Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    Alıntı Ezpharess adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    gecenlerde virago 1100u vardı bi elemanın onu aldım denedim yok baba sarmadı
    vl 800 vardı yine bi elemanda buna baktım ıntruderler de cidden cevik ve biraz atik ama bu magnanın hic denemişliğim olmadı sanki biraz daha agresif bi yapısı var benzine alıstım be baba bi ara zzr 1100 vardı maas + prim hepsi benzincilere gidiodu ninjada biraz imana gelmişti gerci zx10r 1100 kadar yakmıodu 750lilik makinanın sarfından korkmuyorumda hantal mı sence nası bişi
    üstad bende bikaç yıl sonra senin gibi yeni bir motor araştırmasında olucam inşallah ) sana bakınca gelecekteki halimi görüyor gibiyim.. benimde 2. motorum ya shadow yada vtx1300 olacak sanırım.. tabi o zamana kadar fikrim değişmezse) bu arada shadowdan gerekli çevikliği ve atikliği bulamazsan birde büyük abisi vtx1300e bakmanı tavsiye ederim.. her şeyiyle bir cruiser.. motor sesinden çekişine, görüntüsünden yol tutuşuna kadar mükemmel bir alet.. ben sürmedim gerçi :D ama arkada yaklaşık 100km yol gittim.. onu sürmeye daha kendimi hazır hissetmiyorum.. neyse arkadayken bile gücünü hissedebiliyorsun.. özellikle düşük devirlerde momentumu ve çekişi çok güçlü.. tipik bir cruiser motoru var yani.. egzosttan çıkan o patatatat sesi ise insana bi haz veriyor ki anlatamam.. birde sana tavsiyem criminalin dediği gibi eski model çok kmli bir motorda sana çok sorun çıkarabilir.. eğer shadowa paran yetiyorsa al.. daha yeni ve piyasada 20-50bin kmlerede çok rahatlıkla istenilen paraya bulabilirsin...

şimdiden hayırlı olsun ))

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    shadow'a vereceğiniz paranın daha azını verip hyosung gv-650 alabilirsiniz aslında
    hem şekilli hem güçlü hem de seri bir motor
    2.eli 8-10 bin ytl arasında

evet pazar gündüz güneşin yüzünü göstermesiyle hem hava güzel hem yerler kuru iken ilk kısa motor gezimi yaparak tanıştım motorumla. ilk deneyimlerimi sizlerle paylaşayım, belki siz de ilk binişinizi hatırlarsınız
    önce kumandadan çalıştırmayı denedim birkaç kere. sonra öyle zevkli değil dedim .marşı basınca almadı. debriyajı sıkınca aldı. hah demek böyle dedim bu iş. gazı benim korktuğum gibi deli gibi almadı. vrooaaar diye gazı alacak, debriyajı bırakınca da atlayacak diye korkuyordum. tam istediğim gibi yavaş yavaş kalktım. tabi ilk durduğumda hemen stop etti hmm debriyajı her durduğumuzda sıkıcaz demek dedim. motor gerçekten ağır. dönmesi de çok geniş açılı oluyormuş (alışmışız bisikletten, 1 metrede döndürmeye ) onları kavramaya çalıştım. motoru gaz vererek döndürmeye korktum, elimle boş viteste bacaklarımla iterek döndürüyorum. ağırlığını yanlışlıkla kaybedince neredeyse öbür tarafa yatırıyordum. sonra yürüme hızında sürmeye çalıştım. tabi bisikletten alışkın gidon tutuşum , yavaş giderken ufak ufak gidonu oynataraktı. bunun dev gibi ön kısmı sayesinde bir sağa bir sola zigzaglarla gittim uzunca yavaş yavaş ağırlığın dengesine hem motorun hem de gidonun alışmaya başladım. sıra vitese geldi galiba derken bir küçük yokuşta stop ettim. sonra kalkamadım :D hem ön freni sıkıp hem elcikle gaz veremedim. ee daha sıra arka frene gelmediği için onu komple unutmuştum :D yokuş, sonraki bir ders konusu artık . vites ilk basınca 1 yukarı yapınca boş oluyor ve "n" ışığı yanıyor değil mi? sonra her yukarıda bir vites artıyor. yolda giderken birden sonra yukarı alınca boşu atlıyor mu 2 ye direk mi atıyor bunu size sormalıyım. bazen boşa alıyor bazen galiba 2 ye atıyor gibi geldi. 3 vitese kadar attım sokaklarda. dönüşlerde biraz heyecan yapıyorum. bir de araba gelince çok panik yapıyorum.sanki kontrol edemeyeceğim del gibi arabanın üstüne sürüp çarpacağım gibi geliyor,zor atıyorum kendimi en sağa kaldırımın dibine. criminal in tavsiyesini dinleyemedim, çünkü yolda heyecanlandığım için hiç bir göstergeye bakamıyorum kaç devirde kullandım, kaç devirde vites attım bilmiyorum. ama çok eğlendim. kendime güvenim geldi biraz. çok lezzetli bir motor. sesi de, üzerinde tahtta oturur gibi gitmek de çok güzeldi. çok rahattım üstündeyken. kendimi iyi hissettim üstünde şimdiii gelelim aklımın taklıdığı bir noktaya
    ilk olarak işe ,okula herhangi bir yere giderken biraz uzun ve yokuş bir yol yürüyüp metrobüse varıyordum. hep motorla oraya gidip oraya park edip işime gidip gece gelince de ordan motorumla eve gitmeyi istiyorum ama dışarıda bırakınca sanki bisiklet gibi çalınıacak gibi geliyor, tırsıyorum dışarı park etme fikrinden. öyle pat diye çalınıp gitmesi kolay mı bu meretlerin? orda bir büfe var, onun da bi scooter ı var. stormlord un tavsiyelerinde görmüştüm konuşun esnafla ,sizi tanısın, sahibi kim bilsin diyordu. çok güzel bir fikir demiştim, o büfeciyle konuşup scooter unun oraya ben de park edeyim, gece de açık orası,işlek bir yer diyorum.ama aklım kalacak bütün gün dışarıdayken yine de. siz ne dersiniz ?

