Dün aldım benzini 3,35 lt yakmışım 100 km de. Dünden itibaren havalar hissedilir derecede soğudu daha da aşağı düşecek. Normal soğuk zamanlarda çok yakar.
Soğuklarda kronik marş basmama sorunu baş gösterdi. Dün bir hafta kullanmadığım ama karın olduğu zaman garajta çalıştırmaya çalıştım marş almadı. Cumartesi günü dün yani takviye yaptık sorun halen devam etti. Akünün volt u iyi meğer buji kirlenmiş temizledi ark.lar sonra çalıştı. Bugün tekrara marşa bastım yine almamaya başladı. Şu motorun soğukta çalışmaması deli ediyor beni. Eve yakın yerde kapalı otopark buldum son çare nisan, mayısa kadar orada tutarım artık herhalde. Sıcak iklim motoru belli bu sym denen marka.
geçenlerde bende de marş problemi oldu.
aküyü söktüm bir iki gün evde kaldı, akabinde ölçtüm 11 civarı gösteriyordu.
dün taktım çalıştırdım, bir problem olmadı.
bir arkadaş laptop şarj cihazından bozma şarj aletini verdi eme gerek kalmadı.
motoru yatırıyorum.
sanırım sezon açılışında da satacağım.
sadece sym markasına özel değil, genel olarak problem yaşayan başkaları da var.
burada geceleri -10 dereceyi gördü ya da ben öyle hissettim, zira -5 diyor ama hain poyraz öyle söylemiyor.
Bence kışın çalışmama olayı kronik değil. 1 hafta basmadığım zamanlar oldu akabininde tek marş alıyor.
1 haftadır kapalı garaja park ettim 1 hafta hiç kullanmadım. İlk marşta aldı. Evimin bahçesinde önü açık çardak şekilde üstü kapalı önü açık garajda marş almıyor. Kapalıda 1 haftadır çalışmıyor tek marşta alıyor. Haftaya muayene var. Erkenden gidip Muayene konusunu halledeceğim. Havalar ısınına kadar kapalı otoparka bırakacağım gibi görünüyor.
Benim motor açık otoparkta duruyor. Yağ, yağ filtresi, hava filtresi, buji , kayış , varyatör bakım herşey yeni yapıldı. Güncel tek marşta alıyor. Motoru ekimde almıştım . Ekim ayına göre sadece 1-2 saniye fazla marşa basıyorum.
Bende geçen sene ekim ayında almıştım. Yağı,hava filtresi, Debriyaj bakımı, Şanzıman yağı, yeni kayış, Bagalar hepsini değiştirtmiştim. İlk kışı rahat atlatmıştı. 2 ay önce havalar soğumaya başladığında soğuk çalışmıyor dediğim buji bitmiş onu yeniledik. Bir buçuk ay olmadan yine marş basmadı. Akü voltajı iyiydi. Buji pislenmiş soğuğa bağlı olarak sanırım. Önceki 15 model joymax te aynıydı. En son usatanın yanından ayrılırken aynı şikayetle gelen var mı diye sordum ooo sürüsüne bereket dedi. Normalde motorun bakımını aksatmadan ve parasından kaçmadan yaptıran biriyim bu arada.
Çok ilginç gerçekten Benim motorun üstünde branda var acaba onun bir nebze etkisi olabilir mi diye düşünmeye başladım. Kışın kar olmadığı sürece haftada en az 2 kere binen birisi olarak şanslıyım o zaman Şu sıralar devirdaim contasının altından yağ terletmeye başladı , keçe değişmesi lazım ama parça türkiye'de yok malesef.
Branda sorunu gidereceğini bilsem kapalı garaj yerine alırım branda kullanırım bu sene değilde önümüzdeki sene öyle deneyeyim bakalım aylık kapalı otopark masrafı yerine evin garajında durur olmadı. Keçe için servislerden çıkma ürün bulabilirsen oralara bak derim. Çok motor dağıttıkları için işini halledebilirler belki.
Türkiye'de sormadığım servis kalmadı. Motopit dahil. Kawasaki ile sym birleşiyormuş. Bundan dolayı fabrika ithalatı durdurmuş sanırım.Kimse net tarih veremiyor. Servisler nisandan önce gelmez diyor.
https://youtu.be/4FXdlIwfnrs
Güzel bir inceleme oldu
Selamlar, daha önce hararet göstergesinde sorun yaşayan oldumu , cihaza bağlayınca hararetim normal seviyede ve fan olması gerektiği gibi devreye giriyor, ancak yolda giderken sanki motor hareret yapmış gibi kırmızı çizgiye çıkıyor ve orada kalıyor. Bütün müşürleri değiştirdim ve tesisat kontrol edildi sorunu bulamadık .
Yok , hepsi yeni değişti. Motoru çalıştırır çalıştırmaz 1 km sürüyorsun hemen hararet sona geliyor orada kalıyor .
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)