Prometheus adlı üyeden alıntı
konuş abi ben senin arkandayım... biz bu CBR 125 i alırken cbr 1000 e ne bileyim HAYABUSA ya kafa tutacaz diye almadıkki ama motorum ssüper ağzı olan konuşuyo konuşsunlar bakalım biz halimizden memnunuz
Prometheus adlı üyeden alıntı
konuş abi ben senin arkandayım... biz bu CBR 125 i alırken cbr 1000 e ne bileyim HAYABUSA ya kafa tutacaz diye almadıkki ama motorum ssüper ağzı olan konuşuyo konuşsunlar bakalım biz halimizden memnunuz
Ya isteyen mobilet der isteyen cruiser der isteyen supersport, isteyen motocross... ne fark edio almışlar biniyolar işte, gayet de memnunlar. Neyin tartışmasını veriyosunuz? Benim 1.88 boyla almayacagım bi alet orası ayrı. O lastikler 2 kat kalın olmalı bana göre. Kaldı ki öyle olsa bile almam çünkü ben bu race tarzı oturuş pozisyonu sevmiyorum. Ama alan, binen, hoşlanan var.. digerlerine nooluyo?
herkes motorunu cok sever ister 50 cc ister 1000 cc olsun motorunuzu alın ve gezin ben de yamaha 650 dragrstar almak isterim ama param ancak regal raptor a yetti haliyle benim gözüme motorum gözüme çok güzel gözüküyor çin olması önemli,değil zaten çinliler olmasaydı bu paraya bu sefayı yapamazdım bakanlara harley gibi geliyor. motorunuzu alın ve özgürlüğün keyfini çıkarın
125 tir 500 dür mobylet tir önemli değil.
Özgür Ak / İzmir-Hatay
HONDA CBF 150 Simsiyah
o motorda race değil. konuyu açanın içi rahat olsun. gearbox diyolar. resimleri aldığı siteyi inceleseydi anlardı. motorun cc si önemli değil adı üstünde şanzıman önemli. ayrıca beğenmiyorsan cbr alma be kardeşim. ne diye anlamsız faydasız konular açıyosunuz. burada amaç bilgi paylaşmak. kimse sana git illede cbr al demiyo. sen o 50 cc yi al. 50 olduğuna bakma acaip şanzıman vardır onda.
Motosikletlerin sadece şanzımanla hız yapabilmeleri mümkün değil, dağ bisikletindede 21 vites var ama nafilehayatımHepyek adlı üyeden alıntı
[COLOR="Blue"]Ne Kadar Yükseğe Çıkarsan, O kadar Yüksekten Düşersin. [/COLOR]
canın sıkılınca bugün cbr 'a nasıl dokundursak diye düşünmeye başlıyosun arkadaşım. amacın ne anlamıyorum, açtığın topicte ne anlatmak istediğini de anlamadım. kendine başka meşgale bul artık,baydın milleti, senin çamur atmanla cbr 'a bişey olmaz. dünyada kolay ulaşılamayacak bir yere gelmiş bir motor benim motorum ve ona aşığım ben. sen alma olsun bitsin...
al tamam senin tavuğun horoz olsun.....zeronero adlı üyeden alıntı
Unutma eşşeğin pijama giymişine de zebra diyorlar.....
FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......
Akira adlı üyeden alıntı
motorun hız yapmasını devirin daha fazla lastik turuna dönüştürülmesi şanzımanla ilgili dostum. bi motor isterse 1000 cc olsun 1. vites çarkında gitse kaç yapar sen söle. o motorda 50 cc olmasına rağmen motor devrini aldıktan sonra 6 vitesinde yüksek hızlara ulaşabilir
herşeye rağmen honda 125r bir race...o zaman türkiyeye bu motoru getirsinler ,bu da ayrıca race zaten...
600rr değiil de 125rr ne olmuş yani...gerçimavisiçok güzeldir yamahanın..
Akira adlı üyeden alıntı
o arabanın şanzıman dişlileri çok büyük diyebiliriz. o arabayı 2. viteste kaldırabilecek adamın alnından öperim. 50 cc az çok demiyorum
Konumuzun arabayı 2 ile kaldırmakla ne alakası var anlamadım ?
Racing racing diye geziyor millet..Yok böyle bir sınıflandırma arkadaşlar yanılmayalım...
Benim bu yamaha yı örnek göstermemin tek sebebi vardı. Motor performansına bakılmaksızın grenajlı bir replica olması.....
Yani Cbr 125 ile aynı kaderi paylaşması. Bu yamaha ve Cbr 125 birer replicadır. Yani büyük abilerinin küçük ve ucuz birer kopyalarıdır. Üzrelerinde büyük abilerinin moto gp deki sponsorlarının sticker ları bulunur. Görünüş olarak üzerlerindeki grenajlar ile süper sport sınıfını andırırlar.Ancak hiçbir zaman bu araclar race sınıfında yer almaz. Bunlar kendi başına bir sınıftır. Replica Sınıfı....
