Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax
5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Arora AR 180-19 kullanıcıları / Bilgi paylaşım başlığı

REKLAM ALANI
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı adem80 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    siyah beyaz rengi çok hoş. 197 cc 16 kusur hp, 15.8 tork değerleri çok güzel. Motorun albenisi var. 3500 fiyatıda iyi. Gt 170 kanuni 15 hp gösterip 12 hp den vuruş yaptı. Gözümden düştü. Sağ gösterip sol vurmak satış ahlakına aykırı. Bisürü insan sipariş verdiğinde 15 hp olarak biliyodu. Ben böyle kandırmacalı satış politikasına karşıyım. Buralarda arora satış noktası yok. En yakın 100 km yakında. Bi görmek nasip olmadı. Bellimi olur albenisi var, bi tane alıveririz
    Arorayı da 5000 devirdeki gücünü söyleyerek satsalar o zaman 8-9 beygir gücünde olacak ama yada 7000 devirdekini yazsalar 12 beygir olacak arora da.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    adem80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    mengü teknik özelliklerindeki bilgilerde MAX HP yazıyor. 7500 devirde 16 hp diyosa 8500 devirde 17 hp ye çıkmaz. Veya daha fazla devirde daha fazla hp ye. Bi çok şeyi biliyosun bunu bilmiyosun. Gt belirli bi devirde max gücü 12 kusur verdiyse daha yüksek devirlerde o gücü geçmez artık. Adı üstünde maximum gücü en net o devirlerde yakalar. O devirden sonra artık artmaz. Bi devire kadar sabit kalır, ondan sonra son devirlerde motor artık kendini çevirmede zorlanmaya başladığı için son devirlerde max gücü vermez, düşer.

Motosikleti
    mengü teknik özelliklerindeki bilgilerde MAX HP yazıyor. 7500 devirde 16 hp diyosa 8500 devirde 17 hp ye çıkmaz. Veya daha fazla devirde daha fazla hp ye. Bi çok şeyi biliyosun bunu bilmiyosun. Gt belirli bi devirde max gücü 12 kusur verdiyse daha yüksek devirlerde o gücü geçmez artık. Adı üstünde maximum gücü en net o devirlerde yakalar. O devirden sonra artık artmaz. Bi devire kadar sabit kalır, ondan sonra son devirlerde motor artık kendini çevirmede zorlanmaya başladığı için son devirlerde max gücü vermez, düşer.
    250cc altı bi motorun 10 bin devir çevirmediği nerde görülmüş. Ayrıca internet sitesindeki resimlere bakarsan devir göstergesinde kırmızı bölge 9 bin devirde başlıyor. Max hp diyosa da o devirde max hp'yi söylüyor, aynı motorun 150'liği için neden 8500 devirde veriyor maksimum güç değerlerini veriyo çoğu marka ?

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    mengü nx 700 honda kaç devirde max hp ve tork veriyor bi bak. Bu devirlerden sonra gram tork ve hp artmaz. Devir artar, hp ve tork kırmızıya kadar düz bi şekilde artmadan devam eder, kırmızıdan sonra motor zorlanmaya başlayınca artık o max değerlerde düşer. Bi motorun sıfır devirden en son devire kadar olan gücü ölçülür, en fazla hangi devirde hp si zirve yaparsa o devir ve max gücü yazılır. Max güç bu demektir. Senin anlattığın hikaye sakın kızma ama.

Motosikleti
    mengü nx 700 honda kaç devirde max hp ve tork veriyor bi bak. Bu devirlerden sonra gram tork ve hp artmaz. Devir artar, hp ve tork kırmızıya kadar düz bi şekilde artmadan devam eder, kırmızıdan sonra motor zorlanmaya başlayınca artık o max değerlerde düşer. Bi motorun sıfır devirden en son devire kadar olan gücü ölçülür, en fazla hangi devirde hp si zirve yaparsa o devir ve max gücü yazılır. Max güç bu demektir. Senin anlattığın hikaye sakın kızma ama.
    Hiç sevmediğim kanuniyi savunduruyosunuz bana ama gerçekleri söylemek istiyorum.
    http://www.kanuni.com.tr/motosiklet/85/windys150-lx
    Bak bu motor kanuni windy 150lx, 150cc ama 13.6 beygir/8500rpm yazmışlar, şimdi bu 170'lik motor 150'likten güçsüz mü diyorsun ? İkisinin de karter aynı cg motor var.

Motosikleti
    Yamaha x-city 250
    ürettiği güç motorun kilosuna endexlidir. Ayrıca kanuni windy 150 13.6 hp olabilir. Ama tahmini torku 11-12 nm dir. Gt 170 12.2 hp olsada torku 15 nm civarıdır. 12 hp lik gt, 13.6 hp lik windy in tozunu hertürlü attırır. Çünkü torku yüksektir. Örnek vereyim, 26 hp lik bi cbr 250, 33 hp lik bi ninjayı 0-100 km de geçiyor. Bu kanıtlanmış. Aralarında azcık bi tork farkından. Bu ikisinin arasındakı tork farkı windy 150 ve gt 170 arasındaki kadar çok değildir. Herşey hp değildir torkuda hesaba eklemek gerekir.

Forumdan Uzaklaştırıldı
    Motosikleti
    pulsar ns200
    al benisi olan bir motor olmuş kıronik sorunlarıda yok ise almamak için hiç bir sebeb görmüyorum şehir içinde tork çok önemli ani hızlanmalar olası kaza tehlikesini önlüyor 100 ve 120 arası sorunsuz gidebilse uzun yolda aranan ve diğer firmaların uykularını kaçıracak gibi.

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiç sevmediğim kanuniyi savunduruyosunuz bana ama gerçekleri söylemek istiyorum.
    http://www.kanuni.com.tr/motosiklet/85/windys150-lx
    Bak bu motor kanuni windy 150lx, 150cc ama 13.6 beygir/8500rpm yazmışlar, şimdi bu 170'lik motor 150'likten güçsüz mü diyorsun ? İkisinin de karter aynı cg motor var.
    mengü abi affola sen benden daha iyi bilirsinde bu phantomda 180cc ona bakarsan 12,92 hp hadi senin dedigin gibi buda 14 hp olsun motor 100ü geçmiyor

serdar1547 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    bu motorda 16,32 hp diyor ama diğer tiger 200 ün maksimum hızı daha fazlaydı(tiger 200:14,9 hp) ama bu o kadar gitmiyor motor 90 a geldiğinde devir 8,500 diyor motorda toplamda 12,000 devir var ne kadar diye hiç düşünmedim basmadım da

hey gidi tiger 200 hey..bu motorum 90 a geldiğinde devir 5,500 ü gösterirdi ve 140 a kadar çıkardı hızı
    nokiaxxx bunu beğendi.

AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Hocam kafam bulandı şimdi bu motor 120 - 130 u gormezmi tiger da yok ki arkadaş rodajda olduğundan fark edermi bu kadar... Tiger yorumlarını da okudum ilk aldıklarında vites geçişleri max. Hızı konusunda memnun değillermiş kullanıcılar daha sonra açılmış gibi geldi sanki 3000km ye kadar aldığına pişman olduğunu ama sonra memnun kaldığını söyleyenler falan var tiger icinde...

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    bu motoru kullananlar varsa öndişliyi 17 likle değiştirsin 200 lük motora 15 dişli(ön) takan mühendisin nasıl bir kafa yapısı varmış merak ettim doğrusu...
    motosiklet 90 km hıza geldiğinde devir saati 8,500 ün üzerine çıkıyor ama öndişliyi 17 yapınca 90 km hıza geldiğinde devir 7,000 civarında oluyor ve motor rahatlıyor üstelik maksimum hızı da artıyor ve motorun hızlanmasıda daha kısa sürede gerçekleşiyor,ben yaptım gayet iyi oldu motorun sesi bile değişti,hızlanışı,titreşimi hepsi olumlu yönde etkilendi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------

Alıntı AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam kafam bulandı şimdi bu motor 120 - 130 u gormezmi tiger da yok ki arkadaş rodajda olduğundan fark edermi bu kadar... Tiger yorumlarını da okudum ilk aldıklarında vites geçişleri max. Hızı konusunda memnun değillermiş kullanıcılar daha sonra açılmış gibi geldi sanki 3000km ye kadar aldığına pişman olduğunu ama sonra memnun kaldığını söyleyenler falan var tiger icinde...
    ben motoruma(ar 180) 17 dişli aldım şu an motorum aynen tiger gibi oldu(tigerin ön dişli de 17 lik)
    sanırım maksimum hızı da tigerden fazla olacak ama makina rodajda olduğundan basmıyorum fazla
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

Motosikleti
    Alıntı serdar1547 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu motoru kullananlar varsa öndişliyi 17 likle değiştirsin 200 lük motora 15 dişli(ön) takan mühendisin nasıl bir kafa yapısı varmış merak ettim doğrusu...
    motosiklet 90 km hıza geldiğinde devir saati 8,500 ün üzerine çıkıyor ama öndişliyi 17 yapınca 90 km hıza geldiğinde devir 7,000 civarında oluyor ve motor rahatlıyor üstelik maksimum hızı da artıyor ve motorun hızlanmasıda daha kısa sürede gerçekleşiyor,ben yaptım gayet iyi oldu motorun sesi bile değişti,hızlanışı,titreşimi hepsi olumlu yönde etkilendi

---------- Mesajlar birleştirildi - 19:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:39 ----------

ben motoruma(ar 180) 17 dişli aldım şu an motorum aynen tiger gibi oldu(tigerin ön dişli de 17 lik)
    sanırım maksimum hızı da tigerden fazla olacak ama makina rodajda olduğundan basmıyorum fazla
    Hocam gerçekten rahatlattın beni tigerda devir ibresi max. kaçtı yazan? Bunda kaç? İlk yazdığın yorumda değiştirmemiştin değilmi dişliyi? Birde dişli değişimi ne kadara mal oldu?
    Bütün Sosyal Medya Mecralarında DoganLokman işte... lokmandogan.com

utkan35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Mondial 125 MH Drift
    Alıntı serdar1547 adlı üyeden alıntı Mesajı göster

serdar abi sen ar 180 in tigerdan daha seri oldugunu yazmıstın sanırım önde 15 dişli olduğundan peki tigerın ön dişlisi kaçtı bide arka dişlisi?

Motosikleti
    MONDİAL 150 MR VULTURE
    Alıntı utkan35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    serdar abi sen ar 180 in tigerdan daha seri oldugunu yazmıstın sanırım önde 15 dişli olduğundan peki tigerın ön dişlisi kaçtı bide arka dişlisi?
    tigerin ön dişli 17 idi şu anki motorumun da ön dişlisini 17 yaptım ve motor kendine geldi
    UNUTMAYIN MOTOSİKLET TEHLİKELİ DEĞİLDİR ONU TEHLİKELİ KILAN ÜZERİNDEKİ SÜRÜCÜDÜR HATTA MOTOSİKLET O KADAR MASUMDUR Kİ SİZ OLMADAN AYAKTA BİLE DURAMAZ.

Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Var
    Bu gun yetkili bayiye gidip fiyat bilgisi aldim 3, 450 tl dedi indirimden bahsetmedim ama kem kum edersem 3, 400 tl ye felan indirim fiyati yedek parcada yardimci olur nede olsa yetkili bayi ve yetkili servisi

Ayni zamanda Kanuni yetkili servisi ve bayisi ama 15 bg olan motoru 12 bg ye indirmesi beni gt 170 den soguttu acikcasi ne yapacam bilmiyorum

Motosikleti
    Var
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu gun yetkili bayiye gidip fiyat bilgisi aldim 3, 450 tl dedi indirimden bahsetmedim ama kem kum edersem 3, 400 tl ye felan indirim fiyati yedek parcada yardimci olur nede olsa yetkili bayi ve yetkili servisi

Ayni zamanda Kanuni yetkili servisi ve bayisi ama 15 bg olan motoru 12 bg ye indirmesi beni gt 170 den soguttu acikcasi ne yapacam bilmiyorum

Motosikleti
    Var
    Son durum nedir yakit tuketimi son hiz disli degisimi susu busu ne alemde

Uzun yolda 130 kmh sabit hizla gidebilirmi stabil cok fazla zorlanmadan ara sira mola verip motoru dinlendirmeyide ihmal etmiyecegiz bu arada

Motosikleti
    Rodajı bitiren varmı arkadaşlar? Kimseden ses soluk çıkmyor yaw

Motosikleti
    Var
    Alıntı AsyMeTRiQue adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rodajı bitiren varmı arkadaşlar? Kimseden ses soluk çıkmyor yaw
    Yazan yok sanırım

bulunduğum yerdeki bayiden fiyat aldım 3.450 tl kaporasını verirsem getirecek

Motosikleti
    Alıntı Tİme_shİft42 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yazan yok sanırım

bulunduğum yerdeki bayiden fiyat aldım 3.450 tl kaporasını verirsem getirecek
    Aynen bi yazan olsa da fikir sahibi olsak Çok memnunlar ki herhalde inmiyorlar motordan buraya ondan yazmıyorlar sanki anlamadım gitti

5. sayfa BirinciBirinci ... 34567 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)

Bu Konudaki Etiketler