Apachi XZ250RM Cross ON/ Off road / Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
@spil444 Elinize sağlık, evet şanslısınız, malesef ben 3-4 gün sonra netice alabileceğim şuan maddi krizdeyim^^
Cenkito'nun dediği konular önemli, sac haddelenmiş ise evet, değil ise 1 haftada çöp olur, ancak bu kadar ciddi göründüğüne göre, mutlaka sağlamdır Cenkito'ya gelecek cevapları bekliyeyim, uygun olur ise banada 43 lazım.
Reklamlar
-
Mehmet Turan adlı üyeden alıntı
Wr125r de 60 lık arka dişli kullananda var. (Arkadaş çekişi arttırmak için arkayı 60diş yaptı. hız çok fazla değişmedi, gene 100-110 (alıntıdır)
60 diş yapacaksın ve hız değişmeyecek? Buradan bir hesaplatın bakalım neler oluyor :D Ben Apachi yi bulamadım fakat örnek teşkil etmesi amacıyla kendi motorumu denedim.
Foto burada. Stok 14x42 ben 13x45 yaptım değişimi görün Bu bile oldukça etkiliyor.
Hesaplama linki: http://www.gearingcommander.com/
Düzeltme. WR125 içinmiş hemen bulup grafiği ekliyorum.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:22 ----------
WR125 stok olarak arka dişli 53 geliyormuş :D Oha oldum görünce eve son hız fazla değişmiyor beyler :D Eheheheh yardırın.
-
arkadaslar ugrasmayın buyurun size dişliler ile tork hız oranları
http://www.sprocketcalculator.com/
girin orjınalini ve düşündüğünüz son halini neyse hali çıksın faliii
-
cenkito adlı üyeden alıntı
Benim verdiim site daha iyi :D
-
bana daha karısık geldi, bu basit ama sonuclar ne kadar güvenilir bilemem
-
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
müjde cvp geldi
sadece
05326218672 hüseyin bey ile görüşün
yazıyor.
sanki ben telefon acmayı bilmiyorum
facebook sayfasında zaten bu numara vardı
)))
Ben'den günah gitti meşgule düşünceye değin aradım, ancak cevap verilmedi
-
ben ilerde almayı dusundugumden aramadım
ön bilgi olsun diye faceden sordum ama oradanda yanıt alamadım
-
alla alla halbuki ben görüştüm dün akşam üstü beni kendisi aradı bilgi vermek için ancak 44 dişliye 170 tl deyince vazcaydım..
-
o ne fiyatmıs öle
bende aramadan vazcaydım sagol bilgi için
-
Beyler bayanlar neden Ebaydan bakmıyorsunuz?? 170TL ciddi para. Yada wemoto.com var mail atıp bi sorun. Motor modelini söyleyin yardımcı oluyorlar. Ben klx e ve yz ye sarf malzemelerini buradan alıyorum. Wemoto.com da TR ye alınan ürünlerde ekstra %20 Vat indirimi oluyor :D dadından yenmiyor.
-
spil444 adlı üyeden alıntı
alla alla halbuki ben görüştüm dün akşam üstü beni kendisi aradı bilgi vermek için ancak 44 dişliye 170 tl deyince vazcaydım..
Eyvallah, aynen, az evvel kendisi aradı tl şarj'da imiş, hülasa malzeme dayanıklı alüminyun, her tip zincir ve diş sayısına göre yapılabilmekte imiş, iter isim yazdırın ister baaşka şey yada tipinde estetik isteyin mümkünmüş, ancak fiyat aynen banada 170 tl dendi,
-
blamir adlı üyeden alıntı
Benim verdiim site daha iyi :D
Senin siten çok karışık yaaa, bana ne
bana daha karısık geldi, bu basit ama sonuclar ne kadar güvenilir bilemem
Evet ben çok severim bu sayfayı
Mihendis adamsın güvenilirlik derken neyi kastettin yav Bilidği 44dişli çapındaki arka teker şukadar dönerse 48 dişli çapındaki arka teker nekadar döner diye yapılan ters/düz orantı problemi gibi. Arka tekerin orjinal dişlilere göre dönüş sayını 100 kabul edersen sonradan çıkan sonuç da 97 ise, son süratin %3 düşüyor ama paralelinde de çekişin(torkun) %3 artıyor diye hesaplıyor.
Yanlış mıyım ?
Son sürat hesabı neredeyse tamamen doğru, sonuçta ulaşabildiğin son devirde tekerlerin dönme oranı belli bu da senin hızını belirliyor. Ama aşırı arka dişli küçükltmek hesaplanan yüksek son sürati getirmez çünkü motor gücü o süratteki teker sürtünmesine ve rüzgar direncine yenik düşer, hesaplanan hıza çıkamayabilir. O yüzden neredeyse doğru dedim
Çekiş için de diyeceğim şu ki, arka dişliyi çok büyütmek çekişi artırır ama vites değişimine daha sık ihtiyaç duyarsınız. O vakit de drag yarışı gibi bir hızlanma denediğinizde sürekli vites değişimi ile vakit kaybettiğinizden toplamdaki hızlanmanız süre olarak yavaş olabilir. Ama bu durumda herhangi bir viteste kısa süreli de olsa güçlü bir çekiş yakalarsınız, sonra bir diğer vitese geçmenizi ister. Tabi benim motorum gibi DOHC 4V motorunuz var ise üst devirlerin biraz daha tadını çıkartabilirsiniz
blamir adlı üyeden alıntı
Beyler bayanlar neden Ebaydan bakmıyorsunuz?? 170TL ciddi para. Yada wemoto.com var mail atıp bi sorun. Motor modelini söyleyin yardımcı oluyorlar. Ben klx e ve yz ye sarf malzemelerini buradan alıyorum. Wemoto.com da TR ye alınan ürünlerde ekstra %20 Vat indirimi oluyor :D dadından yenmiyor.
Yardımcı oluyorlar da motorun modelini sorduklarında Apachi XZ*** vs, vs, dediğinde pek yardımcı olamıyorlar. Bu motorun arka dişlisi başka hangi bilindik motorun arka dişlisi ile uyumlu acaba (yuva ve kalınlık olarak vs,vs,)
-
@Syanur Uzuun araştırmalar sonunda Honda Crf serisi ile benzer olduğunu çıkardım, ancak son sürat işi hesabı garib olur, bende 2 takım var kros ve sm, ve sm takıma küçültmeyi hedefliyorum ilk olarak, bu arada senin yarayı deşelim ne haber senin janavar'dan?, bide ilk fırsatında senin arka dişli ölçülerini fotolu/fotosuz big boreni görelim artıkın
-
Şerefli Mondial !!! Süründürüyor beni, söyletmeyin...
-
Arkadaşlar yedek parça konusunda sıkıntı çekiyorum.Motor bloğu parçaları için her arayışımda 15 gün sonra cevabı alıyorum ancak sonuç yok.Yardımcı olabilecek arkadaşlar bana ulaşabilir mi ?
-
carbon yıldırım motorsiklette dişlileri ölçüleriyle beraber verdiklerini görmüştüm bi bak istersen sen ölçtün nede olsa dişlini.
-
@Syanur Anlaşıldı daha'da üstüne gitmeyeyim
@ermanay Yanlış başlığamı yazdınız yoksa sizdede apachi'mi var bilemedim, ancak zaten pek fark etmiyecektir, benimde fabrika ile yıldızım barışık değil ilk günden beri
@spil444 Siz ne yaptınız son usta malum, sizin dişli için formülünüz ne oldu? evet yıldırım motor'u, dişli arayışlarımda sahibinden'de gördüm ve verilen dişli ölçüleri CRF tipleri ile bağıntılı ve benim hanzo ile aynı, artık hakikaten sıkıldım ben, nefret etsemde büyük şehirlerin avantajlarını yaşamak başka, Allah nasip/kısmet eder ise yarın bu işi bir şekilde çözümleyeceğim yetti artık.
-
sabırla bekliyorum son fiyattan sonra senin yeni havadislerde olumlu olmassa manisa sanayisine motorla gidip bizzat fiyat araştırmayı düşünüyorum birkaç dişli ustası varmış motor satıcısı ve eski kros yarışçısı bi abimiz yol gösterecek
-
@Carbondioxid doğru başlıktayım bi yakınımda var 17 hp olan ama bir türlü parça bulamıyoruz yatıyor motosiklet
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)