Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
23 Temmuz 2008, 02:15
Reklamlar
-
23 Temmuz 2008, 02:32
-
23 Temmuz 2008, 10:12
Sevgili CyberTr,
Bu güzel gezini bizlerle paylaştığın için çok teşekkürler. Karakızın seni üzmemiş. Zaten sen onu üzmediğin sürece o da seni asla üzmez. Anadolu kadını gibidir. Biraz saygı ve sevgi görürse silindirini süpürge eder senin için.
Sana nacizane bir kaç tavsiyem olacak. Birincisi hiçbir ustanın gazına gelipte bilinmeyen bir ürün deneme. Yağın bile sadece motosikletler için üretilenden olsun. "Abi koy şurdan 15/50 yağ yağdır" tarzı yaklaşan usta lakablı insanlardan mümkün olduğunca uzak dur. Israr eden olursa al kutuyu eline bunun Apı ve Jis standartları uymuyor de. Ne dediğini bilemeyecekleri için bu adam biliyor derler ve aptalca ısrarda bulunmazlar.
Motosikletin otomobilden farkı şanzıman ile motor yağının aynı olmasıdır. Yani otomobildeki gibi şanzımana ayrı, motor karteline ayrı yağ konmaz. Bir tek Harleylerde gördüm şanzımanın motordan ayrı olduğunu. O koyacağın 1 litre yağ hem silindir duvarlarını, hem subapları, hemde şanzımanı yağlayacaktır. Ayrıca bir araba maksimum 4000-5000 devir ile zorlanacakken, senin normal seyir devirin 6000 devirin üzerinde olacaktır. Otomobil yağlarının dayanımı, viskozitesi alt devirlere göre ayarlıyken motosiklet yağları üst devirlere dayanacak şekilde formüle edilmiştir. Bizim Karakızlar orta devir motorlardır ve bizim motorların en sevdiği yağ Shell Advance 4T 15/50W Semi-Syntethic motosiklet yağıdır. Yarı sentetik olması sebebiyle kavrama sorunları yaratmıyor. Yaz kış akışkanlık problemi olmuyor. Hemen bozulmuyor. Sakın motoruna 2T olanından koyma yoksa perişan olursun.
Son olarak sakın ha o Bor Power meretini motoruna bulaştırma. Evet otomobil için çok iyi olur. Ama sen motoruna koyarsan eğer o zaman debriyajınıda bor ile kaplarsın. O zaman motorun hiç yıpranmaz çünkü motorun kavramayı beceremez. Buz patenine çıkmış zürafaya döner motorun. Evde kalacağı için bir tekerlekli sandalye ayarlarsın ve akşamları felan motorunu tekerlekli sandalyesi ile gezmeye götürürsün artık.
Onurcuğum problemi halletmene sevindim. Sabahları geç çalışma olayına doğru reçeteyi yazmışsın zaten. Buji kablosunun temas yerlerinide wd-40 ile temizlemek lazım. Motorun satılmasına üzülme. Ben tam 8 yıl motorsuz gezdim. Hesap edebiliyor musun benim gibi motosiklet hastası bir insanın 8 sene motorsuz gezebileceğini? Ondan sonra gittim bir Çinli aldım. Çok şükür ki doğru tercihi yapmışım. Bana keyif verdiği gibi sizin gibi dostlarda verdi. Şimdide bir Japonumuz oldu. Sabırla koruk helva olurmuş. Sen okulunu bitir ve iş güç sahibi ol hele o zaman BMW alacağız sana en konforlusundan. Banada bi tur verirsin artık.
Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:
-
23 Temmuz 2008, 11:31
Çok okuyan değil çok gezen bilir
-
24 Temmuz 2008, 15:39
Arkadaşlar 3 gün önce akşam 22.00 de ölümden döndüm.Eymir gölünün gölbaşı çıkışından çıkmak üzere bilenler bilir son düzlük var.Orada önce önüme çıkan çok yavaş giden (alemci tayfası) bir otoyu solladım.Önünde çift romork bir traktör gidiyor ve beni yavaşlatıyordu.Benim ise çıkıştan hızlı geçmem lazım 3 tane köpek var.Isırmazlar korkmam da bunu bilmekteyim ama saldırıyor meretler.Hızlı geçersen teşebbüs etmezler saldırmaya diye düşündüm.Önce traktörün solundan girmeye teşebbüs ettim baktım kenar toprak göle uçarım diye düşündüm.Tamamen hatalı bir düşünceye girerek traktörü sağladım ki traktör sağa full yanaştı.Frene yapıştım ama bizim lastikleri biliyorsunuz.Arka teker kızakladı ve arkayı sola attı.Bundan sonrasını tahmini biliyorum.Sanırım orta romörk bana arkadan vurması sonucu motorla beraber traktörün arka büyük tekere attı.Büyük tekeri motoru yakalayıp bize dikey havada bir tur döndürüp yere vurdu.Sonra kaç takla attım bilmiyorum.Arkadan gelen arkadaşlar yardıma durdu.Bu arada ben de mont ve kask var olmasaydı ne olurdu bilmiyorum.Eldivenlerimi takmamıştım.Sağ el 4.5 parmak kırık ayakta uzun kesik+ezikler var.Ama buna şükürler olsun.Allah cc korudu yani.Adamlarda zaten şaşırdılar beni görünce.Tekerin altından nasıl çıktın diyorlar.Spor yapamayacağım uzun süre ona üzülüyorum.Motor ne durumda hiç bilgim yok.Traktörcü dayı garajına götürmüş.
-
24 Temmuz 2008, 18:46
Çokk büyük geçmiş olsun. Ciddi kaza atlatmışsın tatarx. Allah korumuş...
Çok büyük geçmiş olsun. İnşallah yakın zamanda iyleşirsin
-
24 Temmuz 2008, 23:48
geçmiş olsun tatarx kardeşim, Allah beterinden korusun.
-
25 Temmuz 2008, 00:15
Allah korumuş kardeş büyük gecmiş olsun...
[B][COLOR="Red"]Gitmediğin [/COLOR][COLOR="Cyan"]Yer[/COLOR] [COLOR="DarkRed"]Senin[/COLOR] [COLOR="Lime"]Değildir...[/COLOR][/B]:queen::queen::queen:
-
25 Temmuz 2008, 00:18
-
25 Temmuz 2008, 00:38
coolizma39 adlı üyeden alıntı
bu iş biraz beyaz eşyaya benziyo her motor aynı değil görüntü şekil hacim v.s. aynı olabilir ama birazda şans lazım o yüzden arkadaşın adına üzüldüm çuvaldaki çürük incir ona denk gelmiş. bu bütün motorların aynı olduğu anlamına gelmez....
[B][COLOR="Red"]Gitmediğin [/COLOR][COLOR="Cyan"]Yer[/COLOR] [COLOR="DarkRed"]Senin[/COLOR] [COLOR="Lime"]Değildir...[/COLOR][/B]:queen::queen::queen:
-
25 Temmuz 2008, 00:39
CyberTR adlı üyeden alıntı
bu iş biraz beyaz eşyaya benziyo her motor aynı değil görüntü şekil hacim v.s. aynı olabilir ama birazda şans lazım o yüzden arkadaşın adına üzüldüm çuvaldaki çürük incir ona denk gelmiş. bu bütün motorların aynı olduğu anlamına gelmez....
yok dostum walla ne şaşi war ne motor...4 arkadaşımda war 4 üde perişann..kaynak yapılmadık yer kalmadı şaside..olur da bukadar adi işçilik malzeme olmazzz...
-
25 Temmuz 2008, 00:46
o zaman sen alma biz aldık hata ettik hatamızdanda memnunuz birazda bu iş kullanımla alakalı sanırım hani kendi adıma konuşuyom 200 luk cross alıyodum direkten döndüm öenmli olan kullanım amacın oldugu için motorunuda ona göre seçeceksin ha ben bir haftalık motor üzrindeyim ama o bir hafta benim için bu boyutun başlangıcı. Sevgili motobey yazısında sölediği gibi bu motorlara ne kadar iyi bakarsan oda sana o kadar iyi bakar...
şaseyi kırmak için sağlam bi darbe gerekir kanımca ...
o 4 arkadaşın tutup yarı cross alacaklarına tam cross alsalardı bişey olmazdı ...
buda onların motorların kullanım amacını bilmediğinden kaynaklanıyor olsa gerek...
-
25 Temmuz 2008, 12:41
Koyun can derdinde kasap et derdinde..
-
25 Temmuz 2008, 12:56
coolizma39 adlı üyeden alıntı
yok dostum walla ne şaşi war ne motor...4 arkadaşımda war 4 üde perişann..kaynak yapılmadık yer kalmadı şaside..olur da bukadar adi işçilik malzeme olmazzz...
