Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
42. sayfa BirinciBirinci ... 32404142434452 ... SonuncuSonuncu

Apachi XZ250RM Cross ON/ Off road / Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI
    Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ebatlar biraz farklı ama bizim dolum yeri sol radyatörde, sizinkine göre biraz ters. Benim ihtiyacım olan radyatörün boyu 27 küsür eni 12-15 gibi bişey. Müşür ayrı bir sıkıntı...

Çinden bir satıcı buldum, benim radyatörün tekine 50 dolar dedi. Normalde çindeki fabrika 30 dolardan satıyor ama ulaşamıyoruz fabrikaya. Araya satıcı girince de 20 dolar kar koyuyor galiba. Üstüne de 30 dolar kargo dedi. Yani 80 dolara tek radyatör mal olacak. Diğerini de istesem total ne olur dedim 155 dolar olur dedi

Mondialde tek bir radyatör 315 TL. Burada en azından teki 80 dolar = ~165 TL ye geliyor. Buna da şükür. Ama ben yine de yaptırma niyetindeyim gibi gibi.

Kafama takılan şey şu motoru hemen satamazsam bu motoru mutlaka ben veya başkası sürecek, garajda yatırmazlar. Önceden de radyatör delinip motor kaynadığı için de tedirginim. Ayrıca satacağım kişiye de radyatörü güvenilmeyecek şekilde verip (her nekadar söylesem de kontrol etmeyi elbet unatacaktır) bir süre sonra benim yaşadıklarımı yaşamasını istemiyorum.

Bir taraftan da böyle eski püskü radyatörlerin içine radyatör tozu vs, atıp küçük çatlakları gayet kapattıklarını biliyorum. Acaba sanayideki adam fazla mı abarttı diyorum. Ama para çarpma peşinde olsa tamir eder yollardı, "bunu işi bitmiş, çürümüş" dediği için kafama takıldı. Paranın gözü kör olsun valla

Ahanda radyatörümün hali bu, hiç de çürümüş gibi görünmüyor :(

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax

Mr poor biker,( poor olmasam şuan 800xc altımda olurdu )Akla gelen şu, nasıl olsa yeni radyatör aldığında eski nasılsa boşa çıkacak hatta atılacak, bu yüzden, tamir için en etkili ustayı bulup yaptırman, sürüş testini geçirtip, sattığında elbette, alıcıya durumu izah etmen en iyisi olacaktır.

Son olarak radyatör suyunu nasıl kullandın yani, örneğin ben aldığımdan bu yana stock suyu derhal boşaltıp,saf su ve 40% antifiriz ile yaz kış kullandım, soruyorum çünkü benimkinin'de çürümesini istemiyorum , kullandığım antifirizlerin kutularında alüminyuma karşı korozif değildir güvenle kullanılır gibi emaralere bakıp alıyordum. hasılı kelam nasıl becerdin çürütmeyi sadece su koyarakmı?

yunusus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster

[/COLOR]Bir de bişey sormam gerek, benim radyatörde fan olduğu için sağ radyatörde fan müşürünün yuvası ve soketi var. Müşür yuvası olmayan yani soket için delik olmayan bir radyayörde müşür olayını nasıl halledebilirim ? Delik mi açıcaz radyatör de, napcaz?
    Hacım disardan kendin radyator edinsen bile uyumlu müşür bulamayacaksındır buldugun müşür elindeki radyatore uymayacaktir bir yigin ugrastirir seni. Tavsiyem şudur

Idareten radyatorunu tamir ettir ancak hic zaman kaybetmeden cinden siparisinide geç. Malum 20gun 1 ay falan suruyor gelmesi. Disardan alip ugraşmani hic tavsiye etmem

Son sayfayi okumamisim pardon. Oyleyse en saglami hic ugrasma al yenisini mondiden tak hacim basin agrimasin bos yere

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:56 ----------

Eğer benden önce sen sipariş geçmeyi düşünür isen,

2 x 13 ön dişli
    1 x Zincir maşa plastiği(hani yırtık olan)
    1 x Zincir makarası (altta bulunan silindirik makara)
    1 x Gaz+Debriyaj+Hava cikle telleri
    1 x Orta amortisör Yay'ı(sadece yay amortisör takımı değil)
    1 x Sürat müşürü
    Sübab takımı egsozt ve emmeler

Hacım pek acelem yok benim icin sikinti degil bekleyebilirim.
    Bana gereken de o eriyenden ve alttaki silindirik zincir zimbirtisi ve 1 adet debriyaj kolu. Siparis gecerken fiyati ogrendiginde de hesabina gecebilirim kafana gore istersen geldiginde de verebilirim haberlesiriz duruma gore

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:03 ----------

Surat müşürünü siparis gecmeden önce iskenderuna gidecek olursan fahri ustaya bi baktir benimkini o duzeltti belki duzeltilebilecek birseydir

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Ben arkadaşa söyledim, 20 TL ye tamir etsin usta dedim. bizi idareten 1-2 hafta kurtarsa yeter, o sırada çinden yeni radyatör gelmiş olur (fedex gibi bişeyler gönderiyorlar) Bence o radyatör tamir olurdu ama şimdi işin ustası öyle deyince içim rahat etmedi. Zaten bir kez de ağzım yanmış aynı olaydan, yapacak bişey yok... Sipariş gelene kadar motoru idareten kullanayım.

Zaten DRZ var, onunla takılıyorum, bunu da sevdiğimden uğraşıyorum. Satsam da satmasam da radyatör tehlikesi yüzünden piston-silindir kitlemesini istemiyorum hayvanın

Carbon, evet abi, bir ara sadece su hatta musluk suyu bile kullanmak zorunda kaldım, çok kısa bir süre de olsa. Yaz-kış farketmez kesinlikle ve kesinlikle %50 antifiriz-saf su kullanın. Her kitapçıkta yazar. Antifiriz sadece soğutmada etkili değil en önemli diğer özelliği de sadece saf su olunca motor parçalarında paslanma oluyor. Ama antifiriz bunu engelliyor. Eksilen radyatör suyunuzu da en basitinden antifiriz ile doldurun.

Antifirizin çok olmasının 2 sakıncası var, suya göre çok daha ince bişeydir, daha çok sızma yapabilir çatlak vs, gibi yerlerden. Bir de %50 su-antifiriz en soğuk derecede daynım gösteriyor donmaya karşı. Bu orandan dışında hertürlü donma sıcaklığı yükseliyor. Bu önemli bişey değil çok, çünkü full antifiriz bile olsa en az -5 -10 dereceye kadar yine dayanıyor.

Yani antifiriziniz ya %50 olsun yada en kötü ihtimalle bol olsun. Ben radyatörü nasıl çürüttüm bilmiyorum açıkçası :(

Ay sonunda yeniden değerlendiririz durumu, bu'gün sigortadan aradılar bu gece bitiyormuş sigorta kızcaaz fiyatı verdi 118 tl diye

Geçen sene sıfır iken 114 lira olan sigortanın artmasının sebebi olarak, kemküm edip, işte yaşı küçük dedi neyin yaşı küçük diye sorunca motorunmu dedim, geveledi 2011 ürtetim 2013 trafik çıkışlı alet, o mu? dedükü; yohh motor sahibinin yaşı küçük

Evet haklısınız dedim, 35 olmama rağmen görüntüm biraz atletik olmamdan mütevellit 20/max 25'lerde gösteriyorum dedüm, lahavle vela kuweta illa billahil aliyil azim diyecektim dedim.

Neyse bide sigorta sürprizi çıktı bonus olarak, bakalım nasıl olecek, hayat daha ne sürprizler verecehh
    cenkito bunu beğendi.

polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    Zaten DRZ var, onunla takılıyorum, bunu da sevdiğimden uğraşıyorum. Satsam da satmasam da radyatör tehlikesi yüzünden piston-silindir kitlemesini istemiyorum hayvanın
    hayırlı olsun kardeşim almışsın jadadamdan motoru heralde ...
    Gelecekse beklenen, beklemek güzeldir. Özleyecekse özlenen, özlemek güzeldir. Ve sevecekse sevilen; O hayat her şeye bedeldir. Özdemir Asaf...

Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Heheheeeeee yine motorumla keyifli bir gun gecirdim arka kuyruk demiri kirilmisti onu soktum kaynak yaptim uzerine parca attim ne kadar yag varsa hepsine bulandim kuyruk oldukca saglam oldu

---------- Mesajlar birleştirildi - 18:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:04 ----------

Hööööh hgs den 350 lira ceza geldi! Sakaryadan gelirken bakiye az imiş ve 1 hafta içerisinde yukleme yapildiginda ceza gelmiyormus gecikirse ceza geliyormuş. La diyorum bu hgs benim aracimin ustune degilmi zaten? E aracı trafiktenmi düşürüyoruz sanki yukleme yaptigimda kes işte. Yok efendim bu bi kural boyle uygulaniyor. Hay sizin kuraliniza
    cenkito ve Carbondioxid bunu beğendiler.

Ben'de bu haldeyim

bi taraftan dürtülüyorum, bırak boyasını yemişim pas sarar ise boya, elektrik cortlar ise davran, sübap kırar ise işe giriş şimdi geri topla keyfini sür, bi taraftan pimpirikleniyorum ya yolda kalırsam sübap kırarsa, biraz daha gaz verilirse toplayacam geri :(

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    hadin kuzenler size kıyagım gecsin

asya rx 250 lerde faz mevcut imiş bakarken denk geldim

belki uyarsa sizin işinize de yarar

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2671418

Carbondioxid bunu beğendi.

Alıntı cenkito adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hadin kuzenler size kıyagım gecsin

asya rx 250 lerde faz mevcut imiş bakarken denk geldim

belki uyarsa sizin işinize de yarar

http://www.motosiklet.net/forum/moto...ml#post2671418

http://www.weekendhobby.com/motorcyc...6255317041.JPG
    Eyvallah kuzen larry( eskilerden trt 1 dizisi aklıma gelmişken )

Şöyle bir bakınayım fiyatına derkene 205 tl'cik imiş, bu aralar beleş mezarcı pozisyonunda olduğumdan, sonunda ineverter devre ile evdeki vantilatörü takacam .
    cenkito bunu beğendi.

cenkito - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL X-TREME MAXX 200
    evdeki vantilator de suda dayanmaz, inverter la ugrasacagına

madem öle direk PC fan ı tak idareten, ama sudan uzak kalması lazım

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    PC fanına çok çok kısa ömür biçiyorum, 2-3 hafta hadi 1 ay diyelim. Heryeri anında toz toprak dolacaktır. Gözümüz gibi baktığımız pc mizde bile 1 yıl sonra cortlayan fanlar var. Ayrıca üfleme kapasitesi de meçhul. Ama en kötü tarafı fan bozulduysa ve çalışması gerektiği zaman çalışmazsa yada orj radyatör fanına göre "pıff " diye üflerse motor hararet yapar. Hoş olmaz Ağzım yandı ya bikere, iyice felaket tellallığına soyundum
    cenkito bunu beğendi.

PC fanına çok çok kısa ömür biçiyorum, 2-3 hafta hadi 1 ay diyelim. Heryeri anında toz toprak dolacaktır. Gözümüz gibi baktığımız pc mizde bile 1 yıl sonra cortlayan fanlar var. Ayrıca üfleme kapasitesi de meçhul. Ama en kötü tarafı fan bozulduysa ve çalışması gerektiği zaman çalışmazsa yada orj radyatör fanına göre "pıff " diye üflerse motor hararet yapar. Hoş olmaz Ağzım yandı ya bikere, iyice felaket tellallığına soyundum
    Fan artık gerekli, herne kadar çift petek olsada, duruşlarda hele trafik lambalarında yazın Hatay sıcağında benim iyen alet tutuşur, bizim ilçeyede yeni kondu lambalar, bu yüzden fan şart yoksa seyahat halinde gerekmiyor

Ara tara, halen uygun bişey bulamadık, bi ara bobinaj dükkanında 2 adet 12 dcv kaynak makinalarını soğutmaya yarayan çıkma fanlar buldum, etli butlu gzel şeylerdi ancak 2 side arzalıymış

Diğer husus peteklere her fan uymayacaktır, gerek yer darlığı grenaj depo örtüsü engeli gerek bağlantı yerleri, gerçi bağlantı bir şekilde uydurulsada.

Şahsen olmuş iken 2 adet takmayı düşünüyorum, ve müşür kullanmadan manuel buton ile faal olacak ve kapanacaklar, kısaca lambalarda dur kalklarda, devreye alınacak buz gibi yapacaklar diye düşünüyorum ancak 12v 7 amper aküm nasıl tepki veriri bir fikrimde yok, bakalım fanları uygun şekilde bulabilse dim çoktan raporlamıştım, arayış devam ediyor.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Motorcycle-radiator-fan-cooling-fan-12v-cooling-fan-steel-electronic-fan-atv-4wd/1104859660.html

http://www.aliexpress.com/item/10-CB400-motorcycle-accessories-Radiator-fan-Radiator-fan-refit-92-98-years/1726666649.html

http://www.aliexpress.com/item/Fan-for-Motorcycles/1698190044.html

http://www.aliexpress.com/item/Motorcycle-engine-water-refires-Medium-tank-motorcycle-fan-radiator/1555273582.html

Linkleri ve fiyatları incele derim. Fikir edinmek adına. Ürünlerin kalitesini fotolardan kestirmek zor. Ama benim anladığım kaliteli olsa da olmasa da radyatör fanları pek ucuz şeyler değil. O yüzden bilgisayar fanlarının (hatta en kalitelilerini kullandım bizzat) çok iş yapabileceğini sanmıyorum.

Buarada radyatörü tamir ettirdim, biraz evel de taktım. Yenisini sipariş geçmeyi şimdilik erteledim. Test ettikten sonra karar vericem. Bizim radyatörler inanılmaz bişey değil ama şu linktekilerden daha iyi gibiydi. Biraz evel elimdeydi oradan kıyaslıyorum.

Bence de müşürle uğraşma eğer fan takabilirsen. En temizi aç-kapa düğmesi. Adresini ver güzel de bir düğme hediye edeyim sana, o da benden olsun Bu arada bizim aküler de 6.5 A. fan nadiren devreye giriyor, sorun olmuyor, sen de mantıklı zamanlarda açarsan fanı aküyü çok zorlamaz bence.
    cenkito bunu beğendi.

http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Motorcycle-radiator-fan-cooling-fan-12v-cooling-fan-steel-electronic-fan-atv-4wd/1104859660.html

http://www.aliexpress.com/item/10-CB400-motorcycle-accessories-Radiator-fan-Radiator-fan-refit-92-98-years/1726666649.html

http://www.aliexpress.com/item/Fan-for-Motorcycles/1698190044.html

http://www.aliexpress.com/item/Motorcycle-engine-water-refires-Medium-tank-motorcycle-fan-radiator/1555273582.html

Linkleri ve fiyatları incele derim. Fikir edinmek adına. Ürünlerin kalitesini fotolardan kestirmek zor. Ama benim anladığım kaliteli olsa da olmasa da radyatör fanları pek ucuz şeyler değil. O yüzden bilgisayar fanlarının (hatta en kalitelilerini kullandım bizzat) çok iş yapabileceğini sanmıyorum.

Buarada radyatörü tamir ettirdim, biraz evel de taktım. Yenisini sipariş geçmeyi şimdilik erteledim. Test ettikten sonra karar vericem. Bizim radyatörler inanılmaz bişey değil ama şu linktekilerden daha iyi gibiydi. Biraz evel elimdeydi oradan kıyaslıyorum.

Bence de müşürle uğraşma eğer fan takabilirsen. En temizi aç-kapa düğmesi. Adresini ver güzel de bir düğme hediye edeyim sana, o da benden olsun Bu arada bizim aküler de 6.5 A. fan nadiren devreye giriyor, sorun olmuyor, sen de mantıklı zamanlarda açarsan fanı aküyü çok zorlamaz bence.
    Radyatörün'ün tamir olmasına sevindim, fan olayına gelir isek ben'den çeşitli Pc fanları denemiştim, bunlar ancak kendilerine hayırları dokunan gerek az devirli gerek hava debisi düşük şeyler.

Kasa fanıo daha iyi olur derken eski işlemci küçük fanı daha kuwetli hava üflüyordu, su dayanımları elbette var, hatta ilgili video var idi ancak kaybettim bardak suyun içinde dahi çalışıyorlar

Çalışırlra ancak bobin kısmı belli bir zamandan sonra mutlaka oksit yapacak ve kullanılmaz hale gelecektir, tozu çamuru saymıyorum bile, ancak geçici çözüm olmuş olur

Verdiğin linklerden şu

""" http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Hot-Motorcycle-radiator-fan-cooling-fan-12v-cooling-fan-steel-electronic-fan-atv-4wd/1104859660.html """

Çok çok iyi tam aradağım yassı formda, ancak hava debisi dayanım, nasıldır Allah bilir, son olarak geliş süresi 27 güne dayanıyor , o sürede yurt içinden hall edebilirim düşüncesindeyim bir kaç gün sonra ışıldar ile görüşeyim, belki ellerinde atv araçlar için fan vardır, yoksada bir şekilde çözülür umuyorum.

Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Oto elektrikcileri gezindim küçük radyator fanı yada o işi gorecek birseyler varmıdır diyerek hepsi cok buyuk. Birisi klima fanları oluyor dedi onuda soruyorum ama pek umut yok boyutlar buyuk

Alıntı yunusus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Oto elektrikcileri gezindim küçük radyator fanı yada o işi gorecek birseyler varmıdır diyerek hepsi cok buyuk. Birisi klima fanları oluyor dedi onuda soruyorum ama pek umut yok boyutlar buyuk
    Kanuni power scooter fan'ı , Regal raptor fan'ı , uyması muhtemel küçük ancak güçlü fan'lar imiş

İskenderun sanayii'de isen Ömer usta'nın tükkana uğramanda faide var, yerini unuttum ancak Yücel abi biliyor, malesef ben gelemiyorum moturum sökük vaziyette, henüz bloğa dokunmadım sanırım bi 10 gün bu şekilde kalacak, hayırlı haberlerini bekleriz.

(şu parçaları getirte idinde, 27'sinde çay içmeye gele idinde(parçalar ile beraber tabii ), nakdi olarak elbette dönüş yapacaaıdım, eyi olmamıydı, neyse behleyeceğük )

Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    Walla müdür hgs cazasi idi yeni telefondu vs derken biraz açıldım bu ay toplu siparişi karsilayabilecek limit kalmadi bende iyi olurdu siparisi vereydik de neyse hiyullusu

Problem deel, maksadım (kredi kartı kullanmıyorum) sen kart ile, 3 gün kargo ve sipariş bekleme/kargo prosedürünü aşıp, 27'sinde hem nakdi olanağa,hem telefonda yedek parça sorumlusu ile olan iletişim kazasına, hemde zamandan tasarruf maksadlı idi, kısmet ise yarın, siparişi geçebileceğim inşaallah.

Sana gerekli parçaları belirtir isen benim parçalar ile, gelmesini sağlayalım, ancak hem 3 gün yaklaşık geliş süresi var, hemde malum motor dağıtılacak, tahminen 4-6 gün belki fazlası motorsuz olacağım, bu durumda senin parçaları sana nasıl ulaştıracağım meselesi'de var, parçalar geldiğinde buraya gelirim dersen buyur çayımızı içer yemeğimizi yer ağırlamaya çalışırım.

Motosikleti
    R1200Rt - Planet (78)
    1 x Zincir maşa plastiği(hani yırtık olan)
    1 x Zincir makarası (altta bulunan silindirik makara)
    1 x debriyaj kolu bana gerekenler abi..
    Acelem yok sikinti degil. Yucel abi ile beraber cikar geliriz birgun cayini icmeye o zaman alırım urunleri. Yada hiç ugrasmayalim benim alt makara iyice ölünce hepsini birden sipariş geçerim ben yaa. Evet evet boyle daha iyi olacak hic karisiklik olmasin

42. sayfa BirinciBirinci ... 32404142434452 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 10 kullanıcı var. (0 üye ve 10 misafir)