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    kARDEŞ HAYIRLI OLSUN.iLK DENEYİMİN İLK HEYECANIN ÇOK SAMİMİ ANLATMIŞSIN.
    Gelelim bilgilere 1. vitesten 2 ye geçerken arada boş vitesde var evet.Ama normal güçle topuklarsan direk ikiye geçer.Boşa almak için çok daha hassas basman gerek topukla.Zamanla onun huyuna suyuna alışırsın.Yokuşlarda durduğunda ön freni sıkarsan geri kayarsın Arkayla beraber kalkman gerekir.
    acemisi olduğun için debriyaj balatalarını en çok aşındıracağın dönemdesin.Yarım debriyaj gitmemeye çalış.Debriyaja ya tam bas ya tam bırak.Yavaşlayacağın zaman arada tutma bu dişlilerini zorlar.
    Master lock halat tipi kilit öneririm bnm de motorum bu sezon dışarıda.60 liraya en iyisinden bi amerikan malı master lock aldım.2 merte bi çelik halat çapı 30 mm.Traktörün arkasında römorku çekerken bile kullanılabileceği yazıyo Arka tekerden sabit bi demire bağlarsan gündüz gözü ile kimse o aleti ordan alamaz.Tabi biri itfaiyecilerin kullandığı hidrolik makas getirip kazı çalışması yapmazsa
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
    İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Bir tebessümle bayramınızı kutlarım.

Süper Serçe
    Serçenin bir tanesi bahar günü dalgın dalgın
    uçuyormuş.Bir anda farketmiş ki, bir yolun
    üstünde uçuyor ve karşıdan da motorsikletli
    bir adam geliyor.Her ikisi de çarpışmayı
    engellemek için ellerinden geleni yapmışlar
    ama nafile...
    Serçe "çotaaank" diye kaska çarpıp düşmüş.
    Şimdi, motorcu arkadaşımız, Allahı var
    sıkı bir hayvansever.Doğal olarak hemen
    atlamış motordan, koşmuş serçenin yanına.
    Serçe baygın yatıyor. Kıyamamış, bırakamamış
    yolda, almış getirmiş eve.Eskiden kalma bir de
    kafesi var evde. Baygın serçeyi kafesin içine
    güzelce yerleştirmiş.
    Yanına da az biraz su, az biraz ekmek koymuş,
    vurmuş kafayı yatmış.
    Bizim serçe bir müddet sonra ayılmaya başlamış.
    Daha tam seçemiyo ortalığı.Hafif bulanıklık var
    yani.Bir bakmış parmaklık, ekmek, su falan
    var bulunduğu yerde...Birden dank etmiş
    vaziyet;
    - Motorcuyu öldürmüşüz beaaa ...!!!!!!
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

Bayramınızı kutlarım arkadaşlar.

Sanırım sezonu kapattık malum havalar da iyi değil.Kısmetse 6 ekim itibari ile eski şirketim bünyesinde tekrar göreve başlıyorum.Vardiyalı sistem ve çok yoğun tempoda çalışacağımdan olası gezi veya buluşmalara katılma olasılığım bi hayli düşüyor :(

Kendinize iyi bakın
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19

Nice nice bayramlara!

Tüm dostlarımın bayramını kutlarım.
    Sezon kapanır mı hiç Crim.daha pastırma sıcakları varkasımda,ekim'se şu yağmurlar geçsin ne güzel havalar yapacak en azından haftasonları denk getirebilirsek takımı kurarız
    Bugünü yani bayramın 1. gününü saymazsak 5 günümüz var ve sanırım ve hava tahmin yalnızca cumayı yağışlı der ve cumartesi 27 derece ,ne dersinizhadi organisazyonu yapalım 2.gün dışında hergüne uygunum

muhahha306dostum hiç senin çıkmıyordu,motor ne alem de haberlerini bekleriz

Kujeste hayırlı olsun ,gözün giderek alışacak ama başlangıç heybeti korkutsa da (hele şimdi Keeway'le kıyaslayınca)zamanla bisikletten daha kolay olduğunu (ki ben hala bisiklet kullanıyorum)en azından pedal eforu olmadan yalnızca bedenle de kullanılabileceğini kısa süre de kavrayacaksın en azından bende öyle oldubayram tatilinde buluşalım sana yakın yerler de olabilir ,detayları çözelim

Ezpharess dilerim istediğine kavuşursun gerçi bizim için farketmez ne model olursa sökeriz

evet dostlar sakin İstanbul trafiğini değerlendirelim Nova ,ragman murat@,izzmarit ,smyael ,kujeste,Ezpharess ve henüz karşılaşamadığımız dostlar hem bayramlaşma hem bilgi paylaşma hem eğlence ....

ben 3.gün itibarı ile hazırım en azından gelen misafirim gelemeyene ise ben misafirim tek te olsam gelirim

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    iş güüç derken anca anca takılıyom
    motor tıkır tıkır maşallahı var ellerinizden öper :D

Alıntı muratdiksöz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tüm dostlarımın bayramını kutlarım.
    Sezon kapanır mı hiç Crim.daha pastırma sıcakları varkasımda,ekim'se şu yağmurlar geçsin ne güzel havalar yapacak en azından haftasonları denk getirebilirsek takımı kurarız
    Bugünü yani bayramın 1. gününü saymazsak 5 günümüz var ve sanırım ve hava tahmin yalnızca cumayı yağışlı der ve cumartesi 27 derece ,ne dersinizhadi organisazyonu yapalım 2.gün dışında hergüne uygunum

muhahha306dostum hiç senin çıkmıyordu,motor ne alem de haberlerini bekleriz

Kujeste hayırlı olsun ,gözün giderek alışacak ama başlangıç heybeti korkutsa da (hele şimdi Keeway'le kıyaslayınca)zamanla bisikletten daha kolay olduğunu (ki ben hala bisiklet kullanıyorum)en azından pedal eforu olmadan yalnızca bedenle de kullanılabileceğini kısa süre de kavrayacaksın en azından bende öyle oldubayram tatilinde buluşalım sana yakın yerler de olabilir ,detayları çözelim

Ezpharess dilerim istediğine kavuşursun gerçi bizim için farketmez ne model olursa sökeriz

evet dostlar sakin İstanbul trafiğini değerlendirelim Nova ,ragman murat@,izzmarit ,smyael ,kujeste,Ezpharess ve henüz karşılaşamadığımız dostlar hem bayramlaşma hem bilgi paylaşma hem eğlence ....

ben 3.gün itibarı ile hazırım en azından gelen misafirim gelemeyene ise ben misafirim tek te olsam gelirim
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

