Honda CRF250L Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
ben de CRF250L'yi alıcı gözle incelerken, yabancı forumlarda CRF250L'nin motorunu övdüklerini gördüm. kawa'nın süspansiyon kalitesinin, honda ile olan fiyat farkına sebep olduğunu söyluyorlar. Benim gibi cross bilgisi olmayan birine yarı-cross özelliklerde bir motorun uygun olduğunu düşünüp, bu sınıfta klx ile crf den fiyatı düşük olan crf'yi tercih ederdim gibi duruyor.
Reklamlar
-
-
Bugun yukselis honda da motoru epey inceleme firsati buldum. Malzeme iscilik tipik honda kalitesi. Gosterge tablosu nc700 ile neredeyse ayni, cbr 250 ile ayni makineyi kullanmasina ragmen sesini cbr den daha cok begendim. Tek sorun (muhtemel sonun) motor yuksek magzada benim disimda motoru kim denese ayaklari havada kaldi. Ben 193 um cok rahattim uzerinde. Aynalar sahane oturus pozisyonu cok rahat. Belki gidon biraz daha yuksek olsa hos olurdu ayakta kullanirken rahat olmasi acisindan. Bu motor gecen sene olsaydi hic baska bir markanin kahrini cekmez 10 liraya bunu direkt baglardim.
-
-
bu gün bende yükselişe gittim, crf fotolarda göründüğünden daha büyük sanki 450lik makina gibi, egsozun sesi gerçekten çok güzel. boyum 175 kilom 63, oturduğumda parmak uçlarımı kıvırabiliyordum ve arka amortisor tam orta seviyede idi, yani yükseklik gayet ideal. grenajlar WR125(WR250 nasıl bilmiyorum) gibi sert değil, yumuşak olması çok büyük artı. pazrtesi yükselişin bahçesinde test sürüşü yapacağz, ama bahçede dolap beygiri gibi 1-2tur atmakla performansını pek anlayacağımızı sanmıyorum(performans açısından CBR250 kullananlar yorum yaparsa iyi olur).
klx 250 kullanıp satmış bir arkadaşım muhabbet sırasında enjeksiyon ile ilgili sıkıntı yaşadığını söylemişti, sanırım bu sebepten 2013 modellerde tekrardan karbüratöre dönüldü.
vallaha ben motoru çok beğendim ve cidddi ciddi almayı düşünür oldum. klr650 yi satıp crf almak çok daha mantıklı gibi hem uzun yola gider, hem uzun yolda ve arazide klr'den daha az yakar. klr ye vereceğim benzin parası ile crf ile daha fazla kilometreler yapmak, daha fazla yer gezmek harika, kısa zamanda fiyatını amorti edecek
-
-
benimde merakla bekledigim bi motordu, crf x almaya yeltenmiştim ama plakalı bulamamıştım. cbr ın arazizi olmuş
-
35emre35 adlı üyeden alıntı
... pazrtesi yükselişin bahçesinde test sürüşü yapacağz, ama bahçede dolap beygiri gibi 1-2tur atmakla performansını pek anlayacağımızı sanmıyorum(performans açısından CBR250 kullananlar yorum yaparsa iyi olur).
klx 250 kullanıp satmış bir arkadaşım muhabbet sırasında enjeksiyon ile ilgili sıkıntı yaşadığını söylemişti, sanırım bu sebepten 2013 modellerde tekrardan karbüratöre dönüldü. .
Motor cbr motoru ama 1e1 aynı değil. Araziye ve daha kısa vites oranlarına göre elden geçmiş, CBR ile aynı tepkileri vermeyecek kadar değişmiştir diye düşünüyorum. Yoksa CBR kullandım, gayet iyidi, üst devirlere çıkarken zevkliydi. Ama alt devirleri canlı değil normaldi.
KLX kullanan arkadaşın ne tarz bir sorun yaşamış enjeksiyonla ilgili? Bu devirde enjeksiyona geçmeyen adam mı olur derken adamlar 1 adım daha ileri gidip enjeksiyondan karbüratöre dönmüşler. Becerememişler demek ki yazık...
-
muhakkak şanzuman farkı vardır. sorun yaşatacak motor olmasın da, kaldıki yurt dışında bu 2 model senelerdir satılıyor, pek büyük sorun yaşayanı duymadım.
klx hakkında çok ayrıntılı konuşamadık ama enjeksiyondaki sıkıntı yüzünden(ayar tutmaması vs. gibi birşey zannedersem) soğuyup sattığını söylemişti. belki binde bir başa gelecek birşeydi, bilemiyorum. bece bir arazi motorunun karbüratörlü olmasının arazide müdahale edileblmesi açısından artısı var. kaldıki ufak cc li motorlarda enjeksiyon ve karbüratörün yaktığı benzin arasında dağlar kadar fark yok.
-
Doğru ama ben bu saatten sonra 125 cc de olsa enjeksiyonlu olsun isterim. İnan karbüratör olayı öyle müdahale etmesi avantaj vs, vs, olayından çıkıyor artık. Zaten kim karbüratörden kalmış da arazide müdahale edip kurtulmuş...? karbüratör o kadar sorun çıkartıyorsa , zaten olmasın daha iyi Yani müdahale edebileyim diye karbüratör taraftarı değilim kesinlikle. Benzin tüketimi açısından dağlar kadar olmasa da bence olması gerektiği kadar fark var.
Zenon'un paylaştığı videoyu izlersen daha iyi anlarsın demek istediğimi
-
Amatör bir kullanıcıyım 1999-2000 yıllarında 125 lik bir hyosung kullanmıştım. Şubatta Honda GS1 aldım. Aslında amacım bi transalp almaktı, ama uygun fiyatı, kısmen gösterişli olması, ve biraz daha acemiliği atmak açısından bu motor bana olurmu acep?
Öyle illaki dağ bayır atlayıp zıplayacam derdi yok. Ev-İş 2km trafiksiz, Belki hafta sonu küçük geziler...
Hız merakım hiç olmamasına rağmen meraktan soruyorum. Son hızı ne ki bu motorun?
-
noqturno adlı üyeden alıntı
Amatör bir kullanıcıyım 1999-2000 yıllarında 125 lik bir hyosung kullanmıştım. Şubatta Honda GS1 aldım. Aslında amacım bi transalp almaktı, ama uygun fiyatı, kısmen gösterişli olması, ve biraz daha acemiliği atmak açısından bu motor bana olurmu acep?
Öyle illaki dağ bayır atlayıp zıplayacam derdi yok. Ev-İş 2km trafiksiz, Belki hafta sonu küçük geziler...
Hız merakım hiç olmamasına rağmen meraktan soruyorum. Son hızı ne ki bu motorun?
120-130'un üstüne çıkmak akıl karı değil bence bu motorla,ancak fiyatı baya iyi bir motor,Honda'yı uzun zaman sonra takdir ettim.Başlangıç motoru olur bence zaten üzerinde cbr250 motoru var.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
haojin2005 adlı üyeden alıntı
120-130'un üstüne çıkmak akıl karı değil bence bu motorla,ancak fiyatı baya iyi bir motor,Honda'yı uzun zaman sonra takdir ettim.Başlangıç motoru olur bence zaten üzerinde cbr250 motoru var.
Asfalt lastiği takılırsa gayet stabil sürülür...
140 çok rahat yapması lazım...
Benim motor arka 16 jant olmasına rağmen düzde 140 çok rahat yapıyor...
Bunda 18 arka jant var...
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Asfalt lastiği takılırsa gayet stabil sürülür...
140 çok rahat yapması lazım...
Benim motor arka 16 jant olmasına rağmen düzde 140 çok rahat yapıyor...
Bunda 18 arka jant var...
Usta stok motor olarak bahsettim zaten.Lastik takviyesi yaparsan yahut supermoto haline getirirsen cbr250 ile aynı hızlarda bile gidebilir.
Bir insanın gerçek zenginliği, onun bu dünyada yaptığı iyilikleridir. (Hz. Muhammed(s.a.v))Bizim dinimiz, akla en uygun ve en doğal bir dindir. Ve ancak bu nedenledir ki son din olmuştur.(M.K.Atatürk)
-
T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R
N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E
-
alınabilitesi yüksek bir cengaver gibi görünüyor.
-
Bugün görme fırsatı buldum, alet düşünmeden alabileceğim görsellikte, malzeme kalitesi gayet güzel... ...
herşey OK tek eksik var, o da bende, boy 1.70 le babam arkadan iterse anca kullanırım CRF' yi trafikte
İstemsizce içten içe niyetlenmiş olucam ki, o an üzüldüm.
Kedi/ciğer usulü "tüü, kaka, şu şöyle olsaymış..." diycek hiçbir kusur bulamadım, bütünüyle içimde patladı
Yaşasın
MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın
METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın
TORK, kahrolsun beygir | ...
-
alp_tunay adlı üyeden alıntı
Cbr ile aynı hıza galip gelmemesi için yazmadım...
Sadece rahat sürüş sağlayacağı için asfalt lastiği dedim
Bu lastiklerle asfaltta hem motoru yorar , hem de sürücüyü
Motordan yana şüphem yok...
Taş gibi..
Ben de düşünüyorum motoru değiştirmeyi
Uzun zaman sonra Honda'yı takdir ettim.Baya kaliteli bir motor.Bunun 125 ini de yaparsa,cbr 125 motoru koyarsa süper olur.
-
Bazen cbr yerine acaba mi diyor insan
-
Yahu arkadaş,
Motoru getirirsin
Parça desteği verirsin
Servis desteği verirsin
Servis elemanlarına modelin eğitimini verirsin
Ama 2 teker daha getirip farklı bir segment açmazsın.
Ben anlamıyorum ki bu nasıl iş.
Takın 2 jant, sürün piyasaya M modelini, bak nasıl gidiyor.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 misafir)
Bu Konudaki Etiketler