Ülkemizde bu sınıfın tek temsilcisi Cbr 125 olduğu ve bu ülkemiz insanlarının dış görünüşüne aldanıp " waşşhhhhh motora bakkk " nidaları nedeniyle bu motor büyük abileri gibi racing zannedilmiş ve alınmıştır. Honda nın klasik kalite anlayışına göre diğer çin çang markalara göre belirgin bir kaliteli olan bu alet motora yeni başlayanlar için iyi bir başlangıç motoru olabilmiştir.
Ne yazık ki anlamadan , dinlemeden sadece görünüşüne bakıp alınan Cbr 125 ler dış görünüşlerinde gösterdikleri yırtıcılığı performans olarak gösterememiş ve ikinci el piyasasında 500 km den tutunda 2000 km ye kadar yepyeni ikinci el Cbr lar satılır duruma gelmiştir.
Ülkemizde replica motorların fazla olmaması nedeniyle düşülen bu yanılgı malesef forumda bazı arkadaşlar tarafından devam ettirilmektedir. Kendi motorları Cbr olduğu için psikolojik olarak motoruna toz kondurmama triplerine girmektedirler.
Örnek vermek gerekirse geçmiş zamanda Anadol un da tek kapılı versiyonu üretilmiş olup ( STC olanı değil ) bu araç tek kapılı diye spor araba sınıfına konulmuş değildir.Yani Cbr da iki kenarında sticker var , grenajı var diye race , super sport gibi sınıflandırmalar alamaz. Onun sınıfı bellidir.
Replica....
Büyük abilerinin ucuz kopyası....
FAZER FZ-1 OLACAK YAKINDA......
arabayı oraya koyan sensin. zaten burdaki insanlar sidik yarışında. bundan sonra sadece okurum o kadar. başlık zaten bi hataydı ama yanlış anlaşoldı galiba. herkes istediğine binsin. bindiğini anlatsın faydalanalım. binmediğiniz motorlara yorum yapmayın.Akira adlı üyeden alıntı
büyük bi şanzımanı var demek istedim. ikide kalkmaz demek istedim
Sende bu başlık altında binmediğin bir motora yorum yaptığının farkındamısın ? Benim cbr 125 in üzerine binmediğimi de nereden çıkarttın ?
O örneğide süratin şanzımanla bir alakası olmadığını göstermek için yazdım aklıma o an otomobil geldi onu yazdım ama şimdi helikopter motorlu bir motosiklet vardı oda 3 vitesliydi galiba, keşke onu ekleseydim diyorum.
Kaldı ki bu başlık altında sidik yarışı yapıldığı da doğrudur. Ama sen arasından sana faydalı olan bilgiyi çeker alırsın. Ben de bu başlıktan birkaç şey öğrendim.
Mesela birkaçgün önce başlayan bir polemik vardı ama aslında onlarca faydalı bilgi içeriyordu
http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=12885
Öyle küsmek birdaha yazmayacağım demekte olmaz. Mutlaka seninde bizden daha iyi bildiğin, bizi aydınltacağın pekçok şey vardır.
cbr 125 racing değil olamaz olmayacak küçük keçi tipli ybr titan gibi motorların kuryelere hitap eden motorların değişim yapacakları zaman alternatif olarak alabileceği bir motor resimdeki 50 cclik te racing değil şaka gibi tartışmalar yapıyorsunuz anlayan anlamayan herkes konuşursa zevki kalmaz bu netin....
125 lik racingler belli 23/25 hp
10/12 hp scooter yaaaa vitesi var okadar(honda repsol de yazsa castrol de yazsa ne kadar yağlarsa yağlasın sokamaz artık millet akıllı
Big Black SHARK
:cat:
34 FB 5731
haklısın Akira diyeyim. konudan saptık zaten. Hondada nerden yapmış bu modeli kardeşim yada bizim ithalatçılarda iş yok. o cbr ın bir sürü cc var galiba ama türkiyede yok. bikepicture sitesinde görmüştüm 125 150 250 400 vs 600 e kadar bir sürü model. 250 lik mesela baya kemikli ve hoş. öle bişi olsa bunca eleştirilmezdi belki. gerçi sevenleri de çok.
ben cbr hakkında yorum yapmadım. performanslı bi makine dediler benimde gönlüm kaydı ama zayıf görünüyo işte. ben şimdi paramı doğrultsam hyosung u alırım ne iyi olur. şeklende bayılıyorum bu alete. ama cbr daha ucuz ve buraları okuyuncada bide onu düşünmeye başladım
Şu an bu konu içerisinde 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 misafir)