Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Asya / As 200 Gy-2 Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Soykan67 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı MotoGT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar Yunus'un motorunu ben aldım yabancıya gitmedi yani. Buradan çok faydalanacağım. Herkese mutlu kazasız sürüşler.
    Hayırlı olsun Memnunmusun motorundan? Yunus'un motorunun seni üzeceğini pek sanmıyorum

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı jsdn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    linkte verdiğin jant ın fiyatı bana biraz uçuk geldi.bu arada bende adana dayım arkadaşımda da zongshen 200 cross var bu yaz belemediğe doğru bir gezi yapmayı düşünüyoruz.haberin olsun.
    tamam. o zaman gelsin hele bir müsait olursam bende katılırım.

MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Alıntı Soykan67 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayırlı olsun Memnunmusun motorundan? Yunus'un motorunun seni üzeceğini pek sanmıyorum
    Saolasın, Memnunum. Hondadan sonra bu motorda beklentilerimi karşılıyor. Yağı değişti, yağ filtresi temizlettirdim ve yeni bir buji takıldı. Şu an için gidişatı iyi, rahat bir motor. Yunus hocam seni de motorsuz bıraktım kusura bakma artık:D
    2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Yok tarık hocam ya ama ben hala arayıştayım istediğim gibi bir tane bulamadım
    ANGARAJ

MotoGT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Dominar D400 [2024]
    Alıntı GaCCaLL adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yok tarık hocam ya ama ben hala arayıştayım istediğim gibi bir tane bulamadım
    İnş. bulursun gönlüne göre bir motosiklet Yunus hocam şu sipariş ettirdiğin diyafram vardı. Dikmendeki bayi değil mi. Bi gideyim orayada..
    2009 Honda Cbr 125r -> 2006 As 200 Gy -> 2010 S&T GT 250R -> 2012 150 MCX RoadRacer -> 2013 Kuba XCG 150 -> 2017 Pulsar RS 200 -> 2024 Dominar D 400

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Merhaba arkadaşlar özellikle yeni motor alanlar için bir sorum olacaktı:

Malum TAY'ım yeni ve plaka işleri var. Plaka çıkartırken hangi işlemleri yapıyoruz ve bu işlemler aşağı yukarı ne kadar tutuyor? Bir de yeni motorumuz muayeneye giriyor mu? Şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı unicross adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba arkadaşlar özellikle yeni motor alanlar için bir sorum olacaktı:

Malum TAY'ım yeni ve plaka işleri var. Plaka çıkartırken hangi işlemleri yapıyoruz ve bu işlemler aşağı yukarı ne kadar tutuyor? Bir de yeni motorumuz muayeneye giriyor mu? Şimdiden gelecek cevaplar için teşekkür ederim.
    250 civarı birşey tutuyor.0 aldıysan aldığın yer evrakları felan hazırlıyor sen sadece trafik sigortası yaptırıyorsun oda 80-100 lira felan tutuyor.Tabi bu evrakların fotokopisini veriyorsun.Yeni motor muayeneye girmiyor muayene tarihi veriyorlar sana oda sanırsam 3 yıl sonraya.Başka belgeler varsa ve unuttuysam kusuruma bakma.Seni gittiğin emniyet müdürlüğünde yönlendirirler.1 günde işin hallolur olmadı plakayı alıp soğuk damga bastırmak için 2. günü bekleyebilirsin.

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    250 civarı birşey tutuyor.0 aldıysan aldığın yer evrakları felan hazırlıyor sen sadece trafik sigortası yaptırıyorsun oda 80-100 lira felan tutuyor.Tabi bu evrakların fotokopisini veriyorsun.Yeni motor muayeneye girmiyor muayene tarihi veriyorlar sana oda sanırsam 3 yıl sonraya.Başka belgeler varsa ve unuttuysam kusuruma bakma.Seni gittiğin emniyet müdürlüğünde yönlendirirler.1 günde işin hallolur olmadı plakayı alıp soğuk damga bastırmak için 2. günü bekleyebilirsin.
    Verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür ederim Soykan67

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Merhaba arkadaşlar dünden beri gece gündüz demeden yaklaşık 10 saatte 2006'dan beri tüm yazılanları okudum. Gerçekten o kadar değerli bilgiler verilmiş ki anlatamam. Çok değerli abilerimiz hiç erinmeden fotoğraf makinalarıyla neredeyse tüm motosiklet bakımlarını anlatmışlar. Okurken devamlı önemli noktaları not tutarak gittim. Bu sayfadaki kardeşlik gerçekten emsalsiz. Birbirini tanımayan insanların bu şahane motor vesilesiyle birbirlerine yaptıkları yardımlar ve iltifatlar gerçekten takdire şayan. İnşallah bu kardeşlik hep sürer. Daha önce Zealsun 200 GY sayfasında çokça yazıştığım için bu sayfaya biraz kendimi tanıtmadan ani daldığımı anladım. O yüzden affınıza sığınarak tekrar etmek istiyorum:

Adım ismail,
    Konya Selçuk Üniversitesi'nde çalışıyorum
    Daha önce Zealsun 200 GY kullandım ve yaptığım gezi ve incelemeler o sayfada mevcut
    Şimdi ise bu sitenin medar-ı iftiharı sıfır ASYA Tay aldım.
    Şuan Konya dışındayım döner dönmez motoruma atlayacağım.
    İyi günler diliyorum.

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Merhaba arkadaşlar dünden beri gece gündüz demeden yaklaşık 10 saatte 2006'dan beri tüm yazılanları okudum. Gerçekten o kadar değerli bilgiler verilmiş ki anlatamam. Çok değerli abilerimiz hiç erinmeden fotoğraf makinalarıyla neredeyse tüm motosiklet bakımlarını anlatmışlar. Okurken devamlı önemli noktaları not tutarak gittim. Bu sayfadaki kardeşlik gerçekten emsalsiz. Birbirini tanımayan insanların bu şahane motor vesilesiyle birbirlerine yaptıkları yardımlar ve iltifatlar gerçekten takdire şayan. İnşallah bu kardeşlik hep sürer. Daha önce Zealsun 200 GY sayfasında çokça yazıştığım için bu sayfaya biraz kendimi tanıtmadan ani daldığımı anladım. O yüzden affınıza sığınarak tekrar etmek istiyorum:

Adım ismail,
    Konya Selçuk Üniversitesi'nde çalışıyorum
    Daha önce Zealsun 200 GY kullandım ve yaptığım gezi ve incelemeler o sayfada mevcut
    Şimdi ise bu sitenin medar-ı iftiharı sıfır ASYA Tay aldım.
    Şuan Konya dışındayım döner dönmez motoruma atlayacağım.
    İyi günler diliyorum.
    Tekrardan hoşgeldin İsmail.Bu topic bazen sessizliğe bürünür bazende çok canlanır ama önceki sayfalarda gördüğün gibi dayanışma yardımlaşma üst düzeydedir.Motorunun fotoğraflarınıda koymayı ihmal etme lütfen.
    İyi günler.

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı.

Bildiğiniz üzere bizim motor bloğu parçalarının birleştiği yerlere conta takıp vidalarını sıkıyoruz ki yağ kaçırmasın. Eski motorumda bir kere contanın nasıl birşey olduğunu görmüştüm. motor kapağının çevresi şeklinde plastik gibi bir malzemeydi. Birkaç gün önce "kırmızı sıvı conta" yı yeni öğrendim. O da motor kapağının blokla birleştiği yere sürülüyor ve kuruduktan sonra kapak kapatılıyormuş.

Sorum şu:

Biz motor kapağı ya da bu gibi diğer kısımlarda bu kırmızı contayı sürüp bekledikten sonra üstüne normal contayı da ekleyip mi kapatıyoruz yoksa sadece kırmızı conta bu işlevi kendi başına görüyor mu? Saygılar.

jönysf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Merhaba arkadaşlar sizlere bir sorum olacaktı.

Bildiğiniz üzere bizim motor bloğu parçalarının birleştiği yerlere conta takıp vidalarını sıkıyoruz ki yağ kaçırmasın. Eski motorumda bir kere contanın nasıl birşey olduğunu görmüştüm. motor kapağının çevresi şeklinde plastik gibi bir malzemeydi. Birkaç gün önce "kırmızı sıvı conta" yı yeni öğrendim. O da motor kapağının blokla birleştiği yere sürülüyor ve kuruduktan sonra kapak kapatılıyormuş.

Sorum şu:

Biz motor kapağı ya da bu gibi diğer kısımlarda bu kırmızı contayı sürüp bekledikten sonra üstüne normal contayı da ekleyip mi kapatıyoruz yoksa sadece kırmızı conta bu işlevi kendi başına görüyor mu? Saygılar.
    sıvı conta yeterli olur.

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Alıntı jönysf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    sıvı conta yeterli olur.
    Çok teşekkür ederim jönysf.

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç sorum daha olacaktı müsadenizle:

Malum motorum yeni ve rodaj dönemindeyken elimden geldiğince dikkatli kullanmak istiyorum. Bu hususta birkaç sorum olacaktı:

1-Rodaj dönemindeyken uzun yola çıkabilir miyim? (Uzun yoldan kastım bir günde maksimum molalı 250 Km)

2-Bu dönemde, uzun süre aynı ve yüksek devirde gitmemek haricinde maksimum hızım ne olmalı?

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Merhaba arkadaşlar sizlere birkaç sorum daha olacaktı müsadenizle:

Malum motorum yeni ve rodaj dönemindeyken elimden geldiğince dikkatli kullanmak istiyorum. Bu hususta birkaç sorum olacaktı:

1-Rodaj dönemindeyken uzun yola çıkabilir miyim? (Uzun yoldan kastım bir günde maksimum molalı 250 Km)

2-Bu dönemde, uzun süre aynı ve yüksek devirde gitmemek haricinde maksimum hızım ne olmalı?
    Kullanım kitapçığında yazar onu uygula bence ama onada çok güvenme Çok nadir hız denemesi yapabilirsin çok sık vites değiştir 90'ı geçme genelde birde artçı alma ben bunları uyguladım doğrumu yaptım bilmiyorum ama araştırmıştım bu konuyu bende ne okuduysam onu yaptım.Birde bence 500'de yağını değiştir 1000 km'yi bekleme.

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Kullanım kitapçığında yazar onu uygula bence ama onada çok güvenme Çok nadir hız denemesi yapabilirsin çok sık vites değiştir 90'ı geçme genelde birde artçı alma ben bunları uyguladım doğrumu yaptım bilmiyorum ama araştırmıştım bu konuyu bende ne okuduysam onu yaptım.Birde bence 500'de yağını değiştir 1000 km'yi bekleme.
    Teşekkür ederim Soykan67, kitapçığı olduğunu bilmiyordum inşallah yarın kavuşuyorum motoruma

Motosikleti
    BMW R1100GS
    Teşekkür ederim Soykan67, kitapçığı olduğunu bilmiyordum inşallah yarın kavuşuyorum motoruma
    Rica ederim.Var ama dandik bir kitapçık bakıma giderken onu götür imza attır mutlaka bu arada aklında bulunsun.

Motosikleti
    Asya AS 200 GY TAY
    Merhaba arkadaşlar

Motorumu bugün aldım yarın da plakamı alıcam inşallah.

İş yoğunluğumdan dolayı şuanlık resim koyamıyorum ama en yakın zamanda paylaşacağım.

İlk izlenimlerim şunlar:

1-Vites geçişleri çok rahat.

2-Boşa almak hiç bu kadar kolay olmamıştı (Eski motorumdan biliyorum)

3-Motorumu alır almaz yaklaşık 21 km yaparak iş yerime geldim arada altına bakıyorum herhangi bir yağ kaçağı henüz yok (Allah esirgesin)

4-Motorun plakalık kısmında "Made in Turkey" yazıyor.

Şimdilik bu kadar inşallah hep böyle uslu olur Karakız'ım. Esenkalın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:19 ----------

Söylemeyi unuttum Gerçekten de 2011 modellerin ön çamurluğu çok hoşmuş.

yamyamaha - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kymco Xciting500 geti gy 200 ( skygo ) & cbf 150
    güle güle kullan allah tekerıne taş değdirmesin.

Merhaba arkadaşlar

Motorumu bugün aldım yarın da plakamı alıcam inşallah.

İş yoğunluğumdan dolayı şuanlık resim koyamıyorum ama en yakın zamanda paylaşacağım.

İlk izlenimlerim şunlar:

1-Vites geçişleri çok rahat.

2-Boşa almak hiç bu kadar kolay olmamıştı (Eski motorumdan biliyorum)

3-Motorumu alır almaz yaklaşık 21 km yaparak iş yerime geldim arada altına bakıyorum herhangi bir yağ kaçağı henüz yok (Allah esirgesin)

4-Motorun plakalık kısmında "Made in Turkey" yazıyor.

Şimdilik bu kadar inşallah hep böyle uslu olur Karakız'ım. Esenkalın.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 18:21 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 18:19 ----------

Söylemeyi unuttum Gerçekten de 2011 modellerin ön çamurluğu çok hoşmuş.
    Herkes'e selam, ilk mesajım'da bu konuya olsun unicross hayırlı uğurlu olsun Allah güle güle kullanmayı nasip etsin,bu konuyu 1 haftadır okuyorum anlaşılan "kullanıcıların çoğunun" beğendiği bir model, kendime sıfır çinli enduro model bi motor araştırıyorum, kuba'nın modeli ile bunun arasındayım, lakin kuba'nın kullanıcısı henüz yok(bekliyeceğim)zira kuba str250 konusunda son fotoğraflar,güvenimi zedeledi ve geri bildirim postu, kullanıcı yorumu şuan için yok Uzatmadan unicross bi kaç sorum olacak cevaplarsan sevinirim ,Nakit olarak aldığınızı var sayarak kaça mal oldu?,Motorun kendisi demontaj tahta sandıkta, dolayısı ile fabrikası dışında ilk el değen sizmi oldunuz?Eski motorunuzun cc gücüne oranla dahamı güçlü?Plakanızı dilediğiniz ebatlarda bastırmak mümkünmü? zira arkada stoper yelken gibi büyük plakalar görüyorum bazen komik oluyor.Hayırlı uğurlu olsun

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 8 kullanıcı var. (0 üye ve 8 misafir)

Bu Konudaki Etiketler