Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
17 Ekim 2007, 18:04
Merhaba, keyifli sürüşler.
Ben motor uzmanı değilim ama sadece kendi deneyimi söyleyeyim. Soğukla ilgisi vardır mutlaka ama yazın da aynı şeyi yapıyor çok bekleyince. Bence sebeplerinden biri karbürtörde kalan benzin içerisindeki toz vb madde çökeliyor ve ilk etapta gaz yemesine engel oluyor, fazla uğraşmak istemiyorsan karbüratörün altında bir vida var onu açarak içinde kalan benzinin akmasını sağlayabilirsin o zaman rahat çalışacaktır.
Bir de biliyorsundur da hatırlatayım dedim jikle açıkken tam gaz yemeyip yığılma yapar bu normaldir.
Beni de uzun bekleyişlerden sonra (1-2 ay) biraz uğraştırdı ama ayak marşıyla hiç çalışmadığı olmadı.
Görüşmek üzere.
kaos2007 adlı üyeden alıntı
Selamlar,
Bu Motoru aldıktan sonra acemiliği atmak için fırsat buldukça biniyorum ve 500 km. kadar yol yaptım ve havalar düzgün gittiği sürece bineceğim....
Neyse , şimdilik Motorda ölümcül bir sorun olmasa da beni rahatsız eden bir sorun var sizler yaşıyormusunuz veya giderme yolu nedir yardım ederseniz sevinirim.
Sorunum ;
Motor uzun süre çalışmayınca ,
İlk basışta almıyor ,,,ikinci ve sonraki basışlarda alıyor fakat 1-3 sn.sonra stop ediyor.Tekrar tekrar deniyorum 2-3 sn kadar çalışıyor stop ediyor....Bu arada Gaz vermeye çalıştığımda da gazı yemiyor yine stop ediyor.
Hadi Aküde sorun olsa aküyü değitireceğim .ama Akü basıyor...daha sonraki 8. veya 10. deneme sonrasında çalışıyor....
Sanıyorum Motorun / havaların soğuk olması ile ilgili.... ama bu soruna çözüm bulabilirmiyim ...
- Çözüm olarak tamircide Hava ayarı yaptırdım ,Rolantiyi 1000'den 1500'e çıkarttırdım sonuç olumsuz..(Bu işlem benzin sarfiyatını etkilermi ?)
Teşekkürler...
Reklamlar
-
17 Ekim 2007, 18:24
Teşekkürler,
Evet hem motorda hem de sürüşte acemiliği geçirmeye çalışıyorum ...
Geçen gün hava ayarı yapmayı , buji sokup takmayı ( Motoru yıkatırken tazyikli su Aküden bujiye gelen kablodaki ek yeri parçalayınca kendim ek filan bile yaptım ) öğrendim bile bakalım ,yakında zincir,karburator vs. işlerine de gireceğim...
- Jikle açıkken denedim aynı sorunu yine yaşadım...
- Jikleyi kapalı ile denediğimde yine aynı sorun (Yani boğulma yok )
- Evet ayak marjı ile çalışıyor ama tam hatirlamamama sanıyorum rağmen onda 2-3 sn. sonra stop ediyor. 3-4 deneme yapmam gerekiyor...
Sorun benzini yememesinde saniyorum ...( Uğraşacaz artık )
Eğer karburator / benzin olayından ise soğuk havalarda biraz uğraşacam demektir. ( Karburatorun dibindeki benzini atana kadar , 8-10 deneme yaparım )
Hafta sonu hava guzel olursa servise gotururum artik ...
Her kim mücadelede ustalaşır ise ,KIZGIN olmayacaktır.Her kim kazanmada ustalaşır ise KORKAK olmayacaktır.Fakat bunu göremeyenler kazanmak için SAVAŞMAYA devam edeceklerdir.:cat:
-
17 Ekim 2007, 18:59
Uzun süre yatınca bujin kurum bağlar ve ateşlemede sorun olur bu durum da bujiyi sköp tırnağını zımparalaman gerekir.Ayrıca o buji kablosunu ek falan yaptıysan acilen çöğpe atmanı ve yenisini baştan takmanı şiddetle tavsiye ederim.Tesisatının yolda giderken yanmasını istemiyorsan.Buji kablosu kesinlikle ek yapılmaz!!!!
Rolanti Yaz için 1500 kış için 1800 devir olacak....
3-5 sn sonra stop etme sorunu için marşa basar masmaz jikle çekik iken motor max 3000 devirde duracak kadar gaz vereceksin çooook az bi gaz birazcık gereceksin teli yani.15 sn kadar elini hiç oynatma motorun sersem titremeli çalışması kesilince bi tık gaz ver bırak rolantide 3 dakka çalıştır.Tak vitese 200 metre sonra jikleyi kapat tamamdır..
Sevgiler
Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??
-
18 Ekim 2007, 10:26
-CRiminAL- adlı üyeden alıntı
Uzun süre yatınca bujin kurum bağlar ve ateşlemede sorun olur bu durum da bujiyi sköp tırnağını zımparalaman gerekir.Ayrıca o buji kablosunu ek falan yaptıysan acilen çöğpe atmanı ve yenisini baştan takmanı şiddetle tavsiye ederim.Tesisatının yolda giderken yanmasını istemiyorsan.Buji kablosu kesinlikle ek yapılmaz!!!!
Rolanti Yaz için 1500 kış için 1800 devir olacak....
3-5 sn sonra stop etme sorunu için marşa basar masmaz jikle çekik iken motor max 3000 devirde duracak kadar gaz vereceksin çooook az bi gaz birazcık gereceksin teli yani.15 sn kadar elini hiç oynatma motorun sersem titremeli çalışması kesilince bi tık gaz ver bırak rolantide 3 dakka çalıştır.Tak vitese 200 metre sonra jikleyi kapat tamamdır..
Sevgiler
- Buji konusunda sanırım haklısın , Buji kablosuna ek yaparken gördüm üstünde durmadım ..Bujinin kafasina geçen kablonun içindeki metal kısımlarında Pas ve Kurum vardi,,, Hafta sonu zimpara yapayim
- Ek konusunda ise Oto yıkamacida kaldiğim için en yakin tamirciye gidebilmek için ek yaptim,Tamirci halletti... Şu an kabloda ek yok...
- Stop etme konusunda ise , normalde motor çalışıyor(jikleli veya jiklesiz ) ama ya 1-2 sn. sonra kendiliğinden stop ediyor veya gaz vermeye çalıştığımda yemiyor (Yani 3000 deviri bulmam imkansız ) ve stop ediyor....8-10 basışta gaz yemeye başlıyor.... Ama benim bir hatam olabilir ...
Bujiyi zimpara yaptiktan ve Rolantiyi 1800'e çıkarttıktan sonra dediğin şekilde tekrar deneyeceğim ...
Not: En baştada dediğim gibi Motorun çalışacağını eminim derdim neden 1 veya 2. basışta almaması ... neyse öğreneceğiz motorun dilini artık ...
Yardimlar için herkese teşekkür...
Her kim mücadelede ustalaşır ise ,KIZGIN olmayacaktır.Her kim kazanmada ustalaşır ise KORKAK olmayacaktır.Fakat bunu göremeyenler kazanmak için SAVAŞMAYA devam edeceklerdir.:cat:
-
18 Ekim 2007, 17:50
beyler bu motoru almayı düşünüyorum nerde satılır sıfırı? fiyat nedir ...ben de kurtuliim artık şu scooter dan
-
18 Ekim 2007, 18:16
ben motoru gördüm ve şu yorumu yaptım
Geminin üstüne sandal motoru takmışlar bas gaza....
-
18 Ekim 2007, 20:25
kayku adlı üyeden alıntı
ben motoru gördüm ve şu yorumu yaptım
Geminin üstüne sandal motoru takmışlar bas gaza....
daha iyisi sizin olsun...
25
-
18 Ekim 2007, 21:54
yav yokmu sıfır zealsun satan biyer?
-
19 Ekim 2007, 17:32
ozzy73 adlı üyeden alıntı
sevgili @ozzy73;
beşiktaş'ta mor motor
Ümraniye'de güçlü motor
üsküdar'da akbulut motor
bunlar 0 ını satıyor diye biliyorum..
eksiiğim ya da yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..
bu arada nerde millet yahu.. havalar güzelkene buluşaydık keşke herkes kaçtı kimse gelmiyor artık..
nerde buranın çekirdek kadrosu nerdeeeeee
murat abi, murat@, novarix, criminal, izmarit, august abi ve diğer zealsuncu arkadaşlarım kayıpsınız be bi meraba yazın gidin bari topic yukarda kalsın
-
19 Ekim 2007, 18:20
teknik moto adlı üyeden alıntı
Ya iş güç işte yoğunluktan yerimizde oturamadık
3-4 tane kutusunda prince var isteyen olursa ...Yardımcı olabilirim..
ozzy73 adlı üyeden alıntı
MurKy adlı üyeden alıntı
sevgili @ozzy73;
beşiktaş'ta mor motor
Ümraniye'de güçlü motor
üsküdar'da akbulut motor
bunlar 0 ını satıyor diye biliyorum..
eksiiğim ya da yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..
bu arada nerde millet yahu.. havalar güzelkene buluşaydık keşke herkes kaçtı kimse gelmiyor artık..
nerde buranın çekirdek kadrosu nerdeeeeee
murat abi, murat@, novarix, criminal, izmarit, august abi ve diğer zealsuncu arkadaşlarım kayıpsınız be bi meraba yazın gidin bari topic yukarda kalsın
ozzy73 arkadaşım Murky'ninde dediği gibi yukarıdaki bayilerle iletişim kur detaylı bilgileri POlen sitesinden (tel,adres vb)alabilirsin
Teknik motor Sivas'tan bir arkadaş ki elinde varmış gerekirse kargo ile gönderebilir
Murky galiba yağmura kapılıp gittikortalığı hareketlendirmek gerek yağmur olmadıktan sonra varım bağlantıyı koparmayalım
Zaten CRiminAL birşeyler karıştırıyor dur bakalım kokusu çıkar (başka bilgi topikleri filan)
B.o.M.diye Burak ta nicki değiştirince vatarına benzedi oda kayıplarda
Silkinin beyler...
-
19 Ekim 2007, 20:59
teşekkürler hafta içi araştırıcam arkadaşlar.
akbulut motorda 2900ytl diyo gayet güzel fiyat..
-
19 Ekim 2007, 23:17
arkadaşlar kusuruma bakmayın bayramlaşamadım bile sizlerle
geçmiş bayramınız mübarek olsun
bi fuar işimiz vardı onunla ilgileniyoduk eve bile uğrayamadım:(
murky çekirdek kadro herzaman hazır yeterki gezilecek yerlerden haber verin
bende yarın için izin aldım criminal müsait olursa yanına kaçıcam biraz motorun elektrik aksamında oynama yapacaz bakalım olursa
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
-
20 Ekim 2007, 00:56
bayanlar,baylar herkese selamlar,,murky nin siteyi boş bırakıyorsunuz, olmuyor yakışmıyor sitemlerine istinaden ,derse mola verdiğim şu dakikalarda tüm aileye kucak dolusu sevgilerimi sunuyorum lakin sözlerime size olan kırgınlığımı ifade etmeye çalışarak devam ediyorum.Bilindiği üzere ramazan bayramını geride bıraktık, bayram sonrası bankaya gittim hesabımı kontrol ettim o da ne! bir baktım,hiçbiriniz bana bayram harçlığı göndermemişsiniz! nasıl olur yahu dedim bir yanlışlık olduğunu düşünerek tekrar kontrol ettim lakin yok ! bi üzüldüm bi içerledim,''nerde o eski bayramlar'' diyen yaşlı adamın sesi kulağımda uğuldadı adeta.Eshafle hepinizi kınadım bu platformdan da duygularımı ifade etmiş oldum
oha ne geyik yaptım beeğlendirdim kendimi
bu arada beyler, bazılarınız anca motoru silip parlatıp orasını burası kurcalamaktan oteye geçmiyorkenben okula gidip gelıyorum ve 50 km yol yapıyorum ortalama hergün,kıskananlar çatlasın!!
ayrıca her türlü haftasonu programına da açığım güya komşumuz murky var ama hiç hayır yok ondan da o da gunde 0.5 km yol gidiyo anca onun dışında bi numarası yok
kimisi evinden dışarı çıkmıyo kimi arabasıyla motorcu ruhunu ezip geçiyo hergun işine gidip gelıyo falan yok yok foruma gezelım tozalım demekle olmaz bu işler giyin üstünüze kalın montlar eldivenler çıkın abi dışarı gelin gezelim yaw))
ohhh hepinize bi güzel giydirdim içim rahatladı,şimdi huzurla dersime döbnebilirim
not: iletinin başında kullandığım AİLE kelimesi bi hoşuma gitti sonradan Biz bir aileyiz
-
20 Ekim 2007, 01:49
Hayatı Artistlik bunun ya.
Harçlık mış.
Onun yerine tekerine hava bassak olmaz mı şeker çocuk
Eskiden Ali At'a bakardı,şimdi kıza..Işık ılık süt içerdi,şimdi Vodka RedBull...
İpek ipi tutardı,yaaa şimdi ??
-
20 Ekim 2007, 13:48
@murat@ aynı durum bendede var hergün işe gidip geliyorum 50 km birazda şehir içinde dolaşında günlük 70 km rahat yapıyorum 1.5 senedir böyle yaz kış demeden bindim motorda hala tık yok sağlam motor ama artık yetmiyor 150 cc 250 lilik şart oldu bakalım bende aleti satıp 250cc birşey alıcam
2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz
-
20 Ekim 2007, 13:48
bu ne lem paso bana giydirmişsin..
lise 3 te çalıştım evimin yanındaki okulu kazandım napim olum o zaman bileydim motor alacağımı karşı taraftan bi okul kazanırdım
komşuyuz dionda ramazan yeni bitti bayram desen öle artıkın kendimize gelioz derken okulda ki program deişti. bu genç yaşta hayatımı söndürdüler.. toplam 17 ders haftada 40 saat ders :(
...
-
24 Ekim 2007, 18:18
evet arkadaşlar 29 Ekim de şehitliğe gelecek olan varmı?? ben o gün çalışmazsam gitmeyi düşünüyorum
Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19
-
24 Ekim 2007, 18:33
ben varım
Murat daha öncekinde olduğu gibi saat14.00 da Dolmabahçe'de hazır bulunacağım buluşuruz
Topiğe daha sonra yazmayı düşünüyordum ama sen önce davrandın,geçen yıl Burak'la orada tanışmıştık ,şimdi daha kalabalık olarak orada olalım ardından devam ederiz.
Diğer dostlar haber bekliyoruz
hava tahmin 21 derece parçalı bulutlu.
-
24 Ekim 2007, 20:13
dostlarım bende geliyorum.. bi mani çıkmazsa dolmabahçede görüşmek dileğiyle..
-
24 Ekim 2007, 20:13
ben geldim.. 1 hafta 10 gündür falan yoktum buralarda.. herkese selamlar diyorum.
Bu arada Burak ben, bilmeyenler için. Nam-ı diğer NoVaRiX..
::139:: [I][B][COLOR="DarkRed"]Burak Murat[/COLOR][/B][/I]
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler