Öncelikle herkese merhaba;
Beninde honda cb 125 ace konusunda birkaç görüşüm olacak almayı düşünen arkadaşlara benim gibi internetten takip edip alanların ve kullananların yorumlarına bakıp almayı düşünen arkadaşlara yardımcı olmak isterim.
Arkadaşlar ben 30 yaşımdayım 20 senedir motor üzerinde 1993 senesinde babamın mobiletinin orta boşluğunda oturarak kullanmaya başladım. Bu arada 3.5 lik java dan büyük olmamak kaydıyla her motora bindim sayılır.Şuan babam 70 yaşında ve 125 lik 1991 kingfu motora biniyor bilen bilir. Kışın tekere zincir dolar binerdik
2006 yılında askerden geldiğimde zealsun 125/9 şimdiki kanuni seyhan 125 in aynısıyla çorum-ankara arasını 250 km gibi mesafeyi hiç durmadan yapıyordum.12000 km de 1 adet debriyaj teli 1 adet akü arka takozlar başka masraf yoktu.
Şunu söyleyeyim çin malı motorların çoğunda titreme çok var örnek verirsen geçen aylarda a2 ehliyetmi yeni aldım mondial 125 delux le çalıştık biraz inanın mondial alacaktım soğudum resmen 60 km den sonra basamaklar yok altında titreşim çok fazla.
Bu kadar sözden sonra gelelim ace ye şimdi arkadaşlar motoru satan bayilere gidip test sürüşü için motor alabilir siniz ben aldım 42 km gezdim km 0 daydı plakasını yeni takmışlerdı.4 vites olması hiç sorun değil çok güzel ayarlamışlar.1 ve 2 ye geçişte hiç bir sorun yok çin malı motorlar gibi sol ayağımın üzerini acıtmadı tık tık bukadar.yakıt olarak motorcuda eğitimlerinde verilen dökümanlardan test sürüşünü yapanların 1 lt benzinle 63 km ve 67 km gidenlerim resim ve bilgileri bulunmakta ben yakıtı tam denemedim ama çok az yakacağına eminim.Yol tutuş güzel ve titreşim yok arkadaşlar kimse sallamasın lütfen bu motor titremiyor.ayağım hiç karıncalanmadı bu fiyata saz gibi motor.Çin malının üzerine biraz daha koy bunu al hondadan şaşma derim geçen arora 180-19 kullandım inanın o parayı değil 1000 tl yi etmez bu motorun yanında Düzde 85 km hızla normal seyahat edilebilir rampalarda 75 km hızın altına pek düşmez 100 km hızı yapabiliyor unutmayalım motor açılmamış.O diğer çin motorlarındaki gibi arka çelik jant takozlarında oynama vurma yok bilen bilir.Motor hafif dengeli ayakçağa çok kolay alınıyor yol tutuş arora 180-19 dan çok çok iyi diğer düşük cc leri katmıyorum bile
Bakımlarda hondaya mail yazdım servis bana yağ değişimi bin den sonra her 2 binde bir genel bakım 4binde bir dedi. Honda ise kitapçıktaki gibi yağı ilk binden
sonra 4 bin 8 bin 12 bin gibi değiştirebilirsiniz garantiden çıkmaz fakat bizde 2 bin km öneriyoruz . yani çin mallarını 1 de değiştirirken bunun bakımı pahalı olsada
onu 3-4 defa yaptırıken bunu 1 defa yaptırırsın. Bunu satıcıya söylediğimde doğru söylüyosun hiç düşünmemiştim dedi.
İsteyen başka motor alabilir,bana göre yakıt göstergesi ve devir saati olmaması hiç sorun değil ne kadar zamazingo o kadar sorun.
Sevgi ve saygılarımlar.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:56 ----------
Bu katagoride kaç marka test motoru veriyor ki.
Unutmadan sıtandartlar gereği yan ayakçak yok fakat takılabilir, farlar sürekli yanıyor kapama yok.
Koltuk çok rahat 1,76 boyundayım motor üzerinde topuklarım yere tam değmiyor.