herkese iyi bayramlar motorcu dostlarım
    murat diksöz üstad eğer bakırköy taraflarına yakınsan gerçekten ihtiyacım olacaktır sana. şimdi bir takım hoşnutsuzluklarım oldu. anlatayım dilerseniz.
    ben motoru aldığımda tabi ki minimum benzin vardı içinde. bayarımın 2. günü motoru ilk kez kız arkadaşıma göstereceğim(yarın oluyor bu da) kendisi tam bir motor hayranı, benim bunu aldığımı görünce şoklara girecek, çünkü söylemedim, süpriz yapacağım. şimdi yarın gösterdiğimde de benzin biter rezillik çıkmasın dedim yaklaşık yarım saat önce de yakın bir benzinci var ,halledeyim gece etraf bomboşken dedim. gittim benzini aldım. 10 liralık koysam 1 ay gider bana dedim koyduk, depoyu kilitledim ve ıı ıh çalışmıyor alet. marş basıyor gaz veriyorum ,ama almıyor gazı. 50 kere yaptım en sonunda aldı. biraz gaz verdim alışsın yeni benzine dedim tabi sonra arabaların geçmesini beklerken yavaşlayınca stop ettirdim yine her zamanki gibi yok yine almıyor gazı. tırstım şimdi yarın da böyle yapıp karizmamızı iki paralık mı edecek bu dedim. bir taktiği mi vardır yoksa hakkaten gazı alamıyor mu bu meret? sonra 2. olay da gece farımı yakamadım. sis farlarından sadece sağ olanı yanıyordu onunla gittim benzinciye.ama selektör yapınca far yanıyor , muhtemelen ben beceremedim. ondan başka en zorlusu da altındaki bacağı indirip motoru park etmek. 15 dakika onunla uğraştım. basıyorum, geri asılıyorum yok meret sanki 2 ton . kan ter içinde kaldım. yandan ayağı yok mu bunlarınn yahu? bisiklet modeli koyuverelim? bir de bir şey söyleyeyim de gülün (çok da gülmeyin ama ) motorda bir şeyler eksik geliyordu gözüme. bu gece farkettim. aynaları yokmuş :D buna ayna almak lazım şimdi. nerden ve nasıl bir ayna alınmalı? her ayna oluyor mu , ila zealsun mu olacak? bir de kaç paradır meretler?
    evet sorunlar bir yana gece yolda kimse olmadığı için 4. 5 . viteslere de attım icabında rüzgarı yüzümde hissettim 3-5 saniye kadar. çok zevkli yahu şu alet. çalışmadı 10 kere beni yol ortasında bıraktı, hasta etti ama orda 5 saniyede alıverdi gönlümü hemen. vitesi ben ayağımın ucuyla yukarı kaldırarak atabiliyorum ya, arkadan basamıyorum. bu da bir sorun mudur?
    başınızı çok şişirdim, iyi geceler derim ben .

Alıntı kujeste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herkese iyi bayramlar motorcu dostlarım
    murat diksöz üstad eğer bakırköy taraflarına yakınsan gerçekten ihtiyacım olacaktır sana. şimdi bir takım hoşnutsuzluklarım oldu. anlatayım dilerseniz.
    ben motoru aldığımda tabi ki minimum benzin vardı içinde. bayarımın 2. günü motoru ilk kez kız arkadaşıma göstereceğim(yarın oluyor bu da) kendisi tam bir motor hayranı, benim bunu aldığımı görünce şoklara girecek, çünkü söylemedim, süpriz yapacağım. şimdi yarın gösterdiğimde de benzin biter rezillik çıkmasın dedim yaklaşık yarım saat önce de yakın bir benzinci var ,halledeyim gece etraf bomboşken dedim. gittim benzini aldım. 10 liralık koysam 1 ay gider bana dedim koyduk, depoyu kilitledim ve ıı ıh çalışmıyor alet. marş basıyor gaz veriyorum ,ama almıyor gazı. 50 kere yaptım en sonunda aldı. biraz gaz verdim alışsın yeni benzine dedim tabi sonra arabaların geçmesini beklerken yavaşlayınca stop ettirdim yine her zamanki gibi yok yine almıyor gazı. tırstım şimdi yarın da böyle yapıp karizmamızı iki paralık mı edecek bu dedim. bir taktiği mi vardır yoksa hakkaten gazı alamıyor mu bu meret? sonra 2. olay da gece farımı yakamadım. sis farlarından sadece sağ olanı yanıyordu onunla gittim benzinciye.ama selektör yapınca far yanıyor , muhtemelen ben beceremedim. ondan başka en zorlusu da altındaki bacağı indirip motoru park etmek. 15 dakika onunla uğraştım. basıyorum, geri asılıyorum yok meret sanki 2 ton . kan ter içinde kaldım. yandan ayağı yok mu bunlarınn yahu? bisiklet modeli koyuverelim? bir de bir şey söyleyeyim de gülün (çok da gülmeyin ama ) motorda bir şeyler eksik geliyordu gözüme. bu gece farkettim. aynaları yokmuş :D buna ayna almak lazım şimdi. nerden ve nasıl bir ayna alınmalı? her ayna oluyor mu , ila zealsun mu olacak? bir de kaç paradır meretler?
    evet sorunlar bir yana gece yolda kimse olmadığı için 4. 5 . viteslere de attım icabında rüzgarı yüzümde hissettim 3-5 saniye kadar. çok zevkli yahu şu alet. çalışmadı 10 kere beni yol ortasında bıraktı, hasta etti ama orda 5 saniyede alıverdi gönlümü hemen. vitesi ben ayağımın ucuyla yukarı kaldırarak atabiliyorum ya, arkadan basamıyorum. bu da bir sorun mudur?
    başınızı çok şişirdim, iyi geceler derim ben .

Sorunlarını birer birer çözelim dostum.Şimdi öncelikle motoru aldığında içinde olan benzin muhtemelen eski idi sende dibe daayınca depoyu karbüratörüne biraz pislik gitmiş olabilir.Bu durumda motor teklemeye başlar.Ayrıca motorunun deposunun sol altından bak.Orda benzin musluğu göreceksin.O musluk çift yönlüdür.Ok yukarı bakarsa bu normal depo demektir şeklide içi çok dolu bi kap şeklindedir....Ok aşağı bakarsa bu da yedek depo demektir içi çok az dolu bi kap şeklindedir.İkisinin ortası 0 şeklindedir yani musluk kapalıdır.Eğer rezerve depoda kaldıysan benzini köküne dek bitirmiş olma ihtimalin var.Normal koşullarda o oku yukarda tutacaksın sadece bittiğinde aşağıya alıp 30-40 km kadar benzinciye gitme payın var.....

Ayrıca kumanda kolunda sağda kırmızı bi anahtar var onu kapalı unutursan marş basarak motorunu çalıştıramazsın buna da dikkat et.

Motoru o gün içinde ilk kez çalıştırdığın zaman hiç gaz vermediğinde devir saatine bak tam kaç devir çeviriyor bunu hem motor soğukken hem de gezip geri döndüğünde stop etmeden önce sıcakkken kontrol edip bi yere not al ya da aklında tutup bize söyle....

Farlara gelince uzunlarla yanıyorsa ampulun kısa telini yakmış olabilirsin.Yeni motorların vibrasyonu olur biraz ve üstünde uzu süre yanmamış ampul olunca çabuk su koyverir.Benimkide ilk haftasında patlamıştı.5 liraya al yeni bi ampul değiştir.

Motorunda hem yan ayak hem orta sehpa bulunmalı.Yan ayak soldadır.Orta sehpaya alma methodunu şöyle açıklayayım;Motorunun soluna geç sol elin gidonun sol elciğinde olacak sağ elin ise arka koltuğun sol yanındaki yere paralel olan demirde.Vücudun seleye dönük duracak.Yapacağın şey sağ ayağınla sehpayı aşağı indirmek.Sehpanın altındaki topuzlar yere değdiğinde sakın sağ elinle motoru yukarı kaldırmaya çalışma bu belini sakatlar ve kolay hareketi zorlaştırır.Yapacağın şey sehpa yere değdiğinde vücudunun ağırlığını ayağınla bastığın yere vermek.Sanki merdiven çıkar gibi sehpaya çıkacaksın.Motor kendi kendine geri doğru kayıp yükselecektir.Sağ elin sadece motoru dengede tutmak için kullan.Sehpa motoru yukarı kaldırmaz sadece geriye alır bunu unutma..

Gelelim aynalara yarın motoru aldığın yere gidip olay çıkartabilirsin.Bu kadar gündür nasıl aynasız gezdin anlamış değilim.Ayna motorun orjinal parçasıdır sonradan alınmaz.Aynasız asla motoru sürme 1. derece kaza sebebidir.Motorcular önünden çok aynalara bakarlar.Montajda takılmamış anlaşılan.Belkide yan ayağıda takmadılar o yüzden bulamıyorsun.Bunun acilen üstüne gitmelisin.Sanırım motorun 2. el idi ama aynasız nasıl aldın onu anlayamadım doğrusu.Ayrıca aynanın markası da yoktur dilediğin model aynayı motoruna takabilirsin vida girişleri %90 standarttır.Fiyatları 15-250 Ytl arası değişir.Ortalama iyi bi ayna 20 Ytl ye bulunur ama sen aldığın yere hemen taktır onu....

murat diksöz ile cumartesi bakırköye gelebiliriz hava güzel olursa tabi.....Tüm toplanmak isteyen arkadaşlara duyrulur.Eğer gelebilirsek senin motora da bi göz atarız seve seve

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    kujeste yaşadıklarının çoğunu bizler de yaşadık deja vu durumları
    bir hatırlatma jikle açık olduğunda bir süre sonra motor boğulur(sol elcikte çekilebilen bir çıkıntı vardır,
    Ayna konusu hayret verici kimden ya da nereden aldıysan öyle vermesi cinayet ve orta sehpanın yanında sola açılan yan ayaklık olmalı(yoksa o da mı yok senin motoru tanıman aşamasında çıkabilecek deneyim sorunlarınormalde aslolan parçaların ve işlerliğin olması
    Ayna ,ön siperlik(15ytl idi)ayaklık (eğer yoksa )bilumum parçalar Sirkeci Ebusuut caddesi (Bağkur binasının karşısı) Tümopar'da boy boy mevcut aklında olsun.
    Yeni edinen ya da aldıklarında eline ulaşmamış arkadaşlara daha yüksek cc ye geçen gugukk arkadaşımız kullanım klavuzunu foto olarak yüklemişti.

Kujeste ben avatarda yazdığı gibi Fındık'lıdayım diğer bir deyişle DGSA'nin karşıısnda yani sana yaklaşık 10-15 dk uzaklıkta özelden bilgilerini ver belki bugün bile uğrayabilirim-uğrayabiliriz

Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster

Arkadaşlar motorun kullanım kılavuzunun fotolarını çektim olmayanların işine yarayabilir ben çok aradım ama bulamadım scanner olmadığı için foto çektim umarım işinize yarar.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    slm arkadaşlar..
    arkadaşlar bu sabah bişey başıma geldi, sizler daha deneyimli oldunuzdan dolayı size bi danışmak istedim.. motorum 3 gündür çalışmıyo.. kötü hava koşullarından dolayı 3 gündür yatıyo.. neyse bu gün çok güzel hava gördüğünüz gibi.. bi aşağa inip gezeyim dedim.. çözdüm kilidi falan filen ayaktan bi yüklendim tık yok.. (akü bitik olduğu için elden de çalıştıramıyorum..) ayaktan rahat bi 5dk denedim anca çalıştı.. sizce bu normal mi yoksa buji de filen mi bi problem var..?? bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim..

Ayakla basmanın da bir usülü var.Önce bi kaç kez yarım yarım basıp kol sertleşene dek şişirmen gerek.Karbüratörden benzin emmek için motoru biraz çevirmen gerekir.Tabi bu motor soğukken yapman gereken şey.Yoksa sıcakken bi basışta çalışır.Ayrıca akün belli ki ölü yenisi ile değişmelisin.Benim aküm 4 ay kullanmasamda ayakla hiç basmadan marşı kaldıracak kadar enerji tutuyor.3 günde biten akü zaten ölmüştür.
    Ayrıca motorun aküsü boş ise her zaman zor çalışır.Kontak anahtarınızı çevirdiğinizde ibreler hareketlenince ateşleme bobininden bujinize enerji gider ve bu bujiyi ısıtır.Isınan buji hemen çakar ve motorunuz çalışır.
    Aküsü bitik motoru ayakla çalıştırmak dahi zordur..Bu normal bi durum yani.
    Hatta soğuk havalarda kontağınızı çevirip 2 dakka beklerseniz motorunuzu daha kolay çalıştırdığınızı göreceksiniz

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    teşekkür ederim criminal.. bi an önce akü alsam iyi olucak.. en son şarz ettirmiştim.. 1 ay dayandı.. yeni bitane alsam iyi olucak.. o dediğin yarım basma olayınıda bilmiyordum.. çok saolasın..

Rica ederim dostum her zaman yardıma hazırız.

Arkadaşlar Cumartesi günü hava güzel olursa Bakırköy sahili taraflarında buluşup cafe muhabbet olayına girmeyi teklif ediyorum.Uyan varsa lütfen katılım gösterin sezon sonu buluşmasını gerçekleştirelim.

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    sevgili kujeste
    öncelikle selamlar herkese iyi bayramlar.
    motorun soğukken jikle ile çalıştırmalısın. sol elciğin dibinde kromajlı bir kol vardır, onu kendine doğru çektiğin zaman jikle açılmış, dolayısı ile hava kelebeğini kapatarak motoruna daha çok benzin giderek çalışmasını sağlamış olacaksın.
    Soğuk havada çalıştırırken :

jikleyi full çekin..kontak kapalı iken 4-5 defa ayak marşını kullanarak çalıştırır gibi yapın. Bu işlem motorun yağlanmasını sağlayacak, daha kolay marş almasına yardımcı olacaktır. daha sonra kontağı açın.. akünüz dolu bile olsa sabahları ayakla çalıştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü soğuk havalarda akü çok çabuk biter ve marş motorunuz anlık 350 AMPER akım çeker..
    sağ elcikteki acil durum butonunun kapalı olmadığından emin olun (alt kısmına basılı şekilde durur) Gaz telini çok ama çok az olacak şekilde kendinize çekin (1/8 oranında) ve bu şekilde ayağa bir kere ve kuvvetli bir şekilde tepikleyin
    ilkinde marş almayabilir normaldir, ayağınızı çekerken kol cırlarsa korkmayın tek yönlü klacın dişli sesidir.

Kesinlikle gazı POMPALAMAYIN!! hiç bir şekilkde çalıştıramaz daha beter boğarsınız motoru. Enjektörlü karbüratör olduğu için silindirin içine benzin basarsınız.
    motor çalışmaya başlayınca 5-10 sn kadar jikle ile çalıştırın sonra jikleyi kapatın. Eliniz gazda 3-5 dk kalın motor ısınmaya başladığında gazı bırakın zaten çalışmaya başlayacaktır.
    Motor ısındığından emin olmadığınız zaman yola ÇIKMAYIN! virajdayken stop eden bir motor trajikomik bi şekilde kaza yapmanıza neden olabilir.
    Ayrıca ne o öyle sezon kapatmak fln? lugatımda yazmaz benim sezon kapatmak arka çantada yağmurluk bacaklarda branda yola devam nasıl gittik 15k yol sanıyorsunuz?

tekrar görüşürüz arkadaşlar

Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili kujeste

Soğuk havada çalıştırırken :

jikleyi full çekin..kontak kapalı iken 4-5 defa ayak marşını kullanarak çalıştırır gibi yapın. Bu işlem motorun yağlanmasını sağlayacak, daha kolay marş almasına yardımcı olacaktır. daha sonra kontağı açın.. akünüz dolu bile olsa sabahları ayakla çalıştırmanızı tavsiye ederim. Çünkü soğuk havalarda akü çok çabuk biter ve marş motorunuz anlık 350 AMPER akım çeker..Gaz telini çok ama çok az olacak şekilde kendinize çekin (1/8 oranında) ve bu şekilde ayağa bir kere ve kuvvetli bir şekilde tepikleyin
    ilkinde marş almayabilir normaldir, ayağınızı çekerken kol cırlarsa korkmayın tek yönlü klacın dişli sesidir.

Kesinlikle gazı POMPALAMAYIN!! hiç bir şekilkde çalıştıramaz daha beter boğarsınız motoru. Enjektörlü karbüratör olduğu için silindirin içine benzin basarsınız.
    motor çalışmaya başlayınca 5-10 sn kadar jikle ile çalıştırın sonra jikleyi kapatın. Eliniz gazda 3-5 dk kalın motor ısınmaya başladığında gazı bırakın zaten çalışmaya başlayacaktır.

Evet işte aynen dediğim de buydu.Bi kaç kez ayak marşına seri seri basıp motoru çevirmeniz gerek.
    Ayrıca Gökhanın dediği diğer bi önemli nokta da var ben atlamışım.Motorunuzu ilk seferde ayakla çalıştırmaya özen gösterin.Motosikletler en sağlıklı ayakla çalışır.Tek silindirli motorlarda electric start sadece yolda giderken stop ettiğiniz zaman çalışmak içindir.Esasen ayakla çalışmak gerekir.

öncelikle arkadaşlar sorunlarımla bu kadar ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. gerçekten o kadar çok güvenim geldi ki , ne olursa olsun "ya forumdaki arkadaşlara sorarım" diyebiliyorum. sadece teknik bilgi de değil bir derdime kaç kişi birden yetişiyor burada. sırf bu yüzden zealsun alınırmış
    evet dün geceki dertlerimi anlatmıştım, bugün (büyük gün) için benzin alıp hazırlık yaptığımı. şimdi gelelim bugüne
    kız arkadaşım ben motor nedir bilmezken donald duck un kitabını alıp okumuş, motor sevdalısı biridir. cruiser hayranıdır. motor olaylarını o kafama sokmuştur. ben de motor aldığımı saklayıp bugün hava da güzelken süpriz yapayım ve buluşacağımız yere motorla gideyim istemiştim. sabah heyecanla indim aşağı, motor 2 seferde çalışıverdi harika oldu. buluşçağımız yere ilerlerken uzaktan beni görünce şok geçirdi, ağzı kulaklarına kadar açıldı harika bir duyguydu. neyse olayları anlattıktan sonra arkama oturttum onu. motoru bilmiyorken artçı almayın denir hep ya. ben de korkuyordum ama o zaten benden heyecanlı,ben de süpriz yaptım heyecanlı , şöyle bayram sabahı zaten yollar bomboş, mahalle içinde gezindik biraz. arka tarafın da çok rahat olduğunu öğrendim, bayıldı motoruma motorum da yüzümü kara çıkarmadı , ben de daha düzgün sürdüm bugün. hem stop ettirmedim, arabalardan deli gibi kaçmadım,dönüşlerde artçıya rağmen panik yapmadım , motor da ilk seferinde çalıştı her seferinde.
    şimdi eksiklerin listesini yaptım.
    1)ayna alınacak. 2) devir göstergesi bozuk, o yaptırılcak 3) (bence en önemlisi) yan ayaklık taktırılacak.her seferinde sehpaya almak beni mahvetti. 4) sağ sis farı yanmıyor ,ampul veya içeriden neyse artık onu yapacağız.
    aslında bakırköye yakın bir arkadaş gelse, motoruma binse ne güzel olur. benim ilk motorum ondan çok süper geliyor da , düzgün halini bilen bir deneyimli binse, yorum yapsa çok güzel olurdu. vitesleri atsa, şöyle genel işleyişini değerlendirse. deneyimli birinin "bu iyi iyi , bir derdi yok aletin " demesi çok rahatlatırdı içimi. çünkü aynaların ve yan ayağın olmayışı sanki biraz düşürülmüş olduğunu düşündürttü bana. yürür aksamında da bir sorun var mıdır benim anlamadığım, söylerdi bana.
    yine koca bir sayfa yazdım. herkese iyi geceler dilerim.

