1-3-6-9-12-15-18 ... Bin KM lerde değişim yapıyorum. Gerci sifir aldığım motorlarda max 7ooo km gördüm simdiye kadar
1-3-6-9-12-15-18 ... Bin KM lerde değişim yapıyorum. Gerci sifir aldığım motorlarda max 7ooo km gördüm simdiye kadar
Aynen hocam cogu kaynak 2500km gibi tam olarak rodaj bittigini soler ama cok kafaniza takmayin 1000 km sonucta fabrika yagi yetmistir
Haa noolur motorunuzun omru 500 bin km deilde 495bin km olur cok da kafaya takilmaz bence o
Sifir yagi dokup full sentetik koyanlar var 0km iken onlar biraz sorun
Ben motul 3000 10w30 kullaniorum suan gayet de memlunum cok guzel devir aliyor alet tepkileri cok guzel.. 500 km de eneos koymustum pek memlun kalmadim. Muhtamelen bidahaki degisimimde gene 3000 ile devam ederim tek skintisi isininca yag biraz inceliyor hissettirio ama mineral oda :D
Bunlarda bizim yag degisimimizden
Bendeki 1100 xx 85.000km de ama ne eksiltme nede renkte kararma var.10-40 motul 5100 ile devam edeceğim bende.yazın 10-50 ye geçerim.
Hocam bu Motul 3000 yarı sentetik mi ? Aynı 5100 gibi.
Yoksa tam mineral mi ? Yada tam mineral yağ var mı ?
Teşekkürler hocam. Ayrı olarak "mineral" diye geçen bir grup varmış demek ki. Ben mineral yağları hep "yarı sentetik" olarak geçen yağlar olarak biliyordum.
Bildiğiniz gibi mazda rx8 wankel motor kullanıyor. Bu araç türkiyeye ilk geldiği zamanlarda milletimiz daha pahalı olan daha iyidir diye sentetik yağ kullanmışlar ve motor ömürleri olması gerekenin 1/3 yada 5/1 kadar, yani olması gerekenden çok daha kısa zamanda motorlar bitiyormuş. Halbuki mazda motorda aslında daha ucuz olan mineral yağ kullanılmasını öneriyormuş. Bu yüzden şahsi düşüncem üreticinin önerdiği yağı kullanmaktır.
Sonuç olarak hangi yağı kullanıcaz şimdi? 4000 km'deyim yakında bakima girecez sanırım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:12 ----------
Daha once paylaşılmış olabilir. Göremedim kusuruma bakamayın. Motor soğukken kaç dereceye kadar ısınmasını bekliyorsunuz? Ben 50° den önce gaza dokunmuyorum.
60 derecede harekete geçiyorum otoparktan cikana kadar 68 70 oluyor zaten ...
Motul 5100 - 1040 deneyin memnun kalirsiniz ...
Bende 70 dereceye gelince genelde hareket ediorum yanliz yagin isinmasi 5 10 kadar suruor arkadaslar oo 70 oldu diyip hemen gaza asilmayalim
Suana kadar motul 3000 ve eneos mineral yaglarini kullandim ikisi arasinda motul ben gene sizin icin tam yada yari sentetik oneririm yuksek devir ceviren motor sonucta..
Doğan sizin R6 cılar çok efendi sürüyor ya maşallah
Bizim seyir hizimiz ortalama 120/130 dur; max vites devrimiz de genel olarak 12 - 13 bin devirdir o da cok dolmussak ...
R6 lar yeni alindi simdi hevesleri var biraz bir de motora alisma evresi o yuzden dikkatli kullanmalari gerekiyor
15 bin - 30 bin lira arası 600rr ları sıralıyorum. 55 ilandan 50 si patlak bakımsız kötü motorlar kalan birkaçı temiz 1-2 tanesi ile 2011 2012 yuksek km de temiz motorlar. Şöyle 25 veriyim temiz 600rr bulayım olayı zor olcak gibi ne kötü ya
Patlak derken tam olarak ne kastettiğiniz anlayamadım ama. Boyasız, düşmemiş aramak çok mantıklı değil. Abs si olmyan spor bir alet için. İnşallah bulursunuz iyi bişey. Kısmet.
Azrail'in ilgi alanı motosikletinizin kaç cc olduğu değildir. Think good, drive Safe!..
Foruma üye olmak için tıklayın!..
Facebook sayfamızı takip etmek için tıklayın!..
Instagram hesabımızı takip etmek için tıklayın!..
Forum kurallarını buradan okuyabilirsiniz!..
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)