emrreeee gt250r siyah 2006
34 ef 2238
emrreeee gt250r siyah 2006
34 ef 2238
bende de vites geçirme problemi pek yok. Biraz sert viteş değiştirdiğimde tak diye ses geliyor ama yavaşça geçirirsemde ses çıkmıyor. Boş almak genelde kolay. Gerçi başka motor kullanmadığım için karşılaştırma yapamıyorum ama viteslerde beni üzecek bir şeye rastlamadım.
800 km`ye yaklaştım, 1000 olmadan yağı değiştireceğim. Bazı sitelerde rodaj döneminin gerçekte ilk 50 km`de bitttiğini ve yağın hemen değişmesi gerektiğini okumuştum, şimdi içim içimi yiyor.
Sonunda ehliyeti aldım. Dün akşam üstü güzel güzel dolaştım motorla. Oh içim nasıl rahattı. Neymiş o stress eskiden. Yaşam sevinci doldu içim resmen. Güvenim geldi, sanki arabalar daha bir saygılı olmaya başladılar ;) Gelişim Sürücü kursuna teşekkür ediyorum. Şans eseri kuradan bedava kurs kazanmış olmamın yanısıra, her zaman iligili ve sıcak davranmaları çok hoşuma gitti.
Birde dün bostancı sahilde saat 17:00 gibi sarı gt250r gördüm. Buradan bir arkadaşın mı acaba?
Life, in itself is just a fraction of being, a game of time on the material.
"Hyosung Kullanıcıları Bilgi Paylaşım Başlığı" altında bu Karion 125'i olan yok mu hiç? Hazır MT indirimini de kaçırmadan alayım istiyorum ama yorumlar önemli? En azından rodaj dönemini atlatan yok mu?
Bende 1000 bakımına urlaya sabri ustaya götürdüm vites geçmeme problemim azalmıştı zaten,servisten sonra tamamen kesildi.Mehmet usta çok ilgilendi motor acaip rahatladı ve vites yumuşadı ben çok memnun kaldım.Söylemeyi unuttuğum ayarları bile yaptılar.Turgut bey VFR800ü gördüm çok hoş makina.Sabri usta bide Rebel250 kullanıyor.
1000 km bakımında neler yapılıyo resimledim ..
saat 11:00 gibi bayiye gittim motoru teslim aldılar..
daha sonra servis bölümünde motor için 1000 de neler yapılıyo bana anlatıldı...
İlk olartak yağı boşaltıldı ...iyice süzülüp tamamen akması için yaklaşık bi 15 dakka tıpa açık bırakıldı
Yağ filtreside değişti...
Motora servisin tavsiye ettiği magnatek koyduk 1500 cc
motor komple bi yoklandı tüm civata ve vidalar tek tek kontrolden geçti zincirim yağlandı..Bu arada soğuk ayran ikram edttiler , çay ikram ettiler ...Bayi aynı zamanda suziki bayisi ben bu işlemleri takip ederken onlarda bi burgman 600 için el sıkışıyolardı...
Motoru güzelce bi temizleyip Araç teslim bölümüne getirdiler...Şansa bakki seneye alacağım motorda ordaydı gv 650
iş bittikten sonra bayi sahibi Erdoğan KAZAZİ ile biraz muhabbet ettik ...Bu muhabbet bana biraz pahalıya patladı 2 adet CABERG flip-up kask aldım ...Peşin fiyatı 165 € idi biz iki tane alınca 160 € dan saydılar ...
Ben hep dedim hiç saklamadım , şehir içinde kask takmam ... Ama baktımki takmak lazım benim kaskım kapalı kasktı bu yüzden sıcakta çok sıkıyodu..flip up kaskı şehir içinde ..kapalı kaskımı şehir dışında kullanırım artık ...eeee 22 senelik motorcuya şehir içinde kask taktıran MT ye teşekkür ederim hiç bi şey kazanmadım burdan desem ...ki yalan olur....şehir içinde kask takma alışkanlığını kazanacam ..bu yüzden iyi bi kask aldımki zevkle takiyim ..
Motorum ve kaskımla şöle yakışıklı bi poz vereyim dimi ...solumda ki bilader kaskın diğeri onaydı... sağımda kide kuzen ...
En son olarak 1000 bakımında neler yapıldı ne kadar ödedim
1) Motor yağı değişti
2) Yağ filtresi değişti
3) Tüm motor kontrol edildi ...özellikle debriyaj
4) motorum temizlendi
5) Zincirim yağlandı ve sıkılığı kontrol edildi
motor yağı magnatek 1,5 lt 25 ytl yağ filtresi 8€ =15 ytl hepsi 40 ytl tuttu ..Ayran , çay motorun temizliği ve zincirin yağlanması şirketten
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
Hyosung`un motoru dağıtıp toplamışlar ilginç...
http://www.endurocu.com/modules.php?...ewtopic&t=3204
Keşke orada olup bizzat yaşasaydık olayı
Life, in itself is just a fraction of being, a game of time on the material.
Arkadaşlar bende 250lik hyosung düşünüyorum,taksitle alım gücüm var ama ne o kadar yüksek limitli kredi kartım nede öğrenci olduğum için kendi kendime kredi alma imkanım var ! Yarısını falan nakit verip gerisini 8-10 taksit alabileceğim bi yol,yer,dükkan varmı ? müşteri için kendi kredi alan yada senet falan yapan ?
BBRR motosikletinin vitesinde boşa geçme sorunu vardı. o ne oldu yaptılarmı???
yaptılarsa sorun tam olarak neymiş ve bütün 250 cometlerde aynı kronik sorun varmı??
bu konuda bizi bilgilendirirsen sevinirim
saygılar
Resimlerden gördüğüm kadarıyla egzantrik mili yataklarındada rulman var yanlış görmüyorum umarım,çünkü resmin içinde zincir ve mil üzerinde kam çıkıntıları var bu resmen egzantrik mili Hep motor özelliği farklılığı olarak krank yataklarındaki rulmanlardan bahsediliyordu ben bu resimde o rulmanları göremedim tabi zemine yataklı olup çıkarmamışta olabilirler...Bir soru daha benim çalıştığım işletmede yüksek ısı olan noktalardaki rulmanlardan pek verim alamıyoruz nedenide bilyelerdeki yağın gresin ısıdan kuruması çok sık yağlama ve bakım istiyor olması...Bizim mevcut motorlarımızdaki rulmanlar bildiğimiz motor yağına maruz kalıyor yani sürekli bir yağlama var bildiğim kadarıyla daha doğrusu duyduğum kadarıyla bana bu tip motor kullanan başka bir firma yok demişlerdi...Ben bunun varsa dezavantaj ve avantajlarını bilmek isterdim sonuçta sistem yenide olabilir eski ise tercih edilememe nedeni nedir?
ELINT
bu kadar uzun ve resimli mesajlardan alıntı yapmayın ...gereksiz yere yer işgal ediliyor direk BBRR diye sorarsan ben anlarım ...
vites sorunu ..yağ deişiminden sonra hafiflesede devam ediyor..Buna tam çözüm ancak global tarafından bulunur ..onlarda sorunun tam çözümü hakkında çaba sarfediyo...yalnız dediğim gibi bende sorun hafifledi rahatsızlık verecek düzeyde değil 4000 den sonra sorunun kalacağını zannetmiyorum bakacaz görecez...
[B][COLOR="DarkOliveGreen"]"İnanç, görünmeyene inanmaktır. Görünmeyene inanırsanız kimsenin göremediğini görürsünüz"[/COLOR][/B] [B]A. Şerif İZGÖREN[/B]
benim comet de 250 km de ve boşa geçme problemi bende de var. sorun bende mi aletdemi bilmiyorum. ilk vitesli motorum. kıyaslamada yapamıyorum o yüzden.
motoru ilk çalıştırdığımda 1. vitese zor geçiyor, çoğunluklada sesli geçiyor. (tak diye bir ses) o yüzden genelde 1. vitesde durduruyorum motoru. Motor soğukken boşa çok zor geçiriyorum. ısınınca en fazla 2 veya 3 denemede geçiyor boşa. hareket halinde bazen 1. vitesden 2. vitese geçirirken boşta kalıyor. (bunu nasıl becerdiğimi anlamadığım için boşa ben geçiremiyorum diyordum bu güne kadar.)
BBRR motorun resmini isteyen arkadaşlara senin resimlerden yolluyorum. telif hakkı filan problem olmaz demi
yakında burada bir anket yapacaz zaten en güzeli hangisiydi gibi bişey.
O dağıtılan motorbenim eski Hyoydu. Malum kazadan sonra alan arkadaş motoru topladı ama bir süre sonra yağlama sisteminden olduğu tahmin edilen bir sebepten krank dağıttı.
Tabi gerekli parçalar garantiden değişti ve motoru kendisi (motor tamircisidir) topladı. Motoru bizzat 2 günlüğüne kullandım. performansında herhangibir değişme yok. İşin ilginç tarafı benim de bu fotolardan haberim yoktu.
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
Bende neden acaba motor krank kollarını bozdu diye soracaktım,kazayla da bir alakası olabilir o zaman,yanlış giden birşey sebep olmuştur heralde...
BBRR...
Zaten parça malesef 4000 km sonrası dişlilere sürte sürte kendiliğinden tornalanmış olacak
aiqa sahilkentli...
Aslında bende çok anlamıyorum sadece parçaları tanıyorum işim gereği yanlız öğrenmek bir şeyler edinmek için forum yardımıyla çaba sarfediyorum...
Arkadaşlar yatak saran krank yada piston dağıtan Hyosung'lar ortak olarak kartelde yağsız kaldıkları için bu hale geliyorlar (kaynak serviste gördüğüm makineler).İlk aldığım zamanlarda motor soğuk iken gaz vermiştim yaklaşık 4000-5000 devir çevirmişti (100 km de idi motor)motosikletin motorunun üst kısmındaki yağ tahliye hortumundan(bu hortum alt kısma iniyor) tam bir U dönüşü ile bir miktar yağ atmıştı bilginize...
selamlar frenden gelen cır sesinin sebebini söyleyipte içimi rahatlatan arkadaşlara teşekkürler...
2 kere başıma gelen bi olayı yazııyım. yolda gidiyorum 2. vitesde iken birden boşa geçti ve bunu 2 kere yaptı...
sizde böle bi durumla karşılaştınız mı.. farkında olmadan yapmadığıma eminim
koluna taktığın kask kafanı korumaz
beyler gt250 ile gt250r ın oturuş pozisyonları birebir aynı mı? yada şöyle sorayım bu iki motorun arasındaki tek fark grenaj mıdır?
==============================
==============================
grenaj + gidonun seviyesi
gt 250 r da gidon daha aşağıda ...yanılmıyosam arada 10-12 cm bi fark var..motor aynı motor ...
grenaj ve direksiyon yüksekliği
ikisine de bindim ama kullanmadım
comet daha rahat gibi sarısı güzel geldi gözüme
Şu an bu konu içerisinde 3 kullanıcı var. (0 üye ve 3 misafir)