Arkadaş normal değil sanırım.Yukarda bahsettiğim kazaya rağmen şase kırılmadı.Kaya gibi motor...
Bu arada İbrahim abiyle Onur kardeşime çok çok teşekkür ederim. Arayıp bana moral verdiler. Eksik olmasınlar...
-
25 Temmuz 2008, 13:34
Öncelikle çok geçmiş Olsun Sevgili Tatarx,
Arkadaşların bilgisine az önce konuştuk ve kendisi gayet iyi çok şükür. Allah daha beterinden korusun.
Bu arada bı Coolizma39 mudur yoksa kazma39 mudur nedir bir arkadaş musallat oldu buraya ve ikidir kılçıklık yapyor ayrıca ben bu arkadaşı yazacak kadar kendinde fikir gördüğü her topiğe kendince maydanoz olurken görüyorum. Şşşşşşşşşşşşşşşt arkadaşım eğer sen Asya'nın bu motorunu kullanıyorsan fikirlerini beyan et. Yok arkadaşlarının yediği haltlardan feyiz alıp yazıyorsan nafile yazma. O arkadaşlarında ve öyle arkadaşların olduğu için sende bizim kapsam alanımıza girmiyorsun. Git sen kendi yarıçapında motor patlat, şase kır. Eğer paçan yiyorsa git hoplayıp zıplamak için KTM SX250 ya da Suzuki Drz400 al ve şasesini kırmadan hopla zıpla. Bizimkiler fiyatına göre çukura girer. Senin gibi hoplamaya zıplamaya müsait adamlara hitap etmez bu motor. Fikrin ve tecrüben varsa paylaş. Ben senden daha iyi biliyorum bir motoru nasıl pert ederim ya da şasesini nasıl kırarım diye. Bu KTM olsada farketmez. Ama ben Çin malı bir motoru ayakta tutmayı be*****ek kadar ustayım demekki. Senin gibi motoruyla motorcu olan adamlardan değilim. Çinlide olsa Japonda olsa ben haz almasını bilirim. Öyle abanıp şase kırmak felan sizin motorculuğunuzun değil vandallığınızın bir simgesi. Siz ve sizin gibiler böyle ortamlara girmek için önce motorcu olmalı. Kaza yapmış arkadaşımıza bir geçmiş olsun bile demeden bodoslama köpekbalığı gibi dalıp içindeki nefreti kusmuşsun. Sen kimin adına ve kim için çamur atıyorsun. Hangi firmanın çamur makinasın sen? Yok bunları kendi egon için yapıyorsan tedavi gör derim ancak. Eğer bir dahaki çamur banyonda bu dedğin şeyleri resimli ve ispatlı olarak anlatamazsan bu sitede sana rahat vermem. Aklı başında bir adamsan sor söyleyelim bilmiyorsak beraber öğrenelim. Ama kalitesiz çemkirmelere yer yok burada. Git kahvehane ağzınla başka topiklerde milleti bay. Burada bu tarzla yer alırsan eğer sana cevaben yazacağım şeylerden dolayı şimdiden arkadaşlardan özür dilerim.
Motorum Çinli Ama Ben Çinli Değilim.....:wiinkk:
-
25 Temmuz 2008, 13:38
-
25 Temmuz 2008, 15:18
-
25 Temmuz 2008, 18:50
http://www.sahibinden.com/isi_bilend...XQQdisplayitem
Bu motorun 2. elini arayanlara..
motorla ilgili detaylı bilgi -son 5000km si- sayfa 36 dan bu yana mevcuttur.
-
26 Temmuz 2008, 02:32
Öncelikle tatarx dostumuza çok geçmiş olsun diliyorum allaha şükürler olsun önemli bişey yok. abimde kaza yapmıştı çok eskiden jawa 250 vardı vites kolu bacağına girmişti o aklıma geldi tekrar çok geçmiş olsun. İbrahim abi sana sonuna kadar katılıyorum arkandayız. Bu arkadaşa bi atasözü söylemek istiyorum " Biliyosan konuş alim sansınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar" anlayana...
-
26 Temmuz 2008, 19:41
Çarşamba günü yaz okulum bitiyor. O gün Bursa'ya döneceğim. Perşembe günü hemen boş vites müşürümü değiştirip yeni yağ doldurup gökçeadaya gitmeyi planlıyorum.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)
Bu Konudaki Etiketler