Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Zealsun Zs 150-19 Cruiser Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı ydanis adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    criminal kardeşime Allahtan acil şifalar diliyorum inşallah bu son ameliyatıyla sağlığınja kavuşur..

hız konusuna gelince uzun yolda yatarak ibreyi sona dayadım. ama biraz komik oluyo tabi böööle kafayı km. saatine yapıştırıp gitmek.normal olarak 100 km. zorluyor benim motor

arkadaşlar çanta yaptırmak isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirm uygun fiyata çanta yapan bi amcamız var imalatçı haberiniz olaa

ya bi de bende motorumu satsammı diyorum biraz zor geliyo ama 250 cc lik düşünüyorum

muhahahha şu meşhur çantanı görmek isterdim ama ben burdaki resimlerde bi tek criminalin attıklarını görebiliyrum...
    Çantanın resimleri ikinci sayfada olabilir.
    Resimleri ekledim.
    Uzun zamandır girmedin heralde foruma.
    Neyse resimler ekli.
    Yinede göremezsen özelden mj at mail yolu ile yollarım..

Alıntı taner_k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    muhahha306 tepkin yersiz sadece takılmıştım.. 140 ı görebilirsin ve göstergenin sağlam olduğundanda emin olabilirsin.sen kendini bildikten sonra bizi boşver..bende de gugukun mantığı var. 250 cc motor 120 -130 yapabilirken bu motor 140 zor yapar..ama sen yapıyor diyosan öledir .. problem yok..
    250 cc motoru açamazsanız 100 ü zor görür.
    150 cc motoru açarsanız 140 rahat görür.
    Emme ve eksoz sübapları diye sübapları vardır.
    İkisini de kısarsanız motor hem yakmaz hem gitmez.
    İkisini de açarsanız motor hem yakar hem kaçar(140km/h)
    Televizyonda görmediniz herhalde gerçi hiç onayladığım bir şey değil ama yapan yapıyor.
    50 cc ve 70 cc 2 zamanlı motor ile(pejo) bazı kendine çok fazla güvenen bazı arkadaşlar motorun üzerine yatmak sureti ile otobanda 140 150 km ile gidiyorlardı.
    Buna göre oranlarsak sizin düz mantığınız ile 250cc / 70 cc = 3,57 .
    70 lik motor 140 yapıyor ise basit bir orantı ile;
    3,57 katı = 499,8 km yapar demek oluyor...
    Bu orantıyı 50 cc ye göre yaparsak sonuç 750 km olur!!!!!!!!!!!!
    Bu işler teknik meseleler bir yerde.
    Şöyleki eskiden motor üreten firmalar 2000 cc lerde 50 beygiri zor görüyorlardı.
    Şu anda 1400 cc ile 140 beygir i görüyorlar.
    Teknoloji+bilim+teknik+zeka
    Yani bu hız olayına girmeyelim artık.
    Herkes kendince denemesini yapsın.
    Varsa problem çözülür elbette.
    Ki asla ve asla 90 km /h geçmeyi kimseye tavsiye etmiyorum.
    Sevdiklerimizi sevenlerimizi üzmeye kimsenin hakkı yoktur.
    Lütfen trafik kurallarına uyalım.
    Uymayanları uyaralım.
    Mutlaka ama mutlaka kas k larımızı takmadan motora binmeyelim.
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    gugukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2011 Beyaz Gt250r - Fiat 500L Living
    50 cc ile 140 yaa gülmekten ölücem sabah sabah neyse sana 150 cc ile 750 km uçuşlar dilerim
    2011 Hyosung GT250R EFI Beyaz

taner_k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    satıldı :)
    Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    50 cc ile 140 yaa gülmekten ölücem sabah sabah neyse sana 150 cc ile 750 km uçuşlar dilerim
    e beee kardeşimm...geçin artık şu konuyu...farklı şeyler paylaşalım .çoçukca bi muhabbete döndü bu olay
    İyi bir sürücünün denge,doğru karar mekanizması ve iyi zamanlaması
    vardır.Aynı şekilde iyi bir sevgilinin de..
    ne mutlu türküm diyene ! ! ! 35 U 7273 TECRÜBE, LİMİTLERİNİZİ BİLMEKTİR!

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Alıntı taner_k adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    e beee kardeşimm...geçin artık şu konuyu...farklı şeyler paylaşalım .çoçukca bi muhabbete döndü bu olay
    Kardeşlerim (en yaşlı Prince kullanıcısı olduğumdan)taner_k arkadaşıma katılarak her zamanki ki gibi düzeyli bilgi paylaşımımızı sürdürmeğe devam edelim ,benim gibi eminim sizde hergün arkadaşlarım ne yenilik yapmışlar diye ilk önce topiğimize bakmaktasınız.

Hız derken evet otobanda 140 la sizi geçen bir arabanın yaratacağı tehlikeye daha emin bir güçle karşı koyacak motor gücüne sahip olmayı bende isterdim ancak gerek yol koşulları gerekse trafik kuralları ve kademeli her hızın risk arttırmasını bilerek hiç gerek duymuyorum ama dediğim gibi gerektiğinde o hıza çıkabilecek bir makinanın altında olmasını kim istemez

Gözden kaçırmamamız gereken , özel durumların dişında 1.yılını dolduran ve öngörüldüğü gibi kullanan arkadaşlarımızın motorları sorunsuz denebilecek yada olabilirliği olan sorunların dişinda pek başımızı ağrıtmayan şekilde gitmekte .

Çantalar konusunda bende fuarda tüm çantaları inceledim ,harley lerin çantalarını videoya kaydettim bulabildiğim tüm katalaogları topladım ki (son 4 yılın)kendi çantalarımı elimde bulunan gerçek derilerle yapabileyim diye (önce kartondan şablonunu çıkartıp motorun üzerinde nasıl durduğunu yada nasıl duracağını saptayıp-tv de OCC modeller öyle çıkartılıyoroluşturacağım ancak zaman bulabilirsem tabii.

Muhahha306 arkadaşım çantan işlevsel dediğin gibi sen bile sığarsın ancak geçmiş mesajlarda 20 kg aşkın ağırlıklarda krom taşıyıcı kırılmıştı anımsarsın ,çok zorlama ,birde aerodinamik açıdan hızını kesmesin

Dün zealsun kullanan Tolga arkadaşımız 1300km de ve herşeyin yolunda olduğunu ama yan ayakta benzin akıttığı bu yüzden servise gideceğini söyledi,bir dostum ayni sorun ki galiba hepimizde var eski bir bisiklet içlastiğinden kestiği contadan daha büyük parçayı üzerine taktı o gündür zerre akıtmıyor bilginize .sağlıcakla ....

muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı muratdiksöz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kardeşlerim (en yaşlı Prince kullanıcısı olduğumdan)taner_k arkadaşıma katılarak her zamanki ki gibi düzeyli bilgi paylaşımımızı sürdürmeğe devam edelim ,benim gibi eminim sizde hergün arkadaşlarım ne yenilik yapmışlar diye ilk önce topiğimize bakmaktasınız.

Hız derken evet otobanda 140 la sizi geçen bir arabanın yaratacağı tehlikeye daha emin bir güçle karşı koyacak motor gücüne sahip olmayı bende isterdim ancak gerek yol koşulları gerekse trafik kuralları ve kademeli her hızın risk arttırmasını bilerek hiç gerek duymuyorum ama dediğim gibi gerektiğinde o hıza çıkabilecek bir makinanın altında olmasını kim istemez

Gözden kaçırmamamız gereken , özel durumların dişında 1.yılını dolduran ve öngörüldüğü gibi kullanan arkadaşlarımızın motorları sorunsuz denebilecek yada olabilirliği olan sorunların dişinda pek başımızı ağrıtmayan şekilde gitmekte .

Çantalar konusunda bende fuarda tüm çantaları inceledim ,harley lerin çantalarını videoya kaydettim bulabildiğim tüm katalaogları topladım ki (son 4 yılın)kendi çantalarımı elimde bulunan gerçek derilerle yapabileyim diye (önce kartondan şablonunu çıkartıp motorun üzerinde nasıl durduğunu yada nasıl duracağını saptayıp-tv de OCC modeller öyle çıkartılıyoroluşturacağım ancak zaman bulabilirsem tabii.

Muhahha306 arkadaşım çantan işlevsel dediğin gibi sen bile sığarsın ancak geçmiş mesajlarda 20 kg aşkın ağırlıklarda krom taşıyıcı kırılmıştı anımsarsın ,çok zorlama ,birde aerodinamik açıdan hızını kesmesin

Dün zealsun kullanan Tolga arkadaşımız 1300km de ve herşeyin yolunda olduğunu ama yan ayakta benzin akıttığı bu yüzden servise gideceğini söyledi,bir dostum ayni sorun ki galiba hepimizde var eski bir bisiklet içlastiğinden kestiği contadan daha büyük parçayı üzerine taktı o gündür zerre akıtmıyor bilginize .sağlıcakla ....
    Kalın demirden sağlam 4 tane ayak var altında.
    arkadan çekilen resimde dikkatli bakılırsa 2 si görünüyor.
    Aerodinamik açıdanda arkaya oturan kişinin sağından ve solundan 10 cm fazlalık kalıyor.
    zaten motor ; 140 ile gitmek için değil ki.
    sorun yok
    Sevgiler saygılar.
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!

