hava filtesinin orjınalı ıle yan sanayısı arasındakı farkı ben bugune kadar cıkartamadım.yaklasık 8 yıldır da gts 250 ve joymaxde ayrıca fıdell, orbıt, jet 4 de yan sanayı fıltereler kullanırım.
ama yag konusunda ucuzuna kacmam sadce scooterlar ıcın uretılmıs olan castrolun yagını tercıh ederım
sym nın kendı marka yagı da var fren balatası da var
ama benım kullandıgım castrol yag ıle ınternetten antalyadakı dokuyucu dan aldıgım ıtalyan malı fren balatalarının orjınal sym yag ve balatalarından cok daha kalıtelı ve cok daha ucuz oldugunu gonul rahatlıgı ıle yuksek sesle soyleyebılırım.
ayrıca her 30.oookm de degısıtırlmesı gereken varyator kayısına ılıskın olarak da bızım motorların uzerınden cıkan orjınal kayıslardan cok daha kalıtelı ve cok daha ucuz japon fransız ıtalyan malı kayısların oldugunu gecmıs tecrubelerıme ıstınaden belırtebılırım
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:41 ----------
yağ degsımı ıslemıne ılıskın olarak yagın az yada cok konması motorlarda onemlı bır husus olarak karsımıza cıkmakta
el ve goz ayarı benım gıbı noksan olanlar ıcın tehlıkelı bır durum
joymaxler 1.2lt diğer yukarıda saydıgım 125cc lık aletler ıse 800cc yag almakta
bu onemlı bır konu
ayrıca alttakı yag tapasını acıp kapama anında yalama yaparım dıs atlatırım dıye ben hıc o kısımlara gırmedım.
10-20tl ıscılıkle bu ıslemlerı sevdıgım ustalara bıraktım