Criminal selamlar
gerçekten çok emek harcamışsın tebrik ederim
işlerimden dolayı bende çok az girebiliyorum kusuruma bakmayın :(
sinyal konusunda özellikle 4 lü flaşör yapımında kolay bir yöntem buldum. Sizlerle paylaşmak isterim
Resimler maalesef yok, ama yapımı çok çok kolay bir şey.
Malzemeler :
-yeterli uzunlukta kablo (2 li),buton.
yapılışı:
koltuğu çıkarın, plastik bir koruma içinde kablo demeti göreceksiniz (büyük olanı) açık mavi ve turuncu kablonun fişleri içine(sağ ve sol sinyalin + kutbudur)
2 li kablonuzun bir ucunu turuncuya diğer ucunu da açık mavi ye bağlıyorsunuz (metal fişin üstüne sarın sıkıştırın.Kesip ek yapmanıza gerek yok)
kabloyu gidona kadar uzatıyorsunuz,güzelce sabitliyorsunuz ve kablonun 2 ucunu da butonunuza bağlıyorsunuz. Butonu sinya tuşuna yakın bir yere sabitliyorsunuz. Sonra koltuğu vs. yi toplayıp deniyoruz
sinyallerin 4 lü yanması için butona basıyorsunuz ve ardından sinyalinizin sağ veya sol unu yakıyorsunuz,buton basılıysa sinyaller 4 lü olarak aynı anda yanıp sönecek ve bip sesi de olacaktır.
Butonu kapatırsanız sinyal eski konumunda yanmaya devam edecektir. Flaşör rölemiz lambaların hepsini aynı anda yakmaya yetecek güçtedir,her hangi bir sorun çıkarmayacaktır.
Elektrik bilginiz yok ise sakın müdehale etmeyin derim
Eğer "ben sinyalden bağımsız bir devre istiyorum" derseniz otomobillerde kulanılan 3 uclu arıza flaşöründen alıp uğraştırmacalı bir devre yapmanız gerekecektir.
Kıçınıza yapışan araçları bu şekilde uzaklaştıra biliyorsunuz
motorumuzu cüsseli gördükleri için hızlı gittiğini zannediyorlar ve bizi tehlikeye sokacak şekilde yaklaşıyorlar. resimleri yakında koyarım
saygılar.