Selam arkadaşlar.
İnternette şöyle bir ürün gördüm EJK Gen 3 P/N 9110028 isimli Dobeck Performance diye bir şirket üretiyor Amerikada ve dünya genelinde göderebiliyor. Youtube de izlediğim videolarda belirgin bir güç artışı sağlasığını söylüyorlar. Bu üründen satın almayı düşünüyorum kullananlar varsa görüş bildirebilirler mi acaba. Teşekkürler.
English:
Hi fellas
I have seen a product named EJK Gen 3 P/N 9110028 produced by a company named Dobeck Performance in U.S. and sends the products worldwide. In the videos I have watched in youtube they say that it makes a quite difference in power. I think to buy this product. If there is anyone using this product, could you tell me your reviews please. Thanks.
arkadaslar crf nin gidon genisligi kac cm kus bakisi mesafe veya gidon uzerinden kac cm geliyor.olcup yazarmisiniz.elimdeki gidon ,kus bakisi 72 cm daha uzunsa planlarim var.
hayırlı olsun linkini atsan baksam özelden.
Zincir ve dişli seti değiştireceğim. Tavsiyelerinizi alabilir miyim?
Hali hazırda stok set ile 120-130 görüyor. Michelin Sirac lastikler var üzerinde. Açıkcası fazlası hem benim tecrübesizliğime hem de motorun doğasına fazla gibi geliyor. Daha çok marka ve model terchilerinizi rica edeceğim. Araziye girmeye de başladım. Belki torku artırmak daha cazip olabilir. Çoğunluklu şehir içinde kullanıyorum.
Yanılmıyorsam Crf250L stok olarak 14 ön 40 arka dişlilere sahip, aşağı yukraı belirttiğiniz son sürate sahip, arazide daha kısa oranla ve tork ihtiyacı var ise arka dişlinin büyütülmesi (45-52 arası) ihtiyaca cevap verir, bir gezide 14 52 olan crf görmüş idim, asfalt seyrinde en geride kalmakta haklı olarak, dahası motor son raddesine kaadar neredeyse devir çevirmekte , bu durumda asfalta gruba ayak uydurmak istenirse motor ömrüne negatif yansır malumunuz bunuda hesaba katmak gerek.
Kısaca arka dişlinin büyütülmesi torka yatırım manası taşır aslında var olan tork kuweti tamamen ve yüksek devirlere hızlıca çıkılması diyebiliriz.
Marka bazında "bana sorulur ise" 1. D.I.D , belli başlı güvenilir olarak okuduklarım ise 2. Sprox, 3. Esjot , değişimlerde zincir ,ön , arka dişlerin kombine değişmesi salık verilir, bunuda göz ardı etmemek gerek.
En doğru bilgiyi deneyimlemiş Crf kullanıcısı forumdaşlar verir diye umut ediyorum.
Bizatihi deneyimlediklerimden bahs ederisek Apachi xz250rm kullanıyorum aşağı yukarı aynı sınıf olduklarından.
13/51 = Kısa vites aralıkları, yırtıcı devirlenme=benzin sarfı=nirvana
13/40 = Nispeten uysal, düşük devirlerde naif, son vitese düşük devirde öceki versiyona oranla ekonomik 90kmh seyrüsefer.
13/42 = Yukarıda 13/40 ile aralarında fark gözlemleyemedim.
14/40 = Kendi kullanım amacıma en uygun kombinasyon , bilhasa istemiş olduğum son vites 100-110 bandında rahat motor, evvelki kombinasyonlardan farklı olarak son hıza ulaşmak istendiğinde nazlanan yapı, kullanıcı dostu, arazidede istendiğinde yüksek devirle açığı kapatma, bunun için herkes önündeki rampayı aniden çıkar iken, bu kombinasyonda gerisin geri devir aralığı kazanmak için az geriden harekete başlamak.
Hasılı hard/extrem düşünürseniz 50+ arka dişli, değilse 13 ön arka 46 cevap olabilir.
bende şehir içinde yoğun kullandığım için dişlileri değiştirmek istiyorum. 1 2 çok çabuk bitiyor, ne tavsiye edersiniz. ve nerede yaptıralım honda'nın kendi servislerin de bu uygulama yapılabiliyor mu?
teşekkürler
Bu durumda en sıhhatlisi, ön dişliyi büyültmek (bi dönem arka dişleri araştırdığımda'ki aynı arka dişli göbek yapısında benim motorun mevcutta 40 crf dişlisi var, crfL için en düşük arka 39 olarak bulmuştum sanırım oda yurtdışı menşeeili) ancak crf ön dişlide en sıhhatli kaça kadar kabul eder bilemiyorum.
Ekseri ön dişlideki 1 diş eksilmesi yahut artırılması arka dişli ile oynamaya nazaran çok daha büyük sonuçlar veriyor, yine bu durumda zincirin bakla sayısı yeterli gelirmi durumu yeni zincir gerekir vs, tabii bu değişim yapıldığında 1.2 viteslerde ssakız gibi uzamada beklemek gerek yinede net farklar oluşur.
Servis durumu hakkında bilgimyok, bu foruma ne olmuş böyle yahu? eskiden yardım etmek babında yarışırdı herkes bilgi babında..
Rk konusunda bilgim yok, az bilinen kaliteli sınıf diye tahmin ediyorum, sarı renkten kastınız kullandığım ert2 ise, bilhassa av/balık dolayısı ile çatak/batak bol çamur yerlerden geçtiğimden dolayı, özellikle "Oring'siz " tercih ettim daha çok bakla kildini söküp , zinciri aksiyon sonrasında yarım/1 litre benzin banyosu ile prılpırıl yıkayıp, kurutup yeniden yağlayıp yerine takmaktı muradım.
Özetle cross/enduro/(bahs ettiğim koşullar ova eteğinde bol toz alan yer içindir, yoksa oringlide bu işi görür sanıyorum)toz toprak kullanımı için temizleme kolaylığı için "oringsiz" , yol için "oringli" tavsiye ederim. renk tercihine gelirsek siyahını tercih ederdim ancak bildiğim kadarı ile yok.
Set olarak değiştirmek istediğim için şuradaki set uygun görünüyor. Yalnız dişlilerin markası yazmıyor. Uzun ömürlülük açısından tercih edilebilecek dişli markası tavsiye edebilir misiniz?
http://www.enduromarket.com/urun/hon...aspx?CatId=222
selam arkadaşlar bende motorumu 2. el olarak bikaç gün önce aldım arazide falan biraz hırpalanmış olarak elime geçti motor. bakımları falan yoktu 12400 kmde yaptırdım yağıydı filtresiydi falan neyse bu arada yağ filtresinde böyle kurum şeklinde altın renginde pislikler birikmişti yapan usta bakımı geciktiği içinde olabilir yada krankın etrafında sarı pullar vardır onlarda parçalanıyo olabilir gibi bişeyler diyerek beni bi nebze motordan soğuttu başına böyle bişey gelen oldumu acaba yada gören duyan ? yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim .
Bu motoru çamur kaplatmadan geri dönmem
beyler hepinize selamlar. Forumun 2008 civarlarında üyesiydim ama üye olduğum mail adresi patladığı için şifremi alamadım, yeniden üye oldum
tabi crf250l konusunu baştan aşağı okudum. WR125 konusunu da baştan aşağı okumuştum, aklım ondaydı ama 250'lik al tavsiyelerine dayanamadım, 2. el bir CRF250L ile sezona girdim. Çin malı cruiser'ımdan sonra ilk doğru düzgün motorum. Hakikaten bayıldım.
Bir soruyla arz-ı endam edeyim. WR'leri beğenmemin sebebi yüksekliği ve kuyruk kısmının yukarı doğru fişek gibi gidişi
CRF'nin de yükseltilmesi mümkün müdür? Kullanımla ilgili değil, tamamen kozmetik amaçlı istiyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)