ehehe hocam naptın sen ya? marduk dinleyerek motor kullanılır mı? en fazla 3km kullanırsın sonra mazallah girersin bir yere
Motor kullanırken müzik dinlenmez gerçi ama olur da dinlersem MANOWAR ile başlar judas priest ile devam ederim death biraz daha melankolik kalıyor yola göre değşşir tabi
bir keresinde araba kullanırken necrophagist dinleyeyim dedim (alman grup gitaristi muhammed suiçmez) bi otobüsün altına giriyordum o gün bu gündür pek gaza gelmemeye çalışırım
Satriani dinleyen adam yolda transa girer duruma göre çok gaza gelebilir
hepsinin yeri ayrı be abi :D
motosiklet konusunda benim de gözüm aç sürekli ya 2900 ytl ye 200 cc chopper gördüm pioneer marka, keeway kadar alçak oturaklı ve karbüratör MIKUNI CV tip performanslı olanlardan. kroslarda 2500 civarında var skygo marka. Hepisnden olsun istiyorum garajımda ya Motorcu adamın gözü doymaz (motor konusunda tabi) hehe
hoşgeldin sevgili kujeste sezon kapanırken motor almak daha mantıklı, fiyat açısından senin yararına olacaktır. Valla ben yağmur çamur dinlemeden binerim genelde, yeter ki kar yağmasın Murat abi bilir, yuvacık gezisinde yağmur yağacak dedim inanmadı kimse ben de yanıma kuryelerin kullandığı bacak brandalarından almıştım. Sonuç: kupkuru bacaklar
yağmurluğun varsa rahat rahat kullanırsın ama pek tavsiye etmem, sonuçta egzosta çamur yapışıyor su ile temizlemezsen mahvolur.
soğuk ama kuru havada bin derim ben, ama korumaların ve kalın kıyafetlerin olmak kaydı ile
Bizim motorlar genelde motor aksamından sorun çıkarmaz.. Ama dikkat etmen gereken bir kaç nokta var:
motoru sıfır aldıysan her yola çıkışta yağ penceresinden yağı kontrol et, motor çalışırken yağ seviyesi sıfıra inecektir bu normal.
ilk 300 km çok ama çok önemlidir!!!
6.000 devri geçmeden ve maksimum 30km hızla gitmeni ve süratini sürekli değiştirmeni tavsiye ederim (sabit devirle uzun süre gitmeden değişken devirlerle gitmen motorun rodajı açısından iyi olacaktır)
ilk 300 km den sonra servise gidip yağını değiştir, ve yağ filtresini temizlet, motorun içindeki çapaklar filtrede birikir.
300km den sonra ilk 1000-1500 km boyunca 7000 devri sakın aşma!! uzun yola çıkacaksan şehir içinde rodajını bitirip öyle çıkmanı tavsiye ederim.
Rodaj boyunca motorun çok hassas bir dönemdedir, vitesi boşa atamama sorunu yaşayabilirsin ki bu çok normaldir, şanzıman dişlileri yavaş yavaş yer yapacaktır.
Motoru kaldırdıktan sonra 2. vitese attığında motor boşa geçer ve topuk kolu taş gibi olur vitese geçmezse sakın ola ki üstüne basıp zorlama!!
senkromeç dişlisinin alışma sürecinde bu durum yaşanacaktır. Debriyajı sık vitesi tekrar bire al tekrar hızlan 2ye al. sakın ola ki vites kolun abanma, benim gibi perçininden kırabilirsin
Motoru kaldırırken çok devirlendirip "vurdurarak" kaldırma. Bu hareket arka tekerin içindeki kauçuk takozları ezecek, zamanla boşluk oluşturacağından sürüş keyfini bozacaktır. Takozların değişim süresi kullanıcıya göre değişir, benimki 15.000km de boşluk yapmaya başladı. Ama 5.000km de de değiştiren duydum bu forumda.
Bujini kesinlikle değiştirtme! 10.000km ömürleri vardır bujilerin ve üstünden LG marka buji çıkar. Namiye sorabilirsin ;) ehehhe
Arka demire çok büyük ve ağır topcase tarzı çantalar koyma, demirler çok ince kırılabilir. BKZ. ben
Bazı motorlarda montaj hatasından dolayı km telleri kırılabiliyor, böyle birşey başına gelmemesi için 5.000km de bir telini sök, bolca kırmızı kauçuklu gres ile yağla tekrar yerine tak. Ayrıca kablonun çok sıkışması da teli zedeleyip koparmış olabilir bunları kontrol edersin. Eğer olursa tabi
Motora rodajdayken artçı almamanı tavsiye ederim, alırsan da çok devirli kullanmadan motoru üzmeden git.
Motorun koltuğunun arka ucunda 10 numara anahtarla açılan bir cıvata göreceksin, koltuğunun altındaki anahtar takımına ulaşman için önce bu kromlu cıvatayı söküp, sonra motorun sol kapağındaki (prince yazısının olduğu kapak) anahtar yerine anahtarını sokup sola çevir ve koltuğu çıkart anahtar kutusu çukur olan plastik kutunun içinde göreceksin.
Rüzgarın bol olsun, anadolu yakasında olsan sana yardım ederdim bir sorunun olursa.
saygılar sevgiler herkese.
Bir sorun yaşarsan bize mutlaka bildir