Honda CB 125 Ace Kullanıcıları / Bilgi Paylaşım Başlığı
Reklamlar
-
04 Şubat 2014, 02:02
Birinci vites gecisi normal. Buyuk motorlarda o hareket ve ses cok cok daha belirgin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 00:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------
Arka koltuga oturunca tekere geliyor. Onun disinda tekere getirmek icin ugrasmak lazim, tebrikler.
Reklamlar
-
05 Şubat 2014, 15:47
bisikletbaba adlı üyeden alıntı
sonunda bende bayideki test motoruyla bugün motoru kullanma fırsatı yakaladım. Gerçekten torku, çekişi, gidişi vs... ödenen paranın hakkını verebilecek bir motor. 1.vites aralığı küçük olduğundan mıdır, yoksa motorun acemisi olduğumdan mıdır bilmiyorum, ilk kaldırırken motor şahlandı, tek tekere kalktı... Bayideki arkadaş şaşırdı, tabi bende şaşırdım. Bozuntuya vermeden yola devam ettim.
Ayağımda botlarla vites denemesi yaptım, bu probleme bende rastlamadım... gaza tepkisi de güzel. Beklentilerimi karşılayacak gibi.. Bakalım artık.
Xman arkadaş sana da geçmiş olsun..
Teşekkürler bisikletbaba;
Motorun hoşunuza gideceğini biliyordum.Kullandıkça daha çok seviyorum 1. vites çok canlı ve güçlü,ben 2 kişi ile 3. viteste dik bir rampa çıktım çıktığım rampayı benim vectra da 3. viteste çıkıyor. Dik rampalarda arabaları sollamak çok hoş Ace ye bir kere bindiysen bu fiyatta başka motoru almazsın.
---------- Mesajlar birleştirildi - 13:47 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:51 ----------
Öğlen arası sigortacılara gittim,fiyatlar 320-230-190 en az 170 tl ye buldular ben 23 şubat ta 30 yaşı dolduruyorum istersen 24 şubatta bakalım dediler etkisi olur mu sizce. Geçen sene arabamı 147 tl ye yaptırırken hasarsızlık indirimiyle 225 tl ye yaptırmıştım motorsiklette bulunduğum ile göre 170 tl çok fazla geldi bana.iki ay önce arkadaşım 120 tl ye yaptırdı. Motorsiklet markasına göre değişiyormuş başka marka yazınca fiyat düşüyor.Sizce ne yapayım?
-
05 Şubat 2014, 16:14
www.sigortam.net bir de burdan fiyat al derim. ama her halükarda sigortasız binme derim. cezası çok ağır. bir de plaka çıktıysa ama poliçe gecikirse bir cezası var zaten.
yine de aldığın fiyatlar yüksek gibi çoruma göre. ben ist.da 220 ödedim.yaş 39
-
05 Şubat 2014, 18:16
sigortam.net deki telefon numarası var aradım görüştüm tc felan istediler şuan en düşük 220 çıkıyor dediler.
-
15 Şubat 2014, 11:33
Sayfa öldü mü kimseden ses yok
günlük 2,5km git 2,5 km gel toplamda 5 km motoru sıkıştırmıyorum ve 2 ile 3. vitesi kullanabiliyorum . 4. vitesi trafik,kasis ve ışıklar nedeniyle kullanamıyorum.
Bu şartlarda yakıt 100km de 2,5 litre
-
15 Şubat 2014, 13:13
arkadaslar cb125e, cb125 ve cb 125 ace arasindaki farklar nedir bilmeyen biriyim yardimci olur musunuz ? sehir icinde ikinci motor ve kiz arkadasima baslangic icin dusunuyoruz. siz bu siniftaki cbf ve ybrye gore hangi yonlerden dolayi tercih ettiniz?
-
15 Şubat 2014, 15:06
ahriman adlı üyeden alıntı
arkadaslar cb125e, cb125 ve cb 125 ace arasindaki farklar nedir bilmeyen biriyim yardimci olur musunuz ? sehir icinde ikinci motor ve kiz arkadasima baslangic icin dusunuyoruz. siz bu siniftaki cbf ve ybrye gore hangi yonlerden dolayi tercih ettiniz?
Merhaba;
cb125 ace nin cb 125 e ve cb 125 arasındaki motor farkı bulunmakta bunu marş motorlarının yerlerine bakarakta görebiliriz. 125e aceye göre daha gösterişli olup 5 vites,ön disk fren,benzin ve vites göstergeleri bulunmaktadır. Ace 4 vites olup maximum torka 5000 devirde ulaşmakta ve yakıt ve düşük devirde çekiş konusunda bana göre biraz daha iyi olup ön firenin disk olmaması firen mesafesinin kötü olduğu anlamına gelmemektedir.. cbf 150 ve ybr tercih etmememin sebebi tamamen fiyat farkı olup bu motoru aldığıma hiçde pişman olmadım ve olmam da yolda 80-100 km arası sessiz,titreşiminin diğer motorlara göre az olması ve akıcı olması çok hoşuma gidiyor.
Ben 1.75 boyundayım koltuğa oturunca topuklarım yere değmiyor arkadaşınız için bunu göz önüne almanızı tavsiye ederim. Motor gerek ş.içi gerekse ş.dışı için 125 cc motorsiklet sınıfına göre çok çok iyi. Benim düşüncem çin motorlarıda kullanmış ve onları kötülemeyen bir insan olarak hz konusunda 100 km hız az diyenlere cevaben diğer çinlilerle 110-120 yapmak ve titremektense buna binerim rahat rahat giderim diye düşünüp parça sıkıntısı ve ikinci elde para etmesi için tercih ettim ve doğru karar verdiğime kullandıkça daha iyi anlıyorum.
Aklına gelen ne varsa sorabilirsin bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım 20 senedir motorsiklet tutkum var ve elim anahtar tuttuğundan neyin ne olduğunu bilirim. Benim bulunduğum ilde ve ya yakın bir ilde olsan sana burada 2500 tl ye satılık ece var yardımcı olmaya çalışırdım.
İyi günler
-
20 Şubat 2014, 18:55
xman19,
motordan memnun olduğuna sevindim, bu motoru tercih etmende benim de yorumlarımın payı vardıysa üzülürdüm
kısa mesafe 2,5 km git gel kullanıma 2,5 litre çok iyi. rodajın bitmesi ve havaların ısınmasıyla bir parça daha düşer herhalde.
-
22 Şubat 2014, 16:19
byanmaz adlı üyeden alıntı
xman19,
motordan memnun olduğuna sevindim, bu motoru tercih etmende benim de yorumlarımın payı vardıysa üzülürdüm
kısa mesafe 2,5 km git gel kullanıma 2,5 litre çok iyi. rodajın bitmesi ve havaların ısınmasıyla bir parça daha düşer herhalde.
Byanmaz;
Motordan çok memnunum,almamda sizlerinde etkisi olduğundan size ve diğer arkadaşlara teşekkür ederim.
Yakıt konusunda çok memnun kaldım.Bugün yaptığım kontrolde ş.içi 2 ve 3. viteste sıkıştırmadan 100 km de 2,45 litre yakmış ve bu benim için çok çok iyi bir değer.Sizde depoyu fullemiştiniz son durum nedir.
-
24 Şubat 2014, 00:47
fırsatım olmadı ölçüm yapmaya, benzinliğe olabildiğince az uğramak gibi tuhaf bir takıntım var. benzini hep son anda alırım. bir kere yolda da kaldım bu yüzden
depoyu dolduralı 300 km kadar oldu. haftasonları binebiliyorum. önümüzdeki hafta ölçüp yazarım. 2,3 diye tahmin edeyim, bakalım kaç çıkacak.
-
25 Şubat 2014, 01:08
Yağmurlar biterse Çarşamba günü rodaj bakımına götüreceğim nasipse bakalım. Yakıt konusunda çok memnunum maşallah diyelim Aybaşı gelince bi full'leyip ölçeceğim. Tahminim ortalama 60-70 km/h hızda 10-11 kuruş gibi bir şey yakıyorum fakat kesin bilgi full'leyince verebilirim.
-
25 Şubat 2014, 01:57
dc05v adlı üyeden alıntı
Yağmurlar biterse Çarşamba günü rodaj bakımına götüreceğim nasipse bakalım. Yakıt konusunda çok memnunum maşallah diyelim
Aybaşı gelince bi full'leyip ölçeceğim. Tahminim ortalama 60-70 km/h hızda 10-11 kuruş gibi bir şey yakıyorum fakat kesin bilgi full'leyince verebilirim.
Aynen yakıt süper. Rodaj bakımı dediğiniz ilk bakım sanırım. Kaç km de götürüyorsunuz 500 mü 1000 km mi. Birde ilk bakımda subap ayarı yapiyorlarmi
-
26 Şubat 2014, 23:52
Hocam bugün tam servisin kapısının önünde 1000 km iken girdik bakıma İstesem o kadar ayarlayamazdım herhalde. Motor yağı, tapa pulu değiştirildi, zincir yağlandı. Bunların dışında benim hissedebildiğim rölantinin biraz yükseltilmiş olması ve ön fren boşluğunun ayarlanması. Subap ayarını malesef sormadım bir malumatım yok. (Düzenleme: evet ilk bakım oldu bu. Kitapçıkta rodaj süresi 500 km yazıyor ama satış esnasında verilen bilgiye göre yaklaşık 1000 kmde çağırıyorlar. Dilerseniz daha erken de gidebiliyorsunuz tabi.)
-
27 Şubat 2014, 17:43
arkadaşlar merhaba gis parkta bu motosikletlerden kullandıklarından bunda öğrendim ve incelemelerimle fiyat olsun yakıt olsun dediğiniz gibi çok iyi başlangıç motoru olarak alıcamda motosiklet hakkında bakımıdır zincir yağlamadır hiçbir bilgim yok. Hatta umarım 2. el bulurum 0 a plaka ücreti vs. vs. verip geçiş motoru olacagı ıcın satmakla ugraşmak ıstemıyorum ya bulunmuyor istanbulda gördugum kadarıyla.
ilk merak ettiğim yakıt olayını nasıl hallediyorsunuz yakıt göstergesi yok motosiklette
-
27 Şubat 2014, 19:25
YouSuffer adlı üyeden alıntı
arkadaşlar merhaba gis parkta bu motosikletlerden kullandıklarından bunda öğrendim ve incelemelerimle fiyat olsun yakıt olsun dediğiniz gibi çok iyi başlangıç motoru olarak alıcamda motosiklet hakkında bakımıdır zincir yağlamadır hiçbir bilgim yok. Hatta umarım 2. el bulurum 0 a plaka ücreti vs. vs. verip geçiş motoru olacagı ıcın satmakla ugraşmak ıstemıyorum ya bulunmuyor istanbulda gördugum kadarıyla.
ilk merak ettiğim yakıt olayını nasıl hallediyorsunuz yakıt göstergesi yok motosiklette
kararınız hayırlı olsun. zincir bakımında pek bir şey yok, zaten motorun zincir bakımı dışında pek bir bakımı da yok bakımlarını kendiniz yapmak isterseniz, motorda yağ filtresi yok, hava filtresi de temizlenip tekrar takılıyor. nasıl yapılacağı servis kitapçığında anlatılmış ancak benim de elim pek yatkın değildir, denemedim. zaten daha oralara gelemedim, motor 1600 km.de. uzun aralıklarla subap ayarı vardı yine kitapçıktan hatırladığım kadarıyla. yani periyodik bakımlar arası zinciri 300-500 km'de bir yağlayıp arada bir de temizlerseniz, her sürüş öncesi şöyle bir genel lastik, fren, yağ vs. kontrolü dışında pek bir şey yapmanız gerekmiyor. ben zinciri az az ve sık yağlıyorum, uzamaya gevşemeye rastlamadım.
yakıt kontrolü olarak ben şöyle bir sallıyorum motoru, şıkırdarsa az benzin kalmış demektir, tok bir sallanma sesi gelirse daha vardır
10 litre depo var, menzil 400 km'den az değil.
-
27 Şubat 2014, 20:24
Teşekkürler bilgiler için elim hiç yatkın değildir beceremem sanırım zincir yağına kadar herşeyi ustada hallederim :D hiç bilgim yok kusura bakmayın yağ kontrolu nasıl yapılıyor? Birde lastikleri değiştirdiniz mi ben aldıgım gibi kaliteli lastik takmak istiyorum.
-
28 Şubat 2014, 12:28
Yağ kontrolü motorun sağ tarafındaki yağ çubuğundan yapılıyor, yine kitapçıkta resimli anlatım var. zincir yağlamak çocuk oyuncağı, bizim gibi adamlar için bile yine forumda resimli anlatımlar mevcut, ustaya hiç yoktan sigara parası bayılmayın şimdi.
ben lastikleri değiştirdim, üzerindeki lastikler naylon, kuruda bir fark hissetmiyorsunuz ancak ıslakta,tozda çamurda kayıyor. ben michelin pilot street taktım, memnunum. ıslak ya da çamurlu asfaltta bile gayet iyi tutuyor. Yaygın lastikler arasında Aynı ebatta bir de pirelli duratraction var bildiğim kadarıyla. ikisini de kullananlar memnun.
-
28 Şubat 2014, 13:43
anladım teşekkürler 2 pilot streeti kaça taktırdınız acaba? birde motosiklet 3190 bunun + olarak plaka vs. parası ne kadar ödediniz zamanında alırken?
-
28 Şubat 2014, 13:56
sizce mondi drift mi yoksa ace mi ??
-
28 Şubat 2014, 17:52
mondi drift ne kadar bilmem ama hondadan şaşılmaz çok hoş fiyata göre bence motosiklet ben deneyimsiz olmama rağmen ilk binişimde çok sevdim 60 70 ide gördüm gayet iyiydi
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)