evet aynen oraya gitmeyi planlıyorum motorla gelicem yan heybe falan da var orda onları da toparlıyacam gözüme kestirdiğim bişey olursa onlara da bakarım diye düşündüm
evet aynen oraya gitmeyi planlıyorum motorla gelicem yan heybe falan da var orda onları da toparlıyacam gözüme kestirdiğim bişey olursa onlara da bakarım diye düşündüm
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
Aynı şeyleri düşünüyormuşuz. Benimde alacağım, bakmak istediğim şeyler var. Özelliklede şu montu düşünüyorum kış için. Ama şimdilik kask ve eldiven alırım heralde.
Sonunda bugün Zealsun 150-19 modelini gözlerimle gördüm ve hayran kaldım. Bu yıl bu motoru alamayacağım için satıcıyla biraz sohbete tutuştuk. Zealsun bayisi Polen in bu modeli son defa getirttiğini ve artık getirtmeyeceğini söyledi. Daha çok scooter tarzı motorları getireceğini söyledi. Devletin motosiklet piyasasına uyguladığı yüksek vergi ve ötv yüzünden birçok motor firmasının artık Türkiye pazarından çekildiğini söyledi.
Ben bu motoru birdahaki yaza almayı düşündüğüm için resmen yıkıldım. Acaba söyledikleri gerçekten doğrumu ? Bu arada Çorlu da satış fiyatı 3.500 ytl. Birdahaki yıl bu model gelse bile fiyatının en az 1000 ytl daha fazla olacağını söyledi. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba?
Bu arada çektiğim birkaç fotoyu paylaşmak istiyorum.
Tekirdağ-Çorlu
Bu motorların getirilmemesindeki sebebi ben şöyle değerlendiriyorum.
Bu kadar düşük fiyata satınca ancak sürümden kazanılır. Sürüm olayıda maalesef cruiser modellerde scooter lara göre çok daha az. Bizim Türk distribütörlerde elde kalsın istemiyorlar makineler ve olağanca populariteye odaklı mal getiriyorlar. Ucuz mallarda bu iş böyle.
Ama dediğiniz gibi seneye bakarsınızki Zealsunun çift silindirini veya 500cc sini falan yaptırıp getirirler.(Hatta geçen 250 liğini gördük.) Adı belki başka olur, ama emin olun herşeyi aynı olacak.. O zamana kadarda bizim ZS ler, orjinal yedek parça bulamadığımız için Cruiser sınıfından Custom (Chopper) sınıfına terfi eder
Birde ikinci el düşünürseniz çok daha ucuza bulabilirsiniz çok temiz makineleri. Birçok alıcıda sadece heves oluyor ve motoru ilk yatırmasında veya korku yaşamasında sönüveriyor bu heves... veya sıkılıyor(NASIL OLUR ANLAMAMYA!!) Sonra motoru hemen elden çıkarmak istiyor. 1500Ytl gibi komik rakamlara gidiyor motorlar.. Hatta Arkadaşımıza, başka bir bayan arkadaştan 57km de prince'ı 1100 ytl ye aldık.Tabi bu rakam sizi yanıltmasın şu an 1500-2000 ytl arasında ikinci el fiyatlar.
Zealsunu aldıktan sonra çoğu çinli cruisera bindim. Zealsunu iyiki almışım, kesinlikle tavsiye ediyorum ve bu fiyat aralığında tek geçerim.
Diğer markalar için gözlemlerim :
Keeway SL: İvmelenme biraz daha fazla, Titreme daha fazla.Uzun yolda nasıl bilmiyorum.
Çelik 150: İvmelenme daha fazla, Artçı ile sorunlar oluyor.En kötüsü uzun yola gelmiyor.Benim tek seferde yaptığım yolu yapamıyor.Dinlenmeye ihtiyacı var.
Mondial : Davranışı Çelik'in aynısı.. Tekrar yazmama gerek yok. Duyduğuma göre daha fazla yakıyormuş.
Dostum daha büyük cc mi geliyor ,hatırlı olsun topiği bırakmazsın bilirim
Geçmiş olsun,CRiminAL dediğin uygulamayı yapmış ve bende geçen yıl buluşmalarında resimlerini çekmiş ve foruma koymuştuk ve hatta iç renkleri değişerek (arattırırsan bulursun ,detayları Nami verir )ilginç ve dikkat çekiçi oluyordu.
bence de uyar Cumartesi akşamı netleştirelim .
"Hatta Arkadaşımıza, başka bir bayan arkadaştan 57km de prince'ı 1100 ytl ye aldık"
57 km haa ne fırsat ama bence 0 almaktansa ki hakketmediği 2.el fiyatları çok cazip,hele Keeway cilerin ilk fırsatta kurtulmak istediklerini görünce ZS nin farkını daha iyi anlıyorum
Arkadaşlar biraz kendi sorumu kendim cevaplamış olacağım ama Az önce polen in sitesindeki telefondan polene ulaştım. Türkiye ye bu motoru getireceklermiş ama Ekim ayındaki sevkiyatta yokmuş. Yani birdaha ki yaza tekrar gelme durumu var tabi kesin bişey söyleyemiyorlar.
Fiyatlarda herhangi bir değişim olurmu diye sordum. Aldığımız firma bir değişim yapmazsa bizde fiyatlarda bir değişim yapmayacağız dediler.
Satış fiyatı olarak ise 3.100 ytl diyorlar. Ben Çorlu da 3.500 ytl sormuştum. 400 ytl kâr yapmak için Adana ya mı gitsem acaba Dönüşte rodaj da yapmış olurum.
Tekirdağ-Çorlu
Seneye ola, hayrola arkadaşım. Belki yeni modeller çıkar ozamana kadar. Fiyatlar oyanar falan filan... Herşey değişebilir.
Evet ozaman bu sefer 4 kişi oluyoruz. Burak nerdesin ya???? Evet diğerleri sizleride duyalım, yokmu pazar mangalına katılım ??
Bu arada Murat, GDR çin, LS2 ispanya yapımı.
LS2 beyaz vizörle veriyor. Siyah vizör 25 küsur :(((
GDR da güneş vizörü dahil. Ama china... Malları yakından görmek lazım.
Evet Beyler kimler geliyor.
Bugün Murat ile buluştuk. Yarın sabah 10 da sirkeci shellde buluşuyoruz.. Herkesi bekliyoruz..
arkadaşlar selamlar topic e kimse yazmaz olmuş :( ben yine hafta sonu için planımı yaptım gelmek isteyen olurmu diye bi sorayım dedim .
cumartesi işten çıktıktan sonra bi mecidiyeköye geçip ardçı olarak ablamı alıp E5 üzerinden semizkum diye biyer buldum yine 1 gece konaklamalı olarak gitmeyi düşünüyorum pazar akşamı da dönüş var
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
@izmarit
şu çilingoz ile ilgili detayları bana anlatabilirmisin..? Şöyle 3 gece 4 gün bir çadır olayına girmek istiyoruz orada?
kamping alanı varmı? elektrik falan sağlıyorlar mı? Özellikle DUŞ olayı ve tuvaletler ne durumdadır..? vb...??
bu konularda tecrübelerini paylaşırsan çok sevineceğim keza keyifli olacaktır diye düşünüyorum. PM at dicektim ama buradan paylaşki belki arkadaşlarında canı ister, toplu bir kamp olayına gireriz.. =)
::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]
çilingoz tamamıyla kamping için ayrılmış bi bölge. çatalcaya girdikten sonra SARAY yolunu takib ederek BİNKILIÇ a kadar gidiyoruz, buraya kadar yol asfalt ve çok güzel. hemen binkılıç ın bitiminde solda ÇİLİNGOZ ayrımı var ve asfalttan çıkıp toprak ve taşlı 17km lik bi yol çıkıyo ( o yol bitmek bilmedi ) ama sonunda süper bi manzara karşınıza çıkıyo. içeri giriş motosiklet için 3.5ytl kendi çadırınız varsa kurabileceğiniz yeri seçiyosunuz, çadırınız yoksa orda hazır kurulu çadırlardan birini kiralayabiliyosunuz (30ytl) tuvalet ve duş var ama paralı (1 ytl) 2 tane büfe ve bir restoran açılmış ama mümkün olduğu kadar yanınızda götürün alacaklarınızı, yakında başka biyer olmadığı için biraz kazık (sigaralarda +1 ytl, kutu bira 3,5ytl, ekmek 1 ytl )
balık tutmak isterseniz oltalarınızı götürün gölde güzel balık çıkıyo dediler ben denemedim, göl ve deniz arasında yaklaşık 60 - 70 metre kumsal var gece manzarası güzel oluyo yanınızda fener bulunsun gece tuvalete giderken kimsenin üstüne basmayın ağaç kenarlarında uyuyan çok oluyo. sonuçta karadeniz yani hırçın dalgalı ve ayağınızın altından çekildiğini hissediyosunuz, yüzmeyi iyi bilmiyosanız bariyerleri aşmayın cankurtaranları dinleyin ( ben ordayken maalesef 3 kişi boğuldu )
anlayacağınız tam kafa dinleme yeri ortalama bi hızla yaklaşık 3 saatte gittim ben oraya tavsiye ederim
bu hafta sonu gelmek istersen beklerim kardeşim
o zaman sakat bir durum bu keza bira 3,5 lira.. Zaten motorla gideceğiz, birde alkol taşımak zor olur oraya.. başka alternatiflere bakalım artık. Ağva falan..
::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]
Bugün yola çıkan arkadaşlar dikkatli olun, hava çok rüzgarlı, fena savuruyor motoru.Yavaş gidip yolun tadını çıkarın...
sabah işe motorla geldim ama gerçekten iyi rüzgar var öğleden sonraki hava durumuna göre belki bu haftaki planımı erteleyebilirim
cumartesi günü iş çıkışı e5 üzerinden semizkumlara doğru tek başıma yola çıktım.bi arkadaşım yoldayken arayıp arabayla
bana katılacağını söyleyince silivride maxi alışveriş merkezinde buluşmak için sözleştik. 1 saat kadar bekleyişten
sonra buluşup kamp kuracağımız yere gittik. ama yolda rüzgar baya bi yordu beni gece olunca da dal kıpırdamadı bizimde işimize geldi.
bi kaçta foto koyayım belki bidahakine yanlız kalmam
silivri girişinde bi ihtiyaç molası
maxi de alışveriş için durduk
çadırları kurarken rüzgar biraz zorladı
mangal ateşi
işte sonuç
arada bi ateşi körükledik
çadırın içi güneş çıktıktan sonra hamam gibi oluyo bende motorumla yattım
bu da son kare
Oo güzel gezmişiz murat ya. Çay olayınada girmişsiniz. Deniz, kumsal, ateş,sucuk,çay... daha ne olsun... Bu arada kondisyon bisikleti üzerindeki foto harika .
ooo izmarit kardeş çok güzel eğlenmişsiniz
bu gittiğiniz yer semizkum sanırım? kampçılar için özel bir yer. Karavancılar orda sabit hep
istanbula geleyim ben de gidicem hayırlısı ile :D
12 sinde geleceğim kısmet olursa.
bu arada :
senin aynalar plastik? değiştirdin mi aynaları? Honda titan aynasına benzettim de. Görüşürüz.
evet semizkuma gittik ama kampçıların olduğu bölüme girmedik biraz ilerisinde ücretsiz biyer bulduk kurduk çadırları.
arkadaşım arabayla geldiği için demlik bile getirmiş mangal ateşinde doyum olmuyo çaya
aynalara gelince çilingoza gideceğim hafta sabah işe giderken en sağ şeritte bi iyi insan evladı sol aynamı uçurdu bende avcılarda ancak bunu bulabildim şimdilik idare ediyo
internette bi araştırma yaptım hatay'lı bir ithalat.çı firmanın web sitesinde ayna buldum
http://www.rialli.com/urunler/3_ayna...39-kalin-paso/
http://www.rialli.com/urunler/3_ayna...71-kalin-paso/
belki işine yarar bu linklerdeki aynalar fiyatlar da uygun.
yakında teknik bilgi manyağı yapacağım sizi
saygılar
Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)