustum ama herhalde degistiren olmadi bujisini. Istanbul anadolu yakasında motosiklet aksesuari satin alablicegim ki buna permormans bujide dahil bir yer tavsiye edebilecek arakdas var mi?

saygilar

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    yeni motosikletine kavuşan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun,allah kaza bela vermesin inşallah..........uzun zamandır gelmemiştim topike biçok arkadaş katılmış aramıza bu çok sevindirici HOŞGELDİNİZ !!!!!!!!!!!!!!
    şu buji değiştirme olayına gelince ngk markalı, dpr 8 ea tipi bujiyi takınız çok iyi performans veriyor hem de rezistans özellikli tek marşta alıyor
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Merhaba TURK01,august hoşgeldiniz herşey istediğiniz gibi olsun kaza bela görmeden keyfimizi yaşayalım .assassinwolf kardeşim topic dışında (şimdilik ) özel bir grubumuz yok ama ortak zevk ve istemlere sahip olduğumuzdan-motor tarzı, yaklaşımlarımız-giderek daha sıkı ilişkilere gireceğimize eminim .topic başlangıcından beri olan arkadaşlarla da özelden MSN den görüşmeye başladık hele bizlerde A2 leri aldığımızda en azından ben açığı kapatmak için tüm arkadaşları dolaşmayı düşünüyorum.MT olarak yapılan geziler harika, ZS Prens sahipleri olarakta yapmak gerçekten harika olur ,bir Prens bile bu kadar ilgi çekiyorsa 10 tanesi nasıl baktırır siz düşünün .sağlıcakla kalın tekrar hoşgeldiniz .Taksim tarafına gelecek olan arkadaşlar bir mesaj atmanız yeter.

Alıntı jeansatar adlı üyeden alıntı
    yeni motosikletine kavuşan tüm arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun,allah kaza bela vermesin inşallah..........uzun zamandır gelmemiştim topike biçok arkadaş katılmış aramıza bu çok sevindirici HOŞGELDİNİZ !!!!!!!!!!!!!!
    şu buji değiştirme olayına gelince ngk markalı, dpr 8 ea tipi bujiyi takınız çok iyi performans veriyor hem de rezistans özellikli tek marşta alıyor
    Hocam cok tesekkur ediyorum. Acil buji degistirmem gerekiyor herhalde. Bir de temin edebilcegimiz bir adres verebilirseniz cok sevinirim. Hepinize iyi seyirler.

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Aramıza katılan arkadaşlar hoşgeldiniz. Yeni motor alanlarada hayırlı olsun. Forum'u uzun süredir takip edemiyordum kaçırdıgım yerleri okudum.ben yakın zamanda olan bi olayı anlatmak istiyorum geçen cuma e-5 (merteri gecince Bahçelievler sapagına 500 mt kala) de bi kaza oldu. 02.06.2006 cuma günü e-5 de sağ şeridden gidiyorum. yavaş gidiyorum trafikde yogun, "ben bu aralar sol şeritle orta şerit arasından gitmeye çalışıyorum daha geniş oluyor orası diye kuryeler falan hep ordan takılıyor bilirsiniz " ne hikmetse sag şeritte ilerliyorum. yanımdan bi motorlu çocuk geçti. Hız motoru (marka vermiycem) oda yavaş gidiyor sağ şerit'le orta şerit arasında gidiyor. Gecerken motoruna baktım çünkü bende hız motoru almak istiyordum (hakan hocam bilir bana bunun (Zealsun chopper korumalıkları var falan o yüzden iyi demişti) ama hiç motor deneyimim olmadıgı için hız motorundan vazgeçtim ve chopper aldım korumalıgı var falan diye düşdümde allah dan bişey olmadı(Allah korusun daha beteinden) korumalıkları kurtardı neyse mevzu dagılmasın! çocuk yanımdan geçti gitti ama 50mt ilerde yerde yatıyordu :( sol şeritte seyir eden araç birden sinyal vermeden(görenler anlatıyor) şerit değiştirmek istiyor çocukta ortalarından gittiği için kango yolunu kesiyor ve şıkışıyor kango ya çarmamak için herhalde sağ a kaçıyor ve kamyonun altına (motor 10 m sürüklenmişti ). Kamyon fark etmiyor ve 500mt ilerde sağda durmuş.Motorun yolunu kesen araç ben geldiğimde ordaydı herkez yaralıya bakarken kaçtı ve polis plakasını sordugunda bende dahil herkez bir birine soruyor plakasını aldınızmı diye ve hiçkimse almamış aptallık yaptık ben polise rengini falan verdim ama belkide bulmuşlardır. Neyse bu anlattıklarım yavaş giderken oluyor trafik şıkışık zaten ben motoru sağa çekip yaralının başına gittim. 3-5 kişiydik bi anda ordan gecen bütün motorlular durdu 25-30 motorlu olduk bianda trafiği açmaya çalıştık ambulans için en sonunda ambulans geldi doktor kap masajı yaptı bi cihaza taktı şok yaptı ama işe yaramadı düşme anında boynu kırılmış(doktor söyledi) ve hemen ölmüş (ALLAH RAHMET EYLESİN) ben doktora yaşıyordu ya dedim çünkü ses çıkıyordu bogazından,hırıltılar geliyordu. Boyun kırılmasında hemen ölürmüş insan o çıkan hırıltılar cigerdeki havaymış . Boynu şişdi ve sonrada yüzü sarardı. zaten usta motorcular o anda anladı öldü dediler doktor gelmeden o anı yaşamak çok zor arkadaşlar inanın elinden hiç bir şey gelmiyor insanın ve kendini düşünüyorsun bende bu durumda olabilirim diye. Başında kaskı da vardı hemde bin euro'luk kask montuda vardı eldivenleri bile vardı. Böle bir olaya tanık olmak gerçekten çok kötü arkadaşlar. Motordelisi diye bir site var ordada yetkiliymiş (MD yani) ve ustaymışda acemide değil yani neyse bu üzücü olayı anlatmak istedim benimde bu ilk motorum (daha önce hiç motor kullanmadım) yeni alacak arkadaşların ve acemilerin moralini bozmak ve heveslerini kaçırmak istemem(bende acemiyim). lütfen çok ama çok dikkatli olalım trafikte zaten bizi görmüyorlar o görmeyen hayvanları biz görelim çok dikkatli olalım, sevdiklerinizi üzmeyin!!! benimde ehliyetim yok! Bende temmuzda sınava gircem o kazayı görünce açıkcası sogudum motordan ama 2 gün sürdü sadece 2 gün binmedim ama bugün gene işe motorla geldim (hastalık bu)Belki inanmayacaksınız ama benim babamda motor kazasında vefat etti (tam 18 yıl önce) ve çarpan kamyon bulunamadı ve 3 saat kimse görmemiş belkide çarpan kişi haber verse yada hastaneye götürse şuan hayatta olacaktı işte o yüzden "Bize bizden başka yardım eden yok trafikte ve yardım eden olmazda o yüzden yardımcı olalım birbirimize" (belkide bana deli diyeniniz olcak(babamdan dolayı) ama "tutku bu" beni ancak siz anlarsınız) ben annemi ikna edip motor alana kadar yaş 28 oldu o yüzden lütfen çok ama çok dikkat edelim! hepinize allah kazasız belasız sürüşler nasip etsin sevgiyle hoşçakalın...[/B][/B][/B]

arkadaslar ben bu motorda hic birsey bulamadım.tip yok motoru kucuk siz birde salcano ya bakın bu motora bes basar ve kanuni tiger de öyle zealsun en kalitesiz cinli bence parcasi da yoktur herhalde gerçi bizim burada bi arkadasin vrdi 125cc lik bi modeli motorun aynasini ayarlarken kirdi servis-bayine gittik adam gelecek dedi.Bizde bekliyoruz 25 gundür

ZealsunChopperSanlı
    sevgili kardeşim anlattığın olaya çok üzüldüm çok kötü hissettim, ALLAH rahmet etsin o kardeşimize :( o motorları hiçe sayan hayatları hiçe sayan şoförlerden şimdiye dek ikisinin anasını belleyebildim inşallah ömrüm yeter daha çok bellerim zevkle, onlar insan değiller NEFRETTTTTTT EDİYORUMMMMMM O ZAVALLI PİÇLERDEN

VE ESNAF ARTIK SENDE SAÇMALAMAYI KES

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A

esnaf'a

Alıntı esnaf adlı üyeden alıntı
    arkadaslar ben bu motorda hic birsey bulamadım.tip yok motoru kucuk siz birde salcano ya bakın bu motora bes basar ve kanuni tiger de öyle zealsun en kalitesiz cinli bence parcasi da yoktur herhalde gerçi bizim burada bi arkadasin vrdi 125cc lik bi modeli motorun aynasini ayarlarken kirdi servis-bayine gittik adam gelecek dedi.Bizde bekliyoruz 25 gundür
    Esnaf kardeş burda kesin bilgilere yer var "parcasi da yoktur herhalde " demek ne demek? Bilgin yok demek dimi o yüzden LÜTFEN! Biz kullanıcılarıyız bu motorun herkez görüşlerini, tecrübelerini söylüyor sen kullanmadan yedek parçası hiç değiştirmeden böle şeyler yazma lütfen seyrantepedeki servisde 3 günde bana benzin deposu geldi buna ne diyeceksin ve ücretsiz değişti (garantiden)ama bu ist da böle sen nerdesin hangi şehirdesin bilmiyorum (yorumları okurken şehire dikkat edin yanlış bilgi almayın) biz bu motoru alın demiyoruz sadece bilgi veriyoruz şurda şu var burda şu var diye Mehmet usta diye biri var servis sorumlusu çok iyi bir insan ve yardımcı oluyor çünkü bu zealsundan ekmek yiyor çok yogun çünkü çok motor satılıyor randevu alıp gidiyorsun servise ve gittiğinde hemen ilgileniyor benim anlattıklarım ist da 4 levent seyrantepeye yakın oturanların işine yarar ankarayı bilemem anladın! neyse öle işte

hakan hocam egzos daki susturucuyu çıkartınca motor ,un 2 yıl garantisi varya garanti dışına çıkıyormuş mehmet usta dedi ben söyledim seni getirsin yeni egzos takalım susturuculu dedi çok kullanmadan 70 ytl mi neymiş o cebinden çıkıcak haberin ola (elinde fazladan sıfır egzos şuan var)

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Şanlı Allah rahmet eylesin böyle bir olaya şahit olduğun için üzüldüm

ya bugün motoru teslim almaya gittim vites boşa alınmıyor bıraktım usta akşama bakacak ondan sonra teslim alırım herhalde ama deneme için çıktığımda alet beni epey şaşırttı kaçışı çok güzel hatta bir an zaptetmekte zorlandım yinede kontrolü ve frenajı harika uzun süredir motor kullanmama rağmen zorluk yaşamadım

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    arada geçmiş olsun sana
    evet hocam garanti playını sordum bende yazmıştım topiçte artık hevesimi aliim sona taktırırım arada geçmiş olsun sana
    allah rahmet eylesin yazık böyle şerefsizler oldukça motor surmek çok tehlileli
    ama tutku işte bu arada motorun hasar aldı mı
    esnafı da kaale almayın ortalığı bulandırıyo
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

ceash - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    LEDOV 250 CMX-A
    Alıntı esnaf adlı üyeden alıntı
    ya bu adamlar tombaladanmı çıkıyor anlamıyorum burada herkes bu motorun sahibi yada almayı düşünüyor
    Tüccar(Esnaf) sen niye burdasın merak ettim (Burda herkes bu motoru kullanıyor ben kıllık yapayım herkes bana laf söylesin gibi bir düşüncen var herhalde)

Bu arada Sanlının anlattığı olaya üzüldüm ALLAH rahmrt etsin bari motorcular olarak trafikte birbirimizi kollayalım
    Adama sinirlendim yazacaklarımı unuttum jeansatar hoşgeldin uzun zamandır yoktun
    GEL DEDİN, GELDİM, ABDURRAMAN ÇAVUŞ

emreben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simsiyah mt 03
    sanlı bende çok üzüldüm anlatamam allah korusun hepimizi tabi sadece korumakla olmuyor birazdabiz dikkat edeceğiz

Esnaf sana gelince evet parçasıda yoktur dandiktir bu çokta çirkin hadi sen git başka başlıkta oyna

Motoru bugün teslim aldım arkadaşlar gayet güzel aslında şu an güzel an başta bazı aksilikler yaşadım ama onlarda kendi hatalarım benzin vanasını kapalı konumda yaklaşık 10 dk. çalıştırmaya çalıştımda Onun dışında süper diyebilirim oldukça dik bir yokuşu var bizim mahallenin çok rahat ve seri biçimde tırmandı hatta vites istedi herkes motora bakıyor çocuk büyük farketmez bu arada prens in bi özelliğini keşfettim tanımadığın komşularınla çok hızlı biçimde tanışmanı sağlıyor
    Aslnda o bir KARŞIYAKALI

jeansatar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kocaoglan
    hayırlı olsun setr74 ve emreben arkadaşlar..........
    umarım sizlerde bu cruiser için kararınızın ne kadar doğru ve isabetli olduğunu yaşayarak,kullanarak göreceksiniz.ilk günlerde ki tek marşta çalıştıramama ve boş vitesi bulamama problemleriniz olacaktır fakat eller ayaklar koordine olup alışınca OK.şunu unutmayın arkadaşlar en iyi motosiklet kendine ait olanıdır........sevdikçe büyür o gözünüzde

bu arada sağolasın ceash dostum,hoşbuldum
    “Bir memlekette; namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur”
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

emreben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simsiyah mt 03
    evet yaaa bende videolar var ben onları atarım bi ara
    Aslnda o bir KARŞIYAKALI

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ZealsunChopperSanlı bence anlattığınız kaza olayını özel bir forum başlığıyla verin ve herkes okusun, ibretlik bir kaza. Ölen şahsa Allahtan rahmet dilerim.
    Motosikletin maalesef pratik diye şerit aralarını kullanması çok da mantıklı değil, tüm motosiklet kullanım bilgilerinde de anlatırlar ama insan nasılsa motordayım diye girebiliyor demek ki, ben de ehliyete başvurmuş ve ilk kez motosiklet alacak birisiyim, ama böyle olaylar duymak hakikaten insanı düşündürüyor. Biz ne kadar dikkat etsek de maalesef motosikleti araçtan saymayanlar aynalarına bile bakmak zahmetinde bulunmuyorlar. Dediğim gibi bence bu konuyu mutlaka yeni bir başlıkla açınız, çünkü çok önemli, iki şerit arasında yavaş bile olsa gitmenin tehlikeli olduğunu herkes okusun. İnsanın aklına ölenin ailesi geliyor, üzülüyor. Yazık olmuş gerçekten.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Bu üzücü olay icin tekrar gecmis olsun diliyor, Allah'tan rahmet ve yakınlarinda sabir diliyorum. Sanirim en önemli konulardan biride budur. Motosiklet bilindiği gibi her annenin, her eşin, oğlunu yada kocasini uzak tutmak istediği bir ualişm aracidir. Malasefki istatistikler motosiklet sürücülerinin, arabalara göre 16 daha fazla kaza riski tasidigini, yapğilana kazalarda da 3 kat daha fazla ölüm riski olduğunu gösteriyor. Burda hepimiz bu riski paylaşan insanlar olarak, kullandigimiz aracin şasesinin biz olduğunu unutmadan ve olasi bir kazada bizden çok motora binmemize zorda olsa izin verenlerin halini düşünmemiz gerekiyor.

Bir anektod da ben paylaşmak istiyorum. Büyük şehir trafiğinde olanlar bilir, özellikle köprü geçenlerin yada yoğun trafikte motosiklet süreniniz varsa, bence etraftaki arabalardan ziyade diğer motorcu arkadaşlar sizler için daha büyük tehlike arz etmektedir. Hele birde hız tutkunu bir arkadaşsa sizin için ve kendisi için ölümcül sonuçlar doğuraiblir. Altinizda motosiklet olduğu takdirde şerit aralarindan gitme me gibi bir lüksünüzün olduğunu sanmiyorum zira motosiklet hayati hizlandirmak trafikte kaybolan zamani azaltmak için kullanilan bir araçtir (en azindan benim gibi keyif değilde ulaşim araci olarak kullananlar için). Ama siz boş bulduğunuz bir araya girerken lütfen o boş arayi değerlendirebilecek olan başka bir motorcu arkadaşı unutmayin. Size göre daha yavaş olan arabalrin arasindan gecerken, hele birde kafanizda o kaskla o araliğin ne kdr bos oldugunu belkide kestiremeyebilir, daldiğiniz anda baska bir motorun size çarpmasiyla büyük yara alaiblirsiniz.

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    Alıntı jeansatar adlı üyeden alıntı
    hayırlı olsun setr74 ve emreben arkadaşlar..........
    umarım sizlerde bu cruiser için kararınızın ne kadar doğru ve isabetli olduğunu yaşayarak,kullanarak göreceksiniz.ilk günlerde ki tek marşta çalıştıramama ve boş vitesi bulamama problemleriniz olacaktır fakat eller ayaklar koordine olup alışınca OK.şunu unutmayın arkadaşlar en iyi motosiklet kendine ait olanıdır........sevdikçe büyür o gözünüzde

bu arada sağolasın ceash dostum,hoşbuldum
    Çok sağol hocam gerçi ben henüz teslim alamadım emrenin motoru yükledik gönderdik abi benim sorun boşu bulamama değil hiç geçmiyor meret gerçi uzun uzadıya kullanmadım aletin kaçışı harika hiç beklemiyordum açıkçası kısa bir tur atıp baktım 6000 devirin üzerine çıkartmadan bıraktım yarın bir usta baksın ondan sonra alacağım yalnız armamotor plakanın biraz geç çıkacağını söylüyor rapor henüz gelmemiş polen'den bakalım hayırlısı ama doğru bir karar verdiğim konusunda haklısın içim rahat

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    Alıntı setr74 adlı üyeden alıntı
    Çok sağol hocam gerçi ben henüz teslim alamadım emrenin motoru yükledik gönderdik abi benim sorun boşu bulamama değil hiç geçmiyor meret gerçi uzun uzadıya kullanmadım aletin kaçışı harika hiç beklemiyordum açıkçası kısa bir tur atıp baktım 6000 devirin üzerine çıkartmadan bıraktım yarın bir usta baksın ondan sonra alacağım yalnız armamotor plakanın biraz geç çıkacağını söylüyor rapor henüz gelmemiş polen'den bakalım hayırlısı ama doğru bir karar verdiğim konusunda haklısın içim rahat
    vites konusu gerçekten alışmakla alakalı bilemiyorum ama ben boşa topuktan atıyotum yani 2 ile giderkene 1 e alıp topuktan boşa alıyorum çok daha rahat oluyor ve giydiğiniz ayakkabı tabanı ince olursa vites geçişlerini hissedersiniz bende kalın tabanlı ayakkabı var bazen bende zorlanıyorum ama kullandıkça alışıosun artık neredeyse boş ışığına bakmıyorum bile ama bi 2000 km yapmanız lazım
    bu arada istanbul gurubu buluşalım artık
    ceash ile nasip olmadı bu hafta sonu inşallah
    herkeze kazasız sürüşler
    deliler ve akıllılar aynı derecede zararsız kişilerdir
    asıl tehlikeliler yarı deli ve yarı akıllılardır..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)

Bu Konudaki Etiketler