Beyler merhaba, elimde CRF için IXIL egzoz var. İlgilenenler özelden ulaşabilir.
Beyler merhaba, elimde CRF için IXIL egzoz var. İlgilenenler özelden ulaşabilir.
Bu motoru alma amacım dağ bayır uzun yol falan filan demeden gezip tozmak çoğunlukla iki kişi çıkacağım yollara
Çoğu kişi olmaz hacı diyor
Sele jel kaplamadan o iş olmaz deniyor
Bende bi tur camı ön taşıma demiri arka çanda takayım diyorum
Yorumlarınızı alırım
sele rahatsız edecektir. yeterince sabırlı davranırsanız insan alışır herhalde. artçının ayak konumu rahatsız birde. onada çeşitli çözümler var.
Amatör sürücüden amatör iki CRF videosu. İlki Aydos ormanı ikinci ise Yoros Kalesi yolu. İkinci video altın öğütler içerir.
https://www.youtube.com/watch?v=BkmQDZUt_aE
https://www.youtube.com/watch?v=w_4rlLbVqwQ
bu motor hakkında merak ettiğim bir konu motor ve şanzıman aynı yağı mı kullanıyor yoksa ayrımı arabalarda ki gibi kullanan arkadaşlardan cevap beklıyorum ayrıca her motorda berabermidir yağ konusu şanzımanı ayrı olan markalar varmıdır?
Aynı yağ kullanılıyor. Special tabir edilen arazi motorlarının bazıları şanzıman dişlilerinde ayrı yağ kullanıyor. Bmw nin boxer motorlu modellerinde debriyaj kuru ve motorlarında normal otomobil yağı kullanılabiliyor. Şanzıman sistemi bağımsız yağlanıyor. Ama genelde ıslak kavrama kullanan motorlarda debriyaj şanzıman ve motor aynı yağ ile yağlanıyor. Cbf150 gibi giriş sınıfı motorlarda yağ filtresi bile yoktur. Debriyajdan bir parça koparsa aynen motor bloğuna şanzımana gider. Şanzıman dişlisinden kalkacak talaş kırılan parça direk motora gider.
Herkese selamlar arkadaşlar,
BendeGSR mi satıp bulunduğum arazinin haşinliği sebebiye CRF ile tanıştım.
Henüz motoru Marmaristen Bozbük e kadar getirdim ama yolculuk aşırı keyifli oldu.
Motorda tam istediğim gibi enduro SIRAC lastik var, bugün bu lastiklerle sahilde neler yapabilirim diye baktım ve acayip keyif aldım.
Lafı çok uzatmadan şu an motorda yapma istediğim bir kaç şey var öncelikle 20000 km de ve bir bakım yapmak istiyorum gördüğm kadarıyla 10-40 yağ kullanılıyor ama başka tavsiyeni varsa açığım. Bunun dışında egzozdan pek memnun değilim, ixil in eski model çıkma bir egzoz un buldum sizlerden kullanan varsa tecrübelerini duymak isterim.
Son olarak zincir 20000 km de bitmesi normal mi birde dişli seti ne zamn değişmeli.. Zincir tavsiyesine de hayır demem
Tekeriniz düz bassın..
Onur.. Huzur.. Gurur..
bende bir crf almak istiyorum. bütcem 10.500 ile 11.000 tl arasında. 15000 km yi geçmemiş düşmesi kazası olmayan(genel olarak şehir içi kullanacagım için yazıyorum bunu) temiz bişe arıyorum. satan arkadaşlar varsa görüşmek isterim.
bu forum eskiden böylemiydi
neyse face de devam..
Arkadaşlar yeni crf alan varmi?
17.300 cok pahalı. Cok alani olmaz.
Merhaba ben yeni CRF aldım. Salı günü Güngör Honda'ya gelmişti motor. Ç.ba günü ödemeyi yaptım. Dün plaka ve ruhsatı hallettim. Ç.ba günü de İstanbul'a gidip motoru alıp Çanakkale'ye döneceğim inşallah.
Güngör Honda'dan Atilla abi sağolsun, her şey çok temiz ve kullanıcı dostu gerçekleşiyor. Dışarıdan aldığım bilumum aksesuarları bilabedel taktılar. Yalnız 2017 kullanıcı kitapçığı yoktu bana gönderdikleri kargoda. Henüz basılmadı belki.
Bende rally aliyorum mart sonu teslim dediler
---------- Mesajlar birleştirildi - 14:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:41 ----------
Hayirli olsun.Kullanici kitapçiği eski crf de de yoktu cd verdiler.Normal crf ile bi farki varmi motor gücünde acaba
Merhaba motorda bazı ufak iyileştirme yapıp, 1,5 kw'lik bir güç artışı sağlamışlar. Ama esas değişiklik bence ABS olması. Devir saatinin eklenmesi, katlanır vites pedalı, vs gibi bazı ufak tefek güzel değişikler de var. Bir de görünümü değişmiş biraz.
Teşekkürler. Sizinki de hayırlı olsun
Motoru teslim aldinizmi?
Merhaba ben dün motosikletimi teslim aldım Güngör Honda'dan. CRF 250L. 370 km yol yapıp akşam eve döndüm. Çok çok keyifliydi.
Rally başlığında rodaj sorulmuş, burada bildiğimi yazayım ben de. Kitapçıkta çok kısa tutulmuş rodaj konusu. Özetle, frenleme, vites değilikliği, gazlama ilk 500 km yumuşak olsun denmiş. Bana serviste de, rodajın eskisi gibi olmadığı, artık makinelerin hazır geldiği söylendi. Ben motoru çok zorlamadan kullandım ama çok da yavaş gelmedim
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)