Bugün tam 27. gün, ve hala motorumu alabilmiş değilim,
dün teslim alabileceğimi söylemişlerdi ama ne yazık ki bırakın teslim almayı daha motorun sesini bile duyamadık ama bir kademe atladık! motoru görebildim serviste
Dün yaşananların özeti, evkurdan almadan önce durup bi daha düşünün diye yazıyorum,
saat 11:00: izin günümü bu işe göre ayarlayıp, ümraniye evkur mağazasına gittim (bir önceki gün bana 11:00 de mağazamıza gidin demişlerdi), plaka ve ruhsat ikitelli merkeze gönderilmiş oradan ancak yarın (bugün) gelebileceğini söylediler. kabul etmedim ve motokurye ile hemen getirilmesini aksi halde alışverişi iptal edeceğimi söylememle saçma sapan bi günün fitilini ateşlemiş oldum.
saat 11:30: ikitelli ile irtibata geçildi plaka ve ruhsatın yola çıktığı ve haber beklemem istendi,
saat 15:45: ne arayan var ne soran, mağazaya gittim yoldaki arkadaşlarına ulaşamamışlar beni servise yönlendirdiler siz servise gidin biz oraya gönderelim dediler tamam dedim (hiç olmazsa bi göreyim motoru istedim)
saat 16:30: dudullu da karadeniz motor diye ara sokakta bi bisikletçiye yönlendirdiler, gittiğimde kapıda toz içinde duran motoru gördüm, kendimi tanıttım, ustaya benzemeyen gençten bi eleman nerdesin sen motor 1 aydır yatıyo dedi durumu özetledim, elime benzin bidonu verdiler ve git benin al gel dediler, benzin yok mu dedim hiç benzin yok bunlar böyle geliyo fabrikadan dedi, (ama kilometre sayacına göre 600 metre yapılmış nasıl oluyosa)
saat: 17:00:benzinciye gittim karakol yazısı vs. istedi karakola gittim ruhsat istedi henüz alamadığımı servise geleceğini söyledim gelince getir verelim dediler, başka bi istasyona gittim motoru yeni aldığımı benzin olmadığını söylediğimde doldurdu verdi benzini,
saat 17:30: benzinle servise gittim bu arada konuyu takip eden bi arkadaşımda servise yanıma geldi, çanta beğendim onu takmalarını da istedim.
saat 18:00: benzin koyulup, çantada takıldıktan sonra usta ilk marş a bastı vee yemedi, 2. denemede olumsuz, 3 - 4 derken bi sorun olduğu anlaşıldı, dış aksamı söküldü elektrik bağlantıları kontrol edildi, bi sorun mu var diye sorduğumda ağzında geveleyip motor kalacak kavraması! yanmış, olur böyle arada garantiden isticez dedi, kaç gün sürer dedim bugün salı cumayı bulur (29. günüde görücez demek oluyo) dedi.
saat :19:00: Motorun sorununu bile anlayamadan Servisten çıktık, hem iftara yetişme telaşı hem olmamışlığın sıkıntısı ile artık iptal etme kararı aldım ve başladığımız yere gitmek için atladık taksiye ümraniyeye gittik, taksiden indiğimizde arkadaşım telefonunu takside düşürdüğünü fark etti, ümraniye çarşıda taksi kovalamaya başladık tabi doğal olarak bulamadık,arkadaşımı imei numarasını alıp karakola gitmesi için eve bıraktım sen o işi hallet bende mağazaya gidip şu işi bitireyim deyip ayrıldık
saat: 19:45: mağazaya gittim önce plaka ve ruhsatı sordum ilk aldığım cevabı aldım "yarın sabah gelecek" bunun üzerine halkla ilişkilere gittim iptal işlemi için ve çalışan personel mağazanın kapandığını ve ayrıca bu işleme yetkisinin olmadığını söyledi, kim yetkili dedim merkezden yaparlar dedi yani ikitelli yi adres gösterdi arkadaş, yani bugüne kaldı,
saat:20:30: Ailem ve arkadaşlarımla iftar sofrasındayız, bu karmaşık günün en güzel anı, güzel olan diğer şey arkadaşım taksicinin yanımızda yaptığı bas konuş konuşmaları sayesinde dedektif gibi çalışıp telefonuna ulaştı (bulamasa suçluluk duygusu baya ezerdi beni)
işte uzun bi günün kısa ve sonuçsuz bi özeti, şimdi anlamadığım bi kaç nokta var; 1.si bu adamlar fabrikadan bu motorları sıfır depoylamı çıkarıyolar, hadi öyle olduğunu farzedelim 600 metre yolu nerde yaptınız? hadi test sürüşü diyelim test edilmiş bi aracın parçası arızalanmış olabilirmi? hadi test te arızalandıysa bu nasıl kalite kontrol yapmaktır ki arızalı oldugunu bildiğin ürünü son tüketiciye verebiliyosun? 2.si servis abim 1 aydır yattığını söylediği motoru 1 litre benzin atıp denemedin mi? bu ne sorumsuzluktur, yada denedin de "bu motor arızalı sahibi gelsin ruhsatın fotokopisiyle garantiden isteriz" mantığıylamı çalıştın, herşeyden önemlisi yahu daha sıfır aldıgım motorun parçasını değiştirmek isteyeceğimi nerden çıkardın?
Saygılarımla üstadlar