Arkadaşlar 1000 bakımına girecem de hangi yağ kullanılmalı? Nelere dikkat etmeliyim?
Arkadaşlar 1000 bakımına girecem de hangi yağ kullanılmalı? Nelere dikkat etmeliyim?
Servis'e götürmücek misiniz?
---------- Mesajlar birleştirildi - 11:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------
Rodaj için ekstra tavsiyeleriniz var mı?
en güzel rodaj belli devirlerde değilde tüm devir bandını mümkün oldugunca kırmızı hatta cıkmadan
yolun durumuna göre her viteste seyir etmektir
nede olsa tüm parcaların alısma sürecidir rodaj, her devri ve her yükü kısa sürelide olsa görmelidir
Servise gidecem zaten de bazen servisler arasında bile farklılıklar olabiliyor. Önce soracam ona göre gidecem servise.
Arkadaslar merhaba. Motorumu bu sezon sonunda satip onumuzdeki sezon crf alip biraz dag bayir dolasmayi dusunuyorum. Sizlere sormak istedigim.
Motorun son hizi nedir. Yakit bur depo ile kac km. Uzun yolda yorarmi. Asfaltta nasildir gidisi. ?
Cewap yazan arkdaslara simdiden tşkler
mankind1976 saol hocam. Bencede motor biraz daha araziye yatkın. %50 cross , %25 enduro , %25 commuter
Carbondioxid saol hocam , beğenmene sevindim.. Manzara , motor güzel oldumu , fotoğrafta güzel oluyor
engin_deniz ben 1 defa 130 gördüm. Ama motor bence 90dan sonra pek güven vermiyor. Ağırlık merkezi yüksek olduğu için yola pek oturmuyor. Arada bir uzun yol değilde, çok sık yapıyorsanız veya yapıcaksanız bence çok mantık değil. 7lt depo ile tahminimce efendi efendi kullanınca asfaltta 200km gidebilir.
benim düşünceme göre normal seyahatte 90 zaten yeterli bi hız,istenildiğinde de 130 görmesi bi çok açıdan kullanıcıyı kurtarır almayı düşündüğüm ve sabah akşam crf250 ile yatıp kalktığım bu günlerde 7 litrelik depoyu nasıl gözden kaçırdım onu düşünüyorum,günde en az 55-60 km yol yapan bi insan olarak benziklikteki abilerle baya bi haşır neşir olucaz sanırım
evet depo küçük ama yapçak bişey yok bu tip motorların çoğu böyle
Arkadaşların da belirttiği gibi son hız motoru değil crf. Ben genelde uzun yol kullanıyorum ve 99 sabit hızla çok rahat yolculuklar yapabiliyorum.
Bu hızlarda motorun refleksi de gayet yerinde oluyor. Ama rüzgarlı bir ortam olursa bu hızlar bile çok yüksek kalıyor. Ben genelde 150 km civarında
petrole giriyorum. İçerisinde yakıt oluyor ama çok dibe inmek istemediğim için bu şekilde kullanıyorum.
ilk bakıma gittiğimde servis ELF kullanıyordu, ben castrol alıp gittim. servisteki arkadaş hondanın kendi yağının gelecek olduğunu söylemişti. yeni bakım yaptıran bir arkadaşım bu yağdan memnun vites teğişirken öyle çatçut diye az ses yaptığını söyledi, fakat benim koyduğum castrolle vitesler baya kemikli. neyse 4000i geçtim servis zamanı geldi.
efes extra
çok hafif meğilli rüzgarsız tünel içinde 145i gördüm. crf aldıktan sonra biraz değil gayet çok dağ bayır dolaşacaksın yeni yerler görmenin, arazinin keyfi bam başkadır.
depoyu fulleyip yedeğe geçtiğinde(ışık yanıp sönmeye başladığında) benzin alıyorum genelde. ışık yandığında 6litre filan alıyor, en fazla 185km gitmişliğim var. uzun yolda koltuktan dolayı yorar; goldving olmadıktan sonra uzun yolda her motor yorar. bu motorla hiç inmeden 150-200km gidebiliyorum, mesafenin uzaklığı herkesin kendi totosunun dayanıklılığına bağlı
CRF250L; KLR650, Pioner200, STR250, Skygo200, MCT 250
efes extra
Kırmızı Tuborg
kırmızının tadı da keyfi de baska onu tek gecerim o alemde
ama kafiyeye uymadı
allahdan ok extra dememişin
Teneke filtresiz bişeyler alayım ben, ne olursa olsun da teneke olsun, filtresiz Yeni arayışlar içerisinde
Geçen motora da Extra koydurttum benzinlikte, deli gidiyor alet ama kafada biraz salınım yapmadı değil
#sürenadam
ben şişeden ve malttan yanayım, tuborg malt
kutu olarak bir tek kırmızıyı tercih ederim.
adam gibi bira
noldu la bize; ramazan diyemi acep
Heyhat!
Ramazandayız mübarekler...
Bu adamın büyük büyük,, büyük dedesi hafızmış, dağılın
Ben de yakında alıyorum. Cbf150 paylaşım topiğinden buraya transfer oluyorum
Arkadaşlar bugün 1000 bakımını yaptırdım. Honda'nın 10w 30 yağını koydular ve yağ filtresi değişti. Yağ filtresi olarak twister'in yağ filtresini koydular aynısıymış.
Toplam 55 tl tuttu. İskenderun Honda.
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)