Honda CBR-600RR Kullanıcıları/Bilgi Paylaşım Başlığı
-
27 Mayıs 2015, 18:41
Forewer ;
Genel olarak söylediklerinize katiliyorum. Bende de mantik ayni. Fakat bir pimpirikli ruhum olduğundan dolayi 20 bin km bakim araligi olan bir arabada 5 binde bir bakim yapan bir adam düşünün iste
Motorumu da max 3 binde bir yapiyorum anlayacaginiz ruhen rahatlamis oluyorum. Şurası dogru kesinlille çöpe atilan paradan baska birsey değildir.
Yalniz şöylebir gercek var. Bakimlarinizi 5 bin kmde bir yapin ama ilk 10 bin max 3 binde bir yapin denilir motor asinmalarinin yoğunluğu nedeniyle.
Yağ konusunda su ana kadar her marka yagi denemisimdir.Buna bagli olarak Castrol ve Motul da karar kıldım.
Israrla yenikasa rr larda 1030 deniliyor diye ve rizedeki hava sıcaklığının max 32 33 derece olmasi nedeniyle 1040 kullaniyorum. Diger motorlarimin tamaminda 1050 kullanmıştım.
Reklamlar
-
27 Mayıs 2015, 19:23
çok sık ş.içinde kullanmıyorsan yazları bence 10-30 kullan.yeni motorlar eskisi gibi değil
0-20 kullanan otomobiller bile başladı
-
27 Mayıs 2015, 19:34
hazır yağ muhabbeti açılmışken geçende rodaj bakımını serviste motul 7100 10 40 yağ koyarak yaptım ,motor bir anda değişti ısı eskiden biraz trafikte kalınca hemen 100 derecelere geliyor ve fan açıyordu motor , şimdi ise kolay kolay ısnmıyor ve fan açmıyor bundan sonra büyük cc sıfır motor alırsam rodajını ya gece yaparım ya da alır almaz hemen içindeki yağı değiştiririm ne kadar ince ve nasıl bir cins yağ koyuyorlarsa artık fabrikada motor hemen ısınıyordu durum böyle
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
27 Mayıs 2015, 19:55
İçinde 1030 cok ince bir yağ koyuyorlar. Ben de ilk yağımı 520 km de 1040 ile değiştirmiştim. Fakat rodaj tam bizim buralara göre. Sifir trafik sifir isi ☺
-
06 Haziran 2015, 19:42
www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den
-
06 Haziran 2015, 22:36
biyeybaraküs adlı üyeden alıntı
hocam o kollar dümdüz mü duruyor bana mı öyle geldi?
-
06 Haziran 2015, 22:54
LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı
hocam o kollar dümdüz mü duruyor bana mı öyle geldi?
şurada geçti konusu http://www.motosiklet.net/forum/moto...ar-yardim.html
-
08 Haziran 2015, 10:52
arkadaşta aynı tespitte bulunmuş, zaten diyecek bi söz de kalmamış
-
09 Haziran 2015, 14:31
bir video da ben atayım, 2 aylık motorcuyum şunun şurasında, eleştirin de eksiklerimi göreyim.
-
10 Haziran 2015, 22:56
Yaklaşık 20 gündür motora binmiyorum. Özledik birbirimizi 😍
-
10 Haziran 2015, 23:08
bende 1 haftadır binmiyorum valla anca cuma günü binerim
-
10 Haziran 2015, 23:15
Rizede 10 gün daha yağış gösteriyor. Hava da max 22 dereceye cikiyor .Bu sene yaz yok bize anlaşılan.
-
11 Haziran 2015, 00:31
rca adlı üyeden alıntı
bir video da ben atayım, 2 aylık motorcuyum şunun şurasında, eleştirin de eksiklerimi göreyim.
TEM'de gazlamakla motorcu olunmaz hacı abi. Maymuna da motor ver düzde basar. Önemli olan panik durumunda gösterdiğin refleks ve soğuk kanlılıktır. Motorcu adam fren yaptığında ve viraja girdiğinde belli olur. Hatta motora oturduğunda yolda ne yapabileceğini anlarsın.
-
11 Haziran 2015, 17:26
Reşit adlı üyeden alıntı
TEM'de gazlamakla motorcu olunmaz hacı abi. Maymuna da motor ver düzde basar. Önemli olan panik durumunda gösterdiğin refleks ve soğuk kanlılıktır. Motorcu adam fren yaptığında ve viraja girdiğinde belli olur. Hatta motora oturduğunda yolda ne yapabileceğini anlarsın.
katılıyorum; lakin videoyu eklemekteki amacım düz yolda sürerken dahi hatalarım varsa bunu bileyim, yanlışlarımı öylece oturmuş alışkanlıklar haline gelmeden önce düzelteyim. çünkü ben aynı zamanda trafikte de acemiyim, otomobil geçmişim yok yerinde eleştirileri faydalı görürüm kısacası.
-
12 Haziran 2015, 11:53
rca adlı üyeden alıntı
katılıyorum; lakin videoyu eklemekteki amacım düz yolda sürerken dahi hatalarım varsa bunu bileyim, yanlışlarımı öylece oturmuş alışkanlıklar haline gelmeden önce düzelteyim. çünkü ben aynı zamanda trafikte de acemiyim, otomobil geçmişim yok
yerinde eleştirileri faydalı görürüm kısacası.
