Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    -CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Abi o hafta taşınamadım ben ev işi olmamıştı geçen çarşamba taşınabildim.5 gündür amele gibi çalışıyorum yok avize tak yok gardropları kur yok anten kablolarını çek
    Adsl daha bu akşam nakil geldi hemen zıpladım foruma.2-3 güne kendime gelirim sonra buluşma şeyettirecem ben size
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
    İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar cümkleten selam sonunda yeni evime yaşınabildim.1 Haftadır bel ağrısından geberiyom çok zor iş taşınmak valla.

Ya dostum sen şunu doğru hesapladığına emin misin ben 20 Ytl ile max 150 Km yol yapabiliyorum.Gerçi açık hava filtresi ve açık egzoz var.Benzin fiyatları çok zamnlandı hesaba katıyor musun bilemiyorum ama bende durum bu.Ben de 6000 deviri pek geçmiyorum ve tek kişi biniyorum.Bu farkı sadece filtre ve egzozun yapacağını hiç sanmıyorum :S
    her türlü denemesini yaparım bu deneme son zamların olduğu zamanda yapıldı (3,45ytl/lt) shell den 10 ytl benzin alıp sayacı sıfırlıyorum. Sabit süratle şehir içi trafiğinde fazla kalmadan ve motorunu iyice ısıttıktan sonra yola çıkarsan düşüyor yakıt tüketimi. en son 98 km de motor yolda teklemeye başladı rezerveye geçtim motorla yola çıktığımda en az 20km yol yapıyorum. 2-3 km lik yol yapıp motor ısınmadan yapılan yolculuklarda motor çok harcıyor bilginize. Kadıköye minibüs caddesinden değil de e-5 ten, kartala da sahilden giderim her zaman. Dur kalk, ani hızlanma gibi hareketler karbüratörlü araçlarda ok yakıt harcatır.
    sonraki benzin alımlarında sayacı sıfırlamıyorum ortalama hesap yapabilmek için ve şu ana kadar toplamda 30 ytl benzin aldım (10-10-5-5) bir ara karbüratörün şamandrası takılı kalmıştı ve yolda giderken benzini yere dökmüştü bi kaç kere başıma geldi ne kadar eksildi bilmiyorum ama şu an 250km de motor. Benzin ibresi kırmızıda tekleyene kadar deneyeceğim bakalım ne kadar gidecek?
    Egzost yakıt tüketimi etkiler aslında, özellikle alt devirlerde bizim motor çok düşük torka sahip olduğu için egzost gazının bir kısmının motora geri dönmesi gerekiyor, egzostu açtırdığın zaman alt devirlerde motor hantallaşmaya başlıyor dolayısı ile gaz telini daha çok çekmek zorunda kalıyorsun. Egzost biraz gazı içerde tutacak ki alt devirlerde iş yapabilsin. Çok sessiz egzostta da bu sefer üst devirlerde gazın hepsini atılamadığı için üst devirlerde güç düşüyor.
    Açık hava filtresi de yakıt tüketimi artırır çünkü bizim motorlarda işemeli karbüratör olduğundan dolayı açık hava filtresinde çok fazla hava geldiğinden lkarışımı dengeleyebilmeniz için yine gazı çok çekmeniz gerekiyor benzin sabit yani.

İlerde buluşma olursa size yeni yaptığım ledli fren lambasını da gösteririm
    bu arada canerle beraber benim motorda bazen benim bazen de canerin artçı olarak çekim yaptığı videolarımız mevcuttur. en kısa sürede buraya ekleyeceğiz gece çekimi caddebostan yaptık

Bu arada önemli not:
    Şu an motorumda orjinal karbüratör yok. Orjinaline çok benzeyen HONDA CG-125 karbüratörü takılı. boğazı 1mm kadar daha dar. Sanırım ekonomik olmasının sebebi bu. Kendi karbüratörünü de yaptırıcam en kısa sürede, sebepsiz yere stop ediyor alet deli oluyorum.

Sağol paylaşımlar için dostum.Honda karbüratöründe bi keramet olabilir haklısın.Tabi egzoz ve filtre olayı da farkeder elbette ama aynı yakıtta 20-25 km fark biraz fazla.Bu sefer bi de bağırtmadan deneyecem.Bewn düz yolda ara ara açarım motoru.5 k devri geçmeden deneyeyim bakalım ne olacak
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    Arkadaşlar bugün egzosları kestirdim aşağıya doğru bakıyor çok güzel oldular içinde 4 tane susturucu vardı 2 tanesini çıkarttık sesi muazzam oldu tavsiye ederim arkadaşlar
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

ragman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bugün egzosları kestirdim aşağıya doğru bakıyor çok güzel oldular içinde 4 tane susturucu vardı 2 tanesini çıkarttık sesi muazzam oldu tavsiye ederim arkadaşlar
    Hayırlı olsun, fotolarıda görmek isteriz
    Egzostları kesip susturucuları çıkartınca yakıt tüketiminde değişiklik oldumu?
    veya performansda?
    Muayenede sorun olurmu bu tip modifikasyonlar?

Motosikleti
    teşeşkkürler hocam pazar günü kocaeli gezisinde bol bol fotoğraf çekicem ozaman eklerim yakıt tüketimine gelince illaki değişiklik olucaktır ama hissedilir bir yakıt düşüşü olmaz performansa gelince sanki biraz daha hızlandı gibi ama belki psikolojiktir bilmiyorum sesi çok tok oldu görüntüsüde gayet güzel oldu

Yakıt artacak hiç şüphesiz.Benim hesaplar baya bi değişti.Baya yakıyo motor artık.100 km de en az 10 km kadar düşecek yolunuz..Ama ses için değer mi bence değer

Motosikleti
    mondi 150MC
    Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun video beklerız;)

yakıt artabılır nami abide yaptısesi guzel oluyo ama bence hava filtresi ile desteklemelisin...

nasıl yapacagın konusunda ;

http://www.mototurkiye.com/viewtopic.php?f=142&t=1101

yardım alabılrısın.... (nami abiden alıntı)
    [B]Her beden üzerinde % 5o ölüm ihtimali ; % 5o yaşam ihtimali taşır... [/B][COLOR="Red"][b]!!!!!--HyO--!!!!!:queen:[/b][/COLOR]

Motosikleti
    @ozan150zc teşekkürler onuda yapmak istiyordum uzun zaman öncede ben yapabilirmiyim diye düşünüp duruyordum neyse artık giriştik bu işe sonuna kadar yapalım herşeyi
    @-CRiminAL- dostum seninde dediğin gibi yakıttan ziya sesi önemli olduğu için bencede değer motoru ilk çalıştırdığımda artık büyük bir zevk alıyorum

Benimde hava filtremi temizlemem gerekiyor. Motor 90'ın üzerine çıkamamaya başladı.Yetersiz hava geliyor.Sanki jikle açık gibi gidiyor motor.

Nasıl yapmam gerekir? Ekliyeceğiniz, önereceğiniz birşey varmı?

bUJİYİ ÇIKARIP Bİ ZIMPARALA DOSTUM

Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bUJİYİ ÇIKARIP Bİ ZIMPARALA DOSTUM
    Bujidendir, hava filtresi ile alakası yok mu diyorsun -criminal- ?
    Biraz bilgi verirsen sevinirim. Hafta sonu tıntın gezmeyelim.

Motosikleti
    al birtane yeni buji kurtul 5-10 ytl birşey hava filtresinden değildir benim 25.000 de hala aynı hava filtresini kullanıyorum hava tutup temizleyip yerine takıyorum.

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hava filtrenizi çıkartıp solvent dolu bir kabın içine koyup bolca çalkalayın ,(kerosen de olabilir ama çok önemli bir nokta, bunlar ucucu sıvılardır dikkatli olun) filtreyi açık havada bırakın, varsa saç kurutma makinesi ile iyice kurulayın. filtreniz hazır
    .
    Storm filtre konusunda solvent demişti ki kitapçığında da solventle temizleyin diyor ,benim filtre şimdilik tertemiz görünmekte

Gaz yememe sorunu 3 türlü olur.Ya bujiniz kurum bağlamıştır.Eğer kaliteli ise zımparalayıp devam edersiniz.
    Ya motorun benzini çok açıktı gaza asılınca boğuluyordur ki bu durumda performanstaki düşüşü bariz hissedersiniz.
    Sende bu durum yoktur çünkü daha önce hızlanan motor aniden yavaşlamaz ayarları ile oynanmadığı sürece.
    Son olarak hava filtresini katran gibi kir kaplamış olabilir.Bu durumda motor ivmelenmez.Yığılır kalır.Bu da sende olamaz çünkü bu durumda 90 a da gelemezsin.

Son bi olasılık da var ki bu düşük ihtimal CDI devresine su kaçırmış olabilirsin.Motor durduk yerde devir düşürüyo ise CDI da sorun vardır.....
    Bunların haricinde ek olarak deponu boşaltıp yıkamanı,harbütratörünü söktürüp benzin havuzunda yıkattırmanı ve memeleri temizletmeni son olarak da benzin istasyonunu değiştirmeni önerebilirim.

(Karbüratör temizliğini 30 liraya yapıyo iyi ustalar.Ama sen önce bujiden başla gerisini duruma göre konuşur bakarız )

Yardımlarınız için teşekkürler beyler.

90 zaten benim için (bu motorda) fazlası ile yeterli bir hız. Asıl sıkıntım ivmelenmenin düşmesi.

Açıkcası sorunun hava filtresinden olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk zamanlar jikleyi açık unutup gittiğimde motor aynen bu durumda oluyordu ve açık unuttuğumun farkına varıyordum. Şimdide benzine aynı şekilde az hava karışıyorsa, sebebi en basit olarak hava filtresidir sanırım.

Bugün ilk etapta bujiyi yenileyip, hava filtresini temizlemeyi düşünüyorum.
    Sonuçları yazarım. Bakalım küçük problemimiz çözülecekmi.

Hava filtresi için kompresör kafi değilmi? Solvent şartmı? Solvent derken? Alkol? Tiner?

Bazıları aman sakın hava filtresinewhava vurmayın özelliğini yitirir gibi saçmalıklar söylüyolar.Zaten 2-3 liralık bi karton madde hava filtremiz olabildiğince dandik yani.
    Solvent türevlerine hiç gerek yok.
    Filtreyi sök önce plastik çerçevesini bi yere vurarak kaba pisliğini dök sonra da bi lastikçide hava tabancası ile (içeriden dışarıya doğru) tozu pisi uzaklaştır.
    Esasında her seferinde değiştirmek gerekir en doğrusu budur ama 2-3 kere temizleyebilirsiniz.....En azından biz bi zararını görmedik henüz

Motosikleti
    Kymco Agility
    hava filtremi her 300km'de bir söküp veriyorum fresh air'ı..
    cillop oluyor. elinizi korkak alıştırmayın, tertemiz yapıyor..
    ::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]

Motosikleti
    arkadaşlar hafta sonu bizim gruptan 2 kişiydik kocaeli gezisinde diğeride bizim arkadaştı zaten 150 motor içinde bizim gruptan gelen olmaması çok kötüydü neyse sağlık olsun artık bir dahaki gezide toplaşırız

Şu aralar herkes iş güç okul derdinde sanırım.Haziran bi girsin azıırız sanırım.Benim mangal projem hala geçerli.Ama şu aöf sınavları elimi bağlıyo.İlk sınav sonuçlarım iyi geldi.Bundan batırırsam yazık olur mecbur çalışıyoz

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler