Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    emreben - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    simsiyah mt 03
    ok arkadaşlar bu konuda sorun olacağını sanmıyorum aslında ama o zaman benim rodaj planı suyamı düşecek
    Aslnda o bir KARŞIYAKALI

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    -CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    O da güzel adam rodaj planı yapmış ya.
    Daha neler görecez bakalım.
    Ya rahat ol.Zaten uzun yol yapmadan önce motorunu iyice kavramak için kısa mesafeler yapmak isteyeceksin

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A
    Selam hakan hocam 28 deki sapanca gezisine geliyorum merak etme konuşuruz telden forumdaki herkeze selam...

Beyler herşey iyi güzelde ben benim motorumun modelini Chopper olarak biliyorum bu forumda Cruiser olarak geçiyor gerçi aralarında çok fark yok ama farklı modeller nasıl olcek bu iş ?

Selam Arkadaslar,
    Hepinize merhaba, uzun süredir bu topiği takip ediyorum ve bu motoru burda öğrendim ve bende bugün nihayet bir zealsun motor gördüm, motor güzel fakat bayii'si için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Adam hem Zealsun hem de Mondial satıyor peşin fiyatına 2,550 çekti (plaka hariç) kaba saba bir adam nerdeyse motora müşteri oldum diye beni dövecek. Öteki bayii zaten taşınmış. İzmirde'yim ve başka bayii de yok. Sırf adam inat Manisadan alacam. Valla bayiinin tavrı yüzünden nerdeyse Zealsun'dan vazgeçiyordum.

Sanlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Kawasaki EN500A

sakın ha!!! --sunbuloglu--

sakın geçme zealsundan kardeş boşver satan adamı sen makina güsel yalnız servis olayını araştırdır izmirde derim çünkü 2 yıl garantisi var servisi iyiyse izmirde sakın ha derim...

setr74 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    zs 150-19
    abi sağolun rodaja takmamın nedeni şu; ankarada şu an 150-19 bulunmadığından bir ara bende istanbuldan alayım dedim daha sonra tembelliğim tuttu birde aşkımdan yani buzdan şu ara uzaklaşmak istemiyorum. Bu söyledikleriniz arabalar içinde geçerli aslında sabit gaz sürmeyin en üst sekmanların yağlanması için 10 kmlik ani düşüşler yükselişler yapın gibisinden tavsiyeler alırdım

sunbuloğlu fiyat aksesuar ve performans yakıt tüketimi açısından kıyaslarsan bence al ben kaporamı verdim motorumu bekliyorum az bi gün kaldı resmen ucuza Keeway Sl150 sahibi oluyosun işin espirisi yanlış anlaşılmasın ya bilgim yeterli olsa iki motoru karşılaştırmaya bile soyunurumda şu an hiçte başarılı olmam

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    setr74 ben de sana uzun yolda yapabilirsin ama dip gaz gitmemen lazım surekli devir deiştirmen lazım demiştim yaksa tabiki motor sağır olur
    uzun yolda açmak sağlıklı ama dediğim gibi bi 100-200 km kullan makınaya alış
    yağını deiştr bujiyi deiştir ankara ist 900 km dedin az diil
    atrıca uzun yolda rodaj yapılmaz mantığı doru değil
    bunu söyleyenler eski motorcular mesela birisi 25 yıllık suzuki servisi ve fuarlara da sürekli gelen ve turkiye moto gp servis ekibinde de yer alan arkadaşım ve başkaları ama uzun yolda çok dikkatli olmak ve dip gaz gitmemek lazım bana söylediği sürekli vites deiştirmen lazım ki bu otobanda yapılır ama çok dikkatli olmak lazım ve motoru har 1 saatte dinlendirmek ilk 100 km ye kadar 60 250-500 kadar 80 ondan 800 e deişik devirlerde zorlamadan ve motoru üzmeden yapılır ortalama rodajın tam bitmesi de 2000-2500 dür benim motor bu gün itibari ile1450 km de 12.04 trafik çıkışlı
    mesela 130 gördüm bikaç kere ama 4-5 km gittim
    kısmetse yağını tekrar deiştirip (3 kez) sapanca gesisinde rodaj tamamlanmış olacak
    tabi bu 130 muabbetini tavsiye etmiyorum çunkü 11500-12000 rpm de motora çok zararlı
    ama motoru tam açmak için yapıyorum ayrıca çok benzin yedi 2 günde 25 ytl lik benzin koydum 250 km yaptım ama ortalama 100-110 arası kullandım otobanda benzin dipe dayandı yarın bi şişeye bezin koyup ne kaadar gittiğine bakıcam yedek depoyu da kullanarak bilgilendiririm sizi de
    tabi 80 i geçmesem daha az yakacağına eminim
    herkeze selamlar sapancada görüşmek üzere

Motosikleti
    zs 150-19
    Hakancan abi hatırlıyorum hatta dün gibi kulağımda 100 kmde1 motoru dinlendirmemide tavsiye etmiştin bi kulağımdan girip ötekinden çıkmıyor zaten elime ulaşsın ilk etapta senin tavsiye ettiğin gibi castrol magnatec yağ ve kaliteli buji kaçmaz : çok sağol

vasil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba Arkadaşlar .
    Bende motosikleti bir yaşam tarzı ve felsefesi olarak gören 8 yıl kadar önce motorla giderken malesef kamyonla kafa kafaya çarpışıp öldü diye yolun kenarına koyulup üzerinede birde gazete kağıtları örtülmüş ancak 10-15 dakika sonra yaşadığım anlaşılıp aylarca hastanede tedavi görmüş ama yinede Motosikletten vazgeçememiş biri olarak bu gün aranıza katılıyorum.

Söylemeyi Unuttum bu ay sonunda ZEALSUN 150-19 Sahibi olacağım .Eğer bayii problem çıkarmazsa.

Motosikleti
    zs 150-19
    hayırlı uğurlu olsun hocam

clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Bu motorun servis problemi olmasa daha ekonomik olduğu için tercih etmem işten bile değildi ama servis ve bayyi olayı sorunlu görünüyo. Motorun iyi olduğu anlaşılsa da bu servis ve bayii işi ürküttü beni doğrusu. Herkese keyifli sürüşler
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

Motosikleti
    simsiyah mt 03
    hakancan abi benimki birazda laylaylom ben 100 km kadar şehir içi ardından istanbul yapıcam bi sorun olmayacağına inanıyorum çünkü yol yavaşlayıp hızlanmaya ve rodaja göre davranmaya çok uygun

Bu arada motorun servis sorunu ankarada 1 tane olmasına rağmen genede yok gibi tek bayi hem satışın hem servisin hakkını veriyor gibi gözüküyor bu ayın 25 inde 8 tane gelecek ve 4 tane kaldı ayrılmamış ankaralılar duyrulur

ankaradan almayı düşünen arkadaşlar bana özeldende yazarsa şartlar konusunda bilgi verebilirim başlık kirlenmez
    Aslnda o bir KARŞIYAKALI

teknıkmotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rodaj

Arkadaşlar bu aralar yazdıklarınıza şaşırıyorum..
    rodaj nedir nasıl doğru yapılmalıdır biraz tartışalım:

rodaj daha çok eski nesil motorlarda sekman piston silindir subap gibi metal aksamların sürtünme sonucu birbirleriyle daha rahat ve uymlu çalışmaları için yavaş ligth kullanım demektir.
    yada yeni parçaların olası arızalarını daha düşük devirlerde daha az problem çıkaracak şekilde tesbit edilmesini sağlamaktır.

en uygun rodaj şehirler arası yollarda dur kalk yapılmadan 30-40km molalı
    orta devirlerde ama vites devrine uygun gidilerek yapılandır.Aşırı devirlenmek.gereksiz dekompresör yada uygunsuz vites değiştirmek zararlı olabilir.Ama motorun sağır olması yada aşırı hararettten conta ve keçelerden yağ kaçırması gibi durumlar çok ekstra olaylardır....

Bu gün japon üreticiler rodajı KABuL ETMİYORLAR.Evet haklılar çünki son teknoloji dohc ve diğer motorları sıfır hata sürtünmeyle çalışıyorlar.toyotanın kullanım kitabında rodajla ilgili bir yer yok ve çoğu markanın.....
    Teknoloji ilerledikçe bu tüm motorlar içimde söz konusu olacak...

UNUTMAYIN MOTORUNUZUN EN PERFORMANSLI OLDUĞU DÖNEM 250-3000 KM Arasıdır.
    NOT: motordaki yağ filtresi bildiğin çay süzgeci temizle temizle kullan resmini sonra gönderirimm
    SELAAAMLARR

Ha Bu Arada Motora (ngk-r) Bujİ Kullaninfarki GÖreceksİnİz.mutlaka

hakanacan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    versys 650 abs 2015
    evet teknikmotor arkadaşım bilgilerini paylaştığın için sağol
    benimde demek istediğim en temiz rodaj bir seferde yapılandır ama çok dikkatli olmak bu molalarda motorun her yerinide kontrol etmektir
    anormal bir ses çıkarsa da mudahale etmektir değil mi
    dediğin gibi yeni nesil araçlarda rodaj zaten yapılmış geliyor
    ancak motorsikletlerde duymadım dediğin gibi
    artık üreticileri bekleyeceğiz bölece al kullan olacak
    rodaj da neymiş
    birde buji ben bunu taktırdım ilk bakımda
    NGK 4929 DPR8EA-9
    yağ süzgeçi dediğin olay 20000 km gider dedi benim servis ne dersin bu konu hakkında

Alıntı clint adlı üyeden alıntı
    Bu motorun servis problemi olmasa daha ekonomik olduğu için tercih etmem işten bile değildi ama servis ve bayyi olayı sorunlu görünüyo. Motorun iyi olduğu anlaşılsa da bu servis ve bayii işi ürküttü beni doğrusu. Herkese keyifli sürüşler
    valla hocam bu konu hakkında birşey diyemiyeceğim
    servis agı çok iyi deil ama her yerde var
    zaten servisle ilk 800 sona 2500 de gidiyorsun
    önemli olan motorun arıza çıkarmaması ki sorunlu bir motor değil
    ayrıca zaten bakım parasını alıyolar ilk bakımdan sonra
    bildiğin sağlam bi yere götürürsün sende
    tabi garanti dışı olur o zaman da

Motosikleti
    zs 150-19
    Emreben Ankara bayii fiyat politikası olarakda ahlak olarakda iyi bence polen doğru bir yer seçmiş ankara için. Sen ankarada'ki servis hakkında ne düşünüyorsun bazı firmalarda olduğu gibi bisikletçiden dönme motor tamircisi tiplemesi bir yer değildir herhalde

Motosikleti
    simsiyah mt 03
    Alıntı setr74 adlı üyeden alıntı
    Emreben Ankara bayii fiyat politikası olarakda ahlak olarakda iyi bence polen doğru bir yer seçmiş ankara için. Sen ankarada'ki servis hakkında ne düşünüyorsun bazı firmalarda olduğu gibi bisikletçiden dönme motor tamircisi tiplemesi bir yer değildir herhalde

setr74 şu anki ankara satış noktası işini düzgün yapmaya çalışıyor bayi aslında sigorta firması bildiğim kadarı ile servis olayına gelince şu ana kadar ustaları akşamları oraya gelerek müdahele ediyormuş bildiğim kadarıykla ama bir servis noktası açmak üzereydiler bugün yarın uğrayacağım bilgi alır size iletirim ama hakan abimin dediği gibi motor zaten çok sorunlu bir motor değil siz periyodik bakımlarını yaptırın yeter
    Aslnda o bir KARŞIYAKALI

Motosikleti
    Zs 150 -19
    Yarın bende Kervanınıza katılıyorum saat 11.30 da motosikletimi hatta ilk motosikletimi teslim alacam....

Arkadaşlar motorun anahtar teslim satış fiyatı 2.300 YTL değil mi?Yoksa ben mi yanılıyorum?Bayiler neden birbirlerinden farklı ve pahalı satıyorlar bu motoru?Motoru satın alan arkadaşlar;neden hakkınızı tüketici olarak aramıyorsunuz? Allah'ın izniyle biz satın alacakları da düşünün ki fiyatları kafalarına göre ve fahiş kazançla belirlemesinler.Ben şahsen bu durumu ithalatçı firma olan "polen"şirketine bildirmeyi düşünüyorum.Yoksa bu gidişle bu motoru da alamıyacağım...

teknıkmotor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    arkadaşım biliyorsun ben polen ve diğer birçok firmanın bayiisiyim
    Bayilere distribütör firmalar sadece tavsiye edilen fiyatı verirler bayi istediği fiyata satar ama tabi tavsiye edilen fiyata uymak herkez için daha doğrudur.uymassada kimse birşey yapamaz kolay kolay ben buna satıyorum der çıkar işin içinden bazı bayii arkadaşlar fiyatlarda 100-200- artış yapıyorlar kafalarına göre belki farklı maliyet kalemleri vardır ama yinede olması gerektiği gibi olmalı Ha polen de bayi karını ötv yüzünden 1-2 puan düşürdü o sebeb le bazı arkadaşlar kendi fiyatlarını verebilir ama ben de 2.300 ytl bilginize

hakanacan Yağ filitresini dert etme yağın içinde çalışıyor arada temizle.çürümez korkma değişecek olsa bile 2-3- ytl dir
    buji r olmalı reistanslı ama tam kodunu ngk nın katoloğun da bulamadım ayrıntılı çalışıp bildiririm herkeze selamlar

Blacat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Keeway SL150
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı
    Dostum uzun yolda sabit gaz gidersin.Bu da yeni açılan motor için uygun değildir.Rodajda sabit gaz motoru sağır bırakır sık sık vites değiştirmeli motoru her devirde ve vites aralığında gaza doyurmalısın.Böylece motor her viteste devrini almaya alışacak ve parçalarını ona göre aşındıracaktır.
    Uzun yolda bunu yapamazsın.
    Blacat bunu anlatmaya çalışmış

sağolasın crim... girememiştim sen olayı halletmişsin
    [SIZE="2"][B][I][FONT="Verdana"][LEFT]MEEEEAAAAAAAUV
    [/LEFT][/FONT][/I][/B][/SIZE]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler