Teşekkür ederim. Kilometre daha 7500'lerde 2016 model. Acaba soğuktanda yapıyor olabilir mi bu ateşleme sorununu ?
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:15 ----------
Akü orjinal. 7500 Kilometrede daha 2015 model 2016 trafik çıkışlı. Kendim başka bir motordan akü takviyesi yapsam sorun çözülür mü peki ?
Kaza Anında Seni Korur !
benım akude aynı durumda.orjınal aku.sııfr aldıgımda da ıkı ay calısmayınca bıtmıstı.suan kapalı garajda ama aku bıtmıs.1 amperlık bır adamtore bagladın mı 7-8 saatte eskı halıne gelıyor.gecen ınternetten voltaj olcum cıhazı aldım bosken olctum 11 falandı doldurdum olctum 12.70 falan cıktı sanırım
ksın cıkartıp ayda bır sarja bırakmak en dogrusu sanırım kı ben ıkı motorda oyle yapıyorum.yazlıktakı motorlarda ıse suan pıyasada olmayan motomaxden aldıgım ıkı adaptor var aku bosaldıkca kendısı sarj edıyor onlar surekl prıze takılı.11 ay sonra yazlıga gıttıgımde takıyorum motra anında calısıyor.bulsam o cıhazdan ıkı tane daha alacagım ama maalesef turkıye de yok
H-TRONIC AL800 Akü Şarj ve Koruma Cihazı
Sorunu hallettik herkese teşekkür ederim. AKüyü söktüm başka bir scootera (Mondial 150 HS) bağladım. Birkaç defa ateşleme ile çalıştı. 10 dakika kadar rölantide çalıştırdım aküyü daha sonra tekrardan söküp kendi motosikletime taktım. Tekte bu sefer çalıştı joymax. Bu badireyide bu şekilde atlatmış olduk hayırlısıyla :D :D
Bana ders oldu bu olay. 4-5 günde bir çalıştıracağım rölantide motosikleti :D
rolantide pek etkili olmuyor diye biliyorum, tekerin dönmesi gerekiyor, mahallede kısa turlar atın...
sabah motorun hararet göstergesi mevsime rağmen oldukça yükseldi,
kırmızıdan önceki son beyaz çizgide kalıyor,
kontrol ettiğimde soğutma sıvısının epey azalmış olduğunu gördüm,
buralarda motosiklet için özel bir ürün bulamadım,
otomobil için olan antifriz alıp biraz takviye yaptım,
akabinde motoru rölantide biraz çalıştırdım,
sonuç sabah olan ile aynı idi.
sürüş esnasında değişir mi? bilemiyorum,
akşam dönüşte bakacağım.
araba için satılan antifrizler ile motosiklet için satılanlar arasında ne kadar fark var ?
(fiyat olarak epey var)
can't be worried about that shit. life goes on man.
sym yi pek bilmiyorum ama bizim xmax da yamaha özel sıvısı var su eklemeden sadece o konuyor.
bence şöyle bişey yapın komple soğutma suyunu boşaltıp yeniden ekleyin sanırım sizin aldığınız %50 suyla karışıp ekleniyordu pek emin değilim.
ayrıca motor içinde kabarcık kalmaması için havasını almayıda unutmayın.
Soğutma sıvısını @IRau nun da dediği gibi değiştirmeni tavsiye ederim. Soğutma sıvısı aradan yıllar geçince eskisi gibi görevini yerine getiremiyor. 5 yıl(47 bin km.) sonunda değiştirmiştim. Motor daha serin çalışmaya başlamıştı. Aynı durumu otomobil de de yaşadım. Değişim yaptıktan sonra sıvı eksiltme devam ederse iş sıvının nereden gittiğini bulmaya kalıyor. Kazasız belasız sürüşler...
ilginize teşekkür ederim,
gts250 için servis kitapçığını buldum,
onun üzerinden bakacağım,
içine konulacak malzeme konusunda biraz kararsızım,
zira motul ya da ipone için 1 lt 50 tl civarı,
biraz pahalı gibi geldi.
teşekkürler
kırmızı antifiriz işini görür diye düşünüyorum.ben her iki motorda da bunu kullandım çok şükür bir sorun yaşamadık.yalnız şuna da bakmanı onerırım sanırım altta bır tahliye hortumu yada noktası var bızım motorlarda.oradan sızıntı kaçak olmuş mu.
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:04 ----------
çünki kapalı bir alandan eksiltme olmasına bakmak lazım
tahliye hortumunu kontrol ettim,
pek bir şey yoktu.
akşam sıcaklık tekrar kırmızıdan önceki son beyaz çizgiye kadar çıktı sonra normal seviyesine geldi,
sabah olması gerektiği gibi idi.
şu an için sorun görünmüyor,
normal mavi olandan aldım, içindeki de ona benziyordu,
dün servis kitapçığına baktım ama o da gts 250 üzerinden tarif edilmiş,
hafta içi takip edeceğim, bir terslik olur ise hafta sonu ya değiştireceğim ya servise gideceğim.
biraz daha kullanayım, zira sızıntı ya da benzeri bir şey göremedim,
serviste eklenmesi unutulmuş olabilir,
tekrar eksiltir ise geniş kontrole bakarım.
dün yağ alayım dedim,
internet fiyatları 60 liradan başlıyor, (oha !!!)
ipone düşünüyorum.
en son ben 35tl ye aldım castrol power scooter ıcın olanı.ankarada şah makina var şaşmazda ınternete gırdın mı çıkar adres ve numarası ara oradan sıparıs ver kaan var sahıbı cok duzgun adamlardır
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:08 ----------
Adres: 2542 Sok. D:31, Etimesgut/Ankara
Telefon: (0312) 278 08 88 burdan telefonla sorarsan cok makul fıyata alabılırsın
Radyatör sıvısını değiştirmek hemen öyle şıp diye olmuyor bilginiz olsun kendiniz yapmak isterseniz joymax in ön tarafını tamamen sökmeniz gerekiyor çünkü radyatör kapağına dışardan ulaşmanız mümkün değil hatta tam bakım için iç havuzu da sökmeniz gerekiyor ki bunun içinde akü kapağı akü sağ kapak sis lambası dörtlü tuşlarını da sökmeniz gerekir elinizden gelmyorsa hiç ellemeyin derim ayrıca joymax e yağ alıcaksanız kesinlikle motul expert 10w40 tavsiye ederim.
radyatör kapağı sol ayak paspasının hemn altında sılıkon bır kapak.plastıgı kaldırdın mı hemencecık oarada.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:13 ----------
radyatör kapağı sol ayak paspasının hemn altında sılıkon bır kapak.plastıgı kaldırdın mı hemencecık orada.
---------- Mesajlar birleştirildi - 16:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:14 ----------
o kapaktan ıerı bır hortum salıp sıvıyı vakumlama yontemı ıle bosaltma ımkanı yok mu?
O kapak sadece yedek su tankı radyatörün içini temizlemen mümkün değil maxi scooter larda genelde durum böyledir içerde kaldığı için biraz sıkıntı bu durumlarda
İMPOSSİBLE İS NOTHİNG
şu an bir şeyi sökme niyetim yok,
çetrefilli bir iş olduğunu tahmin ettim.
servis zamanı gerekir ise bakılır.
evvelden de yazdım,
joymax için servis kitapçığı bulamadım, gts250 için olan da farklı.
can't be worried about that shit. life goes on man.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)