Herkese selam arkadaşlar;
uzun zamandır birşeyler yazmamıştım,özlemişim burayı
iki hafta önce İstanbul'dan Avşa'ya gitmek üzere Tekirdağa doğru yola çıkmıştım. yol boyunca bir sorun yoktu ama Tekirdağ!a 20 km kala motor teklemeye başladı hatta silindir bloğundan gelen ses bir anda değişti ve daha sonra stop etti kenara çektim bekledim biraz sonra tekrar çalıştırmayı denedim gelen ses baya kötüydü ama yolda kaldığım için biraz yürütmeyi denedim ama tekleye tekleye gitti bir süre 1km falan sonra yine stop etti.benim motorda motor kısmından gelen ne olduğunu anlayamadığımız nahoş bi ses vardı ıkı senedır bazılarınız biliyorsunuz bir de yıne ıkı sene önce yağ radyötörünü iptal etmiştim ama ondan sonra bugun yaklaşık 20000 km deyım bi sorun olmamıştı,hatta geçen sene yıne bı tekirdağa gittim hatta geri gelmiştim sorunsuzca,,herneyse bozulduktan sonra çeke çeke avşaya goturdum tatilimi yaptım sonra gemiyle istanbula getirdim baya stres dolu bırkaç gunun ardından tamirciye bıraktım,Tamirci arkadaş krankın değiştirilmesi gerektiğini söyledi,ama bizim motorun krankı balansörlü olduğundan hiç bir yerde bulamadım kendi parçasını,tornacı da vs de yapılacak gibi de değilmiş dediğine göre,yenisi gerekıyormuş.bir tek kanuninin racer(200) modelininki bizimkiyle uyum sağlıyormuş bilginiz olsun fiyatı da 225lira(pahalı evet) ama yapcak bişey yok diye o krank takılacak tamirci arkadaşa 200lük motorun krankı 150liğe olurmu dediğimde üst tarafı farklı ama alt tarafı tamamen uyumlu dedi ama neyin üstü neyin altı anlamadım açıkçası:(
herneyse, bu arama sürecinde gördüğüm kadarıyla bizim motorun çok cidii bir yedek parça sorunu var,poleni(camgözleri) aradım,bizim motora ait hiçbir sey yokmuş artık ellerinde:( zira bana başka parçalarda lazım yenilemek istediğim ufak tefek başka şeyler de vardı ama temin edebileceğim başka bir yer var mı yok mu bilmıyorum,,zamannda fazladan bişeyler alıp da ellerinde kalanlar veya motorunu gözden çıkarıp parçalarını dağıtanlar vs var mı bu forumu takip eden öğrenmek istiyorum. ya da nerden ne şekilde zealsunun parça &aksesuarlarını bulabiliriz bilen varsa bilgilerini paylaşırsa sevinirim.
bu arada yağ radyatörünü de bulursam yeniden aktif hale getirmek istiyorum eğer bulursam tabi radyatörü,,