NoVaRiX - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Beyler, şehitlerimizi anmaya gidiyoruz!! Hadi hadi, hareketlenin!
    ~ Bütün mesele yolda olmak... ~

muratdiksöz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    PRINCE cruiser Zs150/19
    Arkadaşlar, Şehitlerimizi andığımız bugün novarixve ben sizleri temsil ettik,gözlerim başka zealsun ları aradı.novarix fotoyu ekler ...

Muhahha 306 resimlere birkez daha baktım haklısın seni bile taşır ,sağlıcakla...

Evet arkadaşlar, bugün murat abimle beraber şehitlerimizi anmak için kortejdeydik.. Sizleride aramızda görmek istiyorduk ama kısmet değilmiş.
    Birdahaki sefere görüşmek üzere. Fazla foto çekemedim çünkü insan böyle bir ortamda motorunu biran bile olsun bırakmak istemiyor..
    İşte birkaç kare..

Murat Abiyle

Şehitlikte

Her fotoda neden bayık çıkmışım?

Buradakiler ilk gelenler. Bunun en az 5 katıydık..!

OĞUZ KAĞAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KAWASAKI Er6-N & Yuan 200 Cross
    ben de katılmak isterdim
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

Motosikleti
    İst. olsaydım kesin gelirdim güzel bir kortej ve motosiklet ruhunu yansıtmışsınız ayrıca bizleride temsil etmişsiniz tebrik ediyorum.

Arkadaşlar, sanırım bir sorunum var. Yada normalde de böyle ben sorun zannediyorum. Şöyleki, gidonun alt kısmında ön tekerleğe inen o 2 direğin ortasında gidonu gövdeye bağlayan kısımda bir gevşeklik var sanki. (isimlerini bilmiyorum) Ön frene bastığımda böyle bir boşluk oluşuyor hissediyorum. Tümseklerde falan takur tukur bir ses geliyor.. Sizdede bu durum varmı?
    Yoksa bendemi sakatlık var? Acaba nolduki?

Anlatmak istediğim yer tam olarak şurası:

Motosikleti
    Gidon ayarı yapılması lazım arada bollaşır o normaldir istersen önce herhangi bir motorcuya götür gidon gevşedi de 2 dk yaparlar yaparken nasıl yaptığına dikkat et çünkü çok basit birşey ondan sonraki ayarları sen yaparsın

Ohh.. İçime su serptin abi yaa..!

Çok sağolasın.

Motosikleti
    zealsun zs 150-19
    arkadaşlar,yaklaşık iki haftadır motoru kapının onunde alarmı kurulu bir şekilde ustu brandalı bekletıyorum tatıle gıttım geldım bugün açıyım dedim kumandadan alarmı dahi kapatamadım anahtarı taktım kontağı yukarı kaldırdım ibreler oynamadı yerinden,tabi marş düğmesinden de çalıştıramadım motoru ayaktan çalıştırdım sonra ama sorun nedir tam olarak akü mü bitmiştir başka bir şey mi var emin olamadım aküdn şüphelenıyorum,şimdi motoru alıp gezmeye çıkcaktım ayaktan çalıştırıp basıp gıtsem motorun başına bi iş açarmıyım bilemıyorum??ne yapmak gerekir??

Aküyü şarj etmeniz gerekli.. Boşta biraz gaz verin.. EĞer olursa zaten akü göstergesi orta seviyeye çıkacaktır. Olmazsa yeni bir akü alırsınızki zaten bence akülerimiz çok dandik. Her halukarda değişmeli..

Motosikleti
    @NoVaRiX nedemek sende sağol

Evet bencede hiç uğraşma bakımsız kuru akü al susuz sonra keyfine bak aküsüz olarak ben 3 filan kullandım akü bitikti ayaktan çalıştırıyordum sonra aküyü değiştim rahatladım en büyük korkumda kırmızı ışıklarda motorun stop etmesiydi düşünsenize ayaktan çalıştırına kadar arkadakiler iner döverlerdi herhalde beni

Motosikleti
    benim de akü bir ara bitmişti ama ayakla çalıştırıp gezdim biraz, eski haline döndü şimdi canavar gibi abilerim size 2 soru sormak istiyorum:
    1.si, arka frenle ilgili. arka frenim bayagı etkisiz kalıyor. ön fren olmasa durmak için ne yaparım bilmiyorum. kilitleme zaten yapılmıyor. sadece çok az etki diyor.acaba sizin arka freniniz ne derece tutuyor? kilitleyebiliyor musunuz?
    2.si ise motorum çok az yakıyor bu kadar da az yakmaması lazım herhalde memelerini açtırsam motoru zorlar mı? zarar verir mi acaba? biraz uzun oldu kusura bakmayın. soru işaretlerimi giderirseniz sevinirim. iyi akşamlar
    [B][FONT="Times New Roman"][COLOR="DarkRed"]BABAM SAĞOLSUN :) [/COLOR][/FONT][/B]

Alıntı OĞUZ KAĞAN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    benim de akü bir ara bitmişti ama ayakla çalıştırıp gezdim biraz, eski haline döndü şimdi canavar gibi abilerim size 2 soru sormak istiyorum:
    1.si, arka frenle ilgili. arka frenim bayagı etkisiz kalıyor. ön fren olmasa durmak için ne yaparım bilmiyorum. kilitleme zaten yapılmıyor. sadece çok az etki diyor.acaba sizin arka freniniz ne derece tutuyor? kilitleyebiliyor musunuz?
    2.si ise motorum çok az yakıyor bu kadar da az yakmaması lazım herhalde memelerini açtırsam motoru zorlar mı? zarar verir mi acaba? biraz uzun oldu kusura bakmayın. soru işaretlerimi giderirseniz sevinirim. iyi akşamlar

TersTürk dedikleri durum bu olsa gerek!! Porsche'm var ama kilometrede 600.000 lira yakıyor, arkadaşlara rezil oluyorum! Basıyorum basıyorum en fazla 600.000!! Napabilirim? Bunu nasıl arttırırım!?

Şaka bir yana, ne güzel az yakıyormuş dostum yaa? Hea, eğer performanstan memnun değilsen bir performans hava filtresi takabilirsin. Hem güç kazanır motorun hemde yakıt sarfiyatın artar, sende rahatlarsın!!

Arka frene gelince. Benimde arka fren ön gibi değil tabiiki. Ama sonuna kadar sert bir şekilde basarsam kilitliyor, hatta bisiklet misali arka tekerleği kaydırdığımıda bilirim. Onun ayarını serviste yaptırabilirsin.

Motosikleti
    oğuz arka tekerin fren ayarını arka tekerin orda ince uzun giden bir çubuk görüceksin ucunda vida gibi birşey var vidanın önünde yay var onu elinde anahtarla biraz gevşet hatta ellebile bile çevriliyor istediğin sertliğe ayarlayabilirsin. diğer soruna gelince az yakması iyi tabiki ama performansın düşücek onun içinde sibop ve egzos ayarı yaptırman lazım ekonomik ve performans olarak ayarlatabiliyorsun muhtemelen seninki ekonomik olarak ayarlandı az yakar ama performansın düşer sen 5000 km filan geldiğinde performanslı olarak ayarlatırsan sorun kalmaz biraz yakar ama aracın performansı artar bizimkilerin sibop ve egzos ayarları 0,12 ydi galiba hatırlayamıyorum tam olarak geçmiş sayfalarda sibop diye aratırsan çıkar

Motosikleti
    Alıntı NoVaRiX adlı üyeden alıntı Mesajı göster

TersTürk dedikleri durum bu olsa gerek!! Porsche'm var ama kilometrede 600.000 lira yakıyor, arkadaşlara rezil oluyorum! Basıyorum basıyorum en fazla 600.000!! Napabilirim? Bunu nasıl arttırırım!?

Şaka bir yana, ne güzel az yakıyormuş dostum yaa? Hea, eğer performanstan memnun değilsen bir performans hava filtresi takabilirsin. Hem güç kazanır motorun hemde yakıt sarfiyatın artar, sende rahatlarsın!!

Arka frene gelince. Benimde arka fren ön gibi değil tabiiki. Ama sonuna kadar sert bir şekilde basarsam kilitliyor, hatta bisiklet misali arka tekerleği kaydırdığımıda bilirim. Onun ayarını serviste yaptırabilirsin.
    hiç yakmayıp da gitmeyecekse bir anlamı kalmıyor ki ondan dediydim arka frenin de kilitleme kapasitesi varmış demekki ayarlayayım onu da kilitlesin çok lazım oluyor teşekkür ederim.

Alıntı gugukk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    oğuz arka tekerin fren ayarını arka tekerin orda ince uzun giden bir çubuk görüceksin ucunda vida gibi birşey var vidanın önünde yay var onu elinde anahtarla biraz gevşet hatta ellebile bile çevriliyor istediğin sertliğe ayarlayabilirsin. diğer soruna gelince az yakması iyi tabiki ama performansın düşücek onun içinde sibop ve egzos ayarı yaptırman lazım ekonomik ve performans olarak ayarlatabiliyorsun muhtemelen seninki ekonomik olarak ayarlandı az yakar ama performansın düşer sen 5000 km filan geldiğinde performanslı olarak ayarlatırsan sorun kalmaz biraz yakar ama aracın performansı artar bizimkilerin sibop ve egzos ayarları 0,12 ydi galiba hatırlayamıyorum tam olarak geçmiş sayfalarda sibop diye aratırsan çıkar

fren ayarını yapacağım. sibop da performansa ayarlanacak. teşekkür ederim!!

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler