Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
25 Mayıs 2011, 00:54
Carbondioxid adlı üyeden alıntı
Herkes'e selam, ilk mesajım'da bu konuya olsun
unicross hayırlı uğurlu olsun Allah güle güle kullanmayı nasip etsin,bu konuyu 1 haftadır okuyorum anlaşılan "kullanıcıların çoğunun" beğendiği bir model, kendime sıfır çinli enduro model bi motor araştırıyorum, kuba'nın modeli ile bunun arasındayım, lakin kuba'nın kullanıcısı henüz yok(bekliyeceğim)zira kuba str250 konusunda son fotoğraflar,güvenimi zedeledi ve geri bildirim postu, kullanıcı yorumu şuan için yok Uzatmadan unicross bi kaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim ,Nakit olarak aldığınızı var sayarak kaça mal oldu?,Motorun kendisi demontaj tahta sandıkta, dolayısı ile fabrikası dışında ilk el değen sizmi oldunuz?Eski motorunuzun cc gücüne oranla dahamı güçlü?Plakanızı dilediğiniz ebatlarda bastırmak mümkünmü? zira arkada stoper yelken gibi büyük plakalar görüyorum bazen komik oluyor.Hayırlı uğurlu olsun
Merhaba Carbondioxid, umarım gönlüne uyan motoru alırsın. Sorduğun sorulara dilim döndüğünce cevap vereyim:
Ben bu motoru peşin 3400 TL'ye aldım plaka ve ÖTV ile 3800 TL'ye mal oldu.
Fabrikadan demontaj halinde mi yoksa bütün mü geldiği hakkında bilgim yok ama servisi saymazsak ilk benim elim değdi. Çünkü motoru almaya gitmeden önce servisi arayarak ben gelene kadar benzin filtresi takmalarını söylemiştim. Onlar da "Tamam takalım depona da benzin alalım mı?" dediler. Yani depo boştu.
Eski motorum da 200CC idi ama ikinci eldi. Sıfır motora bininice daha seri ve atak geldi. Bu biraz da yeni olmasından herhalde.
Plakaların bastırılma ebatları hakkında da bilgim yok zira plaka ve ruhsat işlerini aracıya yaptırdım. Plakanın motor üzerinde kötü görünmesi bence göreceli. Çünkü motosikletiniz büyük ise plakanız normal görünürken; motosikletiniz küçüldükçe aynı boyuta sahip plakanız göze batabilir.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:54 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:52 ----------
yamyamaha adlı üyeden alıntı
güle güle kullan allah tekerıne taş değdirmesin.
Teşekkür ederim Yamyamaha. Eski motorumda da çok yardımcı olmuştun. Sağolasın.
Reklamlar
-
25 Mayıs 2011, 01:27
Cevaplar için teşekkür ederim.
-
25 Mayıs 2011, 15:01
Toprağıma hayırlı olsun dileklerimi iletirken Carbondioxid'in plaka mevzusuna da ben açıklık getireyim madem normalde sadece şöförler odasının plaka basım yerindeki plakalar geçerli sayılıyor yani kafanıza göre app plaka bastırsanız yarın birgün polis çevirmede cezayı kösebilir sırf bu yüzden hiçbir kusurunuz olmasa bile plakadan kıllık yapabilirler bilgin olsun.
ANGARAJ
-
25 Mayıs 2011, 17:16
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
Toprağıma hayırlı olsun dileklerimi iletirken Carbondioxid'in plaka mevzusuna da ben açıklık getireyim madem normalde sadece şöförler odasının plaka basım yerindeki plakalar geçerli sayılıyor yani kafanıza göre app plaka bastırsanız yarın birgün polis çevirmede cezayı kösebilir sırf bu yüzden hiçbir kusurunuz olmasa bile plakadan kıllık yapabilirler bilgin olsun.
Sağolasın GaCCaLL :D
-
25 Mayıs 2011, 18:12
GaCCaLL adlı üyeden alıntı
GaCCaLL yanıt için teşekkürler, asla dolambaçlı bi iş imasında bulunmadım, kast ettiğim plaka basım sırasında, örneğin basım yapan kişiye, sayın yetkili :plakalık kısmının ölçüleri budur, buna göre şu ölçüde (atıyorum 25x20cm) ebadında bir plaka ideal ve sağlıklı olacak dense, bu isteğimiz olabilmektemi?
-
25 Mayıs 2011, 18:24
yok bende zaten dolambaçlı bi yolda bulundun gibisinden algılamadım aklımın ucundan bile geçmedi.ha o isteğine gelince de ordaki plaka tabakaları standart , ya uzun yada kare alıyorsun işte illa o boyuta getireceğim diyorsan kenarlarından kesebilirsin ama çok dikkat çekmeyecek şekilde olması lazım zira plakarın mavi kısmında hologram gibi birşey var.
ANGARAJ
-
27 Mayıs 2011, 19:07
aekadaşlar bugün biraz araştırma yaptım. Bizim Adanadaki En büyük Motor Parçacısına gittim Dedim arkadaş ben bu motoru kross yapacam ön ve arka lastik ebatları tutmuyor dedim. Sağ olsun Sahiplei çok ilgili gerekeni yaptılar
Arka jantı 18" yapa bilmem için Jant mili, jant çemberi, iç ve dış lastik.
Ön jant 21" yapa bilmem için jant mili, jant çemberi, iç ve dış lastik.
Mazemeler 200 tl tutuyor. Bunu yapacak ustada 40 tl istedi. Yani toplamda 240 tl bu iş olacak gibi.
Şimdiki düşüncem şu. Arazi lastiği mi takim? yoksa orjinalmi binim? yoksa bu motoru satıp başka bir offroad motorumu alim?
-
27 Mayıs 2011, 21:43
jönysf adlı üyeden alıntı
aekadaşlar bugün biraz araştırma yaptım. Bizim Adanadaki En büyük Motor Parçacısına gittim Dedim arkadaş ben bu motoru kross yapacam ön ve arka lastik ebatları tutmuyor dedim. Sağ olsun Sahiplei çok ilgili gerekeni yaptılar
Arka jantı 18" yapa bilmem için Jant mili, jant çemberi, iç ve dış lastik.
Ön jant 21" yapa bilmem için jant mili, jant çemberi, iç ve dış lastik.
Mazemeler 200 tl tutuyor. Bunu yapacak ustada 40 tl istedi. Yani toplamda 240 tl bu iş olacak gibi.
Şimdiki düşüncem şu. Arazi lastiği mi takim? yoksa orjinalmi binim? yoksa bu motoru satıp başka bir offroad motorumu alim?
Selam jönysf, çok iyi bilgiler bunlar imkanın el veriyorsa yaptığında foto bekleriz, bende muallakta'yım str250 bekleyişi sürüyor, sebeblerim daha yüksek bir motor(yerden) ve dişli arazi tip lastikleri(balık,gezi,arazi) Fakat lastikler büyüyünce motor çekiş gücünden taviz verirmi acep? Şayet bu uygulama olumlu sonuç verir ise extra masrafa katlanıp(lastiklerin değişimi) bende bu aileye sıfır gy200 ile katılırım.
-
28 Mayıs 2011, 00:55
Selam jönysf, çok iyi bilgiler bunlar imkanın el veriyorsa yaptığında foto bekleriz, bende muallakta'yım str250 bekleyişi sürüyor, sebeblerim daha yüksek bir motor(yerden) ve dişli arazi tip lastikleri(balık,gezi,arazi) Fakat lastikler büyüyünce motor çekiş gücünden taviz verirmi acep? Şayet bu uygulama olumlu sonuç verir ise extra masrafa katlanıp(lastiklerin değişimi) bende bu aileye sıfır gy200 ile katılırım.
lastikleri büyütünce mevcut dişlilerle elbette çekiş problemi yaşarsın. dişlilerle e oynaman gerekecek. benim motorum orijinal arka tekeri 18" asfaltta daha rahat gitmek için arka dişliyi 44 e düşürdüm. arazide performas sürüşü içinde orijinal 46 dişlisini takıp ön dişlisini 15 e düşürüyorum.
-
28 Mayıs 2011, 15:26
-
28 Mayıs 2011, 19:45
-
28 Mayıs 2011, 20:37
evet arkadaşlar şuanda motorumun lastik ebatlarını deyiştiriyorum ön 21" arka 18" oluyor. resimler yarın eklicem inşallah...
-
28 Mayıs 2011, 22:50
güzel paylaşımlar Jantlarada kırmızı şerit çekersen güzel olabilir şahsen ben yaptım kırmızı güzel durdu.
-
28 Mayıs 2011, 23:00
motor koruma demiri tavsiye ederim, vitesteyken alarma basmışım, motor yerde bir attı ama koruma demiri sayesinde sadece elcik koruması kırıldı ...koruma demiri üzerine yassı ince led sis farlarıda taktırdım, güzel oldu ...
Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...
-
28 Mayıs 2011, 23:08
yamyamaha adlı üyeden alıntı
lastikleri büyütünce mevcut dişlilerle elbette çekiş problemi yaşarsın. dişlilerle e oynaman gerekecek. benim motorum orijinal arka tekeri 18" asfaltta daha rahat gitmek için arka dişliyi 44 e düşürdüm. arazide performas sürüşü içinde orijinal 46 dişlisini takıp ön dişlisini 15 e düşürüyorum.
Bilgiler için saol yamyamaha, tak çıkart, tak çıkart benlik iş değil açıkçası,Az daha bekliyeyim diyorum, belki farklı bir markadan sondakika golu gelirde yerden yüksek 200cc veya üstü çinlime kavuşurum, yahut jönysf performans rapor ederse yinede tay200 bakalım.
-
28 Mayıs 2011, 23:53
Soykan67 adlı üyeden alıntı
güzel paylaşımlar
Jantlarada kırmızı şerit çekersen güzel olabilir şahsen ben yaptım kırmızı güzel durdu.
İlle de görmk isteriz
-
29 Mayıs 2011, 00:52
-
29 Mayıs 2011, 17:42
-
29 Mayıs 2011, 17:56
Kırmızı beyaz daha mantıklı çünkü bizim motosikletler komple siyah sürücüler göremiyebilir o yüzden ben kırmızı beyaz öneriyorum.
-
29 Mayıs 2011, 18:13
jönysf dostum yurt içinde de aynı lastığı bulursun benım kanaatim jant konusunda acele etmeyın, lastıgı bulma yoluna gidin. sanırım siparişle gelir.
diye yazmıştım ki geç kaldıgımı fark ettim. sonucu merakla beklıyorum.
---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:13 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:03 ----------
Bilgiler için saol yamyamaha, tak çıkart, tak çıkart benlik iş değil açıkçası,
Az daha bekliyeyim diyorum, belki farklı bir markadan sondakika golu gelirde yerden yüksek 200cc veya üstü çinlime kavuşurum, yahut jönysf performans rapor ederse yinede tay200 bakalım.
mondiallın yeni cros larına baktın mı.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 6 kullanıcı var. (0 üye ve 6 misafir)
Bu Konudaki Etiketler