Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    zs150-19
    Merhaba, keyifli sürüşler.

Ben motor uzmanı değilim ama sadece kendi deneyimi söyleyeyim. Soğukla ilgisi vardır mutlaka ama yazın da aynı şeyi yapıyor çok bekleyince. Bence sebeplerinden biri karbürtörde kalan benzin içerisindeki toz vb madde çökeliyor ve ilk etapta gaz yemesine engel oluyor, fazla uğraşmak istemiyorsan karbüratörün altında bir vida var onu açarak içinde kalan benzinin akmasını sağlayabilirsin o zaman rahat çalışacaktır.

Bir de biliyorsundur da hatırlatayım dedim jikle açıkken tam gaz yemeyip yığılma yapar bu normaldir.

Beni de uzun bekleyişlerden sonra (1-2 ay) biraz uğraştırdı ama ayak marşıyla hiç çalışmadığı olmadı.

Görüşmek üzere.

Alıntı kaos2007 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Selamlar,
    Bu Motoru aldıktan sonra acemiliği atmak için fırsat buldukça biniyorum ve 500 km. kadar yol yaptım ve havalar düzgün gittiği sürece bineceğim....
    Neyse , şimdilik Motorda ölümcül bir sorun olmasa da beni rahatsız eden bir sorun var sizler yaşıyormusunuz veya giderme yolu nedir yardım ederseniz sevinirim.
    Sorunum ;
    Motor uzun süre çalışmayınca ,
    İlk basışta almıyor ,,,ikinci ve sonraki basışlarda alıyor fakat 1-3 sn.sonra stop ediyor.Tekrar tekrar deniyorum 2-3 sn kadar çalışıyor stop ediyor....Bu arada Gaz vermeye çalıştığımda da gazı yemiyor yine stop ediyor.
    Hadi Aküde sorun olsa aküyü değitireceğim .ama Akü basıyor...daha sonraki 8. veya 10. deneme sonrasında çalışıyor....
    Sanıyorum Motorun / havaların soğuk olması ile ilgili.... ama bu soruna çözüm bulabilirmiyim ...
    - Çözüm olarak tamircide Hava ayarı yaptırdım ,Rolantiyi 1000'den 1500'e çıkarttırdım sonuç olumsuz..(Bu işlem benzin sarfiyatını etkilermi ?)
    Teşekkürler...

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    Zealsun150-19
    Teşekkürler,
    Evet hem motorda hem de sürüşte acemiliği geçirmeye çalışıyorum ...
    Geçen gün hava ayarı yapmayı , buji sokup takmayı ( Motoru yıkatırken tazyikli su Aküden bujiye gelen kablodaki ek yeri parçalayınca kendim ek filan bile yaptım ) öğrendim bile bakalım ,yakında zincir,karburator vs. işlerine de gireceğim...

- Jikle açıkken denedim aynı sorunu yine yaşadım...
    - Jikleyi kapalı ile denediğimde yine aynı sorun (Yani boğulma yok )
    - Evet ayak marjı ile çalışıyor ama tam hatirlamamama sanıyorum rağmen onda 2-3 sn. sonra stop ediyor. 3-4 deneme yapmam gerekiyor...

Sorun benzini yememesinde saniyorum ...( Uğraşacaz artık )

Eğer karburator / benzin olayından ise soğuk havalarda biraz uğraşacam demektir. ( Karburatorun dibindeki benzini atana kadar , 8-10 deneme yaparım )
    Hafta sonu hava guzel olursa servise gotururum artik ...
    Her kim mücadelede ustalaşır ise ,KIZGIN olmayacaktır.Her kim kazanmada ustalaşır ise KORKAK olmayacaktır.Fakat bunu göremeyenler kazanmak için SAVAŞMAYA devam edeceklerdir.:cat:

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Uzun süre yatınca bujin kurum bağlar ve ateşlemede sorun olur bu durum da bujiyi sköp tırnağını zımparalaman gerekir.Ayrıca o buji kablosunu ek falan yaptıysan acilen çöğpe atmanı ve yenisini baştan takmanı şiddetle tavsiye ederim.Tesisatının yolda giderken yanmasını istemiyorsan.Buji kablosu kesinlikle ek yapılmaz!!!!

Rolanti Yaz için 1500 kış için 1800 devir olacak....

3-5 sn sonra stop etme sorunu için marşa basar masmaz jikle çekik iken motor max 3000 devirde duracak kadar gaz vereceksin çooook az bi gaz birazcık gereceksin teli yani.15 sn kadar elini hiç oynatma motorun sersem titremeli çalışması kesilince bi tık gaz ver bırak rolantide 3 dakka çalıştır.Tak vitese 200 metre sonra jikleyi kapat tamamdır..
    Sevgiler
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
    İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??

Motosikleti
    Zealsun150-19
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Uzun süre yatınca bujin kurum bağlar ve ateşlemede sorun olur bu durum da bujiyi sköp tırnağını zımparalaman gerekir.Ayrıca o buji kablosunu ek falan yaptıysan acilen çöğpe atmanı ve yenisini baştan takmanı şiddetle tavsiye ederim.Tesisatının yolda giderken yanmasını istemiyorsan.Buji kablosu kesinlikle ek yapılmaz!!!!

Rolanti Yaz için 1500 kış için 1800 devir olacak....

3-5 sn sonra stop etme sorunu için marşa basar masmaz jikle çekik iken motor max 3000 devirde duracak kadar gaz vereceksin çooook az bi gaz birazcık gereceksin teli yani.15 sn kadar elini hiç oynatma motorun sersem titremeli çalışması kesilince bi tık gaz ver bırak rolantide 3 dakka çalıştır.Tak vitese 200 metre sonra jikleyi kapat tamamdır..
    Sevgiler
    - Buji konusunda sanırım haklısın , Buji kablosuna ek yaparken gördüm üstünde durmadım ..Bujinin kafasina geçen kablonun içindeki metal kısımlarında Pas ve Kurum vardi,,, Hafta sonu zimpara yapayim
    - Ek konusunda ise Oto yıkamacida kaldiğim için en yakin tamirciye gidebilmek için ek yaptim,Tamirci halletti... Şu an kabloda ek yok...
    - Stop etme konusunda ise , normalde motor çalışıyor(jikleli veya jiklesiz ) ama ya 1-2 sn. sonra kendiliğinden stop ediyor veya gaz vermeye çalıştığımda yemiyor (Yani 3000 deviri bulmam imkansız ) ve stop ediyor....8-10 basışta gaz yemeye başlıyor.... Ama benim bir hatam olabilir ...
    Bujiyi zimpara yaptiktan ve Rolantiyi 1800'e çıkarttıktan sonra dediğin şekilde tekrar deneyeceğim ...
    Not: En baştada dediğim gibi Motorun çalışacağını eminim derdim neden 1 veya 2. basışta almaması ... neyse öğreneceğiz motorun dilini artık ...

Yardimlar için herkese teşekkür...
    Her kim mücadelede ustalaşır ise ,KIZGIN olmayacaktır.Her kim kazanmada ustalaşır ise KORKAK olmayacaktır.Fakat bunu göremeyenler kazanmak için SAVAŞMAYA devam edeceklerdir.:cat:

ozzy73 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda deuville
    beyler bu motoru almayı düşünüyorum nerde satılır sıfırı? fiyat nedir ...ben de kurtuliim artık şu scooter dan

kayku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    hiç belli olmuyo :D
    ben motoru gördüm ve şu yorumu yaptım

Geminin üstüne sandal motoru takmışlar bas gaza....

Motosikleti
    Zealsun 150-19
    Alıntı kayku adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben motoru gördüm ve şu yorumu yaptım

Geminin üstüne sandal motoru takmışlar bas gaza....
    daha iyisi sizin olsun...
    25

Motosikleti
    Honda deuville
    yav yokmu sıfır zealsun satan biyer?

Motosikleti
    Zealsun 150-19
    Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili @ozzy73;
    beşiktaş'ta mor motor
    Ümraniye'de güçlü motor
    üsküdar'da akbulut motor
    bunlar 0 ını satıyor diye biliyorum..
    eksiiğim ya da yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..

bu arada nerde millet yahu.. havalar güzelkene buluşaydık keşke herkes kaçtı kimse gelmiyor artık..
    nerde buranın çekirdek kadrosu nerdeeeeee
    murat abi, murat@, novarix, criminal, izmarit, august abi ve diğer zealsuncu arkadaşlarım kayıpsınız be bi meraba yazın gidin bari topic yukarda kalsın

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Alıntı teknik moto adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya iş güç işte yoğunluktan yerimizde oturamadık
    3-4 tane kutusunda prince var isteyen olursa ...Yardımcı olabilirim..

Alıntı ozzy73 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alıntı MurKy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sevgili @ozzy73;
    beşiktaş'ta mor motor
    Ümraniye'de güçlü motor
    üsküdar'da akbulut motor
    bunlar 0 ını satıyor diye biliyorum..
    eksiiğim ya da yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..

bu arada nerde millet yahu.. havalar güzelkene buluşaydık keşke herkes kaçtı kimse gelmiyor artık..
    nerde buranın çekirdek kadrosu nerdeeeeee
    murat abi, murat@, novarix, criminal, izmarit, august abi ve diğer zealsuncu arkadaşlarım kayıpsınız be bi meraba yazın gidin bari topic yukarda kalsın
    ozzy73 arkadaşım Murky'ninde dediği gibi yukarıdaki bayilerle iletişim kur detaylı bilgileri POlen sitesinden (tel,adres vb)alabilirsin
    Teknik motor Sivas'tan bir arkadaş ki elinde varmış gerekirse kargo ile gönderebilir

Murky galiba yağmura kapılıp gittikortalığı hareketlendirmek gerek yağmur olmadıktan sonra varım bağlantıyı koparmayalım

Zaten CRiminAL birşeyler karıştırıyor dur bakalım kokusu çıkar (başka bilgi topikleri filan)

B.o.M.diye Burak ta nicki değiştirince vatarına benzedi oda kayıplarda

Silkinin beyler...

Motosikleti
    Honda deuville
    teşekkürler hafta içi araştırıcam arkadaşlar.

akbulut motorda 2900ytl diyo gayet güzel fiyat..

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    arkadaşlar kusuruma bakmayın bayramlaşamadım bile sizlerle
    geçmiş bayramınız mübarek olsun
    bi fuar işimiz vardı onunla ilgileniyoduk eve bile uğrayamadım:(
    murky çekirdek kadro herzaman hazır yeterki gezilecek yerlerden haber verin
    bende yarın için izin aldım criminal müsait olursa yanına kaçıcam biraz motorun elektrik aksamında oynama yapacaz bakalım olursa
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Motosikleti
    zealsun zs 150-19
    bayanlar,baylar herkese selamlar,,murky nin siteyi boş bırakıyorsunuz, olmuyor yakışmıyor sitemlerine istinaden ,derse mola verdiğim şu dakikalarda tüm aileye kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum lakin sözlerime size olan kırgınlığımı ifade etmeye çalışarak devam ediyorum.Bilindiği üzere ramazan bayramını geride bıraktık, bayram sonrası bankaya gittim hesabımı kontrol ettim o da ne! bir baktım,hiçbiriniz bana bayram harçlığı göndermemişsiniz! nasıl olur yahu dedim bir yanlışlık olduğunu düşünerek tekrar kontrol ettim lakin yok ! bi üzüldüm bi içerledim,''nerde o eski bayramlar'' diyen yaşlı adamın sesi kulağımda uğuldadı adeta.Eshafle hepinizi kınadım bu platformdan da duygularımı ifade etmiş oldum
    oha ne geyik yaptım beeğlendirdim kendimi

bu arada beyler, bazılarınız anca motoru silip parlatıp orasını burası kurcalamaktan oteye geçmiyorkenben okula gidip gelıyorum ve 50 km yol yapıyorum ortalama hergün,kıskananlar çatlasın!!

ayrıca her türlü haftasonu programına da açığım güya komşumuz murky var ama hiç hayır yok ondan da o da gunde 0.5 km yol gidiyo anca onun dışında bi numarası yok

kimisi evinden dışarı çıkmıyo kimi arabasıyla motorcu ruhunu ezip geçiyo hergun işine gidip gelıyo falan yok yok foruma gezelım tozalım demekle olmaz bu işler giyin üstünüze kalın montlar eldivenler çıkın abi dışarı gelin gezelim yaw))
    ohhh hepinize bi güzel giydirdim içim rahatladı,şimdi huzurla dersime döbnebilirim

not: iletinin başında kullandığım AİLE kelimesi bi hoşuma gitti sonradan Biz bir aileyiz

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Hayatı Artistlik bunun ya.
    Harçlık mış.
    Onun yerine tekerine hava bassak olmaz mı şeker çocuk
    Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
    İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??

gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    @murat@ aynı durum bendede var hergün işe gidip geliyorum 50 km birazda şehir içinde dolaşında günlük 70 km rahat yapıyorum 1.5 senedir böyle yaz kış demeden bindim motorda hala tık yok sağlam motor ama artık yetmiyor 150 cc 250 lilik şart oldu bakalım bende aleti satıp 250cc birşey alıcam
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

Motosikleti
    Zealsun 150-19
    bu ne lem paso bana giydirmişsin..
    lise 3 te çalıştım evimin yanındaki okulu kazandım napim olum o zaman bileydim motor alacağımı karşı taraftan bi okul kazanırdım
    komşuyuz dionda ramazan yeni bitti bayram desen öle artıkın kendimize gelioz derken okulda ki program deişti. bu genç yaşta hayatımı söndürdüler.. toplam 17 ders haftada 40 saat ders :(
    ...

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    evet arkadaşlar 29 Ekim de şehitliğe gelecek olan varmı?? ben o gün çalışmazsam gitmeyi düşünüyorum
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19

ben varım

Murat daha öncekinde olduğu gibi saat14.00 da Dolmabahçe'de hazır bulunacağım buluşuruz
    Topiğe daha sonra yazmayı düşünüyordum ama sen önce davrandın,geçen yıl Burak'la orada tanışmıştık ,şimdi daha kalabalık olarak orada olalım ardından devam ederiz.

Diğer dostlar haber bekliyoruz
    hava tahmin 21 derece parçalı bulutlu.

Motosikleti
    Zealsun 150-19
    dostlarım bende geliyorum.. bi mani çıkmazsa dolmabahçede görüşmek dileğiyle..

Motosikleti
    Kymco Agility
    ben geldim.. 1 hafta 10 gündür falan yoktum buralarda.. herkese selamlar diyorum.

Bu arada Burak ben, bilmeyenler için. Nam-ı diğer NoVaRiX..
    ::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)

Bu Konudaki Etiketler