Honda CRF250L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
-
05 Nisan 2019, 21:26
Harika olmuş hocam motor, bir de seleyi hallettiken sonra çiçek
Bu arada İzmir de bu motoru test edebileceğim bir bayi falan var mı acaba biraz araştırdım test günleri Honda yı falan ama tam detaylı bir şey bulamadım. Bilen varsa bilgilendirirse harika olur.
Reklamlar
-
07 Nisan 2019, 11:25
Cyan adlı üyeden alıntı
Tadından yenmez olmuş, güle güle kullanın.
Teşekkürler Cyan.
avarekasnak adlı üyeden alıntı
sıtkı abi hayırlı olsun.sizx bmw ciydiniz.motor üzerindeki aksesaurları nerden temin ettiniz.benim de çok hoşuma gitti.
Teşekkür ederim Avarekasnak.
Aslında 94 yılından bu yana ağırlıklı olarak Honda kullandım. Bir iki başka marka oldu ama uzun süreli olmadı. Bmw F 700 de o motosikletlerimden biriydi. Geçen ay sattım. (Motosikletim kısmını güncellemem gerek)
Aksesuarların bir kısmı Crf Akyazı Selami Usta'dan. (Üçlü çanta demiri ve cam-navigasyon demiri)Koruma demiri Anes'ten. Elcik korumalar Enduromarket. Birkaç ürün ise, (Far koruma, yan sehpa genişletici) AliExpress'ten.
Salih_T adlı üyeden alıntı
Sıtkı abim makinayı donatmış baştan aşağıya.. Güzel olmuş.. Keşke benim de olsaaaa...
Nazar değmesin abi.. Maşallah..
Senin de olur inşallah Salih'çim.
Teşekkürler.
melez adlı üyeden alıntı
şu crfnin selesini gördükçe mabadımda bir sızlama vuku buluyor vesselam. bir de yol motoru gibi modifiye edilmiş. o sele aynı yerinde durduğu sürece istediğini tak motora. uzun yol gidemezsin,gidersin ama loblardan bir tanesini sakarya girişinde bırakırsın. devir kötü kolla lobu. evet
hokahey adlı üyeden alıntı
pekala çözüm bulunabilir. ancak dediğiniz gibi loblar birbirinden ayrılıp bağımsızlığını ilan edebilir. sızım sızım sızlatır terbiyesizim.
Bişey olmaz.
Crf 250 L ve Rally'le epey uzun yolum var.
Evet, selenin rahatsız olduğu su götürmez bir gerçek. Ama bu tip motosikletlerle yaptığım uzun yol seyahatlerimde dediğin gibi bir durum olmadı. 2017'de Rally'le 9 gün/4500 km.lik bir seyahatim oldu. Boy yetmediği için seleyi kazıtmıştım. Takriben 2 cm. gibi bir kauçuk kalmıştı. Sonuç değişmedi. Aman aman rahatsız olmadım anlayacağın.
Motor hacmi, kullanım zorluğu, sele rahatsızlığı gibi olumsuzluklar, motosikleti içine sindirmekle alakalı biraz da. Kimbilir, belki de ilerleyen yaşımın (58) getirdiği bir avantajdır bu.
Emron adlı üyeden alıntı
Bu arada İzmir de bu motoru test edebileceğim bir bayi falan var mı acaba biraz araştırdım test günleri Honda yı falan ama tam detaylı bir şey bulamadım. Bilen varsa bilgilendirirse harika olur.
Teşekkürler Emron.
Seleyle ilgili bir işlem yapmayı düşünmüyorum.
Honda, bildiğim kadarıyla önümüzdeki günlerde test günleri için Türkiye'yi dolaşacak. Mutlaka ki İzmir'e de geleceklerdir.
-
07 Nisan 2019, 19:54
Fabrika çıkışı lastiklerini satan bi yer var mı
-
07 Nisan 2019, 20:18
Piyada fabrika lastiklerinden çok daha iyi lastikler var aslında...
-
07 Nisan 2019, 21:50
Cyan adlı üyeden alıntı
Piyada fabrika lastiklerinden çok daha iyi lastikler var aslında...
Hocam arazi odaklı sürüyorum daha çok fabrika çıkışı lastikleri arazide iş görüyor diye okudum çoğu yerde. Şu an metzeler takılı zaten.
-
07 Nisan 2019, 22:21
Geçen sene baktığımda Metzeller'de de Pirelli'de de Heidenau'da da iyi arazi ağırlıklı lastikler mevcuttu. Şimdi motolastiğe baktım ağırlıklı asfalt lastikler var.
-
07 Nisan 2019, 22:40
Cyan adlı üyeden alıntı
Geçen sene baktığımda Metzeller'de de Pirelli'de de Heidenau'da da iyi arazi ağırlıklı lastikler mevcuttu. Şimdi motolastiğe baktım ağırlıklı asfalt lastikler var.
Hocam arazi ağırlıklı çok lastik bende bulamadım. Pirelli filan var ama onlarda çok uzun ömürlü değil. İran yasa diye bi lastik buldum son çare o duruyor. İnternette irc lastik yok acaba servislerde filan satıyorlar mı diye merak ettim.
-
08 Nisan 2019, 12:46
Emron adlı üyeden alıntı
Merhaba,
2 hafta önce Balıkesir'e gitmiştim CRF 250L ile, hatta konu da açmıştım güzergah ile ilgili olarak. Haberim olsaydı, bir şekilde görüşür, benim motosikletimi denemenizi sağlardım. Bu teklifim hala geçerli. İzmir yerine Çanakkale'ye gelirseniz, gün ve saat uygun olduğu sürece deneme sürüşü yapabilirsiniz.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------
guven61 adlı üyeden alıntı
Aksesuarların bir kısmı Crf Akyazı Selami Usta'dan. (Üçlü çanta demiri ve cam-navigasyon demiri)Koruma demiri Anes'ten. Elcik korumalar Enduromarket. Birkaç ürün ise, (Far koruma, yan sehpa genişletici) AliExpress'ten.
Sıtkı bey hayırlı olsun. Tekrar CRF 250L'ye dönmeniz ne güzel. Keyifli gezilerinizin devamını bekliyoruz.
Benim bir ricam olacak. Aliexpress'ten aldığınız ürünlerin bağlantısını paylaşma şansınız var mı acaba? Ben de satın almayı istiyordum onları ama Türkiye'de aşırı pahalı olduğu için almamıştım. Muhtemelen AE'de daha hesaplıdır. Bir de sizin alıp taktırmış olmanız, uyumsuzluk ihtimalini de ortadan kaldırıyor.
Teşekkür ederim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:42 ----------
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Hocam arazi ağırlıklı çok lastik bende bulamadım. Pirelli filan var ama onlarda çok uzun ömürlü değil. İran yasa diye bi lastik buldum son çare o duruyor. İnternette irc lastik yok acaba servislerde filan satıyorlar mı diye merak ettim.
Bence servislere, bayilere bir sorun. Muhtemelen onlarda vardır. Ben de, genelin aksine, oldukça memnunum fabrika çıkışı lastiklerden. Kum, su, çamur, taş, vs. hiç sorun yaşatmadı. 140 ve üzeri hızları gördüğüm de oldu, bir güvensizlik vermedi. Bir tek karla kaplı köy yollarında (5-10 cm kar) ilerleyemedim o kadar. Benimkiler şu an 8.000 km'de. Bittiklerinde ya Heidenau K-60 ya da orijinal lastikleri alırım diye düşünüyorum.
-
09 Nisan 2019, 11:17
EN YAKIN YOL,BİLDİĞİN YOLDUR.
-
10 Nisan 2019, 10:54
guven61 adlı üyeden alıntı
Teşekkür ederim Habara.
AliExpress'ten iki ürün getirttim. Biri yan sehpa genişletici, diğeri ise far koruma.
Far korumanın aynısı Selami Usta'da da var ve daha ucuz. AliExpress'ten 180 tl.ye aldığım far koruma Selami Usta'da 140 tl. 15-20 gün beklemesi de cabası. Maalesef ki far korumayı AliExpress'ten aldıktan sonra Selami Usta'da olduğunu farkettim.
Yan sehpa genişleticiyi ise renginden dolayı AliExpress'ten sipariş verdim. O da 110 tl. cıvarıydı. Çok araştırmadım ama, bildiğim kadarıyla aynı fiyatlara GP Kompozit'te de Crf için yan sehpa genişletici var.
Umarım bilgiler faydalı olmuştur.
Çok teşekkürler Sıtkı bey, faydalı oldu ama beklediğim fiyatlarla karşılaşamadım ne yazık ki. Sizin de önerdiğiniz gibi, alınacaksa buradan almak daha mantıklı görünüyor.
-
10 Nisan 2019, 15:21
habara adlı üyeden alıntı
Çok teşekkürler Sıtkı bey, faydalı oldu ama beklediğim fiyatlarla karşılaşamadım ne yazık ki. Sizin de önerdiğiniz gibi, alınacaksa buradan almak daha mantıklı görünüyor.
Faydalı olmasına sevindim.
Fiyat konusunda haklısınız. Ben ürünleri geçen ay sipariş etmiştim. Dövizin yerinde durmamasından kaynaklı fiyatlarda TL bazında artış olmuş.
-
12 Nisan 2019, 01:18
Absli 17 model bakıyorum fakat bütçem dahilinde olduğundan km biraz yükseliyor haliyle, alırken nelere dikkat etmeliyiz?
Mesela adam aktif araziye girmiştir yazmış 18 binde. Duyduğum bir yere göre 15 bin arazide falan kullanınca keçe falan patlatabiliyormuş bu doğru mudur?
-
24 Nisan 2019, 16:11
Motorun titreşimi bu sıralar acayip arttı. Saçma bir titreşim var. Yağ seviyesi normal 2500 km önce genel bakım yaptım. Lastiklerin ömrü bitti zincir dişli durumu iyi. Bitik lastikte o kadar bi titreşim yapmaz diye biliyorum zaten. Düşük hızlarda sıkıntı yok ama 70-80 üstüne çıkınca iyice artıyor elim ayağım uyuşuyor
Tek modifikasyon benden önceki sahibi spark arrestor denilen bir parçayı çıkarmış herhalde. Forumlardan baktığım kadarıyla onu çıkarınca arka sinyali eritiyor ki benim ki bayağı eridi. Aklıma bu kadar titremesi için başka bir sebep gelmiyor. Hiç böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda?
-
20 Mayıs 2019, 17:31
Bu şekilde muayeneden geçer mi?
-
20 Mayıs 2019, 20:09
RoofRoof adlı üyeden alıntı
Sinyal calisiyorsa gecmesi lazim
Goruntuye degil isleve bakiyorlar diye biliyorum
Adım
CEM
MOTOSİKLET = ÖZGÜRLÜK
Motora ölmek için değil, Yaşamdan daha fazla zevk almak için binmeliyiz
-
20 Mayıs 2019, 20:34
cenkito adlı üyeden alıntı
Sinyal calisiyorsa gecmesi lazim
Goruntuye degil isleve bakiyorlar diye biliyorum
Çalışıyor hocam sağolasın.
-
23 Mayıs 2019, 19:24
-
16 Ağustos 2019, 17:41
crf nin motoru cbr250r, cb250r gibi motosikletlerde kullanılan motor bloğu ile aynı galiba. bu motor bloğunda da 50 binde krank sıkıntısı baş gösteriyor mu?
-
10 Eylül 2019, 15:57
Herkese selam arkadaşlar. İki hafta kadar önce motoru yatırdım. Gaz elciğinde biraz yüzülme oldu. Küçük bişey ama ben önemsiyorum görüntüyü. Orjinal gaz elciği araştırdım ama bulamadım. Bir fikri olan var mı?
-
10 Eylül 2019, 16:08
alijian adlı üyeden alıntı
Herkese selam arkadaşlar. İki hafta kadar önce motoru yatırdım. Gaz elciğinde biraz yüzülme oldu. Küçük bişey ama ben önemsiyorum görüntüyü. Orjinal gaz elciği araştırdım ama bulamadım. Bir fikri olan var mı?
Piyasada ve web'de 12-30 TL arasında fiyatlarla satılan elciklerden alıp takabilirsin dostum. Hatta değiştirmişken istersen 120 TL gibi fiyatlara ısıtmalı elciklerden de alabilirsin. Tercih senin
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)
Bu Konudaki Etiketler