Eğer trafik tecrüben az ve iki aydır motor kullanıyorsan gereksiz süratlisin. Şimdi iyi gidiyorsun desem daha çok gaza gelme durumu var. Biraz yavaştan al işleri. İmha olma.
-
14 Haziran 2015, 12:21
Arkadaşlar merhaba ;
Uzun süreden beri arayış içindeydim ve çok şükür aldım motorumu 2008 33.000 de kırmızı siyah motorumu.İnşallah fotoğrafları paylaşacağım . Mesajımın sebebi Cakalaz . Hocam radara düşmüşsün çok üzüldüm :( fakat tamamen bilgisizliğimden soruyorum motosiklet radara düşüyor mu :S benim plakalık iptal plaka kuyruk altında acaba radara düşermiyim ? 2. sorumda şu : yoshimura egzoz takılı bende trafik sorun edermi bulunduğum yerde yolumun üzerinde sürekli trafik duruyor illaki durdurucak kontrol içinde olsa , egzozu sorun ederler mi ?
-
14 Haziran 2015, 13:55
Emiroğlu adlı üyeden alıntı
Arkadaşlar merhaba ;
Uzun süreden beri arayış içindeydim ve çok şükür aldım motorumu 2008 33.000 de kırmızı siyah motorumu.İnşallah fotoğrafları paylaşacağım . Mesajımın sebebi Cakalaz . Hocam radara düşmüşsün çok üzüldüm :( fakat tamamen bilgisizliğimden soruyorum motosiklet radara düşüyor mu :S benim plakalık iptal plaka kuyruk altında acaba radara düşermiyim ? 2. sorumda şu : yoshimura egzoz takılı bende trafik sorun edermi bulunduğum yerde yolumun üzerinde sürekli trafik duruyor illaki durdurucak kontrol içinde olsa , egzozu sorun ederler mi ?
orjinal egzosa ceza yazılan,yada polis tarafından durdurulan komple headers egzoslu hayabusaya bi gaz versene denilen bir ülkede yaşıyoruz
-
16 Haziran 2015, 09:59
Aynen katılıyorum 2012 de filan orjinal egsoz lu gsx-r600 le ceza yemiştim bende, geçen senede 2013 600RR two brothers egsozla beyefendiler sesini uzaktan duymuşlar ne kadar güzel geliyo sesi diye durdurmuşlardı
-
18 Haziran 2015, 16:44
-
18 Haziran 2015, 20:38
halilom adlı üyeden alıntı
Selamın aleyküm dostlar. Bu RR furyasına bende 2 hafta önce katıldım. Kafamda cakalaz kardeşimizin eski 600 rr ı vardı ama sonradan niyet değiştirip yeni kasaya yöneldim ve Trabzon da bi abimden 10,600 km de 2013 600rr ını aldım. 6 yıldır motosiklet kullanıyorum yaklaşık 1 yıl 650cc olan kawasaki er-6f kullandım ve bu motora geçerken düşünmedim de değil. Buradan 2 aylık motorcu olan @rca arkadaşın Güven Özveri ve Tecrübesine hayran kaldım videosuna da yorumumu yazdım
Hepinize kazasız günler.
Benim kuru Güven Özveri Tecrübem hayran kalıncak bir yana sahip değil yahu, olmasın da zaten
Şaka maka, ben forumlarda bu tür tartışmalarda yer almak istemem ama şimdi kimseye de böyle örnek olmak da istemiyorum, mutlaka buraları benim geçen yaz yaptığım gibi takip edenler almaya niyetlenenler vardır, o yüzden düşüncemi belirtme ihtiyacı hissediyorum. Öncelikle benim gibi 0 tecrübe ile(otomobil dahi sürmeyen) yeni başlayacak arkadaşlara önermiyorum böylesi güçlü bir motoru. 2 ayı birazcık geçtiğimiz şu gün, tümüyle ağır trafik içinde kabak lastiklerle 3bin kilometre yol yaptım ve acemilere kesinlikle uygun bir motor olmadığı yönünde görüşlerim. Ama öte yandan kişinin adapte olma hızına göre değişmekle birlikte imkansız da değil görüldüğü üzere fakat bu riski almaya ne kadar değer? Böylesi bir başlangıcı düşünen kişi bunun cevabını önce bir kendine versin. Özeti şu, Pişman mıyım? Hayır. Yine yapar mıydın? Evet. Başkasına önerir misin? Kesinlikle hayır çünkü sadece kendi elimin ayağımın ayarının, panik anında ne kadar soğuk kanlı kalabileceğimin farkındayım bir başkasının değil; sürücü kursunda ybr 125 ile takla atanı da gördü bu gözler. Kafaya koydunuz, önce gidin bir yerde bir tanesinin selesine oturun, gerekirse kiralayın(ne de olsa satın alacak kadar eminsiniz kendinizden) hala değişmezse fikriniz kontağı çevirip gaz koluna dokunduğunuz anda çıldıran devir ibresini bir görünüz, yine değişmediyse helvasının ne zaman yeneceği tartışılanlar kulübüne hoş geldiniz der noktayı koyarım.
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 misafir)
Bu Konudaki Etiketler