Kapat
Üye Girişi
Motovento
Motomax

Honda CRF250L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı

REKLAM ALANI

Motosikleti
    CRF250L
    TheNightHawk, KaPTaNHaSaN teşekkürler bilgi için..
    35emre35 hocam bahsettiğin yerlerden ayarlamaya çalışacağım.

Onurkahraman bende aynı soruyu motor malzemesi satan birisine sormuştum. Köpükler falan bizim tekerlerde olmuyormuş galiba. Delik veya kesik kısımı kapatıp , tek sıkımda tekeri şişiren tüplerden kullanabilirsin demişti.

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    TheNightHawk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Trr Mousse diye bir şey var dolgu lastik gibi oluyormus teker youtube de sokme takma videosunu görünce direk eledim. Geri sökmesi çok zor jantın canına okur.

35emre35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    crf250 L
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Trr Mousse diye bir şey var dolgu lastik gibi oluyormus teker youtube de sokme takma videosunu görünce direk eledim. Geri sökmesi çok zor jantın canına okur.
    sahibinden de teki 500-600tl. dağ bayır çok dolaşan biri olarak almayı düşündüğüm araştırdığım bir ürün ama uygun fiyatlı bir muadilini bulamadım. bu fiyata çifti olsa düşünülebilir fakat fiyat çok abarık
    CRF250L; KLR650, Pioner200, STR250, Skygo200, MCT 250

Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    35emre35 Seleye bir şey yaptın mı. Taşdan bir farkı yok.

Motosikleti
    crf250 L
    orjinal selenin üzerini kaplattım, kaplattırırkende 1cmden biraz kalın sünger koydurdum. şimdi biraz daha iyi. malesef bu tarz motorlardan goldwing konforu bekleyemiyoruz şehir içinde orjinal sele yeterli ama uzun turlarda minder takviyesi istiyor yada iyi bir kaplamacıda sünger takviye edilmesi gerekiyor.

Motosikleti
    Kawasaki Kle 500
    Alıntı trr adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    TheNightHawk, KaPTaNHaSaN teşekkürler bilgi için..
    35emre35 hocam bahsettiğin yerlerden ayarlamaya çalışacağım.

Onurkahraman bende aynı soruyu motor malzemesi satan birisine sormuştum. Köpükler falan bizim tekerlerde olmuyormuş galiba. Delik veya kesik kısımı kapatıp , tek sıkımda tekeri şişiren tüplerden kullanabilirsin demişti.
    O da pek sağlıklı değil ya... Gördüm bi defa denemişler lastiği mahfetmiş... Lastiği söküp takabilecek bi takım lazım da nereden bulunabilir bu telli janta göre aparatlar var?

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:25 ----------

Bi de bana crf250l ye göre uyumlu bi manet koruma lazım... ancak gidon çapından haberim yok, yakında bu motordan alacağım inşallah öncesinde manet korumayı ayarlayım diyorum sizce http://www.aliexpress.com/snapshot/226433896.html bu ürün olur mu yada kullananınız var mı?

Motosikleti
    crf250 L
    gidon çapı 22mm. önceki sayfalarda bu ürünü kullandığımı ve memnun olduğumu yazmıştım. sparişini verirken 22mm e uygun aparat istediğini not düşmeyi unutma.

TutkuluAcemi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motora uygun egzoz taktiran var mı biri Tiger takmış 535 tl fiyati var internetten baktım. Pahalı değil mi?

Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Yalnız sadece eksozla 5bg kazanıyormuş motor. Ben de merak ettim. Elcik koruma istedim 2 güne elimde olacak ama 22mm istemek aklıma gelmedi doğrusu. Umarım uyar.

Syanur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı TheNightHawk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yalnız sadece eksozla 5bg kazanıyormuş motor. Ben de merak ettim.
    Atma recep deseydin kim dediyse 1000lik ler bile neredeyse 5 bg kazanamıyor egzoz ile
    dockerengin bunu beğendi.
    #sürenadam

ozgur325 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Prof.Dr.650
    Alıntı Syanur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Atma recep deseydin kim dediyse 1000lik ler bile neredeyse 5 bg kazanamıyor egzoz ile

Bu kadar yoğun akademik çalışmalar sonucu ulaştığın bu uçsuz bucaksız, derya deniz teorik bilgilerini gıptayla izliyorum #herbişeyibilenadam
    buberk, GaCCaLL ve Syanur bunu beğendiler.
    Sözlere inanmayı bırakalı çok zaman oldu, gözler bile beni aldattıktan sonra...

blamir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Z750R, Husaberg FE450e, YZ125
    Bir eksoz tak, iki dişli değiştir, fazlalıkları sök al sana CRF250...

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı ozgur325 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu kadar yoğun akademik çalışmalar sonucu ulaştığın bu uçsuz bucaksız, derya deniz teorik bilgilerini gıptayla izliyorum #herbişeyibilenadam
    Tişikkirlerhirşiyibilinedem
    #sürenadam

Motosikleti
    Yamaha Tracer 700
    Arkadaşlar böyle tartışmalara gerek yok. Yurt dışı sitelerde adamlar almış takmış eksozu dinamometrede ölçmüşler, ortaya fazladan 4-5 bg arası güç artışı var. İster inanın ister inanmayın. Yerli olan da atıyorum 4 bg verse, fiyat performans olarak güzel bir ürün olur. Bu kadar çok fark etmesinin nedeni bence orjinal eksozun içinde 3 yollu katalitik konvertör bulunması. Ayrıca çok da ağırlık tasarrufu oluyormuş, nerdeyse yarıdan fazla.

Arkadaşlar zincir yağlamak için wd-40 almayı düşünüyorum. Sizce iyi bir tercih mi?

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı Yolsal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar zincir yağlamak için wd-40 almayı düşünüyorum. Sizce iyi bir tercih mi?
    WD40 zincir yağı için iyi bir tercih değil. 750 ml'lik ipone'lerden tavsiye ederim F/P olarak başarılı. Olmadı 90 numara (şanzıman yağı) yada daha üst numara bir sanayi yağı bul, yağdanlık ile yağla... En güzeli
    35emre35, Yolsal ve cenkito bunu beğendiler.
    #sürenadam

Motosikleti
    crf250 L
    Alıntı Yolsal adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Wd40 ince kalır ve kısa zamanda uçup gider. En yakınındaki sanayiye gidip butarz ürünleri satan bir dükkandan, zincir yağlamak için sıvı gres istedigini soyle. 1-2 çeşit sprey koyacaklar önüne. 500ml si 15-20tl. 500km de bir yağlamana yetecek kalınlık ve yapışkanlıkta olacaktır.

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:14 ----------

WD40 zincir yağı için iyi bir tercih değil. 750 ml'lik ipone'lerden tavsiye ederim F/P olarak başarılı. Olmadı 90 numara (şanzıman yağı) yada daha üst numara bir sanayi yağı bul, yağdanlık ile yağla... En güzeli
    Dedigin yöntemler (ipone hariç) ucuza gelecek yontemler ama 90 yada üst numara yağların yapışma özelliği cok fazla yok. Merkezkaç kuvvetinden dolayı kisa sürede zincirde yag kalmıyor ve yağlama aralığını sıklaştırmak gerekiyor. Ben o yüzden sıvı gresleri tercih ediyorum.
    Yolsal bunu beğendi.

Cevaplar için Syanur ve 35emre35'e teşekkür ederim.

Motosikleti
    DR-Zurna 400
    Alıntı 35emre35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dedigin yöntemler (ipone hariç) ucuza gelecek yontemler ama 90 yada üst numara yağların yapışma özelliği cok fazla yok. Merkezkaç kuvvetinden dolayı kisa sürede zincirde yag kalmıyor ve yağlama aralığını sıklaştırmak gerekiyor. Ben o yüzden sıvı gresleri tercih ediyorum.
    Ya ben würthün sıvı gresini kullandım, senin dediğin gibi sıçrama yaptı(yani zincirden uçtu kalmadı) O yüzden daha da para vermeyeyim ben buna dedimdi...

En güzeli hocam, deneye deneye, zamanla aklına yatanı buluyorsun
    Yolsal ve cenkito bunu beğendiler.
    #sürenadam

Motosikleti
    crf250 L
    Ya ben würthün sıvı gresini kullandım, senin dediğin gibi sıçrama yaptı(yani zincirden uçtu kalmadı) O yüzden daha da para vermeyeyim ben buna dedimdi...

En güzeli hocam, deneye deneye, zamanla aklına yatanı buluyorsun
    Kalite markada olsa, uygun fiyatlı markada olsa ister istemez sıçratma yapıyor. Ben sıçramayı aza indirmek ve daha iyi yapışması için zinciri akşamdan yağlıyorum.
    Evet enguzeli bu tarz basit şeyleri denemek
    dockerengin, Yolsal ve cenkito bunu beğendiler.

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 9 kullanıcı var. (0 üye ve 9 misafir)

Bu Konudaki Etiketler