Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
07 Kasım 2007, 17:22
Biraz sakin olalım beyler Bu tip mailler spam maillerdir (geneli). Bence buraya yazan arkadaş önce telefon edip gerçekten öyle bir insanın var olup olmadığını öğrenip gerçekliğinden emin olup öyle yazmalıydı buraya(ki bence aramıştır ve ole yazmıştır buraya.). Kan trombositine ihtiyaç olan ismi farklı ama mailin kelimesi kelimesine aynı olan mailleri çok okudum. Eğer gerçekten ole biri varsa amenna ama yoksa gerçekten yazık çünkü bu şekilde insanların yardım edesi varsada etmiyor. Kısacası biz sakinliği elden bırakmayalım anlık tepkilerde daha dikkatli olmaya çalışalım
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
Reklamlar
-
08 Kasım 2007, 04:05
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-CRiminAL- adlı üyeden alıntı
Neye tepki veriyorsun ki bilader.Burada para degil kan istenmiş.
Sağlığını kaybetmeyen insanlar bu tip şeyin önemini anlayamaz.
Doğru veya değil aslı olabilir ya da olmayabilir.Orasını bilemeyiz ama inanmayın böyle şeylere deme hakkına sahip değilsin.Başı sıkışan derdini de anlatır ricasını da söyler.Beğenmeyen defolur gider.
Hasta etmeyin adamı
defolup gitmesinide biliriz evelallah
olay şu:
aradınız telefonla diyelim doğru söylediğini nerden biliyorsunuz?
binbir takla ile insanın ayağını ters pabuca giydirirler.
ben inanmamanız yönünde görüş bildirmiştim.
Allah kimseyi hastane kapılarına düşürmesin.
Ben de yeri geldi ameliyat oldum.
Neyin ne olduğunu iyi bilirim.
Bir arkadaşımın annesine de kan verdim.
Tekrar söylüyorum inanmamanızı öneririm.
Yaklaşımım birilerine yanlış gelmiş olabilir.
üslubum böle.
Unutmayınki Türk insanı yardımseverdir.
Bir anons yaptırırsın belediye hoparlörlerinden.
Kızılaya gidersin.
Yani bunun yeri burası değil.
Kimse merak etmesin ki elimden gelse ihtiyacı olana organımı (böbrek ciğer göz vs) bile veririm.
aranızdan ayrılmak hoşuma gitmez.
zorla ayırcaksanız sizin bileceğiniz iş.
benden yana yanlış anlaşıldıysam kusuruma bakmayın.
bakarım diyen varsa ; merak etmesin,
DEFOLUP GİTMESİNİ DE BİLİRİZ
kaanka adlı üyeden alıntı
Böyle şeylere inanmıyorsan o senin bileceğin iş ama saygısızlık hatta terbiyesizliğin lüzumu yok dilenmek felan ne saçmalıyorsun sen. Allah kimseyi hastane kapılarına düşürmesin... başına gelmeyen bilemez tabiki. Akşama kadar internette bintürlü saçma sapan mesajı okuyup birilerine iletiyorsunuz sonra böyle ciddi konularda alay ediyorsunuz yazık çok yazık ne hale geldi bu toplum...
ciddi olduğunu nerden biliyorsun diyorum bende.
terbiyesiz derken beni kastetmediğini umuyorum !!!!
neyin ne olduğunu da çoğu kişiden iyi bilirim.
tekrar belirtiyorum gerekirse "DEFOLUR GİDERİZ"
kenya adlı üyeden alıntı
Biraz sakin olalım beyler
Bu tip mailler spam maillerdir (geneli). Bence buraya yazan arkadaş önce telefon edip gerçekten öyle bir insanın var olup olmadığını öğrenip gerçekliğinden emin olup öyle yazmalıydı buraya(ki bence aramıştır ve ole yazmıştır buraya.). Kan trombositine ihtiyaç olan ismi farklı ama mailin kelimesi kelimesine aynı olan mailleri çok okudum. Eğer gerçekten ole biri varsa amenna ama yoksa gerçekten yazık çünkü bu şekilde insanların yardım edesi varsada etmiyor. Kısacası biz sakinliği elden bırakmayalım anlık tepkilerde daha dikkatli olmaya çalışalım
sakin olmamız yönündeyim haklısın.
bakın isteyen özelden yazsın cep numaramı msn mi hatta adresimi vereyim.
her türlü yardıma açığım.
ama Türk insanının yardımseverlik duygularıyla oynamayın.
taner_k adlı üyeden alıntı
kendi düşüncem ; ne olursa olsun namican bu tepkiyi fazla buluyorum ..bu tarz maillerin çok olduğu herkes tarafından biliniyor ve birçoğu farklı amaçlar için yapılıyor. ve bu zamanla türk toplumunun manevi açıdan bitiriyor sinirlendiriyor geriyor...muhahha sanırım o tarz maillerden sanmış ki ilk okuduğumda bende öle sanmıştım.ama yaklaşımı son derece kötü olmuş..ama ne olursa olsun önce pozitif düşünelim.düşüncelere saygılı olalım ..
ydanis tebrik ederim arkadaşım
bu konunun daha fazla uzamaması için herkesi daha özverili davranmaya davet ediyorum
açık sözlülüğün için seni kutluyorum.
yaklaşımım kötü ise kusura bakmayın.
eğer burası mail paylaşma sayfası ise öyle mailler paylaşırımki donarsınız.
maili aynen yollamayıp da arkadaşlar böle böle durum var benim arkadaşım bu kişi desin canımı yesin.
umarım artık bazı şeyleri anlarız yada anlayışlı olmaya çalışırız....
!!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!
-
08 Kasım 2007, 04:25
.................................................. ...............................................
....................[B][COLOR="Red"]LÂL[/COLOR][/B]........................
[B][COLOR="Sienna"]10. köye doğru yola çıktım
9. köydekiler size hayırlı tıraşlar...[/COLOR][/B]
-
08 Kasım 2007, 04:25
ydanis adlı üyeden alıntı
muhaha306 arkadaşımızı tanımasam bayağı bi söyleneceğim ama galiba yanlış anlamış.......
gerçekten de b(-) çok zor bulunan bi kan gurubu Allah yardımcısı olsun....
kocaaa sitede kan gurubu topiğinde 2 kişi bulabildim anca
onlarada özel mesaj attım inşaalah ihtiyacı olana ulaşırlar.
yanlış anlamış (anlaşılmış) olabilirim belki.
Allah herkesin yar ve yardımcısı olsun.
Bazı arkadaşların yazdıklarını okuyunca da üzülmemek elde değil.
saygısızlık terbiyesizlik saçmalamak ve gözlerimin bozuk olması defolup gitmek falan bunlar ağır ithamlardır.
anlayışlı olmak dileği ile.
olamam diyen varsa
"DEFOLUP GİDERİZ"
ydanis adlı üyeden alıntı
muhahha sen eski motorcu dostumuzsun..
eminim yazılan sözlerden pişmanlık duyuluyordur.
bi anlık kızgınlık diyelim buna hiç olmamış sayalım
sen özürünü dilemişsin...
kimse hiç bi yere defolmuyor herkes yerinde duruyor.
çoğumuz birbirimizi tanımasakta uzun süreli burda fikirlerimizi ve bilgilerimizi paylaştık
bunun hatırına bu olayı yaşanmamış sayalım
görüşlerim temennim bu yönde.
bazı arkadaşlardan özür beklesem olur herhalde.
-
08 Kasım 2007, 04:38
.................................................. ..............
....................[B][COLOR="Red"]LÂL[/COLOR][/B]........................
[B][COLOR="Sienna"]10. köye doğru yola çıktım
9. köydekiler size hayırlı tıraşlar...[/COLOR][/B]
-
08 Kasım 2007, 09:33
Abi otur oturdugun yerde defolup gitmene gerek yok bir kişinin söylemesiyle kimse bir yere gitmez Önceki yazımdada dediğim gibi ANLIK tepkilerden dolayı böyle bir durum ortaya çıktı sadece biraz daha sakinlik
İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...
-
08 Kasım 2007, 12:10
Benden yorum falan beklemesin kimse.Sanki herşey çözlüldü de iş benim yazacağım yazıya kaldı gibi görünüyo topic.
Kimsenin hiçbirşeyini tamir falan da etmiyorum.
Yoruma değer bir konu da görmüyorum.
Allah kimseyi muhtaç etmesin.Başka da birşey demiyorum.
Uzun süre buralara gelmeyi düşünmüyorum.Gelirsem de orası burası olmayacak sanırım.
EYVALLAH.....
Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??
-
08 Kasım 2007, 14:22
Criminal'in tepkisi sonucunda olayların bu noktaya geleceği belliydi. Muhaha'nın mesajını okuyunca ki yanlış anladığını düşünmüştüm tepki vermeye bile gerek görmedim o kadar çocukca yazılmış bir cevaptı ki. Aslında Criminal'in tepkisine cevap verirken ben yanlış anlamışım özür dilerim diyeceğine kronik hastalığımız olan hatayı kabul etmeyip başkasına yansıtmayı seçti.
Bu nedenle Criminal'in buralardan gitmesini kabul etmiyorum. Zaten gitse de yerini biliyoruz geri getiririz Muhaha'da gitmesin tabii ki de bu konuyu kendisinin kapatması gerekirdi.
Burada kimse kimseye muhtaç değil, ben de yakın zamanda yeni motor almayı düşüyorum ama yine buradaki arkadaşlarımla takılacağım. Olay sadece motor modeli değil. O yüzden Criminal yeni bir motor alsan da takılacaksın buralarda.
-
08 Kasım 2007, 14:39
kimsenini kimseye giderim, defolurum diye tehdit etmesine gerek yok arkadaslar konuyu burasının sadece naber nasılsın yada gidelim gezelim yazılarının deıl aynı zamanda ıyı kotu seylerınde paylasım yapıldıgı bır yer oldugu ıcın yazdım belkı yardımcı olabılen cıkar dıye ama ne yazıkkı konu cok yalnıs yonlere cekıldı madem yazdıgımla rahatsızlık verdım alın topıcınız sızın olsun ben geldıgım gıbı ''eyvallah'' der giderim bu polemıkte bıter herkes rahat eder sanırım.
-
08 Kasım 2007, 18:25
yalnız_kurt adlı üyeden alıntı
Allah rahmet eylesin izmarit geride kalanlara mevlam sabır versin arkadaslar bu arada bugun aldıgım bır maili sizede aktarmak istiyorum belki yardımcı olabilirsiniz bu gence!!
-----------------------------------------------------------
ALLAH RIZASI İÇİN BU MESAJI BILDIKLERINIZE ULAŞTIRINIZ! Okan
Sönmez, 20 yasinda lösemi (kan kanseri) hastasi, Gata Tip
Fakültesi'nde yatiyor,hayatta kalmak icin hergün en az iki ünite
trombosite ihtiyaci var. Ama kan grubu B rh (-) (negatif) oldugu
icin ailesi kan (daha dogrusu trombosit) verecek donör bulmakta
zorlaniyor. Babasi Hayrettin Sönmez insanlarin ilgisizliginden
yakiniyor. Isyeri olan Istanbul Büyüksehir Belediyesine yaptigi
basvuruya 30 bin çalisan arasindan sadece 3 kisi cevap vermis. Oglunu
yasatabilmek icin varini yogunu ortaya koyuyor. Eger siz veya bir
tanidig?iniz B rh (-) negatif); kana sahipse Lutfen Hayrettin Sönmez'e
ait 0535 744 87 10 numarali telefonu arayin . Yok ben böyle islerle
ilgilenmem diyorsaniz. En azindan mouseunuzu birkac kez tiklatarak bu
mesaji adres defterinizdeki kisilere yollayin.Orada yatan sizin
cocugunuz veya kardesiniz olabilirdi. Not: Trombosit kanin pihtilasmasina
yol acan bir maddedir. Kisi trombosit verdikten 3 gün sonra yeniden
trombosit verebilir.Saglikli bir insan yilda 24 kez trombosit verebilir.
Kandaki trombosit ayriştirilmasi işlemi yaklaşık 50 ile 70 dakika
arasinda sürmektedir. Eğer bunu yapamıyorsanız en azından mouseunuzu bir
kaç kez tıklatarak bu gence yardımcı olabilirsiniz. Unutmayınız, bu siz,
yada kardeşiniz, veya çok"sevdiğiniz birisi de olabilir..
bu yazı içinde düşündürücü bazı noktaları var
- Hasta olan kişi İstanbul Büyükşhir Belediyede çalışıyorsa istanbulda tedavi olacağı üniversite hastanesi kalmamış mı?
- lösemi ise "trombosit" (kan pıhtılaşması için gerekli protein) e neden ihtiyacı var? trombosit bildiğim kadarı ile hemofili hastaları için gerekli. ilk kan verdiğim kişinin kanında pıhtılaşma sorunu vardı.
- gata da tedavi olmak için asker ya da birinci derece yakını olmak gerekmiyor mu?
[CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]
-
08 Kasım 2007, 21:24
-
08 Kasım 2007, 22:26
arkadaşlar yapmayalım bence tartışmayı daha uzatmanın manası yok herkesin düşüncesi farklıdır bunu bu şekilde kabul etmek lazım
gün gelecek hepberaber yine gezi planları yapacaz (sabırsızlıkla bekliyorum)
şimdi biraz konuyu dağıtmaya çalışayım
erkenmi davrandım bilmiyorum ama dün motoru kış için garaja çektim.son bakımı yapmadım haftasonu belki 1-2 saat daha dolaşır öyle yaparım diye.kış için benzin deposunu tamamen boşaltmak gerekirmi yoksa içinde biraz kalsa bi sorun yaparmı??
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
-
09 Kasım 2007, 05:58
TuğrulÖzbek adlı üyeden alıntı
bu yazı içinde düşündürücü bazı noktaları var
- Hasta olan kişi İstanbul Büyükşhir Belediyede çalışıyorsa istanbulda tedavi olacağı üniversite hastanesi kalmamış mı?
- lösemi ise "trombosit" (kan pıhtılaşması için gerekli protein) e neden ihtiyacı var? trombosit bildiğim kadarı ile hemofili hastaları için gerekli. ilk kan verdiğim kişinin kanında pıhtılaşma sorunu vardı.
- gata da tedavi olmak için asker ya da birinci derece yakını olmak gerekmiyor mu?
sana katılıyorum
konuyu jurcukladıkça yeni saçmalıklar çıkacaktır.
sende fazla kurcuklama istersen kardeşim konuyu.
herkes kendince bişeler yazmış.boşverelim.
alınan alınmış.
biz özrümüzü belirttik.
özür de bekledik.
beklerimde.
ki erkek olan olan lafının gerisinde durur.
söz ağızdan çıkar.
ben her sözümün arkasındayım.
özür gelmediği sürece yazmak için düşüneceğim.
kimin bilmem neresini tamir etmek bilmeden söylenen sözlere bağlıdır.
öfke ile kalkan zararla oturmasın diye çabaladıysam suç benim değil.
yok sen suçlusun diyen varsa o kişilerden de özür dilerim hiç sorun değil.
özür dilemesi gereken kişilerden hala özür bekliyorum.
bekleyeceğimde. . . . . .
yalnız_kurt adlı üyeden alıntı
kimsenini kimseye giderim, defolurum diye tehdit etmesine gerek yok arkadaslar konuyu burasının sadece naber nasılsın yada gidelim gezelim yazılarının deıl aynı zamanda ıyı kotu seylerınde paylasım yapıldıgı bır yer oldugu ıcın yazdım belkı yardımcı olabılen cıkar dıye ama ne yazıkkı konu cok yalnıs yonlere cekıldı madem yazdıgımla rahatsızlık verdım alın topıcınız sızın olsun ben geldıgım gıbı ''eyvallah'' der giderim bu polemıkte bıter herkes rahat eder sanırım.
umarım bu mesajı okursun.
ben kimseyi tehdit etmedim.
tehdit bu şekilde olmaz.
"tehdit" kelimesinin anlamını bi öğren istersen. . .
august adlı üyeden alıntı
Criminal'in tepkisi sonucunda olayların bu noktaya geleceği belliydi. Muhaha'nın mesajını okuyunca ki yanlış anladığını düşünmüştüm tepki vermeye bile gerek görmedim o kadar çocukca yazılmış bir cevaptı ki. Aslında Criminal'in tepkisine cevap verirken ben yanlış anlamışım özür dilerim diyeceğine kronik hastalığımız olan hatayı kabul etmeyip başkasına yansıtmayı seçti.
Bu nedenle Criminal'in buralardan gitmesini kabul etmiyorum. Zaten gitse de yerini biliyoruz geri getiririz
Muhaha'da gitmesin tabii ki de bu konuyu kendisinin kapatması gerekirdi.
Burada kimse kimseye muhtaç değil, ben de yakın zamanda yeni motor almayı düşüyorum ama yine buradaki arkadaşlarımla takılacağım. Olay sadece motor modeli değil. O yüzden Criminal yeni bir motor alsan da takılacaksın buralarda.
bi doğru söylüyorsun bi yanlış.
sayın arkadaşın tepkisi yüzünden olaylar bu konuma geldi.(bu doğru)
çocukca cevap (bu yanlış) derken de geriye dön herşeyi bi daha oku derim.
kimin çocuk olduğu "bilmem nerelerini tamir etmek, yok şu, yok bu, saçmalık, tehdit,vs..." lafları ile belli olur heralde.
-CRiminAL- adlı üyeden alıntı
Benden yorum falan beklemesin kimse.Sanki herşey çözlüldü de iş benim yazacağım yazıya kaldı gibi görünüyo topic.
Kimsenin hiçbirşeyini tamir falan da etmiyorum.
Yoruma değer bir konu da görmüyorum.
Allah kimseyi muhtaç etmesin.Başka da birşey demiyorum.
Uzun süre buralara gelmeyi düşünmüyorum.Gelirsem de orası burası olmayacak sanırım.
EYVALLAH.....
bu saatten sonra yazsan da zahmet olur.
ağır ithamlarda bulunupda kaçmak erkekliğin şanından değildir.
ki ; biz herşeyi çözmüştük taaa ki sen yazana kadar.
neyse.
Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin.
Alla muhtaç olanların da bizim de yar ve yardımcısı olsun.
Allah hiçkimse önünde eğilip bükülmek nasip etmesin.
Allah yolunuzu şansınızı bahtınızı açık etsin.
Allah ' a emanet olun.
benden yana hakkım helaldir.
bari helalleşmeyi çok görmeyin....
-
09 Kasım 2007, 10:46
Ben yanlış bir şey söylediğimi düşünmüyorum o senin fikrin.
Olayların bu noktaya gelmesinden sen sorumlusun. Olan şu ; doğru veya yanlış gelen bir yardım talebi var. Para falan da istenmemiş. Sen daha ilk saniyede bunlara inanmayın, yalandır vs yaygara yapacağına mesajda verilen telefonu bir zahmet çaldırıp bir bilgi edinip bizleri uyarsaydın bu tepkiyi almazdın. Kendi iç dünyanda bir hezeyan yaratıp buraya çoşkuyla yazamazsın.Burayı hangi eğitim, kültür seviyelerinden insanların okuduğu bilemezsin. O nedenle umarım bu yaptığından bir ders almışsındır ve bir daha böyle patlamalar yapmamaya gayret edersin.
O trombosit konusuna fazla takılmayın. Yazan kişi aceleyle yanlış yazmış da olabilir sonuçta bir kan ürünü isteniyor.
Gata bildiğim kadarıyla sınırlı olarak sivil kabul ediyor. Ama teyit etmedim.
Söz ağızdan çıkana kadar senindir, ağızdan çıktıktan sonra başkalarının olur.
muhahha306 adlı üyeden alıntı
sana katılıyorum
konuyu jurcukladıkça yeni saçmalıklar çıkacaktır.
sende fazla kurcuklama istersen kardeşim konuyu.
herkes kendince bişeler yazmış.boşverelim.
alınan alınmış.
biz özrümüzü belirttik.
özür de bekledik.
beklerimde.
ki erkek olan olan lafının gerisinde durur.
söz ağızdan çıkar.
ben her sözümün arkasındayım.
özür gelmediği sürece yazmak için düşüneceğim.
kimin bilmem neresini tamir etmek bilmeden söylenen sözlere bağlıdır.
öfke ile kalkan zararla oturmasın diye çabaladıysam suç benim değil.
yok sen suçlusun diyen varsa o kişilerden de özür dilerim hiç sorun değil.
özür dilemesi gereken kişilerden hala özür bekliyorum.
bekleyeceğimde. . . . . .
umarım bu mesajı okursun.
ben kimseyi tehdit etmedim.
tehdit bu şekilde olmaz.
"tehdit" kelimesinin anlamını bi öğren istersen. . .
bi doğru söylüyorsun bi yanlış.
sayın arkadaşın tepkisi yüzünden olaylar bu konuma geldi.(bu doğru)
çocukca cevap (bu yanlış) derken de geriye dön herşeyi bi daha oku derim.
kimin çocuk olduğu "bilmem nerelerini tamir etmek, yok şu, yok bu, saçmalık, tehdit,vs..." lafları ile belli olur heralde.
bu saatten sonra yazsan da zahmet olur.
ağır ithamlarda bulunupda kaçmak erkekliğin şanından değildir.
ki ; biz herşeyi çözmüştük taaa ki sen yazana kadar.
neyse.
Allah kimseyi muhtaç duruma düşürmesin.
Alla muhtaç olanların da bizim de yar ve yardımcısı olsun.
Allah hiçkimse önünde eğilip bükülmek nasip etmesin.
Allah yolunuzu şansınızı bahtınızı açık etsin.
Allah ' a emanet olun.
benden yana hakkım helaldir.
bari helalleşmeyi çok görmeyin....
-
12 Kasım 2007, 00:08
arkadaşlar nolmuş buraya yapmayın böyle şeyler çok üzüldüm :( konuşcak nice şey varken ne üzerine tartışma çıkmış. suçu kimseye atmayalım ama 2 tarafta çekmiş gitmiş..
namican neden gelmiceğini sölüosun arkadaşım kurunun yanında yaşta yanar da bizi yakma bari.. daha nice planlar vardı ne oldu ? küçücük olay yüzünden ani ve ciddi kararlar almayın daha paylaşcağımız çok şey vardı
muhahha arkadaşım senin içinde aynı şeyler geçerli birbirimizi bulduğumuz zzaman kenetlenmemiz lazımken biz neler yapıoruz tekrar gelin ve konuşun bu konuyu bence.. durduk yere kırgınlık olmasın aranızda.
-
13 Kasım 2007, 14:08
izzmarit adlı üyeden alıntı
arkadaşlar yapmayalım bence tartışmayı daha uzatmanın manası yok herkesin düşüncesi farklıdır bunu bu şekilde kabul etmek lazım
gün gelecek hepberaber yine gezi planları yapacaz (sabırsızlıkla bekliyorum)
şimdi biraz konuyu dağıtmaya çalışayım
erkenmi davrandım bilmiyorum ama dün motoru kış için garaja çektim.son bakımı yapmadım haftasonu belki 1-2 saat daha dolaşır öyle yaparım diye.kış için benzin deposunu tamamen boşaltmak gerekirmi yoksa içinde biraz kalsa bi sorun yaparmı??
kardeşim depoyu ya sonuna kadar doldurcaksın ,yada tamamen boşaltıp içine wd 40 sıkıp depo kapağından hava almasın diye torba yada naylon tibi bişiyle kapatacaksın.. eksozda aynı şekilde..
ayrıca aküyü çıkartmanda belli zamanlarda şarj etmende ,lastiğin yer ile bağlantısını karton gibi bişeyle kesmende , motoru tamamiyle temizleyip wd 40 sıkmanda, bujiyi çıkartmanda ve geriye takmamanda yine yuvayı wd 40 ile temizlemende ve hava almamasını sağlamanda fayda var..
depoyu sonuna kadar doldurursan yazın binmeye başlamadan önce benzini değiştirmen gerekir. . . .
İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273
TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!
-
14 Kasım 2007, 01:17
abilerim, daha sakin. Kapatalım konuyu, keyfimiz kaçmasın!
hemen 1-2 sualim olacak.. Ben motoru kışın yatırma taraftarı değilim. (gercek motorcu yaz kıs aşkına sahip çıkar) (izzmarit, duy bunları)
Dolayısıyla imkan olan havalarda kullanmayı düşünüyorum. Lastiklerin kışın basıncı kaç olmalı?
Ayrıca yağ olarak kış için ne önerirsiniz? Birde 2500 bakımından sonra ne vardı? 6000 bakımı mı?
::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]
-
14 Kasım 2007, 17:49
sevgili bmo yaz ve kış lastik basıncı aynı olur..lastik basıncı konusunda yanlış bildiğimiz konulardan birisi bu..basınç azaltılmalı diye düşünülür..
Yağmurda inik lastik daha az kayar!
Yanlış! İnik lastikte su boşaltma kanalları kapandığı için yağmur suyunu çok daha az boşaltır hatta boşaltamaz ve su üzerine çıkma ve
su yastığı üzerinde kayma (aquaplanning) çok daha düşük hızlarda başlar...
yağıda kış bile olsa 10/40 kullanmanı tavsiye ederim. 15/40 da olabilir ancak biizm motorların ideali 10/40 kışında daha kalın yağ konulması sölenirken polenle görüşmemde 10/40 idealdir değiştirmeyin dendi.
http://www.motosiklet.net/forum/tekn...ilenenler.html
bakım zamanı olaraksa kendi düşüncem :
her motorun periyodları farklıdır ama her 3000 de bir bakım yapılsa ii olur
İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273
TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!
-
15 Kasım 2007, 00:39
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
-
15 Kasım 2007, 11:54
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler