Merhaba Joymax kullanıcısı forumdaşlar,
Önümüzdeki bahara için motor araştırması yapıyorum. Normalde planım 600-1200cc arası naked bir motordu. Zira gazlamayı severim. Yaklaşık 10 yıllık motosiklet tecrübem var ancak hiç scootera ısınmamış, göz ucuyla bile bakmamıştım.
Sonra moto-sohbet bölümündeki
http://www.motosiklet.net/forum/moto...ac-olmasi.html konusundaki scooter kullanıcılarının yorumlarını gördükten sonra scootera yöneldim. Sonra "Hafta 1 gün 600cc süreceğime, her gün scooter sürerim, toplu taşımadan da kurtulurum. Bir yere gidince de elimde kaskla montla gezmek zorunda kalmam, rahat ederim, dizlerim rüzgar yemez, yağmurda paçalarım ıslanmaz, kışın da diz örtüsü takar kalerüferi açarım" zihniyeti yer etti kafamda. Tam olarak fikrim net olmasa da, şuan bu yönde.
Bu sınıfta tüm motorları değerlendirdim, Kymco Xciting 500, 400, 250, SYM Joymax 250, Xmax 250-400. En mantıklısı şuan Joymax bagaj, rahatlık ve şekil açısından.
Ancak abidik gubidik, kendini Ducati sanan parça fiyatları olduğunu okuyorum, 750 lira ayna, 230 lira km teli gibi. Parçası yok denen Hyosung'umun bile km teli 40TL idi. Bu konu doğru mudur, siz kullanıcılar, kaza yapmadığınız sürece bir yedek parçaya ihtiyaç duydunuz mu? Yani işletim masrafları nasıl?
Diğer bir konu ise Ankara'da sıkışık trafiğe uygun mu, aralardan geçer mi, gidon turu nasıl ? Ne yazık ki canlı canlı motoru görme imkanım olmadı, Ankara'da hiç görmedim.
Bir de malum sitedeki SYM'nin 250cc'lik modellerine bakıyorum, 40 bini geçmiş bir çok ilanda "sıfır motor yapıldı" ibaresi var, yani çoğunda var. Bu kadar narin değildir, kullanıcı hatasıdır diye umuyorum.
Bahsettiğim konularda siz kullanıcıların yorumları benim için önemli, yardımcı olursanız sevinirim.
Teşekkürler.