Alıntı kujeste adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle arkadaşlar sorunlarımla bu kadar ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum. gerçekten o kadar çok güvenim geldi ki , ne olursa olsun "ya forumdaki arkadaşlara sorarım" diyebiliyorum. sadece teknik bilgi de değil bir derdime kaç kişi birden yetişiyor burada. sırf bu yüzden zealsun alınırmış
    evet dün geceki dertlerimi anlatmıştım, bugün (büyük gün) için benzin alıp hazırlık yaptığımı. şimdi gelelim bugüne
    kız arkadaşım ben motor nedir bilmezken donald duck un kitabını alıp okumuş, motor sevdalısı biridir. cruiser hayranıdır. motor olaylarını o kafama sokmuştur. ben de motor aldığımı saklayıp bugün hava da güzelken süpriz yapayım ve buluşacağımız yere motorla gideyim istemiştim. sabah heyecanla indim aşağı, motor 2 seferde çalışıverdi harika oldu. buluşçağımız yere ilerlerken uzaktan beni görünce şok geçirdi, ağzı kulaklarına kadar açıldı harika bir duyguydu. neyse olayları anlattıktan sonra arkama oturttum onu. motoru bilmiyorken artçı almayın denir hep ya. ben de korkuyordum ama o zaten benden heyecanlı,ben de süpriz yaptım heyecanlı , şöyle bayram sabahı zaten yollar bomboş, mahalle içinde gezindik biraz. arka tarafın da çok rahat olduğunu öğrendim, bayıldı motoruma motorum da yüzümü kara çıkarmadı , ben de daha düzgün sürdüm bugün. hem stop ettirmedim, arabalardan deli gibi kaçmadım,dönüşlerde artçıya rağmen panik yapmadım , motor da ilk seferinde çalıştı her seferinde.
    şimdi eksiklerin listesini yaptım.
    1)ayna alınacak. 2) devir göstergesi bozuk, o yaptırılcak 3) (bence en önemlisi) yan ayaklık taktırılacak.her seferinde sehpaya almak beni mahvetti. 4) sağ sis farı yanmıyor ,ampul veya içeriden neyse artık onu yapacağız.
    aslında bakırköye yakın bir arkadaş gelse, motoruma binse ne güzel olur. benim ilk motorum ondan çok süper geliyor da , düzgün halini bilen bir deneyimli binse, yorum yapsa çok güzel olurdu. vitesleri atsa, şöyle genel işleyişini değerlendirse. deneyimli birinin "bu iyi iyi , bir derdi yok aletin " demesi çok rahatlatırdı içimi. çünkü aynaların ve yan ayağın olmayışı sanki biraz düşürülmüş olduğunu düşündürttü bana. yürür aksamında da bir sorun var mıdır benim anlamadığım, söylerdi bana.
    yine koca bir sayfa yazdım. herkese iyi geceler dilerim.
    Bence en önemlisi ayna.Onsuz yola çıkmamanı şiddetle öneririrm.

Belli ki eski sahibi hor kullanmış yan ayağı kırmış olabilir.Devir saatinide bozmuş.Adanadan sipariş edebilirsin.

Cumartesi bi aksilik çıkmaz ise murat abi ile bakırköye geleceğiz.Herkese duyrulur.Gelmek isteyen arkadaşlar yazsınlar.

Motosikleti
    Keeway Superlight 150
    arkadaşlar gelmeyi çok isterdim gerçekten de ama çok uzak bana yaa.. :((( kadiköye kadar gelebilirim ama.. bi gün karşıya geçebilme ihtimaliniz olursa her halükarda katılırım.. :(((

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler