Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

criminal resimler cok güzel çıkmış ... seni hep motorun üstünde görelim... çabucak iyileşirsin inşallah...
    Şikayetlerinizi bizimle , memnuniyetinizi çevrenizle paylaşmanız dileğiyle...
    [B]info@polen-tr.com[/B]
    PoLeN MoToR:rendeer:

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Motosikleti
    ER6-f

Rodaj

Herkese Selamlar,
    Ben bir sey sormak istiyorum sizlere. Bu motorun rodajını sizler nasıl tamamladınız. Motorda yazan 50 km hız sınırını aşmamak diye gorunuyor ama hangi vitesde kac devir yapak lazım. Ben tum forumu okudum bu rodajla ilgili ama ne yazıkki her kafadan ayrı bir ses cıkıyor.
    Kimi kompresore al motoru, kimi alma (kompresor ne ??????), kimi 4000 deviri gecme, kimi 5-6000! i gec ki motor sagır kalmasın diyo.....Bende en iyisi bu motoru kullanan sizlere sormak istiyorum. Sizler nasıl tamamladınz bu süreyi.
    Tesekkurler.....

arkadaşlar motorlarının kasko değerlerini öğrenmek isteyen arkadaşlar bana pm yoluyla ulaşsınlar....mt ye özel vade ayarlamaya çalışıorum....babam sıcak bakıyo....firma hakkında bilgi veremiyorum reklama giriyomuş...firmayıda bana pm atarak öğrenebilisiniz....

-CRiminAL- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı esitfirat adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Herkese Selamlar,
    Ben bir sey sormak istiyorum sizlere. Bu motorun rodajını sizler nasıl tamamladınız. Motorda yazan 50 km hız sınırını aşmamak diye gorunuyor ama hangi vitesde kac devir yapak lazım. Ben tum forumu okudum bu rodajla ilgili ama ne yazıkki her kafadan ayrı bir ses cıkıyor.
    Kimi kompresore al motoru, kimi alma (kompresor ne ??????), kimi 4000 deviri gecme, kimi 5-6000! i gec ki motor sagır kalmasın diyo.....Bende en iyisi bu motoru kullanan sizlere sormak istiyorum. Sizler nasıl tamamladınz bu süreyi.
    Tesekkurler.....

Bak ben sana doğrusunu diyeyim.İlk 500 km tek kişi bin.Rampada vites küçülterek git ve düşük devir kullan.
    Dümdüz yolda ise aralıklı olarak 1. vites 7000 2. vites 6000 3. vites 5000 devir şeklinde ivmelenmeler yap.Ama sadece düz yolda yapacaksın bunu ve 1 km kadar süreceksin bu şekilde.500 de ilk yağı değiştir zaten pis ve çapaklı çıkacak.500/1500 arası yine düz yolda bağırt azar azar.Ama tek kişiyken.2 kişi bindiğinde de rampalı yolları tercih etme.Rampaya girmen gerekirse yüksek viteste hızlı gir seri olarak 1 er 1 er vites küçült.Sakın aynı viteste sabit gaz yapma işte bu motorunu sağır bırakır.
    1500 de çok kaliteli yeni bir yağ koy.Sonra farkı anlarsın artık motorunu performanslı kullanabilir dikkatli olmak kaydıyla zorlamaya başlayabilirsin....

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    arkadaşlar yaklaşık 2 saat önce maalesef kaza yaptım:( allaha şükür bizde bişey yok önümdeki araç önce sağa sinyal verdi dönemece gelince zınk diye durdu yavaşlamaya çalıştım ama yaklaşık 15- 20 km hızla arkadan çarptık benim ön çamurluk kırıldı bide üstündeki demir biraz yukarı doğru yamuldu motoru kaldırırken yerde biraz yağ vardı ama nerden aktığını bulamadım çalıştırmayı denedim olmadı otoparka kadar ittirmek zorunda kaldım otoparka girince de tek marşta çalıştı anlamadım? az önce baktım heryerini elimle kontol ettim yağ sızıntısı bulamadım nerden kaçırmış olabilir??
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Çok geçmiş olsun.Yavaş çarpmışsın allahtan.Motor çarpınca tepkiden gaz vermiştir bujiye yağ sıçratmış olabilir bujinin ordan gelmiş olabilir.Karbüratör de sızdırmış olabilir ani durma motorda boğulma yaratır.aşağıdaki hortumlarda sorun yoksa dert etme.Yarın bujini bi sök sil zımparala.O akan yağ değil benzin de olabilir.Buji ıslak diye motor çalışmaz bi süre sonra kuruyunca çalışmış olabilir...

izmarit geçmiş olsun kardeş
    ....................[B][COLOR="Red"]LÂL[/COLOR][/B]........................
    [B][COLOR="Sienna"]10. köye doğru yola çıktım
    9. köydekiler size hayırlı tıraşlar...[/COLOR][/B]

kenya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Silverwing 400
    Bende ilk defa düştüğümde hemen çalışmamıştı bi 5-10 dk sonra tek marşta çalışmıştı. Yani yaşadığın normal bir durum gibi duruyor. Teknik açıklamayıda criminal yapmış zaten herkese keyifli sürüşler
    İnandığınız gibi yaşayamazsanız, yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız...

schism - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Hyosung GV250
    geçmiş olsun @izzmarit,
    Allah başka kaza vermesin..

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    İzmarit geçmiş olsun ,büyük bir ihtimalle benzin olabilir durduğu yerde bile sola doğru yatınca birkaç damla benzin akıyor( iki kere dengesizlikten evin önünde ağır çekimyana yattı)

Bugün Yıldız teknik servisteydim,ve konuştuğumuzca şu ana dek zs 150-19 larda motor sorunu çıkmadığını söyledi ,buda ne kadar doğru seçim yaptımızın kanıtı galiba ne dersiniz?

Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı ydanis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    izmarit geçmiş olsun kardeş
    uzun bi süre sizin motorunuzu kırmızı siyah sanmıştım renklerini yeni farkettim ki üstünde küçücük bi motor tutkunu varmış meğer. bakmakla bakmak arasında fark var dedikleri böyle bişey galiba

Ya bu kadar da kör olunmaz be kardeşim.Adam motora dalmış üstündeki çocuğu desen sanmış pes yaneee

Novarix msne gel ekledim schizm sen de ekle beni
    akif de geldi geyik yapalım

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İzmarit, çok geçmiş olsun. Dilerimki son kazan olur.
    Dikkatli olmalıyız, otomobil kullanıcılarının bilinç seviyesi malum, yerlerde..

@Criminal

kabul ettim baba. Toplaşalım 3-5 sohbet yapalım!..
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

Motosikleti
    Hyosung GV250
    Alıntı -CRiminAL- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ya bu kadar da kör olunmaz be kardeşim.Adam motora dalmış üstündeki çocuğu desen sanmış pes yaneee
    walla motora bakıcam die ya sabah sabah çok utandım kendimden

Motosikleti
    zs-19 16 K 1189
    izmarit geçmiş olsun. acemilikte oluyor biraz benimde başıma geldi.Ama ucuz yırttığın için sevindim.Çalışmama durumu darbe etkisiyle kafasının karışmasından oluyor yani ben öyle tahmin ediyorum.Bende ilk düştüğümde çalışmamıştı.Bozuldu diye nasıl bütün vucudumdan ter boşaldı anlatamam.Hemen rampa bi yere kadar ittirip. rampa aşağı boşa alıp 2 ye taktım çalıştı o kadar sevindim ki anlatamam ama anahtarı çıkarttığımda hala elektrik vardı. ışık filan yanıyordu. uzaktan kumandayla açıp kapayınca oda düzeldi. Yerde benimde yağ vardı bende bulamadım nerden aktığını. ama yağ seviyesine baktığımda azalma vardı. ama hiç bir yerinden de akıtmıyordu.Yağ takviye edip devam ettim. Çamurluk kırıldımı yoksa yerinden mi çıktı. vidalarını söküp bi bak o kadar hızla kırılmamması gerek .sinyaller ve farlar iyise sorun olmaz onlar plastik olduğu için yan yatsa kırılır zaten. Parçaları motorun çok ucuz o yüzden çok seviyorum bu motoru

Alıntı schism adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    uzun bi süre sizin motorunuzu kırmızı siyah sanmıştım renklerini yeni farkettim ki üstünde küçücük bi motor tutkunu varmış meğer. bakmakla bakmak arasında fark var dedikleri böyle bişey galiba
    *** schism ALLAH mustahakını versin emi akşam akşam beni güldürdün
    ALLAH da seni güldürsün(sticker o sticker)
    o motor sevdalısı benim veled tam motor meraklısı önüme alıp gezdirmezsem beni rahat bırakmıyor gezi, bitince de anahtarı kendi çıkarıyor...(resimde görüldüğü gibi anahtara uzanmış vaziyette)
    ....................[B][COLOR="Red"]LÂL[/COLOR][/B]........................
    [B][COLOR="Sienna"]10. köye doğru yola çıktım
    9. köydekiler size hayırlı tıraşlar...[/COLOR][/B]

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    o motor sevdalısı benim veled tam motor meraklısı önüme alıp gezdirmezsem beni rahat bırakmıyor gezi, bitince de anahtarı kendi çıkarıyor...(resimde görüldüğü gibi anahtara uzanmış vaziyette)
    haha!!
    çok şirin maşallah!!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

StormlorD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    yaya :( (şimdilik)
    uzun bir aradan sonra herkese merhaba,
    internetim kesik olduğundan ve işlerimin yoğunluğu sebebiyle uzun süredir giremiyordum. Baya değişiklik olmuş yeni gelen arkadaşlara selamlar
    CRIMINAL arkadaşım geçmiş olsun,baya kilo vermişsin. olsun iyidir zayıf olmak en kısa sürede iyileşmeni diliyorum..
    SCHISM hoşgeldin aramıza.

Size yazmadığım günlerde motoruma herhangi birşey olmadı..ta ki yağ hortumu çatlayana kadar hortumu söktüm,sanayi de kaynak yaptırdım,1 hafta sonra yine çatladı
    Bakır boru üzerine sert lehim yapıldığı için titreşime gelmiyor ve boynundan çatlıyor hortum maalesef.
    2 gün önce foruma girdiğimde mail adresinin çalıştığını gördüm ve hemen mail attım burçin hanıma.paranın yattığı günün ertesi kargoya kondu ve bugün hortumlar elime geçti.
    Burada yaptırılmış fren hortumu tarzı kaliteli bir hortum,bakır olmadığı için titreşimden etkilenmiyor hiç.gayet güzel oldu sırıtmadı da

Şu an motorum 9000 km de motor aksamında her hangi bir sorun çıkmadı (subap ses,tekleme,duman atma vs.)
    yakıt tüketimine gelince :
    şu ana kadar her benzinciden 10 ytl almak kaydiyle 4 defa benzin aldım (40 ytl) ve motor şu an 460 km de bu da ortalama 7,5-8 ykr/km de demektir.
    Hava filtresi temizlenmiş ve bujiden baktığım kadarıyla karışım biraz zengin gördüğüm için hava ayarını biraz açtım ve sonuç..
    performanstan çok az kaybettim ama yakıtım gayet iyi zaten üst devirlerde gaza asılırsanız iyi kaçıyor
    ön sağ sis farım da cızırtı başladı iç taraftan silikon ile yapıştırdım ses kesildi.
    debriyajım aldığımdan beri sorunluydu ama fazla önemsemedim,kaldırırken çok hafiften zıplatıyor ama kaydıorma yok. zaten debriyajı da çok ucuzmuş yakın zamanda değiştireceğim.
    Çanta aynı şekilde üstünde duruyor sıcak havalarda radyatörün değerini daha iyi anlıyorum gerçekten,sıkışık trafikte bacaklarınıza gelen sıcak hava insanı mahvediyor.
    Ha bu arada ben mont+dizlik+kask+eldiven+balaklava kombinasyonunu kullanıyorum ve günde ortalama 2kg veriyorum yanaklarıma renk geldi vallahi zayıflamak isteyenlere duyurulur

Bir de caddebostan sahil'e gelen bir zealsun daha var eğer bu forumdaysa kendisine selam ederim

Karbüratör hava ayarı ile oynamak sağlıklı birşey değildir,eski yerini unutursanız başınıza bela açarsınız. Yakın zamanda onu da resimli gösteririm

Vites göstergeli km paneli ÇELİK CROWN-150 kullanabilirsiniz. Yanlız sadece km saati değil komple takım halinde satılıyor,bizim göstergelşerden daha alımlı ve 140km ye kadar gösteriyor. en son sorduğumda 60 ytl dediler sirkeci de.İlgilenen arkadaşlara duyurulur.

tekrar geleceğim. herkese selamlar,en kısa sürede bir buluşma ayarlanmalıdır.
    saygılar sevgiler.
    gökhan.

izzmarit - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Benelli TRK502
    arkadaşlar ilginize teşekkürler işten gelir gelmez yine kontrol ettim motoru bi sızıntı yok borular sağlam çıktım bi iki tur atıp bıraktım çamurluk bağlantı yerinden 15- 20mm çatlamış artık yapacak bişey yok bununla atlattığıma şükür diyorum
    Benelli TRK502 - Hyosung GV250 - Regalraptor SPT350 - Kanuni Caracal200 - Kanuni Windy125 - Kawasaki GPZ500 - Kawasaki EN500 - Aprilia MANA850 - Regalraptor Spyder250 - Honda VT600 - Zealsun ZS150-19

Motosikleti
    Hyosung GV250
    bende çok güldüm kendime ya ilk farkettiğim anda şok yaşadım resmen hele düşünüp duruodm acaba kendimi boyatmış yoksa bu renkleride mi var diye neyse daha fazla rezil-ü rüsva olmadan susayım ben maşallah çok tatlı geleceğin zealsuncusu

Alıntı StormlorD adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    SCHISM hoşgeldin aramıza.
    hoşbulduk henüz motorum yok ama inşallah yakın zamanda olucak

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)

Bu Konudaki Etiketler