Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

aynen
    pazarın ilk saatleri güneşliydi buralar. dedim lan sen bi yaman bey mi yaman. kaskı da almışım zaten, onu da bir deneyeyim dedim.kararlılıkla indim aşağı. direk ayaktan 3. de çalıştı. sonra devam ettim,sağa çekip kaskı takarken stop ettim. bir daha ayakla çalıştırdım sonra. bayağı gezdim. önden ayak ucuyla vitesi arttırmadığımı anladım.arkadan zor da olsa basarak vites de arttırdım,kendimce hız da yaptım :D sonra aldığım aynalar olmadığı için aynasız yine çok uzaklaşmayayım dedim ,sokak arasına girdim. kasisde yavaşlayınca yüksek viteste kalkmadı stop etti haa dedim 1. viteste gittik her yere tabi, bilmiyoruz bu olayı. sonra elden çalıştı bir kerede ama.akü sarj olmuş arada galiba. 1. vitesten devam ettim.hava kapaynca geldim eve. indim motordan yağmur başladı. kask da çok güzel güvende hissettiriyor kendimi. hoşuma gitti. bundan sonra hep ayaktan çalıştırayım diyorum ben de. bir sorun arzetmiyordur heralde.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı ragman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burak sizinkiler yağmurdan iptal olursa bize katılırsın... Tabi bizde iptal olmazsak.
    Keyifli bir Honda buluşması oldu. Replikaların şovuyla gözlerimize ziyafet çekildi..
    Ama mümkünse bir süre 14.000 devir ve üstünde çalışan SuperSport sesi duymak istemiyorum!..
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

beyler bugün başıma gelen bir iki ufak olaydan bahsetmek isterim. bakalım yorumlarınız nelerdir. önce incirliden bakırköye gideyim dedim. bu en uzun yolculuğum olacaktı. taktım kaskımı daha eve çok yakın bir yerdeyim. sola dönmek için yavaşladım. sonra dönerken freni biraz sıktım ön teker kaydı motor altımdan yavaşça süzüldü ben de kibarca onun üstünde kalarak beraber düştük. sadece 2 parmağımla biraz sktım diye düşünüyorum, ön teker tamamen kilit olacak kadar sıkmamıştım oysa. yine de virajda tamamen mi frene dokunulmaz?
    ikincisi daha salakça bir durumdu. bakırköyden okula gitmiştim 2 saat sonra geri geldim, motorla eve gidecektim çalıştıramadım. biri geldi bir bakayım dedi. tamam dedim .bu bindi ,bir anahtar istedi , motordan bir hortumu söktü anahtarla bişeyi temizledi. sonra çalıştırdı ilerlemeye başladı ufaktan.ben de peşinden gittim. hafif koşarak. nesi varmış falan diyorum ben, bu bana senin yaptığın terbiyesizlik, ben motorunu çalıştırıyorum, sen peşimden kaçırıcam motoru diye koşuyosun dedi. benim burda dükkanım var falan bişeyler geveledi. ben de beklemiyordum böyle salakça bir tekpi şaşırdım. herif uzattıkça uzattı önüne gelen dükkanı gösterip şu da benim bu da benim demeye başladı. neyse eyvallah dedim gittim ben olay yerinden. bu da nedir şimdi?

Motosikleti
    zealsun zs 150- 19
    [QUOTE=kujeste;1285267]beyler bugün başıma gelen bir iki ufak olaydan bahsetmek isterim. bakalım yorumlarınız nelerdir. önce incirliden bakırköye gideyim dedim. bu en uzun yolculuğum olacaktı. taktım kaskımı daha eve çok yakın bir yerdeyim. sola dönmek için yavaşladım. sonra dönerken freni biraz sıktım ön teker kaydı motor altımdan yavaşça süzüldü ben de kibarca onun üstünde kalarak beraber düştük. sadece 2 parmağımla biraz sktım diye düşünüyorum, ön teker tamamen kilit olacak kadar sıkmamıştım oysa. yine de virajda tamamen mi frene dokunulmaz?

kujeste kardeşim oncelikle ön fren kolunda ayar numaraları goreceksin.1-4 arası(bende 2 iyi)kolu ileri ittirerek ayarlarını dene hangisinde iyi tutuo.cokta katı olmasın ve sunu soliim kendini ayak frenine alıstır.herzaman ayakla yavaslat en son önle dur.( cok kısa mesafede cok ani durman gerektiginde kullan sadece önu kızaklar ama toparlarsın bi acil durumda)virajlara girerken ise daha girmeden once hızını dusur vites kucult virajda sakın gaz yada frene asılma.sana ilk zamanlarki bi tecrubemi anlatayım.gukhaneden sahil yoluna girerken onumde bir taksi aniden durdu(ışıkta hic durmazlar bana denk geldi)ozamana kadar arka frene alısamamıstım ve iyitutmuoduda.asıldım on frene ya düsecem ya arabaya carpıcam,sola attım kendimi koruma demirleri ve arka cantalar sayesinde hiçbişey olmadan tam 20m suruklendim .kalktım devam ettimher zaman bukadar sanslı olmayız ama.sora ilk işim arka freni ayarlamak oldu ve artık ayagım hep ustunde.unutma once arka fren..kazasız gunler

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı kujeste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    beyler bugün başıma gelen bir iki ufak olaydan bahsetmek isterim. bakalım yorumlarınız nelerdir. önce incirliden bakırköye gideyim dedim. bu en uzun yolculuğum olacaktı. taktım kaskımı daha eve çok yakın bir yerdeyim. sola dönmek için yavaşladım. sonra dönerken freni biraz sıktım ön teker kaydı motor altımdan yavaşça süzüldü ben de kibarca onun üstünde kalarak beraber düştük. sadece 2 parmağımla biraz sktım diye düşünüyorum, ön teker tamamen kilit olacak kadar sıkmamıştım oysa. yine de virajda tamamen mi frene dokunulmaz?
    ikincisi daha salakça bir durumdu. bakırköyden okula gitmiştim 2 saat sonra geri geldim, motorla eve gidecektim çalıştıramadım. biri geldi bir bakayım dedi. tamam dedim .bu bindi ,bir anahtar istedi , motordan bir hortumu söktü anahtarla bişeyi temizledi. sonra çalıştırdı ilerlemeye başladı ufaktan.ben de peşinden gittim. hafif koşarak. nesi varmış falan diyorum ben, bu bana senin yaptığın terbiyesizlik, ben motorunu çalıştırıyorum, sen peşimden kaçırıcam motoru diye koşuyosun dedi. benim burda dükkanım var falan bişeyler geveledi. ben de beklemiyordum böyle salakça bir tekpi şaşırdım. herif uzattıkça uzattı önüne gelen dükkanı gösterip şu da benim bu da benim demeye başladı. neyse eyvallah dedim gittim ben olay yerinden. bu da nedir şimdi?
    Ön fren duracağın zaman sıkılır.Vrajlardada durulmayacağına göre demek ki ne yapıyormuşuz;Viraja girmeden vitesimizi küçültüp arka frenle hız düşürüyormuşuz....

İkinci dediğinden ben de bişey anlamadım.Anlatışından bişey anlaşılmıyo.Hortum dediğini nerden söktü onu demen lazım ki neyi temizlediğini bilelim.Sökebileceği deponun sol yanında benzin hortumu var.Onun ucunda da filtre var hani benzin filtresini temizledi desem ona da anahtar sittin sene girmez..Karbüratöre giren ucunu sökse onu da anahtarla temizlemesine gerek yok.Anca benzin katran olup donacak içinde ki anahtarla içini açsın o da kolay kolay olacak bi durum değil.Altta şamandıra ve hava tahliye hortmları var onlar da olmaz.Sen önce bi tarif et ona göre yorum yaparız.Birde tanımadıklarına motorunu verme.Burası istanbul.....
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
    İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı kujeste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kujeste geçmiş olsun arkadaşım,

öncelikle motorunun fren manetinde sertlik ayarının yapıldığı bir topuz göreceksin 1den 4 e kadar . Sertliği ayarladıktan sonra bilmen gereken 2. şey virajda yavaşlamak veya durmak istersen, viraj içindeyken arkanda ve yanında kimse olmadığından emin olduktan sonra motoru düz konuma getirip fren yapıp yavaşlayıp tekrar viraj alma konumuna geçip motoru yatıracaksın.
    Viraj içerisinde arka fren veya ön freni kullanmak istersen çok ama çok az bir kuvvet uygulayarak fren yapmalısın. (kaldırmadan fren için) Ama viraj içerisinde ön freni sıkarsan motorun altından kayıp gideceğini hesaplaman lazım.
    Lastiğin tepkisini iyi hissetmen lazım bu iş için, o yüzden sen sen ol motoru kullanmadan önce forumlarda KONTRA TEKNİĞİ, ACİL FREN TEKNİĞİ, VİRAJ TEKNİĞİ konusunda bilgi al...
    Tecrübe etmene gerek kalmadan trafiğe kapalı bir alanda kendini deneyerek deneyimlerini arttırman gerekli. Bu teknikleri mutlaka öğren arkadaşım, hayatını kurtaracak teknikler bunlar.

Ayrıca sana yardım (!) etmek isteyen arkadaş sanırım amatörce bi hırsızlık denemesi yapmış aklı sıra. Tabiki malının peşinden koşacaksın, sanki babasının oğlu da güvenicem Niçin gocunduğu da belli oldu. Böyle bir durumda yardım gerekirse, yani motor çalışmazsa zaten motoru yürütmek saçma bir eylemdir... Ayak marşı varken niçin koşarak vurdurma yapsın insan? ben bu hareketlerden şüphelendim açıkçası..
    Aklında olsun:
    Böyle bir durumda mutlaka alarm kumandasını anahtarından ayrı taşı. Mesela alarm kumandasını boynuna as. Baktın adam motoru yürütmeye başladı kaçma eyleminde büyük Kilit işaretine basarsan motor hemen ateşlemeyi kesecek stop edecek ve alarm çalmaya başlayacaktır. aklında olsun.

ikinci bir seçenek adam gayet GOMPLEKSLİ bir tip olabilir

hala geçemedim istanbul'a geçtiğimde yanına uğrarım bakırköy'e ;) istersen bana PM den telefon numaranı yolla zor durumda kalırsan bana haber verirsin.

Kendinize iyi bakın arkadaşlar geldiğimde hava güzel olursa (!) bi buluşma yapalım

yalnız_kurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 1100XX
    Stormlord senı bızım taraflarada beklıyoruz hep mt'de dolasıyosun bakıyorum unuttun gıttın bızı...
    Kurtlar Sofrasında Çakallara Yer Yok!!!
    C'est moi!!!Je suis seul loup!!!
    www.salihkalic.spaces.live.com

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    hakkatten arkadaşlar bi gün anadolu yakasında buluşsak nasıl olur.. anadolu yakasında her yere gelebilirim.. hatta yaz olsaydı şileye filen gidelim derdim..

ragman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kujeste geçmiş olsun. Virajda belli bir hıza sahip olman gerekir. Anladığım kadarı ile çok yavaşlamışsın. Diğer konuyu tam anlamadım
    , o kadar çok soru işareti oluştuki, hiçbirini soramuyorum artık. Tekrar geçmiş olsun...

Namican finlandiyada mısın? Uçtun mu?

Fotolar burada.İki adet

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Alıntı yalnız_kurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Stormlord senı bızım taraflarada beklıyoruz hep mt'de dolasıyosun bakıyorum unuttun gıttın bızı...
    Stormlord senin oraları değil İstanbul'u bile unuttuyazı Alanya'da geçirdi eee tabii orada da motoru var keyifler yerinde "sivrisinekle"

Alıntı ragman adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kujeste geçmiş olsun. Virajda belli bir hıza sahip olman gerekir. Anladığım kaKujeste[/B] geçmiş olsun. Virajda belli bir hıza sahip olman gerekir. Anladığım kadadarı ile çok yavaşlamışsın. Diğer konuyu tam anlamadım
    , o kadar çok soru işareti oluştuki, hiçbirini soramuyorum artık. Tekrar geçmiş olsun...

Namican finlandiyada mısın? Uçtun mu?

Fotolar burada.İki adet
    Kujeste daha motoru öğrenemeden kaptıracak bu gidişle

Nami'ye şimdi o Finlandiya da mı diyeceğiz
    Bu arada benden sonra resim çekmediniz mi gece yarılarına dek

Havalar güzel bir karşı yaparız artıksmyael hele oraların fatihi stormlordda dönsün

Burdayım burdayım.Haftaya Cumaya kaldı bizim yolculuk
    Full toplantı seminer oryantasyon kafam bi dünya.Namican çalışıyor anlayacağınız.....

izzmarit dostum ampuller glince 538 liden beni bi ararsın bu yana uğradığında alırım senden.
    Hepinizi özledim arkadaşlar...
    Görüşürüz
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Burdayım burdayım.Haftaya Cumaya kaldı bizim yolculuk
    Full toplantı seminer oryantasyon kafam bi dünya.Namican çalışıyor anlayacağınız.....

izzmarit dostum ampuller glince 538 liden beni bi ararsın bu yana uğradığında alırım senden.
    Hepinizi özledim arkadaşlar...
    Görüşürüz
    namican kardeşim kargo bugün geldi baya hızlılar dün sabah verdim siparişi bugün öğlende elimdeydi onları da tebrik etmek lazım ama iş yoğunluğundan kargoyu tam kontrol edemedim.

sana da uygun olursa cumartesi öğleden sonra çalışmıyosan iş çıkışında uğrarım yanına olmadı pazarda gelebilirim belki bana katılmak isteyen de olur
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı muratdiksöz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Stormlord senin oraları değil İstanbul'u bile unuttuyazı Alanya'da geçirdi eee tabii orada da motoru var keyifler yerinde "sivrisinekle"

Kujeste daha motoru öğrenemeden kaptıracak bu gidişle

Nami'ye şimdi o Finlandiya da mı diyeceğiz
    Bu arada benden sonra resim çekmediniz mi gece yarılarına dek

Havalar güzel bir karşı yaparız artıksmyael hele oraların fatihi stormlordda dönsün
    tamam dostum bekliyorum valla.. kışa girmeden bi buluşalım bu yakada.. daha çok güneşli günler var önümüzde sezon kapatmak yoookk ))

beyler bugün sigortamı yaptırıp ek 1 formumu yazdırdım. artık tek kalan şey ruhsatın bağlı olduğu G.O.P. trafiğe gidip bunları vermek,yeni ruhsatı almak değil mi?
    bugün biraz yağmurda kullandım, tırstım ama dikkatli yavaş gittim, bişi olmadı.geçen gün de sahilden yeşilköye gittim bakırköyden. artık vites olayını daha iyi kavradım.5. viteste de sesi çok güzelmiş aletin

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı yalnız_kurt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    salih kardeş,
    ben de cumartesi yani yarın sabah yola çıkıcam, akşam üstü caddebostan'a geçebilirim. Eğer geçersem mutlaka ararım seni haberin olsun
    biR arkadaşın doğum günü partisi var sahilde :D ertesi gün de murat abi müsait olursa onunla görüşücem inşallah :D
    Yarın sabahtan başlıcam araba kullanmaya, bana şans dileyin :p 1100km yol vallahi :D
    benim kara böcek ile gitmeyi denicem bir gün alanya'ya (tabi bilecik yolunda kamyonlar ezmezse )
    vardığımda yeni procelerimi deneyeceğim
    1. projem : benzin otomatiği bağlayacağım. Manifold dönüşümlü olacak fln fln
    benzin basıncını sabitleyen güzel bir parça. Genelde cub tarzı motorlarda oluyor.
    2. projem: Motorun kooltuk altındaki cebi söküp araba aküsü takacağım :p

geldiğimde haberleşelim mutlaka.
    havalar soğukmuş galiba oaralarda? burda güneş fena yakıyor eheheh

görüşürüz.

La delü o aküyü nasıl şarj edecen.Sakın ha öyle bişey deneme.Benzin otomatiğine falan karışmam malum karbüratör konusunda en çok bilgi sahibi olan sensin aramızda......
    Bu arada ben iş yerindeyim.buradanda mty ye girmenin yolunu buldum.Sık sık sizi takip edebilecem......

yalnız_kurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBR 1100XX
    Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    salih kardeş,
    ben de cumartesi yani yarın sabah yola çıkıcam, akşam üstü caddebostan'a geçebilirim. Eğer geçersem mutlaka ararım seni haberin olsun
    biR arkadaşın doğum günü partisi var sahilde :D ertesi gün de murat abi müsait olursa onunla görüşücem inşallah :D
    Yarın sabahtan başlıcam araba kullanmaya, bana şans dileyin :p 1100km yol vallahi :D
    benim kara böcek ile gitmeyi denicem bir gün alanya'ya (tabi bilecik yolunda kamyonlar ezmezse )
    vardığımda yeni procelerimi deneyeceğim
    1. projem : benzin otomatiği bağlayacağım. Manifold dönüşümlü olacak fln fln
    benzin basıncını sabitleyen güzel bir parça. Genelde cub tarzı motorlarda oluyor.
    2. projem: Motorun kooltuk altındaki cebi söküp araba aküsü takacağım :p

geldiğimde haberleşelim mutlaka.
    havalar soğukmuş galiba oaralarda? burda güneş fena yakıyor eheheh

görüşürüz.
    Kardesım yolun acık olsun dıkkatlı gel...
    İstedıgın zaman ara geldıgınde cıkar gelırım ben yanına bulusuruz ama bugun hava fena yagıyor motor ıle cıkmak ıyı bır fıkır deıl...
    Kurtlar Sofrasında Çakallara Yer Yok!!!
    C'est moi!!!Je suis seul loup!!!
    www.salihkalic.spaces.live.com

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    merhaba arkadaşlar bişey sorucam size..

benim motor 1 hafta öncesine kadar 8-9000 devirleri görüyordu.. biraz zorlanıyodu tabi.. ama bu gün bindiğimde, 7bin devirden sonra sanki sevir kesici var da kesiliyormuş gibi bi ileri bi geri attığını farkettim.. debriyajı sıkıp boşta gaz verdiğimde 12bin devirlere kadar çıkan motor, mesela 2. viteste 7binden yukarı çıkmıyor.. bunun nedeni sizce ne olabilir.. bi problem mi var sizce..??

Alıntı smyael adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    merhaba arkadaşlar bişey sorucam size..

benim motor 1 hafta öncesine kadar 8-9000 devirleri görüyordu.. biraz zorlanıyodu tabi.. ama bu gün bindiğimde, 7bin devirden sonra sanki sevir kesici var da kesiliyormuş gibi bi ileri bi geri attığını farkettim.. debriyajı sıkıp boşta gaz verdiğimde 12bin devirlere kadar çıkan motor, mesela 2. viteste 7binden yukarı çıkmıyor.. bunun nedeni sizce ne olabilir.. bi problem mi var sizce..??
    Jikle--KArbüratör ayarı----Buji

Buji sök rengi koyu ise zengin karışımdır motorun boğukur...
    Jikle açık kalınca da boğulur karbüratörün solunda bi kulak var onu kapat.
    Benzin ayarı çok açılmış olabilir bu da zengin karışım yaratır motor devirlenmez...

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Jikle--KArbüratör ayarı----Buji

Buji sök rengi koyu ise zengin karışımdır motorun boğukur...
    Jikle açık kalınca da boğulur karbüratörün solunda bi kulak var onu kapat.
    Benzin ayarı çok açılmış olabilir bu da zengin karışım yaratır motor devirlenmez...
    saolasın criminal cvp için.. bujiye bakmadım yarın ilk işim bakıcam.. jikle benim hep en üst seviyede.. bi alt seviyeye indirince rölantiyede çalışmıyor ve stop ediyor.. onun için hep en üst seviyede onun ayarı.. birde benzin ayarını ayarlayabileceğim bir ayar vidası gibi bişeyi varmı bildiğin.. yoksa ustaya mı götürmem gerekiyor..

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler